Hur man fångar kungfisk

Kingfish, även känd som King Makrill, är populära för att fånga och är främst i Atlanten och Mexikanska golfen. Kingfish kan få upp till 72 tum (180 cm) lång och ha läckra filéer som Du kan enkelt laga mat hemma. Fånga kungsfish kan vara en utmaning, men det kan vara lättare med rätt stav, linje och bete. Var noga med att kontrollera med dina lokala lagar till vad fångsten och storleken är för fiske i ditt område!

Steg

Del 1 av 3:
Montering av din stav
  1. Bild med titeln Catch Kingfish Steg 1
1. Köp en medium eller tung stav som är 7 ft (2.1 m) lång. Besök ditt lokala fiske- eller sportartiklar och leta efter en medium eller tung stav att använda för kungsfisken. Se till att stången är minst 7 ft (2.1 m) Lång så att du kan fånga tyngre kungfisk utan att oroa dig för att det bryts.
  • Medium och tung hänvisar till hur mycket stången böjer medan du använder den. Medium och tunga stavar böjer inte lika lätt som ljusstänger.
  • Du får fler chanser att fånga kungsfisk om du använder flera stavar åt gången.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 2
    2. Fäst en konventionell spol till stav. Leta efter konventionella rullar som är avsedda för saltvatten vid en sportartiklar. Se till att rullen kan hålla minst 250 meter (230 m) av linjen så att fisken kan dra ut den utan att det bryts. Säkra rullen till din stång och dra åt skruvarna så det kommer inte loss.
  • Du kan också använda en spinnrulle om du vill, men det kan vara mer benägna att bryta eftersom det har mer rörliga delar.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 3
    3. Använda en linje med minst 20-pund test för att fånga din fisk. Den vikt som anges på en linje, eller testet, hänvisar till hur mycket tryck det kan ta innan det bryts. Eftersom den genomsnittliga storleken på kingfish är cirka 20-25 pund (9.1-11.3 kg), använd en linje som stöder en liknande vikt. Spole linjen på din rulle så det är klart att använda när du är på vattnet.
  • Du kan använda en tyngre linje om du vill, men det är inte nödvändigt.
  • Det spelar ingen roll om du använder Mono eller flätad fiskelinje.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 4
    4. Säkra a 2-krokledare till slutet av linjen. En ledare är en trådlängd som fäster krokarna på din bete och gör det svårare för fisk att skära linjen. Leta efter en ledare som är nylonflätat och har ett 45-pundtest för att stödja fiskens vikt. Skär ledaren till en längd på 3 fot (0.91 m) och binda 1 J-formad krok till slutet av den. Mät upp ledningen med 4 tum (10 cm) och binda en annan J-krok där. Slå ledaren till din huvudsakliga fiskelinje.
  • Kingfish har mycket bra syn och kommer att se glans av metalliska ledningar under vattnet. Försök att undvika ledare som är glänsande eller har en metallisk finish.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 5
    5. Få levande bete fisk för de bästa chanserna att fånga kungsfish. Kingfish byte på arter som Ribbonfish eller sardiner i naturen, så använd dem för din bete. Syfte att ha Baitfish som är ca 6 tum (15 cm) lång så du har en bättre chans att fånga större kungsfisk. Ta med en live-väl fylld med bete fisk med dig så att du har ersättningar om de är ätit medan de är på linjen.
  • Du kan fånga Bait fisk själv eller du kan köpa bete från en lokal tackbutik.
  • Dricks: Om du vill använda lockar snarare än levande bete, kan du försöka använda artificiell bandfisk eller skedar som är ca 5-6 tum (13-15 cm) långa.

    Del 2 av 3:
    Hitta en fiskeplats
    1. Bild med titeln Catch Kingfish Steg 6
    1. Fisk hela dagen mellan juni och oktober. Kingfish är mest aktiva när vattnet börjar värma upp i Mexikanska golfen, som vanligtvis börjar i mitten av juni. Planera att fiska under den här tiden så du är mer benägna att fånga dem. Kingfish Bite hela dagen, så du kan fiska på morgonen och sluta runt solnedgången.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 7
    2. Prata med lokala tacklaffärer och fiskare att se var människor fiskar. Besök bete och fiskebutiker längs kusten och fråga dem där populära fiskeområden för kungsfisk är. Se om de har hört talas om nya fläckar från andra fiskare så du har en chans att prova dem. Om du känner till någon i området, fråga dem om tips om var andra brukar hitta kungsfisken.
  • Kolla på stora grupper av båtar på vissa områden eftersom de kan fiska nära en kingfiskskola.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 8
    3. Använd en sonaranordning för att leta efter undervattensstrukturer om du är på en båt. Kingfish finns vanligtvis i öppet havsvatten, så det kan vara svårt att se var de är utan att använda sonar. När du är på vattnet, sätt på din Sonar-enhet och titta på layouten på havsbotten. Leta efter undervattenshyllor där djupet droppar av eller revstrukturer där Baitfish bor så att du kan hitta större skolor av kungfisk.
  • Du kan köpa Sonar-enheter från utomhusbutiker.
  • Sonar-enheter kan också upptäcka skolor av fisk så att du enkelt kan hitta dem i närheten.
  • Gå inte för långt av kusten på en liten båt eftersom vågorna kunde bli stora och skada den.
  • Dricks: Kingfish and Seabirds delar samma byte. Leta efter havsfåglar som flyger över ett område i havet eftersom de kan signalera att kungfisk är i närheten.

  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 9
    4. Ställ in en ankarstång om du fiskar från en brygga. Ibland kommer kungfisk att simma närmare stranden så att du kan fånga dem från en brygga. När du sätter upp, fästa ett ljus anslutet ankare till slutet av en annan tung fiskestång. Kasta ankaren ca 50-100 meter (46-91 m) ut i vattnet och långsamt rulla tillbaka det mot dig tills krokarna fångar på något. Placera sedan din stav i en hållare så det är upprätt.
  • Ankarstången håller linjen på din huvudsakliga fiskestång från att driva bort så det är lättare att hantera och rulla in.
  • Du kanske vill knyta din ankarstång till piren så att den inte av misstag dras in i vattnet.
  • Del 3 av 3:
    Fånga kungsfisken
    1. Bild med titeln Catch Kingfish Steg 10
    1. Fäst krokarna nära huvudet och svansen av din betefisk. Skjut änden av den första kroken genom betesfiskens kropp direkt bakom sina gills. Se till att kroken inte är för nära toppen eller botten eftersom den kan rippa ut annat. Därefter kör ledningsledaren längs betesfiskens rygg och poke den andra kroken 1-2 tum (2.5-5.1 cm) från svansen.
    • Se till att fisken ser upp linjen mot stången och rullen. Detta kommer att hjälpa fisken att se ut som det naturligtvis simmar när du sätter den i vattnet. Om betet är bakåt, kan kungfisk inte slå det.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 11
    2. Släpp betet i vattnet och släpp ut 50 meter (46 m) av linjen. När betet är fäst vid krokarna, sätt i slutet av din linje försiktigt i vattnet. Dra ut linjen från hjulet för hand och mata den i vattnet så det flyter bort från dig. Sluta mata din linje när rullen släpper ut 50-100 meter (46-91 m).
  • Fiskar inte med din linje precis nära dig sedan kungfisk kanske inte närmar sig det.
  • Om du fiskar från en brygga, se till att linjen på din stav är fastsatt på linjen i ditt ankare med ett downrigger-klipp så att linjen inte flyter bort.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 12
    3. Vänta på att en fisk ska slå om du fiskar från piren. När din bete är i vattnet, kommer det att vara på plats och simma runt. Lämna din stav ensam och undvik att flytta den så Baitfish kan naturligtvis simma. Fortsätt vänta tills du ser eller hör kungfisken slå din linje.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 13
    4. Troll vattnet i den långsammaste hastigheten kan du om du är på en båt. Trolling är när du kör din båt långsamt och dra fiskelinjer bakom dig. Ställ in din motor till viloläge så att din båt långsamt rör sig genom vattnet och drar din linje tätt. Troll för cirka 100 meter (91 m) över ett område innan du vrider din båt och försöker igen. Du kan antingen hålla stången eller ställa in den i ett ställ medan du navigerar på båten.
  • Var uppmärksam på andra fiskare så att du inte av misstag tänder linjer med dem.
  • Om du gör 3-4 passerar samma område utan några bett, försök hitta en ny fiskeplats eller kontrollera din bete för att se till att den fortfarande är på din linje.
  • Dricks: Om du märker din bete fisk skummar över vattnet, stäng av din motor eller lyft den något ur vattnet för att sakta ner.

  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 14
    5. Lyssna på ett snabbt klick eller humming ljud som kommer från din rulle. När en fisk träffar din linje, kommer den snabbt att dra ut och göra ett klickljud. När du hörde linjen börjar dra, ta tag i stången och håll slut på det pekar i luften. Börja inte spola in än eftersom du kunde bryta linjen om fisken fortfarande drar ut den.
  • Kingfish kan slå ditt bete på 40-50 miles per timme (64-80 km / h), så linjen blir hög när en fisk är på den. Om du hör ett enda klick kan linjen ha gått igenom tång eller en mindre fisk.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 15
    6. Börja spola in när linjen börjar röra sig långsammare. Titta på din linje för att se hur snabbt rullen spinner och när det blir tyst, börja spola i fisken. Rulla fisken långsamt så att du inte av misstag bryter din linje eller bekämpar fisken för mycket. Alternativt mellan att dra spetsen på stången mot dig och rulla i korta brister. Om kungsfisken börjar dra din linje igen, sluta rulla och låt den simma.
  • Fiske efter kungsfisk kan ta ett tag beroende på storlek och makt. Fortsätt spola det sedan eftersom fisken så småningom kommer att trösta och vara lättare att fånga.
  • Bild med titeln Catch Kingfish Steg 16
    7. Fånga kungsfisken med en gaff. En gaff är en stor krok i slutet av en pol som används för att få större fisk ut ur vattnet. Styr fisken nära dig så att du enkelt kan ta ut det ur vattnet och haka gaffeln i mitten av fiskens kropp. Dra fisken upp så att du kan ta ur det Från din linje.
  • Om du inte planerar att hålla kungsfisken som du fångat, bära en fiskehandske och ta tag i kungsfisken med svansen när du får det nära.
  • Tips

    Fånga kungsfisk kan ta lång tid beroende på deras storlek. Fortsätt dra och rulla in linjen i och så småningom kommer fisken att trösta ut.

    Varningar

    Kontrollera alltid fångstgränserna och begränsningarna i ditt område innan du börjar fiska.
  • Kingfish har skarpa tänder, så undvik att sätta händerna nära munnen efter att du har tagit dem.
  • Saker du behöver

    • 7 ft (2.1 m) fiskestång
    • Konventionell rulle
    • 20 lb (9.1 kg) linje
    • J-krokar
    • Ledare
    • Baitfish, som sardiner
    • Sonenhet
    • Fiskebåt
    • Gaffel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande