Hur man väljer en begagnad förlovningsring

Eftersom man köper en förlovningsring är ett så viktigt köp, är det klokt att överväga vilken stil som talar till dig eller din partner. Om du letar efter en enstaka design med charmiga egenskaper, överväga att köpa en begagnad ring. Att köpa en begagnad eller vintage ring kan också spara pengar eftersom de ofta kostar mindre än att köpa en helt ny bit. Om du söker efter välrenommerade säljare, fråga om ringens äkthet och studiestilar som du älskar, kommer du att kunna välja en begagnad entrepredigering.

Steg

Metod 1 av 4:
Shopping för en begagnad förlovningsring
  1. Bild med titeln Välj en begagnad förlovningsring Steg 1
1. Besök en respekterad lokal juvelerare. Vissa smyckenbutiker har ett urval av begagnad eller vintageförlovningsringar. Forskning Lokala smycken för att hitta en pålitlig butik i ditt område. Tänk på hur länge verksamheten har varit öppen och fråga vänner eller familj om de är bekanta med verksamheten. En välrenommerad juvelerare har vanligtvis en inhemska gemologist och reparation och resizing-tjänster.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 2
    2. Sök efter en fastighetsförsäljning eller ansedd antikhandlare. Hitta en fastighetsförsäljning i ditt område eller besök en antikhandlare för att hitta en unik förlovningsring. Estate Sales är likvidationsförsäljning eller auktioner där en persons tillgångar säljs, vilket ofta omfattar smycken. Leta efter en antikaffär som specialiserar sig på smycken och besöker en som har varit i affärer i flera år.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 3
    3. Handla på nätet. Det finns många affärer och säljare online som specialiserar sig på antika smycken. Du kan hitta ett brett utbud av stilar, mönster och ädelstenar som du kanske inte stöter på i en brick-and-mortar butik. Var noga med att läsa köpare och nå ut till säljare med frågor angående ringen innan du gör ett online-köp. Vissa online-säljare kan även ordna dig att se ringen i person.
  • Bläddra på webbplatser som strålande jord, etsy, eBay, Libertons och 1: a dibs, och ta kontakt med säljarna om en ring pekar ditt intresse.
  • Metod 2 av 4:
    Säkerställa en rings äkthet och kvalitet
    1. Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 4
    1. Fråga om ringens historia. Oavsett om du köper en ring på en brick-and-mortar smycken butik eller antikaffär eller du köper från en online-säljare, var noga med att ställa frågor om ringens historia och skick. En ärlig säljare kommer att kunna ge lite information om ringen, där den kom ifrån och hur det förvärvades.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 5
    2. Begära ett äkthetsintyg. När du handlar för begagnade förlovningsringar, fråga säljaren om de kan ge ett äkthetsintyg. Detta certifikat beskriver kvaliteten och mätningarna av en smycken, dess äkthet och identifierar de material som finns i ringen. Detta dokument hjälper till att du får en kvalitet, autentisk ring.
  • Kontrollera att intyget har kommit från ett oberoende pärllaboratorium, såsom Gemological Institute of America (G.Jag.A.), Internationella Gemological Institute (I.G.Jag.), Gemological Science International (G.S.I) eller American Gem Society (a.G.S.).
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 6
    3. Få en oberoende bedömning. Förutom att fråga om ett äkthetsintyg, ordna att ha en oberoende bedömare studera ringens egenskaper. En bedömare kommer att studera ringens värde, dess tillstånd, den tidsperiod som den gjordes, dess äkthet och tillverkarens information. Därefter får du skriftlig dokumentation av ringens äkthet, vilket är till hjälp för att försäkra ringen.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 7
    4. Kontrollera kvaliteten på en diamant. Diamanter kan komma i olika former och storlekar. Innan du köper en begagnad diamantring, granska den snitt, klarhet, färg och karatvikt på den diamantring du är intresserad av. Att vara bekant med dessa fyra egenskaper kan hjälpa till att säkerställa att du köper en 28-årig ring.
  • Klippet beskriver hur diamanten formades för att återspegla ljuset. Klippningarna ska vara på rätt djup och vinkel för att producera en eldig gnista.
  • En diamant med hög klarhet har minimal eller inga fläckar eller brister. Dessa fläckar kallas inklusioner. Om du köper en diamant med inklusioner, se till att de inte är på toppen eller mitten av diamanten. Imperfektioner på dessa platser kan påverka hur ljuset reflekteras.
  • Diamanter kommer i en mängd olika färger, och väljer en över den andra är en fråga om personlig preferens. Diamantfärger inkluderar typiskt silver, vit, klar och nyanser av gult.
  • En karat är en måttenhet som beskriver en diamantens vikt. Diamanter med högre karat är dyrare, men en lägre karat diamant kan visas större i rätt montering eller inställning.
  • Metod 3 av 4:
    Studerar ringstilar från olika perioder
    1. Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 8
    1. Leta efter känsliga och naturliga mönster. Ringar som tillverkades i 18 och 1900-talet klassificeras vanligtvis som georgiska, viktorianska eller edwardian. Dessa ringar innehåller vanligtvis känsliga naturmotiv som blommor, växter, löv och till och med insekter i metallarbetet. Om du vill ha en invecklad, organisk förlovningsring, leta efter ringar från dessa tidsperioder.
    • Georgiska ringar innehåller vanligtvis blommor, löv och andra naturliga element i designen, men det är ganska svårt att hitta dessa äldre ringar intakta.
    • Victorian Rings införlivade också naturmotiv tillsammans med hjärtan, fåglar och bågar. Förutom diamanter finns opaler i viktorianska ringar.
    • Edwardian ringar var känsliga och vanligtvis gjorda av platina. Dessa mönster inkluderade ofta Milgraining, som beskriver en liten bit av pärlor eller pärlor som lindrar runt ringen eller stenens kanter.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 9
    2. Handla för ringar som fokuserade på artistry snarare än ädelstenar. Art Nouveau var en populär stil under 1800-talets tur. Fokus var på hantverk, så de invecklade, ekologiska konstruktionerna ägde företräde framför materialet och ädelstenarna.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 10
    3. Välj en geometrisk design. Under jazzåldern var det ett skifte från naturliga mönster till geometriska stilar med skarpa linjer. Art Deco Engagement Ringar används ofta smaragder, rubiner och safirer oftare än diamanter. King Tut`s Tomb untearthed i Egypten under den här tiden, så många art deco ringar är inspirerade av de geometriska, ridda linjerna av den gamla egyptiska konsten.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 11
    4. Gå till Hollywood glam med retrostil. Retro ringar är inspirerade av Hollywood-stilen på 1930-talet. Dessa ringar är stora, djärva, och innehåller ofta semi-ädelstenar som ametist och citrin i sina mönster. Dessa ringar använder ofta guld istället för platina.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 12
    5. Välj en modern ring. Moderna ringar beskriver ringar som görs under och sedan 1950-talet. Under den här tiden var det mycket ekonomisk tillväxt. Designfokuset skiftas från invecklade, linjära mönster och semi-ädelstenar. Moderna ringar syftar till att markera en mousserande diamant, så stilen blev mindre dramatisk och invecklad än designen av det förflutna.
  • Metod 4 av 4:
    Undersöker fördelarna med att köpa en begagnad ring
    1. Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 13
    1. Gå grönt med en begagnad ring. Att köpa en begagnad ring är ett miljövänligt och etiskt alternativ. Secondhand förlovningsringar är bättre för miljön eftersom inga extra gruvprocesser måste äga rum. Dessutom är vintageförlovningsringar eller andrahandringar gjorda före 1990 troligen konfliktfria och innehåller inte diamanter som gruvades med slavarbete.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 14
    2. Spara pengar. Att köpa en begagnad ring kan vara billigare än att köpa en ny ring. Det finns i allmänhet en 100% till 200% mark-up på nya diamantringar, och denna sten avbröts snabbt i värde efter inköp. Välja en begagnad eller vintage ring kan hjälpa dig att stanna inom din budget.
  • Bild med titeln Välj en begagnad ingreppsring Steg 15
    3. Bära en unik ring med en historia. Secondhand och vintage ringar växer i popularitet på grund av deras unika stilar, deras intressanta användning av material och ädelstenar, och deras känsliga, handgjorda mönster. Dessa ringar har också en distinkt historia som kan förbättra sin romantik, karaktär och symbolism. Överväg att köpa en begagnad ring för en enstaka bit.
  • En ring från en avlidne relativ du älskade kan vara ett bra alternativ om du har haft några familjen arvade till dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande