Hur man köper en streckkod

Streckkoder, de remsor av alternerande vita och svarta vertikala band av varierande bredd som visas på nästan allt du köper, har blivit en standardmetod för att hålla reda på produkter för både lager och försäljning. Till skillnad från serienummer, som identifierar ett unikt föremål (som är relaterat till hur ett VIN-nummer identifierar en bil), har streckkoder klassificera kategorier av varor med kriterier som tillverkare, typ, storlek, stil och pris (till exempel, allt märke x, modell y fyra -Door sedans i rött). Om du tänker sälja en produkt i en detaljhandel, kommer du sannolikt att behöva ha en legitim streckkod på förpackningen.Lyckligtvis, om du behöver en streckkod eller tusentals, eller vill ha dem direkt från övervakningsorganisationen eller inte har något emot att köpa dem, är processen att förvärva streckkoder relativt enkelt.

Steg

Metod 1 av 2:
Förvärvande streckkoder unika för ditt företag
  1. Bild med titeln Köp ett streckkod Steg 1
1. Bestäm om en unik streckkod behövs.Om du tillverkar produkter för detaljhandeln, särskilt vid större butiker, kommer du nästan säkert att behöva identifiera streckkoder på förpackningen.Kontakta dina avsedda återförsäljare, inklusive de online, för information.
  • Om du bara tänker använda streckkoder för att spåra produktionsprocessen och / eller hantera inventeringen (det vill säga kommer de bara att användas internt), du som tillverkare kan definiera dina egna streckkoder.Det krävs emellertid av det internationella streckkodsregleringsorganet (GS1) att dessa streckkoder inte lämnar dina tillverkningslokaler eller erbjuds till försäljning.
  • Om du använder streckkoden på något annat sätt än för intern spårning behöver du en auktoriserad av (om inte nödvändigtvis direkt köpt från) GS1.
  • Bild med titeln Köp ett streckkod Steg 2
    2. Kontakta GS1. En ideell organisation som kallas GS1 fastställer standarderna för global handel med streckkoder. GS1 fungerar i över 100 nationer, så du kan sannolikt kontakta ett kontor i ditt land eller region.
  • För att hitta det närmaste GS1-kontoret till dig, besök GS1-webbplatsen (gs1.org) och klicka på "Få dina streckkoder." Välj sedan GS1-medlemmen som är närmast dig från rullgardinsmenyn.
  • 3. Gå med i GS1. Att köpa streckkoder direkt från GS1 krävde tidigare ett medlemskap och betalning av en årlig avgift, varför vissa människor föredrog att köpa sina streckkoder från återförsäljare för en engångsavgift.
  • 4. Uppskatta hur många streckkoder du behöver. Det viktigaste att förstå är att varje variation av varje produkt du säljer kräver en unik streckkod. Du måste bestämma exakt hur många streckkoder du behöver innan du fyller i GS1-programmet.
  • 5. Välj alternativet GS1 baserat på dina streckkodsbehov. https: // gs1us.org / upcs-streckkoder-prefix / get-a-streckkod
  • Singel Gtin: Om du bara har några produkter som behöver streckkoder, kan det vara det mest kostnadseffektiva alternativet för ditt företag. Single Gtins är ett bra alternativ för små företag som letar efter att snabbt lista sina produkter till salu. Du kan licensiera en enda GTIN för $ 30 och det finns ingen årlig förnyelseavgift. (Globala handelsnummer (GTINS) kodas i UPC-streckkoder.)
  • GS1 Company Prefix: Ett GS1-företagsprefix gör det möjligt för företag att få flera streckkoder på en gång, liksom identifiera platser, blandade fall, skapa kuponger och skapa högre nivåer av förpackning som ett fall eller pall. GS1 Company prefix är bra för företag med växande produktlinjer. Du kan licensiera ett GS1-prefix som kommer i olika "kapacitet" som representerar det maximala antalet unika produkter som du kan identifiera med den licensen. Så länge du förnyar ditt medlemskap varje år, kommer din produktdata att förbli kopplad till din företagsinformation.
  • Bild med titeln Registrera en UPC-kod Steg 2
    6. Fyll i ansökan och betala online. GS1-utcheckningsprocessen har 3 enkla steg (https: // gs1us.org / upcs-streckkoder-prefix / get-a-streckkod):
  • Välj ett enda GTIN eller GS1-företags prefix och lägg dem i din kundvagn. Ange din kontaktinformation.
  • Betala de nödvändiga avgifterna.
  • Du får ett välkommet e-postmeddelande från GS1 US inom några minuter. Den innehåller all viktig information du behöver för att komma igång, inklusive tillgång till MYGS1 US-Ditt online-medlemscenter.
  • Bild med titeln Köp ett streckkod Steg 7
    7. Skapa dina streckkoder.I stället för att köpa redan skapade streckkoder som du gör när du köper secondhand, när du köper via GS1, skapar du faktiskt streckkoderna för din produkt (er).
  • GS1 US erbjuder en "GS1 US Data Hub" gränssnitt som gör det möjligt för dig att skapa streckkoderna, eller du kan använda (mot en avgift) en auktoriserad GS1 US-lösning leverantör att göra jobbet för dig.
  • Kontakta GS1 oss om du behöver ändra eller lägga till i serien av streckkoder som du skapar.
  • Metod 2 av 2:
    Köpa streckkoder a la carte
    1. Bild med titeln Köp ett streckkod Steg 8
    1. Fastställa om du behöver en unik detaljhandel streckkod. Detta är nästan alltid fallet om du har en detaljhandelsprodukt, eftersom den stora majoriteten av återförsäljare kräver produkter som går in i sina butiker för att ha streckkoder på förpackningen.
    • Om du säljer ditt hemlagade ljus på bondens marknad, behöver du förmodligen inte en streckkod - på den lilla butiken på hörnet, eventuellt så- och i en storboxens återförsäljare, säkert.Vissa online-återförsäljare kan också kräva streckkoder för logistiska ändamål.Kontakta dina avsedda återförsäljare innan du fortsätter med eller utan streckkoder.
    • Observera att den här metoden beskriver att köpa streckkoder från återförsäljare som har köpt dem i bulk från den ursprungliga organisationen (känd som GS1).Vissa återförsäljare, som mål och Walmart, kanske inte accepterar sådana begagnade streckkoder (även om de är unika och legitima) eftersom de behöver dig, producenten, att ha ett certifikat från GS1.Kontrollera med din avsedda återförsäljare innan du köper streckkoder.
  • Bild med titeln Köp ett streckkod Steg 9
    2. Bestäm om du behöver en UPC-A eller en EAN-13 streckkod. I allmänhet används UPC-en streckkoder i USA och EAN-13 streckkoder används överallt överallt. Det betyder att om du främst säljer i USA, bör du få en UPC-en streckkod - om du övervägande säljer utanför USA, bör du få en EAN-13.
  • Sanningen berättas, dock UPC-A och EAN-13 streckkoder är nästan identiska och nästan alltid utbytbara - den senare har en mer siffra (13 istället för 12) som landskod.
  • Bild med titeln Köp ett streckkod Steg 10
    3. Hitta en streckkods återförsäljare som levererar streckkoden du behöver. Återförsäljare levererar legitima, juridiska streckkoder för en engångskostnad. Många av dem levererar både UPC-A och EAN-13 streckkoder.
  • Det finns flera välrenommerade platser att köpa UPC-A och EAN-13-koder.Var noga med att göra forskning eftersom det finns många säljare som inte säljer GS1-koder och i stället säljer "luftkoder" som GS1 inte kommer att verifiera.
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 32
    4. Bestäm hur många streckkoder du behöver.Att köpa secondhand streckkoder a la carte ger dig mer flexibilitet att bara köpa det belopp du behöver, även om köp i bulk sparar pengar per streckkod.Du behöver 1 streckkod för varje unik produkt såväl som produktvariation du säljer.
  • Som ett exempel på hur många streckkoder du behöver, kan vi antar att du säljer en t-shirt med din logotyp på framsidan, i två färger (vit och blå) och tre storlekar (s, m, l).Varje kombination av storlek och färg kräver en unik streckkod, vilket betyder att du måste köpa sex.Med ökad sort och komplexitet i din produktlinje kan mängden unika streckkoder du behöver växa väsentligt.
  • Som ett exempel från en streckkods återförsäljare kostar en streckkod $ 5 (en engångsavgift) - 10 kostar $ 15- och 100 kostar $ 45.
  • Bild med titeln Köp ett streckkod Steg 11
    5. Köp din streckkod från återförsäljaren.De flesta återförsäljare kommer omedelbart att maila en bild av streckkoden till dig, tillsammans med ditt UPC / EAN-nummer, så att du snabbt kan integrera det i din produktförpackning. Du kan sedan börja använda din streckkod.
  • Se till att streckkodsbilden som skickas till dig är tydlig, och att de kopior du gör för din produktförpackning är av samma kvalitet.
  • Streckkoder måste inte nödvändigtvis vara svartvitt, men en hög kontrast mellan de växlande staplarna är avgörande för enkel läsning.
  • I vissa fall produktförpackning (e.g. En matchbox) kan vara för liten för att innehålla en standard EAN och UPC-streckkodsbild som levereras av återförsäljare (37.29mm x 25.93). Detta beror på att GS1 rekommenderar en minsta 80% minskning av en streckkods ursprungliga storlek. Om din produktförpackning är väldigt liten kan du be din återförsäljare att skala ner dina streckkoder som passar eller du kan få mindre åtta siffror EAN 8-streckkoder från GS1 direkt.
  • Varningar

    Köp streckkoder från en begagnad återförsäljare med omsorg. Även om det här är en helt rättspraxis och de streckkoder som de säljer accepteras av den stora majoriteten av återförsäljare, förutsätter GS1 inte återförsäljningen av streckkoder på detta sätt. Därför, vad gäller GS1, hör dessa återförsäljarkodar till den ursprungliga köparen som fick företagets identifikationsnummer och inte till något företag som köpte numret.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande