Hur man köper en klassisk bil

Att köpa en klassisk bil är inte så annorlunda än att köpa en typisk bil. Det kräver en bra mängd forskning och inspektion för att du får ett fordon med god kvalitet. Att köpa en klassisk bil har den extra utmaningen att den används och vara en samlarobjekt, så det finns mycket mer att leta efter tid. Dessutom är klassiska bilar ofta mycket större investeringar än vanliga bilar, så det är viktigt att få det rätt. Genom att göra din forskning, flitigt undersöka bilen och ha realistiska köp förväntningar, kan du hitta den klassiska bilen av dina drömmar.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta en bil
  1. Bild med titeln Köp en klassisk bil steg 1
1. Bestäm vad du ska använda den klassiska bilen för. Om det kommer att användas som en daglig förare, är det inte nödvändigt att hitta en "visa villkor" fordon. Om du planerar att skriva in klassiska biltävlingar måste du hitta något med sina ursprungliga delar och spendera lite mer. Dessutom kommer du att ha olika bilkrav om du vill ha det för romantiska helger eller familjeutflykter mot hastighet nerför motorvägen. Oavsett om du vill använda det året runt är en annan faktor att överväga. Ta hänsyn till alla faktorer när du bestämmer dig för en bil som hjälper dig att hitta den bästa för dig.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 2
    2. Välj en modell. Först få en allmän uppfattning om den bil du vill ha. Baserat på vad du ska använda det för, kanske du har bestämt dig för att gå med en corvette. När du väl vet den modell du är intresserad av, begränsa den ner till 2 eller 3 år (e.g., Corvette 1963-1965). Detta hjälper till med din sökning. För att ytterligare begränsa det, forskar du vilka förändringar gjordes varje år för att hitta vad som bäst passar dina behov. Bestäm sedan den exakta bilen som du önskar.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 3
    3. Gå med i en ägarklubb. När du har en uppfattning om vilken klassisk bil du vill, kan du hitta en ägarklubb för den typen av bil. Med en ägarklubb kommer du att kunna träffas med entusiaster, lära dig mycket och hitta bilar till salu till rimliga priser. Kontrollera med lokala klassiska bilklubbar för alla personer som äger eller har ägt den typ av klassiker du är intresserad av. De kan hjälpa dig att bestämma vad du ska köpa och vad du ska undvika.
  • Titta på praktiska klassiker eller klassiska och sportbilmagasiner för listor över ägarklubbar.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 4
    4. Titta på nätet. Det finns många webbplatser som säljer klassiska bilar. Som med Anyonline-inköp, var noga med att vara försiktig när du handlar online. Försök att se bilen personligen innan du köper den när det är möjligt.
  • Innan du köper en bil från en webbplats, kolla recensioner av webbplatsen genom oberoende organisationer som konsumentrapporter eller Better Business Bureau. Om en affär känns skuggig eller för bra för att vara sant, se någon annanstans - många bedrägerier händer i online-försäljning, och du vill inte riskera att göra ett misstag med ett köp av denna storlek.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil steg 5
    5. Titta på många olika bilar. Detta hjälper dig att göra ett välgrundat val. Det är en bra idé att spendera minst en månad shopping innan du köper din klassiska bil. Om du letar efter en specifik modell, beroende på sin sällsynthet, kanske du måste vara tålmodig för att komma på marknaden. Börja med att titta lokalt eftersom det blir lättast att köpa en bil i ditt område. Detta gör det också enkelt för dig att se bilen innan du köper den. Hitta lokala källor via din bilklubb, bilmuseer, klassiska bilhandlare, tidningsgrupper eller lokala online-listor, till exempel din stads craigslist.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 6
    6
    Planera din budget före tiden. Detta är viktigt eftersom klassiska bilar kommer till ett brett utbud av priser. Det kan vara lätt att bli kär i en bil som du inte har råd med. Genom att bestämma din budget i förväg kan du hålla dig från överskridande. Försök att undvika att gå in i skuld om det är möjligt. Du vill inte njuta av din bil men förlora ditt hus!
  • Att planera en budget, titta på dina månatliga intäkter och kostnader och bestämma hur mycket du har kvar. Ta hänsyn till pengar du har i besparingar och hitta en rimlig budget som inte kräver att du kan missa andra viktiga delar av livet, som att äta, till exempel!
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 7
    7. Leta efter sällsynta bilar. Det är mycket svårt att tjäna pengar genom att investera i bilar, men sällsynta bilar är din bästa chans att göra det. Ju mindre som gjordes, desto mer värde kommer det att ha. För att ta reda på om det är särskilt sällsynt, kolla med tillverkaren för att ta reda på hur många gjorda.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 8
    8. Köp en restaurerad bil. Detta kommer att bidra till att hålla sitt underhåll till ett minimum, men var beredd att betala ett premiumpris. En helt renoverad, professionellt restaurerad bil kan ha hundratusentals dollar investerat i tid och delar, och kommer att ha varje mutter och bult undersökt. En restaurerad bil kommer också att utföra, om inte bättre, än det gjorde när det var nytt. Vid denna tidpunkt kommer bilen bara att kräva normalt underhåll, även om det är troligt att du kommer att vilja hålla det så perfekt som möjligt och behålla det till högsta möjliga standarder.
  • Del 2 av 3:
    Undersökning av bilen
    1. Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 9
    1. Lär dig om den klassiska du är intresserad av. Forskning Vilka problemområden fordonet kan ha och kontrollera om problemet har lösts. Till exempel har många europeiska klassiker elektriska problem, så kontrollera att komponenterna är i arbetsordning. Ju mer du vet om din intresse, det bättre beslutet du kommer att göra när du köper det.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil steg 10
    2. Kör bilen innan du köper den. Det här är inte bara att se till att du gillar det, men också att testa för några problem. Leta efter någonting ur det vanliga och ägna särskild uppmärksamhet åt hur det låter. Squeaking, slipning och clunking är inte bra tecken! Var noga med att få tillstånd från återförsäljaren eller ägaren innan du kör det.
  • Om du inte vet mycket om bilar, ta med någon för den tur som är en expert, som en vän från din ägarklubb.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 11
    3. Ha en fordonsbedömare titta på bilen. De kan kanske berätta om det har varit i en olycka och huruvida motorn, överföringen och andra vitala komponenter är original. Detta kommer att ändra fordonets värde. De kommer att bestämma ett pris genom att titta på värdet av jämförbara bilar som säljs för att säkerställa ett rättvist marknadsvärde. De är experter på bilmarknaden och mycket kunniga om klassiska bilar. Att ha en bil yrkesmässig bedömd är viktig när man gör en stor investering.
  • Leta efter en bedömare som följer enhetliga standarder för professionell bedömningspraxis för att hitta någon ansedd.
  • Sök på nätet med namnet på din stad och sökorden "Klassisk bilbedömning" Att hitta en bedömare nära dig.
  • 4. Kontrollera bilens titel. Se till att det faktiskt är registrerat till säljaren. Detta hjälper dig att undvika avgifter och undvika att köpa en stulen bil. Du kan kontrollera med DMV eller Fordonhistoria.GOV av bilens VIN (fordonsidentifikationsnummer), som kan hittas på dess registrering. Det finns vanligtvis en liten avgift av ett par dollar för att kontrollera titeln.Bild: Köp en klassisk bil steg 12.jpg | center]]
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 13
    5. Titta noga på inredningen och exteriöret. Har det sina ursprungliga delar? Vilken skada finns det? Varje liten reparation kommer snabbt att lägga till. Leta efter svetsmärken, som kan signalera ett klippjobb. Var uppmärksam på färgens kvalitet och märker några bucklor eller felaktiga paneler. Saknar trim och udda luktar är en annan anledning till oro. Du måste noggrant undersöka någon bil innan du köper den.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil steg 14
    6. Kontrollera bilens körsträcka. Ju lägre körsträckan, desto mindre har det använts, desto mer värdefullt är det. Det är inget fel med högkvalitativa bilar, men låg körsträcka är viktigt om du vill att din bil ska vara en investering. Dessutom kräver lågmiljöbilar ofta mindre underhåll än höga körfält. Men eftersom de är i nyare skick kommer de sannolikt att kosta dig mer.
  • En låg körsträcka skulle vara en med 40.000 miles, till exempel, medan en hög körsträcka bil kan ha 200 000 miles.
  • Var medveten om körsträcka bedrägerier. Vissa säljare försöker lura köpare genom att hävda en bil har lägre miles än det faktiskt har. Varje bil som har funnits i minst 15 år kommer sannolikt att ha betydande körsträcka. Eftersom kilometern kan ändras, var uppmärksam på andra delar av bilen, t.ex. mattor, headliner, växellåda, reservhjul, däck och bromsbelägg. Om dessa har betydande slitage eller skador men körsträckan är under 50 000, så är något askew. Lågfärgsklassiker är mycket sällsynta men är ofta faked, så var noga med att leta efter de telltale-tecknen.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil steg 15
    7. Få en begagnad fordonshistorikrapport. Detta kommer att ge dig värdefull information om bilen för att se till att den inte har blivit stulen och kontrollera hur många personer som ägde bilen tidigare. Detta kan slutföras online med en tjänst som Carfax. Ange bara bilens VIN eller licensplatta och ta reda på dess historia, inklusive olyckor, påminnelser, användning, skada och registrering. Detta kommer att kosta cirka $ 40, men många återförsäljare erbjuder dem gratis.
  • Tänk på att klassiska bilar i allmänhet har flera ägare. Detta kan förväntas, men om dina ägare håller bilen i mindre än ett år eller två, kan detta indikera ett problem. Till exempel, för en fyrtioårig bil, är mellan fem och tio ägare helt acceptabel, men över tjugo skulle vara anledning till oro. Helst är två ägare per årtionde en bra tumregel.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 16
    8. Få det inspekterat. Bilinspektionsföretag och bilverkstäder erbjuder inspektioner. En grundlig inspektion kommer att genomföras av en expert som kommer att titta på bilens yttre, motor, bromsar, däck, radiator, bälten, slangar och vätskor. Detta är ett särskilt viktigt steg om du inte är en mekaniker. Detta kan hjälpa dig att undvika att köpa en bil med några större problem. Om du köper bilen från en återförsäljare kommer den sannolikt att komma med en inspektion.
  • Nationella Auto Inspection Services erbjuder inspektioner för $ 220.
  • För att få en inspektion som är specifik för klassiska bilar, hitta en lista över inspektörer på fossilcars.com / resurser / klassiska bilinspektioner. Det är en bra idé att få en klassisk bil inspekterad av en specialist som vet exakt vad man ska leta efter med klassiker. Du behöver inte oroa dig för att hitta en inspektör speciellt för din bils make eller modell, men att hitta en specifikt för klassiker kommer att hjälpa.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 17
    9. Leta efter rostskador. Förvänta lite rost, men om en hel panel är rostig, är det orsaka oro. Betydande rost betyder att bilen inte har underhållits ordentligt. Det kan också indikera mer allvarliga problem med bilen. En liten rost runt kanterna kan förväntas i en gammal bil, men betydande rost betyder att du ska se någon annanstans.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 18
    10. Kontrollera att VINS (Fordonsidentifikationsnummer) matchar. Kontrollera att Vin på bilens titel matchar den officiella VIN-taggen. Om de inte matchar så kan fordonet ha varit i en allvarlig olycka, stulen eller förfalskade.
  • VIN-nummer användes först 1954 och de nummer och bokstäver som användes, liksom längden, varierade av tillverkaren tills de blev standardiserade på 80-talet.
  • Du kanske kan hitta VIN eller serienummer på en klistermärke på förarens sidodörr, på brandväggen eller på annat håll i motorrummet.
  • Kontrollera motorn, överföringen och bakaxeln för att se till att de har samma VIN-nummer också. De sista sex numren på VIN ska vara på motorn, och matchande datum ska vara på överföring och bakaxel.
  • Del 3 av 3:
    Köpa bilen
    1. Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 19
    1. Förbered dig för dolda kostnader. En klassisk bil kostar mycket mer än sitt ursprungliga pris. Planerar att spendera upp till sju gånger mer för försäkringar än vad du skulle med en genomsnittlig bil. Att lagra bilen kan också kosta mycket om du inte har ditt eget garage. Förvaring i en autoanläggning eller motorklubb kan kosta $ 500 + / månad. Klassiska bilar kräver i allmänhet mycket underhåll, och oväntade reparationer kan kosta $ 1000+. Var noga med att faktorera alla kostnader i sitt pris så att du har tillräckligt med pengar för att behålla din bil.
    • Var beredd att betala mer för delar. Om du köper något sällsynt, var beredd att betala mer inte bara för bilen, men också för sina delar. I många fall måste du få delar skräddarsydda, vilket kan vara mycket dyrt. Du kan också kunna köpa begagnade delar från någon som är "hackning" upp en liknande modell. Du kan kontrollera online-auktioner för allmän tillgänglighet av sådana delar.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 20
    2. Betala ett lämpligt pris. Det är inte ovanligt för nya klassiska bilköpare att överskrida. Ett rättvist pris måste beräknas utifrån bilens ålder, villkoret det är i hur sällsynt det är och vilka funktioner det har. Hitta marknadsvärdet på din bil på National Automobile Dealers Association på NADA.org.
  • Bild med titeln Köp en klassisk bil Steg 21
    3. Köpa bilen. Om du behöver finansiera bilen kommer du sannolikt att ha problem med att hitta en bank- eller utlåningsinstitut som är villig att hjälpa till att de inte förstår värdet av ett objekt som är flera decennier gamla. Men det finns några företag som hjälper, till exempel J.J. Bästa Banc & Company och Woodside Credit. Du måste göra en betalning på 10-30% och kommer att betala ränta från 5-10%. Lånet är ofta i 10-12 år och du kan ofta bygga i kostnaden för garanti. Försäkrings- och biltiteln måste vara i ägarens namn. Du kan överföra biltiteln på DMV.
  • Naturligtvis, om du har pengarna att betala för det, kan du helt enkelt köpa det med dina egna pengar. Det är alltid att föredra att undvika att gå in i skuld. Spara upp för det och betala sedan med check.
  • Ett annat alternativ är att hyra en klassisk bil om du inte har råd att äga det. Detta är fördelaktigt eftersom om marknaden förändras och bilens värde minskar, kommer det inte att påverka dig.
  • Expertips
    Bryan Hamby

    Bryan Hamby

    Professionell Auto Brokerbryan Hamby är ägare till Auto Broker Club, en pålitlig auto mäklare i Los Angeles, Kalifornien. Han grundade Auto Broker Club 2014 ut ur en passion för bilar och en unik talang för att anpassa bilhandlaren för att vara på köparens sida. Med 1 400 + erbjudanden stängdes och en 90% kundretention, är Bryans fokus för att förenkla bilköpserfarenheten genom öppenhet, rättvis prissättning och kundservice i världsklass.
    Bryan Hamby
    Bryan Hamby
    Professionell auto mäklare

    Säljaren bestämmer betalningen. Metoden du använder för att betala för en bil beror på säljaren. Vissa föredra kontanter eller check, och andra kan använda paypal. Du borde se till att du Använd något spårbar Om det finns en dold fråga med bilen. Om bilen är över $ 2000 till $ 25.000, är ​​en kassörskontroll bäst.

    Tips

    Försök att köpa något med full service poster. Detta kommer att ge dig lite sinnesro.
  • Var försiktig med bilen - du vill inte förstöra något du spenderade dina pengar för!
  • Varningar

    Var medveten om att klassiska fordon kräver ansträngning att stanna i den form de är. Många människor köper en klassiker med tanken, "Skulle det inte vara kul att köra det efter jobbet varje dag?"Realistiskt kommer det alltid att finnas något som behöver fixa.
  • Kom ihåg klassiska bilar byggdes under en annan tid, med olika standarder från idag. Några gamla bilar tillverkades med material som är kända för att korrodera och mycket lägre säkerhetsstandarder än idag. Du kan hitta att du bättre lagrar din klassiska motor i ett garage över vintern, för att skydda mot kallare och hårdare väderförhållanden.
  • Det goda med ett äldre fordon är att eftersom det finns mindre gadgets, är det vanligtvis mindre saker att gå fel och om något gör det blir det lättare att fixa (t.ex. Inga pekskärmar till omprogrammering, elektriska fönster till sylt, centralt låsning till funktionsfel).
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande