Hur man kontrollerar återkallelser om mediciner

Även om chansen är minuscule att det faktiskt kommer att påverka dig, kan utsikterna till en medicinsk återkallelse vara en orolig utsikter.Ingen vill tänka på något som ska vara en hälsoförmån som faktiskt är skadlig.Tack och lov har myndigheter i USA och på andra ställen gjort processen att kontrollera efter medicinering påminnelser ganska enkelt.De bästa metoderna för medicinering av medicinering inkluderar regelbundet för återkallelser, vilket bekräftar att din specifika medicinering faktiskt är under återkallelse, och (om så är fallet) som svarar i enlighet därmed under ledning av din vårdgivare.

Steg

Del 1 av 3:
Kontrollera efter återkallelser
  1. Bild med titeln Kolla påkallar på läkemedel Steg 1
1. Gå till https: // påminner om.gov / i U.S.Som svar på konsumenternas efterfrågan på en strömlinjeformad process har ett mångsidigt utbud av amerikanska myndigheter gått ihop för att skapa en "one-stop shopping" -sida för produktåterkallelser, inklusive för mediciner.Livsmedels- och drogadministrationen (FDA), som övervakar medicationssäkerheten i U.S., är medlem i detta kooperativ.
  • På startskärmen hittar du en lista över flikar längst upp.Om du klickar på fliken "Medicine" leder du till FDA-sidan på webbplatsen, från vilken du kan fortsätta http: // fd.gov / säkerhet / påminnelser / (som du också kan komma åt direkt).En gång där kan du kontrollera en lista med aktuella mediciner påminnelser.
  • Du har också möjlighet att registrera dig (med din e-postadress) till FDA Recall-prenumerationslistan eller för FDA Gratis e-postuppdateringar.Dessa alternativ betyder att du kommer att varnas automatiskt till nya läkemedel påminner om.
  • Bild med titeln Check påminner om mediciner Steg 2
    2. Följ en liknande process i andra nationer.Varje nationell regering har sin egen politik och förfaranden för medicinering påminnelser, naturligtvis är oddsen alltmer bra att din hemregering upprätthåller en tillgänglig online-notering av nuvarande återkallelser.Andra engelsktalande nationer med återkallande webbplatser inkluderar till exempel:
  • Kanada:http: // friskacanadians.gc.CA / RECALL-Alert-Rappel-Avis / Index-Eng.php
  • Australien:https: // tga.gov.AU / återkallande åtgärder
  • Storbritannien:https: // gov.UK / Drug-Device-Alerts
  • Bild med titeln Check påminner om mediciner Steg 3
    3. Kolla nyheterna.Men du konsumerar dina nyheter - TV, online, tidningar, etc. - Produktåterkallelser är ofta framträdande saker av intresse.Lokala TV-nyhetssändningar i U.S., Till exempel verkar alltid ha minst en omnämnande av någon slags leksak, mat, medicinering eller annan återkallelse.Om du inte är på FDA-anmälningslistan kan det vara det mest troliga sättet att du kommer att ta reda på ett återkallelse.
  • Nyhetsrapporter är dock bara ett första steg.Bekräfta alltid detaljerna i en återkallelse på FDA (eller annan motsvarande) webbplats.Aldrig "Hoppa pistolen" och ändra din medicineringsregim baserat på en kort nyhetsrapport.
  • Bild med titeln Check påminner om mediciner Steg 4
    4. Jämför din medicinering till återkallningsdetaljerna.Om du ser namnet på ett av dina läkemedel på återkallningslistan, undersök vidare för att bestämma om din specifika medicinering verkligen är under återkallelse.RECALL Pressmeddelanden ska innehålla information om partnummer, produktkod, utgångsdatum eller annan identifierande information som meddelar om din specifika flaska aspirin (till exempel) återkallas.
  • Om partiet # 12345 av Acme Aspirin är under återkallande, och din flaska är från mycket # 56789, bör din medicin vara säker att fortsätta använda.Du kan, om du vill, bekräfta den här informationen med din apotekare, läkare eller läkemedelsproducenten.
  • Bild med titeln Check påminner om mediciner Steg 5
    5. Bli bekant med återkallningsprocessen.Medan mediciner påminner är i allmänhet enkelt och lätt att förstå, det kan aldrig skadas för att bättre förstå hur ett återkallningsmeddelande tar form.I U.S., påminnelser initieras vanligtvis av läkemedelsproducenterna, men FDA kan begära (eller i mer begränsade instanser, order) en återkallning av tillverkaren också.
  • Läkemedel kan återkallas av en mängd skäl, men de vanligaste orsakerna är att produkten är: en potentiell hälsofarlig eller dåligt packad, eventuellt förorenad - felidentifierad (det vill säga fel sak är i paketet) - eller dåligt tillverkat.
  • Vissa påminnelser beror på allvarliga hälsoproblem. Till exempel återkallades läkemedel som innehöll läkemedels PPA år 2000 på grund av en ökad risk för blödning i hjärnan, och viktminskningsmedlet Meridia återkallades under 2010 på grund av ökad risk för hjärtinfarkt eller stroke.
  • Med det sagt är de flesta påminnelser gjorda av ett överflöd av försiktighet, och involverar oro som ett mindre felaktigt fel som inte är alltför sannolikt att orsaka skada.När du hör det finns ett återkallelse på en medicinering du tar, inte panik.I stället ta reda på detaljerna i återkallandet och följ anvisningarna och kontakta din läkare eller apotekspersonal som motiverat.
  • Del 2 av 3:
    Svara på en återkallelse
    1. Bild med titeln Check påminner om mediciner Steg 6
    1. Sluta ta tillbaka (OTC) mediciner omedelbart.Om din aspirin, hostmedicin, antacida, etc. har inte ordinerats av en läkare och är under återkallelse, försena inte för att stoppa användningen.Stoppa läkemedlet och kontakta din apotekspersonal eller läkare för mer information och möjliga alternativa medicineringsalternativ.
    • För att vara tydlig, om du tar aspirin för en tillfällig huvudvärk, fungerar det som en OTC-medicin som ska stoppas omedelbart om det är under återkallelse.Om du tar en daglig lågdos aspirin som rekommenderas av din läkare, fungerar det som en föreskriven medicinering och bör inte omedelbart stoppas utan att du kontaktar din läkare först.
  • Bild med titeln Kolla påkallar på läkemedel Steg 7
    2. Kontakta din läkare omedelbart om återkallade receptbelagda läkemedel.Minns eller inte, du borde aldrig sluta ta en föreskriven medicinering utan att först kontakta din läkare.Att stoppa en föreskriven medicin, särskilt "kall kalkon", kan ha allvarliga hälsoeffekter, både i avsaknad av medicin och i ändrade interaktioner med andra läkemedel du kan ta.
  • Försena inte när du kontaktar din läkare när du tar reda på att din receptbelagd läkemedel återkallas, men slutar inte ta din vanliga dosering av medicinen tills du får nya instruktioner.Din läkare kommer sannolikt att ge en handlingsplan för att stoppa användningen av det återkallade läkemedlet (eventuellt över en tid) och ersätta den med ett alternativ.
  • Bild med titeln Kolla påkallar på läkemedel Steg 8
    3. Återvända eller ordentligt kassera återkallade läkemedel.Vanligtvis kan du returnera en återkallad medicin till inköpsorten och få återbetalning för ditt köpeskilling.Återkallningsmeddelandet kommer normalt att ge information till denna effekt.Om det inte är möjligt för dig, eller du är inte intresserad av återbetalning, kan du ta medicinen till ett närliggande apotek för korrekt bortskaffande.
  • Släng inte bara bort påkallade läkemedel, eller spola dem ner på toaletten.Vissa mediciner kan göras inerta genom att blanda dem med kaffegrund, och sedan kastas bort, men det bästa alternativet är att ta medicinen till ett apotek för bortskaffande.
  • Del 3 av 3:
    Väger ytterligare åtgärder
    1. Bild med titeln Kolla påkallar på läkemedel Steg 9
    1. Bestäm om du har blivit skadad och vill driva rättsliga åtgärder.När som helst finns det en stor medicinsk återkallelse, det är en bra insats att någon, någonstans kommer att bli stämd.Även om du inte är den smakfulla typen, bör du starkt överväga dina juridiska alternativ om du är övertygad om att en återkallad medicinering har orsakat en skada - till exempel, en av de negativa, oväntade biverkningarna som utlöste återkallandet.
    • Medan det finns unika aspekter när mediciner är inblandade, involverar dina juridiska alternativ vanligtvis arkivering för en "defekt produktansvar."För att vinna sådana påståenden måste du bevisa dessa tre saker i en domstol:
    • Du blev skadad.
    • Produkten (medicinering) var defekt eller felaktigt marknadsförd.
    • Denna defekt eller felaktig marknadsföring orsakade din skada.
  • Bild med titeln Kolla påkallar på läkemedel Steg 10
    2. Identifiera dina skuldanspråk och potentiella svarande.När du har bestämt att en återkallad medicin som orsakas skada och du vill lämna in en rättegång, måste du klargöra de angivna typerna av ansvarsskyldigheten som du tänker göra.Du kan hävda att läkemedlet var defekt. (Till exempel tainted under tillverkningen) - drogen hade farliga biverkningar (som inte var tillräckligt kommunicerade med dig) - och / eller att läkemedlet var felaktigt marknadsfört (det vill säga instruktionerna Varningar, eller listan över biverkningar var defekta eller ofullständiga).
  • Du måste också börja med tanke på vilken part eller fester som ska vara målet för din rättegång, baserat på defektens natur och din skada.Gemensamma parter i defekta läkemedelslagstiftningar inkluderar: Tillverkaren - Laboratoriet som testade produkten - den farmaceutiska försäljningsrepresentanten som främjade produkten till din läkare - föreskrivande läkare- och sjukhuset, kliniken eller apoteket som var en del av "kedjan av distribution."
  • Bild med titeln Check påminner om mediciner Steg 11
    3. Anställa en advokat.Stämmer en jätte läkemedelsproducent, med sin advokatmästare, är inte typiskt ett klokt drag att göra ensam.Många advokater specialiserar sig särskilt på läkemedelsansvar, och kan ge dig kritisk rådgivning framåt.
  • Nästan alltid, om en återkallad medicinering har orsakat många skador, kommer en klasshandlingsdomstol att lämnas in.I huvudsak delas ett stort antal skadade partier i en rättegång mot de parter som de anser vara ansvariga.Du kan välja att gå med i klassens åtgärdsdräkt, eller du kan fortsätta att driva rättsliga åtgärder på egen hand.Detta är en av många fall där en erfaren advokat kommer att vara ovärderlig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande