Hur man är en bra litteraturstudent

Litteraturstudien är givande men utmanande. Du kan behöva ta en engelskklass i gymnasiet eller kanske du provar en litteraturklass på college. Engelska klasser kan vara utmanande på grund av en krävande arbetsbelastning, komplicerade texter och skriva uppsatser. Om du sätter i tankeväckande och flitigt arbete både in och ut ur klassrummet kan du dock verkligen njuta av dessa klasser.

Steg

Metod 1 av 4:
Delta effektivt i klassen
  1. Bild med titeln Välj en examen för att bli en aktuari-steg 14
1. Ta detaljerade anteckningar. Under klassen skriv ner de viktigaste punkterna som är betonade av din lärare eller professor. Skriv ner dina frågor, pekar på bokens plot, dina åsikter, din lärare eller professorens åsikter och dina klasskamrater "kommentarer. Skriv ner de stora huvudpunkterna - bli inte vägd i detaljerna. Håll alla dina anteckningar till din litteraturklass tillsammans i en anteckningsbok eller en del av ett bindemedel så att du kan vara organiserad.Här är några sätt att organisera dina anteckningar:
  • Teman i klassen som helhet
  • Dina egna tankar och frågor
  • Intressanta poäng från klassdiskussioner
  • Teman och symboler i speciella böcker
  • Din lärare eller professorens tankar om en bok (som kommer att bli vanligare i universitetsföreläsningar än i diskussioner med högskola)
  • Viktiga anteckningar om tomten
  • Detaljer om det historiska sammanhanget i texten
  • Bild med titeln vara ett bra matematiker Steg 7
    2. Lyssna och svara på andra studenter. Om din klass är diskussionsbaserad, var uppmärksam när andra studenter talar. Titta på den student som talar och övar aktiv lyssningsfärdigheter, inklusive nickning hos personen, absorberar vad personen säger (snarare än att förbereda ett svar i ditt huvud!) och vända mot personen med öppet kroppsspråk. Ställ frågor för att du förstår vad personen betyder.Du bör svara med tanke på dina klasskamrater och åsikter, oavsett om du håller med eller är oense. Alla kommer att njuta av klassen mer om eleverna är respektfulla och intresserade.
  • Bild med titeln Välj en grad för att bli en aktuari-steg 7
    3. Engagera med din lärare eller professor. Uttrycka dina tankar och åsikter i klassen och ställa frågor. Visa för din lärare eller professor som du vill lyckas genom att gå till hans eller hennes kontorstimmar och prata vidare om avläsningarna.Kom till klassen beredd att diskutera läsningarna och lyssna på din lärares tankar eller professor. Bo efter klassen för att ställa en snabb fråga eller kommentera en punkt som du tycker är intressant. Om du har problem med att förstå materialet, nå ut till din professor. Han eller hon kommer gärna hjälpa dig genom komplicerat material.
  • Bild med titeln utför ett riktigt experiment steg 1
    4. Ställ bra frågor. När du ställer en fråga framför klassen, tala tydligt och högt. Titta på den person du pratar med i ögat.
  • Avbryt inte svaret på din fråga.
  • Använd den öppna frågan, snarare än frågor med a "ja" eller "Nej" svar. En bra öppen fråga kan vara, "Hur interagerar ras och politik i den här romanen?"
  • Fråga kortare, mer specifika frågor, snarare än långa, allmänna frågor.
  • Metod 2 av 4:
    Förberedelser för klass
    1. Bild med titeln Tjäna en doktorand i redovisningssteg 12
    1. Gör din läsning före klassen. Gå till klassen förberedd - titta på din klassplan och skriv ner vilka texter du ska läsa före varje klass. Gör ett schema för hur mycket läsning du ska göra varje dag. Det är viktigt att göra läsningen före klassen så att du förstår föreläsningen eller diskussionen medan det händer, snarare än att vara förvirrad och oförberedd i ögonblicket.
  • Bild med titeln Skapa ett vetenskapsmässigt projekt Steg 2
    2. Läs och läs de tilldelade texterna försiktigt. Medan du läser, ta anteckningar där du sammanfattar vad som händer i dina egna ord, notera okända ord och skriv dina tankar ner.Läs om en text Om du hittar den tät eller förvirrar första gången - ibland väljer professorer och lärare utmanande texter som förtjänar ett andra utseende. För att maximera produktiviteten, ta en tio minuters paus för vart femtio minuter som du läser.
  • Bild med titeln Gör dig redo för gymnasiet steg 29
    3. Använd utvändiga verktyg för att hjälpa dig att förstå uppdragen ytterligare. Håll en ordlista nära var du studerar, och skriv ner namn och definitioner av okända ord som du stöter på. Om din lärare eller professor tillåter den, använd webbplatser som sparknotes, shmoop och bookrags för plot sammanfattningar och uppdateringar på tecken namn. Dessa källor bör dock bara tjäna till att komplettera din grundläggande kunskap om de tilldelade texterna. Allt ditt tänkande och idéer för dina uppsatser borde bara komma från dig.
  • Bild med titeln Välj en grad för att bli en aktuari Steg 1
    4. Prata om de tilldelade texterna med människor i din klass. Kanske har du en bra vän i klassen med vilken du kan chatta över kaffe eller du vill organisera en veckovis studiegrupp. Att prata om de tilldelade texterna i en grupp kan hjälpa dig att få nya förståelser av texten, svara på dina frågor och få ytterligare njutning ur vad du läser.Om din litteraturklass har tentor kan din studiegrupp hjälpa dig att granska de viktiga plotpunkterna, detaljerna och teman i de tilldelade texterna.
  • Metod 3 av 4:
    Skriva bra papper
    1. Bild med titeln vidta åtgärder mot dödsstraff i ditt statssteg 17
    1. Ge dig själv tillräckligt med tid att skriva och revidera. Se till att du har tillräckligt med tid för att beskriva ditt papper, titta igenom boken, skriva ditt papper, söker feedback från andra och revidera ditt papper.
    • Gör ett schema för tidsramen där du fyller på ditt papper.
    • Ange interna tidsfrister där du är ansvarig för en annan person. Säger "Jag kommer att skicka ett utkast till mitt papper till min peer revision partner av torsdag" är lite effektivt än att säga "Jag kommer att avsluta ett utkast till torsdag."
    • Belöna dig själv för att slutföra uppgifter i tid med pauser och mindre belöningar. Till exempel, om du slutför din skiss på schema, kan du få glass med vänner.
  • Bild med titeln Gör din avhandlingsforskning produktivt steg 16
    2. Skapa en original, argumenterande avhandling. Alla effektiva papper om litteratur inkluderar en avhandling, eller ett specifikt argument som du vill bevisa i ditt papper.Ditt avhandlingsdeklaration bör ängs, original och relevant för det litterära arbetet. Det borde inte vara ett faktiskt uttalande utan istället en diskussabel åsikt.
  • Ett exempel på en ineffektiv avhandling: "I Harry Potter och trollkarlens sten är Harry Wand unik för honom."Detta uttalande är ineffektivt eftersom det bara är ett faktum - även om man kan skriva många intressanta saker om det faktum att Harry Wand är unik för honom, kan ingen tvist att detta är sant eftersom det är ett faktum.
  • Ett exempel på en effektiv avhandling: "I Harry Potter och trollkarlens sten representerar Harry Wand sin ålder genom sin makt för att ge honom mer byrå genom magi, dess länk till både hans förflutna och hans framtid och dess unika fysiska form."Denna avhandlingsutdrag fungerar bra eftersom det är diskutabelt - någon kan istället hävda att staven representerar Harrys plikt till trollkarlen eller att trollen mer representerar sin identitet som student. Avhandlingsdeklarationen har både fakta och åsikter, så det verkar uppfattat men inte outlandish.
  • Bild med titeln vidta åtgärder mot dödsstraff i ditt statssteg 11
    3. Använd båda direkta citat från boken och din egen analys. För att stödja ditt avhandlingsdeklaration bör du hitta citat från boken som illustrerar din punkt.Om din uppsats uttalande hävdar att regn presenterar förtvivlan, till exempel, kanske du vill leta efter en passage i boken där en karaktär gråter i regnet. Sedan, när du har ett exempel, bör du analysera det här exemplet i dina egna ord.
  • Citat bör integreras väl i själva uppsatsens text, och analysen bör analysera citatet ytterligare. Till exempel kan du skriva, "när Romeo säger," men mjuk, vilket ljus genom jonderfönster raster? / Det är öst, och Juliet är solen "(Shakespeare 2.1.44-45), han drar en jämförelse mellan solen som stiger i öst och början av förhållandet mellan de två älskarna."
  • Bilden med titeln klara av det faktum att du
    4. Ändra och korrekturläsa. Fråga dina vänner, familj och lärare att läsa ditt papper. Inkorporera sin feedback i dina ändringar. Läs över ditt papper för grammatik, stavning och skiljetecken. Var inte rädd för att göra mycket förändringar mellan dina första och andra utkast - ditt papper kommer att förbättras med alla tankeväckande revision.
  • När du är klar med ditt papper, läs det högt för dig själv för att kontrollera efter obekväma formulering och små misstag.
  • Du kan också försöka läsa den, från den sista meningen och arbeta mot första meningen.
  • När du vänder på ditt papper och får feedback, behåll din feedback för nästa gång du skriver ett papper.
  • Metod 4 av 4:
    Tar litteratur tentor
    1. Bild med titeln vidta åtgärder mot dödsstraff i ditt statssteg 14
    1. Känn formatet på ditt test. Litteraturtest kan vara i vildt olika format beroende på klassen och instruktören - de är mycket olika från matematik eller stavningstest. Om din professor eller lärare ger dig ett format, se till att du förstår vad varje del av testet medför. Denna förståelse kommer att hjälpa dig i studieprocessen. Här är några vanliga litteraturexamenskomponenter:
    • Definitioner av litterära villkor eller fraser
    • Citatidentifieringar, där du får citatet och måste förklara vem som sa det i vilket sammanhang i vilket litterärt arbete som författare.
    • Passeringsanalys
    • Korta svarfrågor
    • Uppsatsfrågor, antingen på ett arbete eller länkar ihop flera verk
  • Bild med titeln Skapa ett vetenskapsmässigt projekt Steg 20
    2. Gör flashcards av viktiga litterära termer och ord. Om din klass fokuserar på litterära termer, till exempel "symbol" eller "anafora" eller "fri indirekt diskurs", se till att du inte bara kan definiera den litterära termen utan också ge exempel på det från texter i din klass. Quiz själv med dessa flashkort och leta efter fler exempel på dem i dina tilldelade texter.
  • Bild med titeln Memorize A Shakespearean Monologue Steg 1
    3. Läs om dina klassanteckningar. Om du har tagit bra klassanteckningar, kommer Rereading genom dina anteckningar att uppdatera ditt minne om de viktiga punkterna som gjorts under klassen. Notera de viktiga idéerna som presenteras i klassen, till exempel "ålder" eller "man vs. natur."De idéer som står ut i dina anteckningar kan eventuellt visas på tentamen. Gör en kondenserad studiehandledning, dra ihop de viktigaste idéerna från dina anteckningar. Använd metoden "Read-recite-recension" - Läs över dina anteckningar, recitera vad du kommer ihåg från dem, och sedan granska och bedöma hur mycket du behållit.
  • Bild med titeln Memorize A Shakespearean Monologue Steg 6
    4. Read förvirrande delar av tilldelade texter. Att förstå allt material för en litteraturtexamen är avgörande, så är det dags att se tillbaka på den förvirrande passagen av Faulkner som du inte förstod i klassen. Om det finns en passageanalys på en av dessa förvirrande sektioner, kommer du att vara glad att du granskade den!
  • Bild med titeln Memorize A Shakespearean Monologue Steg 7
    5. Titta på symboler och teman.Om din examen kräver en uppsats, bör du titta igenom dina anteckningar och texter för potentiella uppsatsämnen, som drömmar, moderskap eller natur. Notera dessa för potentiella provfrågor som ber dig att prata om symboler och teman över flera texter som studerats. Symboler och teman är ofta frekventa ämnen av litterär diskussion, och att ha ett grepp om den underliggande meningen i dina tilldelade texter kommer att förbereda dig ännu mer för provet.
  • Bilden med titeln Tjäna en doktorand i redovisningssteg 7
    6. Använd din studiegrupp. Fråga dem frågor om förvirrande passager. Diskutera vad var och en av er trodde var de viktiga idéerna i hela klassen - dina åsikter kan variera! Be dem att läsa recitera-granska sina anteckningar till dig. Att höra olika åsikter och synpunkter om texterna i en litteraturklass hjälper dig att se arbetena mer holistiskt.
  • Tips

    Läsning för nöje är ett bra sätt att hålla dina färdigheter skarpa på sommaren.
  • Alla läser på sin egen takt - oroa dig inte om du läser långsammare än dina vänner gör.
  • Om du läser en bok för skolan som du älskar, be din bibliotekarie att rekommendera andra böcker som du kanske gillar.
  • När du skriver papper, se till att du använder rätt form av citat, som MLA eller APA. Dessa bör dikteras av din professor eller lärare.
  • Varningar

    Var försiktig med källor som sparknotes som berättar hur du läser eller analyserar vissa passager - din egen tolkning är lika värdefull!
  • Inte avskräckas av omfattande återkoppling på dina papper - det hjälper bara till att förbättra ditt skrivande i framtiden.
  • Medan det är bra att ha diskussioner med dina klasskamrater, se till att dina idéer i dina uppsatser är din egen, inte någon annans.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande