Hur man gör det bra i en gymnasieskola

Om läsning och skrivning inte kommer naturligt till dig, kan högskolans engelska klasser verka svåra och skrämmande. Att lägga fram din bästa ansträngning både inom och utanför klassen visar din lärare som du verkligen bryr dig om din utbildning och dina betyg. Att integrera användbara studier och lärande strategier hjälper dig att acing din engelska klass.

Steg

Metod 1 av 3:
Vara effektiv utanför klassrummet
  1. Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 1
1. Lägg åt tid att läsa för skojs skull. Tillbringa minst 20 minuter att läsa hemma varje dag. Du kommer att bli förvånad över hur mycket ordförråd du lär dig och hur mycket bättre ditt skrivande kommer att vara. Du behöver inte begränsa din läsning till litteratur. Läs något du vill: Tidningar, Bloggar, Historiska böcker, dikter. Den bredare utbudet av läsning du gör, desto bättre. Faktum är att du faktiskt läser genom att läsa detta!
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 2
    2. Ta frekventa raster. När du gör läxor, ta en kort paus om var 20: e minut. Stå upp, sträcka, gå runt, vila dina ögon och drick ett glas vatten. Korta, föryngrande raster är bättre än långa som distraherar dig eller gör dig groggy.
  • Ställ in en timer så att du inte glömmer att ta dina raster! Försök att hålla fast vid din timer också. Ta inte en paus för tidigt.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 3
    3. Takt dina tidsfrister. Det innebär inte att vänta till sista minuten att göra uppdrag och ge dig gott om tid innan de förfallna datumen att granska och revidera ditt arbete. Om ett uppdrag beror på nästa dag, vänta inte förrän efter middagen för att börja göra det. Om det beror på två veckor, vänta inte till mitten av den andra veckan. Börja uppdrag så snart som möjligt.
  • Om din lärare erbjuder att titta på ditt papper före tidsfristen, dra nytta av detta. Försök att avsluta ett utkast tidigt och skicka in det till dem för kommentarer.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 4
    4. Undvik att göra för mycket på en gång. Ange tydliga gränser för dina läxor. Försök inte läsa en hel roman över natten. Gör för mycket på en gång kommer att överväldiga dig och orsaka utbrändhet.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 5
    5. Cram inte natten innan ett test. Cramming fungerar nästan aldrig, även för människor som säger att de fungerar bäst under tryck. Takt själv och studera i de få dagar som leder fram till testet, snarare än bara natten före eller morgonen i provet. Kom ihåg att god vila och motion gör för ett tydligt sinne.
  • Bryta ner ditt ämne till delar. Om du studerar en roman, bryta upp det med kapitel eller segment. Om du gör grammatik, separera den i en del av tal eller användning.
  • Metod 2 av 3:
    Gör det mesta av skolan
    1. Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 6
    1. Bo för extra hjälp efter skolan. Om du vill förbättra ditt skrivande, fråga läraren eller en handledare för extra hjälp. Din lärare kommer att uppskatta att du tog initiativ till att be om hjälp. Att vara proaktiv om dina betyg kommer att fungera till din fördel.
  • Bild med titeln gör det bra i en högskola engelska klasssteg 7
    2. Ta med en anteckningsbok och penna till klassen. Ta anteckningar om vad din lärare säger så att du kan referera till dem senare. Var särskilt uppmärksam på någonting som läraren skriver på brädet eller visar på en overheadprojektor.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 8
    3. Var uppmärksam på lektionen. Spela inte spel på din telefon eller kolla sociala medier. Det är oförskämt och kommer att irritera din lärare. Underhålla ögonkontakt och sätta ner telefonen visar din lärare som du lyssnar.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 9
    4. Skriv på grund av datum i en kalender eller planerare. Få en planerare eller agenda för att hålla reda på dina uppdrag och förfallna datum över klasserna. Använd din planerare också för att schemalägga extracurricular aktiviteter runt dina schemalagda läxa tider.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 10
    5. Håll en löpande lista över uppgifter och mål. Ge dig rimliga tidsfrister för att träffa dem och kolla av dem när de är färdiga. Sätta dessa uppgifter i den viktigaste för minst viktiga, och arbeta med dem i den här ordningen. Att ha dem prioriterade som detta hjälper dig med din läxa tidshantering.
  • Du kan upptäcka att du känner en känsla av prestation när du kolla färdiga uppgifter. Detta kan hjälpa till att motivera dig att fortsätta arbeta.
  • Bildbetaget gör det bra i en gymnasieskola
    6. Försök inte göra allt på egen hand. Sök vänner i din engelska klass och skapa en studie eller läsgrupp. Om din lärare tillåter det, dela dina uppsatser med dina klasskamrater i förväg och be om kommentarer / feedback från dem. Se bara till att du inte kopierar sina kommentarer eller plagiera sitt arbete när du redigerar ditt papper efteråt.
  • Bild med titeln gör det bra i en högskola engelska klasssteg 12
    7. Be om hjälp på stora uppdrag. Nästan varje gymnasieskola kommer att kräva att du skriver uppsatser. Kraven på dessa uppdrag kommer att variera beroende på lärare, så du vill fråga din lärare specifikt vad de letar efter. Hur många sidor vill de att din uppsats är? Vill de ha citat i slutet? Får du välja ditt ämne eller kommer ett ämne att tilldelas dig? Vilken av de tre standardtyperna av uppsatser (expository / argumenterande, berättande eller beskrivande) skriver du?
  • För ett expository eller argumentativ uppsatsuppdrag kommer du att bli ombedd att undersöka ett visst ämne och skapa ett argument eller ta ställning till det ämnet. Expository uppsatser är i allmänhet kortare än de argumenterande uppsatser och är vanligare i inledande klasser, medan de argumenterande uppsatser är vanligare i avancerade, capstone-typklasser. En uppsats i någon av dessa kategorier kan till exempel be dig att undersöka dödsstraff i USA och förklara varför du kan ta ställning till eller emot det.
  • För den berättande uppsatsuppdraget kommer din lärare att leta efter mer berättande. Ett exempel på en uppsats i den här kategorin kan vara att skriva om din största prestation eller värsta rädsla. Dessa tenderar att vara mycket personliga och anekdotiska uppsatser.
  • För den beskrivande uppsatsuppdraget kommer din lärare att förvänta dig att beskriva en upplevelse, person, objekt eller plats i detalj, vanligtvis i ett fem styckeformat. Denna uppsatsstil möjliggör ofta mer kreativ flexibilitet för författaren, beroende på ditt ämne. Till exempel, att beskriva en favorit barndoms leksak kommer att diskuteras annorlunda av olika studenter eftersom varje elev hade en annan upplevelse.
  • Rådfråga alltid din kursplan, rubrik eller uppgiftssekvens för specifika instruktioner på ditt projekt.
  • Metod 3 av 3:
    Engagera dig i klassen
    1. Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 13
    1. Fråga frågor. Lärare njuter av att svara på dina frågor om dagens lektion eftersom det visar att du var uppmärksam. Om du ställer frågor, kommer du bättre att förstå vad som händer i klassen. Om du inte känner till svaret på en fråga, fråga! Det visar att du är engagerad i materialet.
    • Om du är obekväma talar upp i klassen, prata med din lärare efter klassen om något som du trodde var intressant eller var förvirrande. Detta kommer att klargöra problemet i ditt sinne och tillåta läraren att förklara konceptet till dig privat.
    • Ju mer specifikt frågan, desto bättre blir det. Till exempel kanske du frågar "När Dickens skriver "det var det bästa av tiderna, det var det värsta tiderna" i början av En saga om två städer, Hänvisar han specifikt till London och Paris i den ordningen? Eller menar han att det var det bästa och värsta tiderna på båda ställena?"
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 14
    2. Delta i klassdiskussioner om böckerna som din klass har läst. Stöd dina åsikter med citat från boken, eller gör anslutningar till andra böcker som klassen har läst. De flesta lärare ger deltagande betyg, och det kan verkligen hjälpa till att ta upp din slutbetyg.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 15
    3. Delta i klassen varje dag. Klippklassen sänker din betyg. Du kommer att sakna värdefullt klassmaterial och kommer att vara bakom när du bestämmer dig för att återvända till klassen. Det är också obetydligt för din lärare.
  • Bild med titeln gör det bra i en högskola engelska klasssteg 16
    4. Var uppmärksam på vägbeskrivning. Att ignorera riktningar på ett uppdrag kommer vanligtvis att skada din betyg. Minst kommer det att irritera din lärare. Till exempel, om han eller hon tilldelar ett 3-sidigt papper, inte lämna in ett 2-sidigt papper med extra stora teckensnitt och marginaler. Var stolt över ditt arbete och var försiktig med att uppfylla uppdraget eller papperskraven.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 17
    5. Vänd i varje uppdrag. Hoppa uppdrag är ett säkert sätt att få en låg klass i vilken klass som helst. Var noga med att vända om alla uppdrag, även om du tror att du inte gjorde ditt bästa arbete. Att få åtminstone några punkter på ett papper eller annat uppdrag är mycket bättre än att tjäna nollpunkter.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 18
    6. Fråga din lärare om det finns ytterligare böcker du kan läsa på ett visst ämne. Till exempel Charles Dickens ` David Copperfield är ofta tilldelad i gymnasiet engelska klasser. Det är en av de mest studerade romanerna i nittonde århundradet. Du kanske frågar din lärare om det finns särskilda studier eller tolkningar av den roman som de rekommenderar?
  • Du kanske också frågar om läraren har några rekommendationer av en viss författare om du åtnjöt en av sina texter i klassen. Om du gillade David Copperfield, Till exempel kan din lärare föreslå Oliver Twist eller Stora förväntningar Som ytterligare dickensavläsningar för dig. Fråga om vidare läsning visar läraren att du verkligen är intresserad av ämnet och klassen.
  • Bild med titeln GÖR WELL I EN HIGH SCHOOL ENGLISH CLASS STEG 19
    7. Tillgripa inte smickrande. Kom ihåg att lärare är upptagna, också. Du behöver inte vara "lärarens husdjur" för att vinna över din lärare. Allt du behöver göra är att vara uppmärksam, hårt arbetande och intresserad. Arbeta hårt på dina uppdrag och delta konstruktivt i klassen, och din lärare kommer att bli imponerad.
  • Tips

    De flesta lärare är imponerade av tankeväckande och äkta ansträngning. Försök att visa att du har tänkt på klassmaterialet och att du kan relatera till andra ämnen som nuvarande eller historiska händelser.

    Varningar

    Aldrig fuska eller plagiera! Om du fångas fusk eller plagiering, får du en automatisk noll för uppdraget och kommer troligen att hänvisas till administrativa disciplinära åtgärder. Även om det är möjligt att studsa tillbaka och fortfarande få en anständig kvalitet med en noll på ett uppdrag, är det nästan omöjligt att övervinna de negativa effekterna av en plagiat-anklagelse.

    Saker du behöver

    • Penna
    • Anteckningsbok
    • Lärobok
    • Planerare
    • Roman
    • Lexikon
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande