Hur man gör läxor du inte förstår

Våra svårigheter med läxor Du förstår inte kan påverka dina betyg, och förhindra att du greppar vissa ämnen och går vidare till nästa kurs. Det finns flera sätt att gå om att slutföra läxor du inte förstår, beroende på din unika situation. Be om hjälp i skolan Om du vet att du behöver det då, men om du bara upptäcker din förvirring efter att ha kommit hem, kan du fortfarande be om hjälp från andra eller utnyttja resurser som din lärobok eller internet. Att sätta friska läxvanor i praktiken kan också hjälpa dig att tjäna så många poäng som möjligt på ett uppdrag som du inte helt förstår än.

Steg

Metod 1 av 4:
Få hjälp i skolan
  1. Bild med titeln gör läxor du förstår inte steg 1
1. Ta anteckningar när din läxa är tilldelad. De flesta lärare förklarar läxans instruktioner vid den tiden som uppdraget ges. Om instruktionerna är verbala, skriv dem ner i din anteckningsbok eller planerare eftersom din lärare förklarar uppdraget. Om instruktionerna är skrivna, lyssna på eventuella ytterligare instruktioner eller tips som din lärare kan ge och ta anteckningar på dem.
  • Granska läxans uppgift omedelbart, även om uppsägningen klocka är på väg att ringa och du är ivrig att lämna. Fråga din lärare för förtydliganden om du inte förstår detaljerna i uppdraget.
  • Bild med titeln gör läxor du förstår inte steg 2
    2. Be din lärare att skriva instruktionerna i styrelsen. Om din lärare pratar för fort, eller du känner dig distraherad när han eller hon förklarar läxorna, be din lärare att skriva eller skicka in de instruktioner där du kan se dem. Detta gör att du kan samla information som behövs för att förstå uppdraget i din egen takt.
  • På kort sikt fungerar det i allmänhet bäst för uppdrag med lätt sammanfattade detaljer - E.g., Problem 1-35, Odd Numbers Endast på sidan 82 i din lärobok. För mer komplexa uppdrag kan du be din lärare att sätta informationen i styrelsen, men de kan minska och erbjuda att förklara det för dig efter klassen istället.
  • Om du konsekvent har problem med att kopiera detaljerna i dina lärares uppdrag, överväga att närma dem efter klassen en dag, förklara din svårighet och fråga om din lärare skulle vara villig att börja skriva detaljerna i framtida uppdrag i styrelsen så att du kan kopiera dem ner utan att känna sig rusade eller panik.
  • Bild med titeln gör läxor du förstår inte steg 3
    3. Närma dig din lärare efter klassen. Fråga din lärare för förtydligande om läxans instruktioner. Om du inte förstår hur du gör dina läxor eftersom instruktionerna inte är helt klara, klargöra uppdragsinstruktionerna med din lärare eller instruktör efter klassen slutar.
  • Om du är orolig för att anlända sent till din nästa klass, kan du vanligtvis be din lärare att skriva och skriva en anteckning som förklarar din tardiness till din nästa periods lärare. Alternativt kan du försöka närma dig din lärare efter skolan slutar, men det kan orsaka ett problem om din lärare lämnar tidigt eller om du behöver ta en buss hem.
  • På de flesta högskolor och universitet, och på vissa gymnasier, kommer dina instruktörer i allmänhet att ha kontorstimmar postat i en kursplan eller på en kontorsdörr. Under dessa timmar är de vanligtvis tillgängliga för att hjälpa eleverna med frågor. Du kan försöka stoppa om du behöver snabb förtydligande, men för mer detaljerade frågor kan det vara bättre att planera en viss tid att träffas.
  • Bild med titeln gör läxor du förstår inte steg 4
    4. Kontakta andra lärare på din skola som lär samma ämne. Om du inte förstår läxorna eftersom din lärare förklarade uppdraget på ett sätt som inte är meningsfullt, fråga andra lärare om de kan förklara uppdraget annorlunda.
  • Detta fungerar ofta bäst om du närmar dig en lärare du redan vet, oavsett om du känner dem från ett tidigare års klass eller genom en extracurricular aktivitet. Om du inte känner till några andra lärare, överväga att fråga en vän i en annan klass för att presentera dig för sin lärare istället för att närma sig den läraren på egen hand.
  • Oroa dig inte för mycket om att skada din lärares känslor eller stolthet. En bra lärare vill ha det som är bäst för sina elever. Det sagt, var noga med att undvika att du förolämpar din lärares förmåga att undervisa när du frågar efter hjälp eftersom det kan skada ditt långsiktiga förhållande med din instruktör.
  • Metod 2 av 4:
    Få hjälp från andra efter skolan
    1. Bild med titeln gör läxor du förstår inte steg 5
    1. Be om hjälp från klasskamrater. Dina klasskamrater är idealiska källor för att hjälpa dig att förstå dina läxor, särskilt de som redan har slutfört uppdraget eller excel i ämnet. Du kan fråga dina klasskamrater för förtydligande om instruktionerna eller för hjälp för att förstå själva materialet.
    • Nuförtiden borde det inte vara för svårt att kontakta några klasskamrater genom sociala medier eller textning. Om du är för ung för sociala medier eller din egen telefon, kan du fråga en förälder att ringa en av dina vännerhus, istället.
    • För hjälp med instruktionerna behöver du vanligtvis fråga någon i din klass. För hjälp med materialet kan du dock också kunna fråga vänner i en annan klass som täcker samma information samtidigt, deras lärare kan ha presenterat informationen ur ett annat perspektiv, så att de kan presentera det Friskt perspektiv till dig också.
    • För större uppdrag kan du även försöka organisera en studiegrupp för läxans uppgift.
  • Bild med titeln gör läxor du inte förstår steg 6
    2. Titta upp universitet eller skolresurser. Vissa institutioner kan erbjuda ett inlärningscenter eller ett skrivcenter där du kan vara avbildad av undervisningsassistenter eller medstudenter. Sök ditt universitet eller skolans webbsida för mer information.
  • Vissa skolor och universitet erbjuder speciella handledningsprogram för idrottare, första generationens högskolestudenter eller andra grupper.
  • Om du är osäker, var du ska hitta information, fråga en bibliotekarie. De kan ofta peka dig i rätt riktning.
  • Glöm inte att fråga dina professorer, lärare och klasskamrater om var du kan få ytterligare hjälp.
  • Bild med titeln gör läxor du förstår inte steg 7
    3. Kontrollera med dina syskon eller skolålders släktingar. Om du inte kan få hjälp från dina klasskamrater, kan äldre syskon och kusiner vara ditt nästa bästa alternativ, speciellt om de bara är äldre med ett år eller två. Informationen bör fortfarande vara lite fräsch i sina tankar - de kan till och med använda samma principer i sina nuvarande betygsnivåuppdrag - så att de kanske kan svara på eventuella frågor om materialet.
  • Du kan också överväga att fråga släktingar som är samma ålder som du. Det är möjligt att de täcker samma material nu, eller att de har täckt det några veckor tidigare än din klass har.
  • Bild med titeln gör läxor du inte förstår steg 8
    4. Be om hjälp från dina föräldrar. Medan informationen kanske inte är så fräsch i sina sinnen som det skulle vara för en syskon eller kusin, kommer dina föräldrar fortfarande att veta mycket, särskilt om du lär dig information som de använder regelbundet eller lär sig om ett ämne som de tycker om.
  • Du kan också fråga andra medlemmar av din utökade familj, som faster, farbröder och morföräldrar. Vissa individer är bättre än andra på vissa ämnen, och kanske kan förklara dina läxor och de ämnen du studerar på ett sätt som hjälper dig att förstå dem bättre. Till exempel, om du kämpar med engelska, fråga familjemedlemmar som älskar att läsa om de kan hjälpa dig att förstå din uppgift.
  • Bild med titeln gör läxor du förstår inte steg 9
    5. Kontakta en handledare. Det här alternativet kommer inte att vara tillgängligt för alla, men om du har tillgång till en privat handledare eller om din skola har ett handledningscenter, bör du definitivt överväga att fråga dem om förtydligande på läxmaterialet. De borde vara villiga och kunna hjälpa - trots allt, en handledare betalas för att hjälpa eleverna.
  • Skicka ett mail eller ring din handledare om du har en fråga men är inte planerad att träffa dem på kvällen du har det.
  • Du kan också fråga din handledare om de har några råd om ett uppdrag som inte är relaterat till ämnet de handlar om dig för - e.g., Du kanske frågar din kemihandledare för hjälp på ett matteproblem.
  • Det värsta som kan hända i båda scenariot är att din handledare kommer att säga att de inte kan hjälpa dig.
  • Bild med titeln gör läxor du inte förstår steg 10
    6. Skicka din lärare. Om din instruktör har gett din klass med en e-postadress, och du har uttömt dina andra alternativ, överväga att skicka dem ett mail som ber om förtydligande. Försök att vara så specifik som möjligt när du förklarar vilken del du inte förstår, oavsett om det handlar om instruktionerna eller själva materialet, och fråga direkta frågor som kan klargöra din förvirring.
  • Du kan till exempel skriva, "Jag är förvirrad om vilket problem som jag behöver göra. Jag trodde att du sa att problemen var på sidan 86 i läroboken, men det finns inga problem på den sidan."
  • Förstå att din lärare kanske inte kan svara direkt. Även om de inte gör det, har du åtminstone kommunicerat din önskan att förstå för din lärare, vilket kan uppmuntra dem att spendera mer tid på materialet i framtida klass sessioner.
  • Metod 3 av 4:
    Hjälpa dig själv
    1. Bild med titeln gör läxor du inte förstår steg 11
    1. Läs din lärobok. I många fall återspeglar läxa uppdrag vad du nyligen har lärt dig i klassen. Om du inte förstår läxorna eftersom du inte är bekant med ämnet, granska din klass lärobok för att få en bättre förståelse.
    • Detta kan vara särskilt användbart när din lärare tilldelar problem från din lärobok eller från en relaterad arbetsbok, men även om uppdragen kommer från en helt annan källa, kan du fortfarande granska ditt lärobokkapitel om samma ämne för ytterligare insikt.
    • Var inte rädd för att göra otilldelade problem från din lärobok, också. Vissa läroböcker kan ha svar på jämntalade problem, till exempel, på baksidan av boken - om din lärare tilldelar dig de udda numrerade problemen från samma kapitel, gör några av de jämntalade och kontrollera dina svar på Öka din förståelse av materialet.
    • Om du inte förstår hur din lärobok förklarar saker, kan du också gå till biblioteket och titta på deras samling av läroböcker på samma ämne. En av dem kan presentera materialet på ett tydligare sätt.
  • Bild med titeln gör läxor du förstår inte steg 12
    2. Granska tidigare uppdrag och handouts. Många lärare kommer att returnera uppdrag med korrigeringar på dem. Om du har någon relaterad till de läxor du för närvarande arbetar med, kontakta dessa tidigare uppdrag och din lärares noterade korrigeringar och försök att ta reda på vad dina tidigare misstag var. Förstå var dina processer har gått fel i det förflutna kan hjälpa dig att räkna ut hur man närmar sig nuvarande läxor.
  • På samma sätt går många lärare också ut handouts relaterade till klassmaterialet. Håll dessa handouts och hänvisa till dem medan du gör uppdraget. De kan innehålla användbar kompletterande information som inte finns i läroboken eller dina anteckningar.
  • Bild med titeln gör läxor du inte förstår steg 13
    3. Använd Internet som en resurs. Om dina läroböcker och studiematerial inte ger dig den information du behöver för att förstå dina läxor, söka efter tips och vägledning online om hur du slutför din uppgift. Till exempel, om din lärare tilldelade en uppsats om ämnet, men du vet inte hur man skriver uppsatser, leta efter Essay Tutorials och provuppsatser som kan hjälpa dig att komma igång.
  • För problem med matematik och vetenskap kan du också söka gratis online video tutorials om ämnet.
  • För ordförråd, matematiska problem, historiska datum och annan relaterad information, försök att skriva frågan direkt i en sökmotor. En förklaring av materialet kan dyka upp bland resultaten.
  • För litteraturuppdrag kan du ofta hitta online studieguider eller diskussionsguider för arbetet.
  • Du kan också leta efter en beräkningsproblemlösare för matteproblem, eller en online-översättare för främmande språkproblem. Se bara till att du väljer en resurs som ger förklaringar så att du förstår materialet, istället för att bara få uppdraget gjort.
  • Bild med titeln gör läxor du inte förstår steg 14
    4. Spela spel som hjälper dig att bättre förstå dina läxor. Att spela interaktiva spel om ämnen du inte förstår kan vara ett roligt, effektivt sätt att förbättra lärandeupplevelsen. Till exempel, om du kämpar med förståelse Algebra läxor, sök online för webbplatser som erbjuder flera gratis matematiska spel som kan hjälpa dig att förstå algebraiska ekvationer.
  • Du kan hitta interaktiva spel på olika ämnen - från språkkonst till biologi och allt däremellan.
  • Detta kan fungera bäst under din högskola och mellanskoleår. När du börjar lära dig mer avancerade koncept i gymnasiet och gymnasiet, kommer du sannolikt att hitta färre spel tillägnad de ämnen du studerar.
  • Metod 4 av 4:
    Slutföra förvirrande uppdrag
    1. Bild med titeln gör läxor du inte förstår steg 15
    1. Arbeta på läxor så snart som möjligt. Du borde helst arbeta med någon läxa uppdrag samma dag du får det, även om det inte är förekommande till en vecka senare. På det sättet lär du dig tidigt om du inte förstår det, och du får mer möjlighet att få den hjälp du behöver före förfallodagen.
    • Samma idé gäller också för läxor på grund av följande dag. Att arbeta med det under studiehallen kan du veta om du behöver förtydligande innan du lämnar skolan. Arbetar på det tidigare på kvällen, snarare än strax före sängen, ger dig chansen att kontakta vänner, fråga en äldre syskon eller förälder för hjälp, eller maila din handledare eller lärare.
  • Bild med titeln gör läxor du inte förstår steg 16
    2. Minimera distraktioner. Detta är bra råd för alla läxor Du slutför, men det är särskilt viktigt när du arbetar med läxor du inte förstår. Stäng av telefonen, sitta i ett lugnt område utan ljud från en TV eller radio och ägna din fulla uppmärksamhet åt dina läxor.
  • Den exakta platsen spelar ingen roll så länge det är relativt fri från buller och frestande distraktioner. Du behöver din fulla koncentration när du hanterar svåra problem.
  • Bild med titeln gör läxor du inte förstår steg 17
    3. Visa ditt arbete. Även om detta inte kommer att tillämpas på varje läxa uppdrag får du, för matematikproblem och vetenskapliga problem, visa ditt arbete istället för att bara visa dina svar. Du kan få delvis kredit om en del av arbetet är korrekt, men även när det inte är fallet, kan din lärare fortfarande markera var din process gick fel och ge dig den exakta informationen du behöver förstå samma typ av problem i framtiden.
  • Det sagt, du borde fortfarande fortsätta arbeta med ett problem tills du tror att du har kommit till rätt svar - eller åtminstone på ett svar som kan vara korrekt.
  • Om du vet något gick fel eller vet vilken del av processen du inte förstår, kan du också överväga att skriva en anteckning för din lärare i den effekten. Du kan till exempel dra en pil som pekar med en formel du inte vet hur man använder rätt, med en anteckning som säger: "Jag vet att något gick fel här, men jag kunde inte räkna ut mitt misstag."
  • Bild med titeln gör läxor du förstår inte steg 18
    4. Vänd i dina uppdrag. Arbeta alltid på alla läxor du får, och vänd i varje läxa, även om du inte förstod det. Din lärare förväntar sig inte att dina uppdrag är perfekta. De förväntar sig dock att du lägger ansträngning i din utbildning, och det betyder att det gör det arbete de tilldelar dig.
  • Tänk också på att många idéer bygger på varandra när du går igenom materialet, så om du faller bakom tidigare uppdrag kan du inte lära dig det material du behöver för att förstå framtida uppdrag.
  • Bild med titeln Gör läxor Du förstår inte steg 19
    5. Granska korrigeringar när du får hemläxa tillbaka. När du får läxor tillbaka med korrigeringar på det, gör det felaktigt arbete som följer din instruktörs råd. Håller, fortsätt att gå över korrigeringar tills du kan lösa problemet exakt och förstå dina tidigare misstag.
  • Även om din lärare inte ger detaljerade instruktioner, kommer du att se över dina returuppgifter åtminstone att bekräfta vilka delar du kunde förstå och vilka delar du fortfarande är lite förlorade på. Du kan då närma dig din lärare, handledare, föräldrar eller klasskamrater med frågor om de delar du fortfarande behöver hjälp med.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande