Hur man tycker om att läsa böcker

Böcker har visat sig vetenskapligt för att förbättra vokabulär, betyg, fantasi, och till och med bara din lycka. Tyvärr, inte alla, som kan vara ganska förödande för din framtid - du kan inte fly från att läsa! Men att läsa en hobby som du tycker om kommer att göra någonting bättre. Du kan gå någonstans med en bok i handen, så fortsätt läsa om du vill njut av läsning.

Steg

  1. Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 1
1. Välj rätt bok. Vad är din favoritgenre? Läser vad du vill är ofta nyckeln till att läsa läsning. Om du inte gillar chokladkaka betyder det inte att du inte gillar alla typer av tårta. Det är detsamma med läsning.
  • Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 2
    2. Fråga dina vänner och familj om sina favoritböcker. Du kan börja lära dig om olika sorter av böcker, och det kan ge dig några idéer om var du ska titta. Fråga också vad dessa andra människor gillar att läsa, och varför det är.
  • Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 3
    3. Läs boken om din favoritfilm. Många gånger är en film baserad på en bok och eftersom skärmversionen bara kan vara så lång, genom att läsa boken får du mer information!
  • Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 4
    4. Hitta en comfier plats att läsa. Om du alltid är itchy eller achy medan du läser, kommer du förmodligen inte att njuta av din bok! Välj ett rent, lugnt område som är lätt att fokusera på.
  • Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 5
    5. Koppla av. Ta ett par djupa andetag innan du läser och har något varmt att dricka nära dig. Avkopplande är ett bra sätt att njuta av massor av saker.
  • Om du har svårt att hitta ett lugnt ställe, prova en bakgård eller parkera. Utomhus är alltid bra.
  • Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 6
    6. Förstå vad du läser. Hitta en läsnivå för dig. Om du inte känner till orden eller uttrycken hittar du boken väldigt tråkig och frustrerande.
  • Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 7
    7. Anslut med berättelsen. Fråga dig själv vad varje tecken tycker om att göra mest. Försök att ansluta den till dig genom att jämföra dina hobbyer, talanger, gillar och ogillar. Tänk också om du skulle ändra karaktären alls.
  • Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 8
    8. Gör alla läser roliga. Om du bara läser eftersom du måste ändra det. Välj inte en super tråkig bok om ämnet. Gå till biblioteket och prova historisk fiktion baserat på ämnet! Det kan vara lättare att smälta och njuta, men fortfarande vara pedagogiskt! När du letar efter böcker på ett visst ämne, fråga bibliotekarie för hjälp.
  • Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 9
    9. Planera tid för läsning. Håll allt balanserat så att du har tid att läsa lite åtminstone. Du kan aldrig njuta av att läsa om du aldrig gör det.
  • Bild med titeln Njut av att läsa böcker Steg 10
    10. Uppsatta mål. Försök läsa en sida varje dag i en vecka och utmana dig själv att läsa två sidor nästa! Arbeta dig upp tills du är på en bekväm tid för dig.
  • Tips

    Ange en timer för när du vill sluta.
  • Fråga om du någonsin haft samma känslor som karaktären. Ju mer du har gemensamt med böcker och tecken, desto mer kommer du att njuta av att läsa!
  • Varningar

    Förlora inte tid!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande