Hur man är tyst under klassen

Om du är en social person kanske du gillar att prata med dina vänner under klassen. Om du är en rastlös person kan det vara svårt att stoppa dig själv från att spela på din telefon, rummaging genom din väska eller spela i ditt skrivbord. Om dessa beteenden går avmarkerade, kan det dock skada dina betyg, ditt rykte med lärare och kan i slutändan hålla dig tillbaka från lärande. Du kan arbeta för att sluta göra ljud i klassen genom att hitta ett sätt att förhandla om den "sociala" sidan av klassen, öva självdisciplin och fokusera på dina studier.

Steg

Metod 1 av 3:
Skära ner på att umgås i klassen
  1. Bild med titeln vara tyst under klassen steg 1
1. Informera dina vänner. Berätta inte för dina vänner att sluta prata med dig. Snarare, försiktigt förklara dina skäl för att vilja göra den här stora förändringen. På så sätt kommer dina vänner inte att känna sig ont och de kommer att stödja dig.
  • Till exempel kan du säga: "Hej, som huvudet, försöker jag förbättra min klass denna termin. Jag kommer inte att kunna chatta så mycket under klassen längre."
  • Bild med titeln vara tyst under klassen Steg 2
    2. Be dina vänner att sluta prata med dig. Om dina vänner fortsätter att prata och du är tvungen att svara, förklara att du inte vill komma i trubbel längre för att prata under klassen. Klargöra att dina studier är viktiga för dig, och att du skulle gärna prata senare.
  • Till exempel kan du säga: "Jag saknar skojar med dig under klassen, men jag behöver verkligen ta upp min betyg. Varför chattar vi inte efter klassen när vi har mer tid?"
  • Bild med titeln vara tyst under klassen Steg 3
    3. Flytta din plats. Om någon kontinuerligt respekterar din förfrågan, byt sätena. Om du har tilldelat sittplatser, fråga din lärare efter klassen om du kan flytta skrivbord. Berätta för din lärare att du blir distraherad i din nuvarande plats.
  • Lärare är ofta villiga att flytta dig till ett annat säte om de vet att det hjälper dig att fokusera mer i klassen.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen steg 4
    4. Starta en öppen journal. Om saker du vill säga till dina vänner fortsätt komma upp under klassen, överväga att skriva dem ner! Det kan vara en rolig idé att starta en "öppen journal" med några av dina vänner. En öppen tidskrift är en tidskrift som några personer delar och passerar mellan dem. Det här kan vara mycket roligt, och det hjälper dig också att kommunicera utan att bryta reglerna i klassen.
  • Vissa lärare gillar inte det när du passerar tidskrifter fram och tillbaka. Se till att detta inte kommer att vara en distraktion mot andra studenter, inklusive dig själv.
  • Om du inte kan passera journalen fram och tillbaka under klassen, skriv bara dina tankar och kommentarer i tidningen, sedan ge det till dina vänner efter klassen.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen Steg 5
    5. Öva tolerans på lektionen. Om du pratar mycket för att du är arg eller upprörd med andra, lär du dig att kontrollera hur du svarar. Nästa gång någon säger något oförskämt, helt enkelt stanna tyst och nicka mot läraren för att indikera att du försöker uppmärksamma. Höj din hand och prata med läraren om den andra personen inte slutar.
  • Om situationen är känslig och du föredrar att inte göra en scen, prata med din lärare efter klassen istället. Om det inte finns någon tid efter klassen, besök dem under sina kontorstimmar.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen Steg 6
    6. Tystnad din telefon och lägg den bort innan klassen börjar. Om texting, spelar spel eller kontroll av sociala medier under klassen fortfarande är för frestande, överväga att vrida din telefon. Alternativt, lämna den i din skåp.
  • Meddelanden och andra ljudljud som kommer från din mobiltelefon kan vara en stor distraktion till din lärare, klasskamrater, och till och med dig själv.
  • Metod 2 av 3:
    Utöva någon disciplin
    1. Bild med titeln vara tyst under klassen Steg 7
    1. Göra ett åtagande. Varje morgon innan du går till skolan, påminna dig om att inte prata eller göra ljud i klassen. Säg bara det högt innan du går ut ur sängen, eller i badrummet. Genom att bekräfta ditt engagemang varje dag, kommer du att stärka det i ditt sinne.
    • Förvänta dig inte att det här händer över natten. Det kan ta minst en vecka innan du börjar märka några resultat.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen Steg 8
    2. Undvik att äta i klassen. Ett annat sätt som du kan utöva disciplin och öka din förmåga att vara tyst är att undvika att äta under klassen. Äta under klassen innebär att paketet rostar, ljud av tuggning och en allmän distraktion för dig själv och de som är omkring dig. Istället, försök att äta en balanserad frukost och till snack mellan klasserna bara.
  • Detta inkluderar inte dricksvatten, speciellt om det är varmt. Att hålla hydratiserad är viktig, och många lärare tillåter vattenflaskor i klassrummet.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen Steg 9
    3. Ange små mål. Det kan vara för stort av sträcka för att helt enkelt byta till att inte göra ljud i någon av dina klasser. Istället börja med mindre mål och arbeta dig upp. Till exempel, om du tenderar att vara mycket chattig i en viss klass, arbeta för att stanna tyst i bara den ena klassen. Efter några dagar kan du kanske lägga till 1-2 fler klasser till din "tysta lista."Fortsätt flytta i den här riktningen tills du kan behålla detta beteende hela dagen.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen steg 10
    4. Använd ett belöningssystem. Du kan överväga att genomföra ett belöningssystem för dig själv. Berätta själv att du bara kommer att titta på din favoritvisning eller spela ditt favoritspel om du lyckas gå en viss tid utan att prata eller göra ljud ur sin tur. Detta är en bra övning för att utveckla en känsla av självdisciplin och stolthet i ditt arbete.
  • Om du inte tittar på TV eller spelar spel, kan du belöna dig själv med din favoritbehandling under lunchtid eller efter skolan.
  • Bild med titeln Var tyst under klassen Steg 11
    5. Var uppmärksam på andras beteende. Hela ditt liv kommer att vara fullt av alla typer av olika situationer. I vissa av dem kommer du att vara fri att prata och göra buller som du vill - i de flesta, du kommer inte. Det är viktigt att veta vilket beteende som är lämpligt i vilket situation, liksom hur man kontrollerar ditt beteende.
  • Ta en titt på de elever som pratar och agerar i klassen. Chansen är att de inte visar en mycket positiv bild.
  • Titta istället för positiva förebilder, som de studenter som uppmärksammar och tar anteckningar och modellerar ditt beteende efter dem.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen steg 12
    6. Släpp lös under pauser. Naturligtvis vill ingen vara tyst hela tiden. Det skulle inte vara friskt att göra det! Istället, få allt du pratar under lämpliga tider, till exempel lunch, passande perioder eller andra breakider. Använd dessa ögonblick för att blåsa av ånga, så att när klassen börjar igen kan du fokusera.
  • Metod 3 av 3:
    Fokusera på dina studier
    1. Bild med titeln vara tyst under klassen Steg 13
    1. Kom till klassen förberedd. Du kommer att ha en mycket lättare tid att avstå från att göra ljud i klassen om du uppmärksammar, och om du förstår vad du lär dig. Ett sätt att hjälpa till att säkerställa att detta är att komma till klassen helt förberedd. Det innebär att du gör någon tilldelad läsning eller annan läxa, vilket ger rätt böcker eller andra material, och bara se till att du förstår den enhet du täcker. Om du inte är säker på vad du lär dig, ta lite tid att prata med din lärare och bli fast.
    • En del av att vara beredd betyder också att anlända i tid.
    • Gå till klassen några minuter tidigt, så att du kan komma ut några böcker, anteckningsböcker eller andra material och undvik rummaging genom din väska under klassen. (Detta är ett annat sätt att stanna tyst.)
  • Bild med titeln vara tyst under klassen steg 14
    2
    Var uppmärksam på lektionen. Om du pratar för att du är uttråkad, saknar du ut på din utbildning. Även en långsam föreläsning kan fyllas med intressant information. Genom att hålla ditt sinne på klassen kommer du att minska frestelsen att prata bara för att klara tiden.
  • En annan fördel att uppmärksamma i klassen är att du kan lära dig information som kan komma upp på ett test - inte allt kommer från läroboken!
  • Bild med titeln vara tyst under klassen steg 15
    3. Ta anteckningar i klassen. En taktik som hjälper dig att hålla sig i klassen är att ta anteckningar. Skriv ner vad din lärare säger på ett sätt som kommer att vara meningsfullt för dig senare. Skriv också ner några frågor du kan ha. Även doodling på ett skrappapper kommer att uppta dig tillräckligt för att hjälpa dig att prata eller göra ljud, samtidigt som du lämnar dig med tillräckligt med fokus för att förstå läraren.
  • Det finns många olika sätt att ta anteckningar, så experimentera med dem tills du hittar en som fungerar bäst för dig.
  • Bild med titeln Var tyst under klassen Steg 16
    4. Delta i klassen. Bortsett från att bara lyssna på vad din lärare säger kan du vara förlovad och förhindra att du gör för mycket buller genom att faktiskt delta i klassen. När du tänker på en fråga eller kommentar, höja din hand och ange det. Förutom att förhindra att du pratar, är det säkert att förbättra din betyg.
  • Ibland är deltagande i klassen allt du behöver för att tillfredsställa trängseln att prata. Det innebär att du kan få det att chatta ut medan du ställer upp dessa deltagande poäng.
  • Bild med titeln vara tyst under klassen Steg 17
    5. Hitta ett sätt att engagera sig med materialet. Varje klass kommer att bli mer intressant för dig om du kan hitta ett sätt att engagera sig med materialet och tillämpa det på ditt liv. Fråga dig själv frågor som "Hur påverkar detta mitt liv?" och "Hur kommer jag kunna använda den här informationen utanför klassen?" Till exempel:
  • Du kan använda en del av algebraen du har lärt dig att beräkna hur mycket gaspengar du behöver för en kommande vägresa.
  • Om dina vänner har ett argument, kan du använda några av de kommunikationsteorier du har lärt dig i sociologi för att hjälpa dem att lösa det.
  • Boken som du läser på engelska kan bli en bra analogi för ditt liv, och hjälpa dig att övervinna några svårigheter.
  • Tips

    När du är i tvivel, fråga din lärare för hjälp. Din lärare kommer att vara glad att göra förslag och arbeta med dig för att hjälpa dig att utveckla bättre talvanor.
  • Försök att bita din läpp, inte svårt men tillräckligt för att förhindra att du pratar eller skrattar.
  • Bara svara om läraren pratar med dig.
  • Varningar

    Klassskamrater och lärare kan bli förvånad över förändringen i ditt beteende - men det är troligt att det är en trevlig överraskning för dem, så oroa dig inte för mycket om det.
  • Vänner kan kort bli arg på dig för att inte prata med dem. När du förklarar dig, borde det inte vara något problem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande