Så här kasserar du bärbara batterier

De flesta bärbara batterier är gjorda av litiumjon och klassificeras som "uppladdningsbara" batterier, vilket innebär att du kan ansluta enheten som de är anslutna till många gånger för att återkomma dem. Men med tiden dör till och med uppladdningsbara batterier och behöver bytas ut. När detta händer, släng inte ditt batteri i din vanliga papperskorgen eller återvinning! Hitta istället en återvinningsanläggning nära dig för att säkert och lagligt kassera ditt bärbara batteri.

Steg

Metod 1 av 2:
Hitta en återvinningsanläggning
  1. Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 1
1. Avstå från att sätta ditt bärbara batteri med din vanliga återvinning. Litium-ionbatterier kan producera gnistor och starta bränder när de gnuggar mot andra material. Även om du byter av terminalerna finns det fortfarande en chans att tejpen kan komma och orsaka brand. Dessutom är din vanliga återvinningsanläggning förmodligen inte utrustad för att hantera farliga avfallsmaterial.

Varning: Kasta aldrig ditt bärbara batteri i papperskorgen! I vissa stater är det olagligt att göra det.

  • Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 2
    2. Lokalisera en lokal återvinningscentral som accepterar ditt bärbara batteri. Tack och lov är återvinning en växande prioritet på många ställen och det är inte svårt att hitta någonstans att ta dina batterier till. Du kan ange din plats för att hitta närmaste återvinningsanläggning på https: // call2recycle.Org / Locator /.
  • Du kan också ringa 1-877-273-2925 för att kontakta Call2Recyle och hitta en plats.
  • Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 3
    3. Fråga ditt bibliotek eller det lokala communitycentret om de är värd för återvinningshändelser. Många samhällen har avstängningsplatser i offentliga utrymmen för återvinning av alla typer av batterier. De kan acceptera drop-offs året runt, eller det kan finnas specifika tider på året under vilka de är värd för dessa händelser.
  • Om ditt samhälle inte har några sådana händelser, kan du alltid försöka organisera en dig själv!
  • Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 4
    4. Kolla in dina lokala elektronikbutiker för att se om de återvinns batterier. Många Big-Name Electronics-butiker, kontorsförsörjningsbutiker och hemförbättringsbutiker accepterar alla typer av batterier för återvinning. Du kan kontrollera online, ringa eller stoppa för att ta reda på om det här är ett alternativ för dig.
  • Home Depot, Lowes, Radio Shack, Best Buy, Sears och Staples är populära butiker som ofta accepterar batterier som ska återvinnas.
  • Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 5
    5. Använd ett mail-in-program om det inte finns en återvinningsanläggning nära ditt hem. Det finns flera olika rikstäckande brevprogram, och ditt tillstånd kan också ha några alternativ för dig också. Call2recycle och Big Green Box är två rikstäckande webbplatser som accepterar levererade bärbara batterier för återvinning. Ta reda på mer information på https: // call2recycle.Org / Locator / och https: // biggreenbox.com.
  • Vissa brevprogram är gratis, och vissa avgifter är en avgift. Se till att du checkar ut ett programs krav på förpackning och frakt innan du gör ett åtagande.
  • Metod 2 av 2:
    Förberedelse och vridning i batteriet
    1. Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 6
    1. Kontrollera ditt batteri först för att se till att det är helt död. De flesta bärbara batterierna i nyare bärbara datorer kan vara uppåt på 5 år, men så småningom behöver de bytas ut. Prova Återuppliva ditt bärbara batteri Innan du återvinner och byt ut den.
    • Om ditt batteri kan återupplivas behöver du inte betala för att ersätta det ännu.
  • Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 7
    2. Ta bort batteriet från bärbar dator. Även om din bärbara dator är död, måste den faktiskt återvinnas separat från batteriet. De flesta batterier finns på botten av den bärbara datorn. Det kan finnas en spärr som du kan släppa för att komma åt den, eller du kan behöva använda en liten skruvmejsel.
  • Om du har en mobiltelefon eller surfplatta behöver du förmodligen inte ta bort batteriet, men dubbelkontroll med återvinningsanläggningen för att se till.
  • Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 8
    3. Täck ändarna (terminaler) med klar tejp eller maskeringstejp. Detta kommer att förhindra att den är aktuell överföring eller läckage från att inträffa. Terminalen är den aktuella delen av batteriet som krokar i din dator för att överföra ström. Det ser vanligtvis ut som en ridged /2 tum (1.3 cm) bit.
  • Om du inte har band, placera batteriet i sin egen återförslutningsbar plastpåse. På så sätt, om det läcker, kommer det inte att komma i kontakt med något annat.
  • Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 9
    4. Håll ditt bärbara batteri separat från andra typer av batterier. Använd plastpåsar för att hålla batteriet bort från andra batterier, såväl som borta från eventuella brandfarliga material. Håll det i ett coolt, torrt utrymme tills du är redo att ta den till återvinningsanläggningen.
  • Även om du har mer än ett bärbart batteri för att återvinna, lagra dem separat och stack inte dem ovanpå varandra.
  • Dricks: Om du redan köpt ett ersättningsbatteri kan du använda den rutan för att lagra den döda.

  • Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 10
    5. Kontrollera återvinningsanläggningen öppnas och nödvändiga avgifter. Det är vanligtvis inte en avgift att återvinna dessa typer av uppladdningsbara batterier, eftersom det kan finnas för engångsbatterier, men det är alltid smart att dubbelkontrollera så att du kommer att bli beredd. Ta reda på om det finns en avstängningsbox som alltid är tillgänglig eller om du behöver faktiskt gå in i anläggningen.
  • Om du till exempel tar batteriet till en elektronikbutik, måste du troligen gå medan de är öppna.
  • Bild med titeln Kassera bärbara batterier Steg 11
    6. Ta dina batterier till återvinningscentralen eller maila dem när du kan. Ju tidigare du kan slutföra den här uppgiften, desto mindre sannolikt att du släcker eller glömmer det. Du kan till och med ställa in en påminnelse eller ett kalenderavtal på din telefon för att se till att du får det gjort.
  • Du borde vara stolt över dig själv för att ta dig tid att återvinna batteriet. Det är ett bra sätt att hjälpa till med miljön!
  • Tips

    Om du kan, ta dina andra återvinningsbara material med dig samtidigt för att spara en resa. Datorer, tangentbord, skrivare, tv, stereo, telefon, dammsugare, mikrovågsugn, rök och brandlarm och andra stora apparater kan alla återvinnas men måste vanligtvis tas till en viss återvinningsanläggning.

    Varningar

    Kasta inte ditt bärbara batteri i papperskorgen. De innehåller farliga material som kan påverka miljön negativt och vår hälsa negativt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande