Hur man konsekvent läser

Läsning är en viktig sak i ett dagligt liv, både för skolan och för din egen njutning. Läsning ökar ditt ordförråd och folk kommer att döma dig om hur utbildade du är genom att läsa romaner och vanliga böcker. Men läsning är definitivt inte för alla, så här är en artikel om hur man blir motiverad.

Steg

  1. Bild med titeln läser konsekvent steg 1
1. Välj rätt bok. Du måste välja en bok som verkligen intresserar dig (om möjligt). Även de mest passionerade läsarna kommer att kämpa genom böcker om de finner dem tråkiga. Börja med att räkna ut vilken genre intresserar dig - fantasi, historia, sci-fi, romantik, handling? Fråga en bibliotekarie, lärare eller vän för förslag. Också, leta efter bekanta författare. Om du älskade "Vinterträdgård" av Kristin Hannah, till exempel, leta efter en annan av hennes böcker. Också uppföljning på serie. Älskade du den första "Percy Jackson och olympierna" bok? Varför inte läsa den andra? Om du gör en bokrapport i klassen och läraren har tilldelat dig en bok, har du lycka till, men du kan fortfarande ploga igenom den!
  • Bild med titeln läser konsekvent steg 2
    2. Se till att boken är på din läsningsnivå. Inte alla har samma läsnivå och samma uppmärksamhet spänner vid läsning av böcker. Läs den första sidan i boken och bedöma om den är på din läsningsnivå. Om det finns mer än fem ord som du inte vet, är boken förmodligen inte rätt för dig. Du vill ha en bra förståelse för boken, vilket är svårt om du inte vet hälften av orden. Se till att boken inte är super lång. Om du har en kort uppmärksamhet, välj inte en bok som är 700 sidor lång. Gå i stället för en 200 sidbok.
  • Bild med titeln läser konsekvent steg 3
    3. Ge dig själv tid. Beroende på boken tar det ibland ett tag för dig att komma in i det. Om du inte är en snabb läsare, välj inte en bok om du bara har 1 dag för att läsa den. Om du gör en bokrapport, procrastinera inte! Läs boken i regelbunden takt så du har det färdigt med tidsfristen.
  • Bild med titeln läser konsekvent steg 4
    4. Ange mål för dig själv. Om du tycker det är svårt att läsa en bok, men du måste göra det för en klass, berätta för dig att läsa 15 sidor om dagen. Varje dag, ställ ut 30 minuter till 1 timme för att läsa din bok. Detta fungerar mycket bättre än att cramma på 300 sidor natten innan din bokrapport är förfallen.
  • Bild med titeln läser konsekvent steg 5
    5. Hitta en läsplats. Läs i en lugn och bekväm miljö. Läs där det finns en A / C eller Cool Air och mycket ljus. Om du läser var det finns mycket ljud från människor eller trafik, kommer du inte att kunna koncentrera dig på boken. Det är också bäst att inte läsa på tunnelbanor eller i bilar, eftersom få människor kan göra detta utan att bli sjuk från rörelsesjuka. Ett bra ställe att läsa är i ditt sovrum, snugglade upp under omslaget. Se till att det finns en bra mängd ljus när du läser så att du inte skadar dina ögon.
  • Bild med titeln läser konsekvent steg 6
    6. Förstå din bok. Det är allt bra och dandy att läsa en bok, men förstod du faktiskt det? Om du var tvungen att läsa boken för klassen, kan din lärare quize dig på boken. Dessutom kan något av det material du läser hjälpa dig senare i livet och hjälpa dig att prata mer intelligent. Om du har problem med att förstå boken, gå till cliffsnotes [1] eller sparknotes[2]- De hjälper dig att förstå historien lite tydligare.
  • Bild med titeln läser konsekvent steg 7
    7. Prova en ebook. Ibland tycker folk att det är lättare att använda ereaders istället för riktiga böcker. Om möjligt, använd en eReader eller en iPad och ladda ner en bok av den. För vissa människor hjälper det verkligen att hålla dem.
  • Bilden med titeln läser konsekvent steg 8
    8. Vet när du ska sluta läsa. Om du gör en klassboksrapport är det inte riktigt ett alternativ, men om du läser för skojs skull, vet du när du ska sluta. Om du inte gillar boken alls och det har inte blivit intressant efter sidan 50 eller så, sluta läsa. Tvinga inte dig själv att läsa en bok som du hatar. Lägg bara boken ner och läs något annat. Om några år, kom tillbaka till den boken du aldrig är klar - det kan vara mer intressant än du trodde.
  • Tips

    Om du duschar när du läser, ta en paus från att läsa och belöna dig med ett mellanmål eller en kort promenad utanför huset.
  • Om du någonsin behöver läsa i skolan, läs under lunch eller när du har tid under skolan. Det kommer att göra ditt läsplan mycket smidigare och mycket lättare.
  • Om du har problem med att sova, läs med ljus och läs tills ditt sinne är för trött för att fortsätta att ditt sinne kommer att vilja vila. Du kommer att gå och sova mycket snabbare.
  • Kom ihåg att läsa med mycket ljus! Det är dåligt att läsa med lite eller inget ljus. Även under dagen. Det kan orsaka ögonbelastning.
  • För att beräkna hur många sidor du måste läsa på en dag, beräknar du hur många sidor du har lämnat och dela det med hur många dagar du har lämnat. Det kommer att ge dig hur många sidor du behöver läsa en dag för skolan.
  • Läsning kommer att förbättra din IQ. Om du vill bli smartare är läsning avgörande.
  • Du behöver inte avsluta ett kapitel om kapitlet är länge. Läs bara lite. Det behöver inte vara mycket.
  • Varningar

    Procrastinate inte i läsning när du behöver läsa en viss mängd för skolan! Det kommer bara att leda till frustration och stress!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande