Hur man kasserar tändare

Tyvärr kan tändare inte återvinnas. Återstoden från den lättare vätskan eller butanen gör tändare omöjliga att bearbeta, även när din tändare har tömts eller rengjorts. Men innan du slänger din tändare i soporna, kontakta din lokala sanerings- eller avfallshanteringsavdelning för att ta reda på vad reglerna är där du bor. I vissa stater är du lagligt skyldig att sätta tändaren i papperskorgen. I andra stater kan du inte kasta ut din lättare och måste ta den till en dedikerad farlig avfallsplats för att få den att behandlas separat.

Steg

Metod 1 av 2:
Kasta din ljusare ut
  1. Bild med titeln Kassera tändare Steg 1
1. Kasta din tändare i soporna om det krävs enligt lag där du bor. Slå upp telefonnumret för din lokala sanerings- eller avfallshanteringsavdelning. Ring dem och fråga om reglerna kring lättare bortskaffande i ditt område. I många städer och stater är du skyldig enligt lag att kasta tändare eftersom det är omöjligt att återvinna dem. Om så är fallet där du bor, har du inget annat val än att kasta lättare ut.
  • Även när de har tömts, kommer tändare att förstöra återvinningsbara material. Gasresten gör det omöjligt för en återvinningsanläggning för att säkert bearbeta metallen eller plasten. Dessutom, om gasen kommer på andra saker, kommer de inte att återvinnas.
  • Du kanske kan hitta den här informationen på din lokala myndighets hemsida, men många stater listar inte information om lättare bortskaffande online.
  • Denna process gäller för engångs- och påfyllningsbara tändare. Det spelar ingen roll om din lättare använder butan eller lättare vätska.
  • Bild med titeln Kassera tändare Steg 2
    2. Töm din tändare genom att bränna bort det överflödiga bränslet. Gör det här utomhus i ett säkert område, minst 4 meter (1.2 m) bort från alla brandfarliga material. Vänd din ljusare och låt den brinna tills flammen går ut. Beroende på hur mycket bränsle du har lämnat i tändaren kan det ta någonstans från 2 sekunder till 10 minuter. Men om du kastar din lättare eftersom det är tomt, borde det inte ta lång tid.
  • Häll inte lättare vätska eller butan nerför dräneringen. Även om du fysiskt kan komma åt bränslet eller butanen, kommer gasen att erodera septiktankar och avloppslinjer. Det kan också skada miljön, även efter att gasen filtreras vid en vattenreningsanläggning.
  • Varning: Hantera tändaren försiktigt efter att du har slutat bränna bränslet av. Om din tändare körde i mer än 5 sekunder, blir det varmt till beröring efter att flammen går ut. Vänta 2-3 minuter innan du hanterar ljusare efter det att det brinner ut.

  • Bild med titeln Kassera tändare Steg 3
    3. Sätt din tändare i din skräp och vänta på att den ska samlas in. När din tändare är tom, helt enkelt kasta den i papperskorgen. Vänta på att ditt skräp ska samlas in av din lokala avfallshanteringstjänst för att kassera din tändare.
  • Metod 2 av 2:
    Tar din lättare till en avfallsanläggning
    1. Bild med titeln Kassera tändare Steg 4
    1. Ta med dig en tändare till en hushållsavfall om det behövs. I många städer och stater är det olagligt att kasta en lättare i papperskorgen. Kontakta din lokala sanerings- eller avfallshanteringsavdelning för att ta reda på om du kan ta din tändare till en hushållshushållsplats. Om du kan kan detta det perfekta sättet att avyttra en tändare eftersom gasen inte kommer att störa andra föremål på deponi som de bearbetas.
    • En hushållsfarlig avfallssidan, ofta förkortat HHW, är en dedikerad avfallsanläggning som avyttrar varor en i taget för att säkerställa att lokala lagar följs och säkerhetsstandarderna upprätthålls. Föremål på dessa platser är vanligtvis förbrännta eller förstörda, men det är fortfarande säkrare än att kasta din tändare i papperskorgen.
  • Bild med titeln Kassera tändare Steg 5
    2. Titta på nätet för att hitta platsen för en farlig avfallssida i ditt område. Besök din lokala myndighets hemsida för att dra upp adressen till den farliga avfallssidan, eller se online för att hitta avfallsplatsen närmast dig.
  • Vissa städer och stater har en sökmotor på deras hemsida för att göra det enklare att hitta en lämplig bortskaffningsplats.
  • Bild med titeln Kassera tändare Steg 6
    3. Ta din tändare till förvaringsstället och släpp av det. Gå in i hushållets farliga avfall och lämna din ljusare över till clerken bakom skrivbordet. De kommer att passera lättare till rätt avdelning för att få den lättare som är ansvarsfullt förstörda.
  • Denna tjänst är alltid fri.
  • Dricks: Vänta om möjligt tills du har ackumulerat flera döda tändare för att undvika behovet av mer än en resa till avfallssidan under de närmaste åren.

    Tips

    Använd en påfyllningsbar lättare eller matchningar för att skära tillbaka på behovet av engångsbelysning.
  • Om du inte arbetar med något slags konstprojekt är det inte ett enkelt sätt att upcykel eller återanvända en engångsändare.
  • Charcoal lättare vätskebanoter kan vanligtvis återvinnas, men du brukar ta bort det på en växt själv.
  • Varningar

    Töm inte en tändare genom att dumpa bränslet ut på marken. Lättare vätska och butan är otroligt dåligt för miljön, och du kan oavsiktligt förgifta vilda djur i ditt område.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande