Hur man köper en conga trumma

Conga, kallad "tumbadora" På spanska är en typ av hand trumma som är populär i latinska musik. Att köpa en Conga-trumma kan vara förvirrande, speciellt för en nybörjare spelare. De är tillgängliga i ett brett utbud av modeller och priser, med endast subtila skillnader i trummans utseende. Genom att göra en budget, bestämmer du vilken modell som är vettig för dig, och handlar klokt, kan du göra en ny Conga en enkel och trevlig upplevelse.

Steg

Del 1 av 3:
Välja en Conga-trumma
  1. Bild med titeln Köp en Conga Drum Steg 1
1. Göra en budget. Tänk på vad du vill ha en conga trumma för och hur länge du tror att du kommer att hålla fast vid det. Low-end och high-end conga modeller sträcker sig avsevärt i pris, så det är en bra idé att veta vad din budget är innan du börjar shoppa.
  • Köp en billig Conga-trumma om du är ny på instrumentet. Du kan lära dig om en billigare modell och bestämma om du gillar det innan du investerar i en högkvalitativ trumma.
  • Köp en high-end conga trumma om du är en erfaren spelare. En high-end conga trumma kommer att producera ett bättre ljud än en billig trumma.
  • Bild med titeln Köp ett Conga Drum Steg 2
    2. Välj vilken storlek du vill ha. Conga kommer i tre olika storlekar, mätt med trummans diameter. Det är vanligt att spelare ska ha en uppsättning av alla tre storlekar, men börja med en trumma om du är nybörjare. Dina alternativ är:
  • Quinto. Quinto är den minsta och högsta conga trumman.
  • Segundo. Segundo (andra), även känd som Conga, är den medelstora konga trumman. Det är det bästa valet för nya spelare på grund av dess mångsidighet. Välj Segundo om du bara får en conga trumma.
  • Tumba. Tumba är den största och lägsta conga trumman.
  • Bild med titeln Köp en Conga Drum Steg 3
    3. Köp en glasfiber conga trumma om du är på en budget. Glasfiber conga trummor är billigare än deras träkonter, och de är mer hållbara. Gå med en glasfibermodell om du är en ny elev eller du kommer inte att spela professionellt.
  • Bild med titeln Köp en Conga Drum Steg 4
    4. Köp en trä conga trumma för ett högkvalitativt ljud. Conga trummor är traditionellt gjorda av trä, men trämodeller är dyrare än glasfibermodeller. De flesta professionella conga spelare föredrar trämodeller eftersom de producerar ett trevligt, rikt ljud. Investera i en trämodell om du är en erfaren spelare och du planerar att hålla fast vid instrumentet.
  • Trä conga trummor kommer i en mängd olika typer av trä, men ek och aska är de mest populära bland proffs.
  • Bild med titeln Köp en Conga Drum Steg 5
    5. Välj en naturlig eller syntetisk trumma. Trumman, även kallad "huden", är den sträckta ytan du slår med dina händer för att spela conga. Välj ett trumhuvud baserat på din budget och det ljud du vill att din conga ska göra när den spelas.
  • Naturliga trummor, gjorda av djurhöljet, är traditionella. Naturliga trummor är dyrare och svårare att sätta på trumman, men många conga-spelare tror att de producerar ett bättre ljud än syntetiska skinn.
  • Syntetiska trumman är billigare och mer hållbara än naturliga trummor. De är lätta att sätta på och de gör det bra i fuktiga klimat, där naturliga trummor tenderar att försämras.
  • Del 2 av 3:
    Shopping för en begagnad konga trumma
    1. Bild med titeln Köp en Conga Drum Steg 6
    1. Handla för en begagnad trumma online för att spara pengar. Sök på webbplatser som Craigslist och eBay, som är två bra resurser för att hitta billiga, begagnade Conga trummor. Fråga många frågor om en trumma innan du köper den, och begär ytterligare foton om du inte kan gå och inspektera det personligen.
    • Läs recensioner av en säljare innan du köper en Conga-trumma från dem. Du vill att säljaren ska vara ärlig om några repor, rips och sprickor i trumman.
  • Bild med titeln Köp ett Conga Drum Steg 7
    2. Leta efter en trumma som nyligen har byt ut trumman. Drumheads kan vara dyra att reparera eller ersätta. Du sparar pengar om du hittar en Conga-trumma med en ny trummehuvud på den.
  • Bild med titeln Köp ett Conga Drum Steg 8
    3. Kontrollera en trumma för skador innan du köper den. Undvik att spendera pengar på något som kommer att sluta kosta dig mycket i reparationer. När du inspekterar en begagnad Conga-trumma i person, det finns några saker du ska leta efter:
  • Sprickor. Vrid trumman upp och ner och undersök insidan för eventuella synliga sprickor i skalet. Om det finns sprickor - eller sprickor som har reparerats - kan trumman inte producera rätt ljud.
  • Rost. Undersök eventuella bultar och metall på trumman för rost. Rost kan indikera att en del av trumman måste bytas ut.
  • Felaktig hårdvara. Ta en skiftnyckel med dig för att testa trummans tuningbultar. Försök att dra åt och lossa dem. Om de inte kommer att BUGGE, kan trumman inte stämas och det behöver nya bultar, vilket kan vara dyrt.
  • Del 3 av 3:
    Shopping för en ny conga trumma
    1. Bild med titeln Köp ett Conga Drum Steg 9
    1. Köp en helt ny conga trumma om du är seriös om att spela. Helt nya Conga trummor är dyra och bästa för professionella och dedikerade hobbyister. Om du är ny att spela Conga-trumman, försök att lära dig på en begagnad trumma innan du spenderar pengarna på ett nytt instrument.
  • Bild med titeln Köp en Conga Drum Steg 10
    2. Handla för en helt ny trumma online för fler alternativ. En snabb online-sökning efter "helt nya conga trummor" kommer att ge upp en mängd olika nätbutiker där du kan leta efter ett instrument. Handla online om du vill jämföra många märken och läsa recensioner för olika trummor.
  • Bild med titeln Köp ett Conga Drum Steg 11
    3. Handla i butik för att testa en trumma innan du köper den. Besök din lokala musikhandlare och försök spela några av de conga trummor som de har på displayen. Lyssna på ljudet en trumma gör när du slår på sin trumma med handen. Det borde låta trevligt och rik, inte platt och skarp. Fråga en anställd om du har några frågor om en viss modell eller conga trummor i allmänhet.
  • Gör din forskning innan du går till affären. Gör en lista över märken och modeller som har bra recensioner online och ta det med dig för att göra det enkelt att shoppa för en ny trumma.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande