Hur man skickar gammal smink

Om din smink är utgått eller har ändrat färg eller lukt, är det förmodligen dags att kasta ut det. Att veta hur man slänger bort din smink är viktigt för att minska avfallet och hålla miljön frisk. Du kan städa ut dina sminkbehållare och återvinna dem eller kasta dem bort för att göra plats för nya, färska produkter.

Steg

Metod 1 av 3:
Tömning av sminkbehållare
  1. Bild med titeln Kassera gammal smink steg 1
1. Sätt kvarvarande smink i en förseglad väska. Om du har förfallit smink men det finns mycket kvar i det, dumpa ut överskottet i en plastpåse som kan förseglas. Sedan, lägg hela väskan i papperskorgen.
  • Att sätta sminken i en förseglad väska säkerställer att ingen av kemikalierna kan sippra ut i marken.
  • Bild med titeln Kassera gammal smink Steg 2
    2. Torka ut flytande eller krämbehållare med en pappershandduk. Flytande foundation, concealer, hud och ögonkräm, eller parfymflaskor kan ha rester kvar i dem, även om de ser tomma. Använd en pappershandduk för att torka in i behållarna och ta bort sminkresten. Kasta sedan pappershandduken i papperskorgen.
  • Försök att inte hälla flytande smink eller parfym ner i avloppet om du kan undvika det. De hårda kemikalierna i dessa produkter kan komma in i vattenvägarna och skada levande saker.
  • Dricks: Om din behållare är för liten för en pappershandduk, använd en bomullspinne istället.

  • Bild med titeln Kassera gammal smink Steg 3
    3. Torka av paletter och kompakter med barnservetter. Tomma ögonskugga paletter och rodnad, bronzer eller highlighter compActs kan fortfarande ha rester kvar på dem, även om de verkar tomma. Ge dessa behållare en snabb wipedown med barnservetter eller våta pappershanddukar för att städa dem.
  • Försök att inte skölja bort några behållare i handfatet, om du kan undvika det.
  • Metod 2 av 3:
    Återvinning eller kasta bort sminkbehållare
    1. Bild med titeln Kassera gammal smink steg 4
    1. Kontrollera med din lokala skönhetsaffär för att se om de accepterar tömningar. Många stora skönhetsbutiker har program där du kan ta med dina tomma sminkbehållare som ska återvinnas. Kolla online eller instore på din lokala skönhetsbutiker för att se om de har det här programmet.
    • Vissa skönhetsbutiker har begränsningar på vilka behållare de tar tillbaka och när de tar dem. Om du inte är säker på att återvinna dina behållare i affären, ring vidare och fråga först.
  • Bild med titeln Kassera gammal smink Steg 5
    2. Skicka dina behållare till ett återköpsprogram för att återanvända dina behållare. Det finns några stora sminkåtervinningsprogram som tar dina tomma behållare gratis. Registrera dig online med ett Makeup-återvinningsprogram och packa upp dina tomma behållare i en låda med en fraktlabel.
  • Terracycle är ett av de största sminkåtervinningsprogrammen och partners med många stora makeupmärken.
  • Bild med titeln Kassera gammal smink Steg 6
    3. Placera tomma plast eller glasbehållare i återvinning av curbside om du har en. Ögonskuggpaletter och pulverkompakter kan placeras i den normala återvinningsfacket om ditt län erbjuder curbside pickup. Glas parfym eller foundationsflaskor kan sättas i glasåtervinningsfacket. Se till att behållarna är rena och har ingen återstående smink kvar i dem.
  • De flesta städer har curbside återvinningsprogram som accepterar plast, så länge som plasten inte är super tunn eller liten. Om du är osäker på vilken typ av plast ditt återvinningsprogram accepterar, kolla online med ditt länsprogram.
  • Mascara-badkar och läppstiftsrör kan inte återvinnas, även om de är gjorda av plast.
  • Bild med titeln Kassera Old Makeup Steg 7
    4. Kasta mascara, läppstift, och pennor i soporna. Tyvärr måste läppstiftets rör, mascara-rör och läppfodral eller eyelinerpennor kastas i soporna. Behållarna är vanligtvis för små för att rengöras ordentligt och återvinnas.

    Dricks: Håll locken eller kepsarna på dessa rör när du slänger dem så att de har mindre chans att läcka in i marken.

  • Bild med titeln Kassera gammal smink steg 8
    5. Sätt alla dina sminkbehållare i papperskorgen om du inte kan återvinna dem. Om du har uttömt alla dina återvinningsalternativ kan du kasta dina plastmakeupbehållare i papperskorgen. Håll alla lock och sälar på plats så att det finns mindre chans att alla kemikalier sipprar ut i marken när de kommer till en deponi.
  • Metod 3 av 3:
    Veta när man ska bli av med smink
    1. Bild med titeln Kassera gammal smink Steg 9
    1. Rotera din smink ut var 3-12 månader. Olika sminkprodukter går dåliga tidigare än andra. Försök att ersätta din flytande ansiktsmakeup, som Foundation och Concealer, efter 6 månader. Köp nya pulver, som Blush, Bronzer och Highlighter, efter 2 år. Få ny läppglans och läppstift efter 2 år och byt ut din mascara efter 3 månader.
    • Makeup-produkter har inte utgångsdatum som skrivs ut på dem, så du kanske vill skriva ner när du köpte dina senaste produkter för att komma ihåg när du ska ersätta dem.

    Dricks: De flesta hudvårdsprodukterna har utgångsdatum som skrivs ut på flaskan.

  • Bild med titeln Kassera gammal smink steg 10
    2. Kassera din smink om det luktar dåligt eller ser missfärgat. Om du öppnar din sminkprodukt och det luktar som mögel eller mögel, använd den inte. På samma sätt, om du öppnar din produkt och har ändrats färger eller textur, bli av med det.
  • En förändring i lukt eller färg innebär att din sminkprodukt har gått dåligt.
  • Bild med titeln Kassera gammal smink Steg 11
    3. Donera oanvänd smink till lokala kvinnohem. Om du hittar någon oöppnad smink som du inte vill ha längre och det är inte mer än 1 till 2 år, kolla med dina lokala kvinnohem för att se om de accepterar donationer. Se till att vad du än donerar är ren och förseglad.
  • Om din smink är för gammal eller du har använt den innan, donera det inte.
  • Eftersom det inte finns några utgångsdatum på smink, kan det vara svårt att komma ihåg hur gammal det är. När du är i tvivel, donera inte det.
  • Tips

    Försök att avyttra din smink var 1 till 2 år för att undvika att använda gamla och utgått produkter.

    Varningar

    Om din smink är gammal och luktar dåligt, ska den kasseras, inte ges bort.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande