Hur man beräknar skador för kontraktsbrott

Ett kontrakt bryts när en part inte lever upp till de löften som han gjorde i avtalet. Brottet kan uppstå när han inte heller ger varor eller utför en tjänst, eller gör något som skadar dig eller ditt företag. Om det händer måste du kunna beräkna hur mycket du förlorat i tid, pengar och rykte innan du kan återställa pengarskador i en förhandling eller i domstol.

Steg

Del 1 av 2:
Definiera kontraktets åsidosättande
  1. Bild med titeln Beräkna skador för överträdelse av kontraktet Steg 1
1. Skissera omfattningen av kontraktet. Många kontraktstvister stiger inte till nivån på ett brott. Det finns flera faktorer som domstolen kommer att överväga när du bestämmer huruvida du har rätt att återkräva skador eller inte.
  • Bild med titeln Beräkna skador för överträdelse av kontrakt Steg 2
    2. Undersök kontraktet och definiera varje parts roll. Det måste finnas ett giltigt kontrakt som tydligt anger varje parts roll. Det kan vara så enkelt som "Företag B kommer att leverera 500 blå widgets till företag A för $ 10 vardera. Leverans på 30 dagar," eller ett komplicerat rörelseavtal som blandar varor och tjänster.
  • I det här fallet var företaget B ansvarig för att leverera varorna som beställt och i tid. Företag A var ansvarig för att betala för varorna.
  • Bild med titeln Beräkna skador för överträdelse av kontraktet Steg 3
    3. Definiera överträdelsen och bestämma överträdelsens väsentlighet. Du måste kunna identifiera var den andra parten misslyckades med att hedra kontraktet. Widgetsna kunde ha kommit i fel färg eller på 45 dagar istället för 30. Leverantören kunde ha skickat dig en räkning för $ 11 vardera istället för $ 10. Dessa villkor kan anses vara väsentliga överträdelser av kontraktet.
  • En mindre eller icke-väsentlig överträdelse skulle vara något som kan ha irriterat dig, till exempel att delarna är en annan nyans av blått än vad du förväntade mig eller anlände en dag sent, men fick dig inte att förlora affärer eller måste spendera mer till sminka för problemet.
  • Alla dessa villkor är kontraktstvister. För att fel färg ska förseningen eller prisskillnaden vara a material, eller betydande, överträdelse av kontraktet, du måste visa att du led en förlust på grund av det.
  • Bild med titeln Beräkna skador för överträdelse av kontraktet Steg 4
    4. Bestämma de mildrande faktorerna. Till exempel, om du fortfarande kan sälja fel färg widgets till samma pris, har du mildrat eller minskat din förlust. Omvänt, om förseningen orsakade dig att missa ett leveransdatum eller betala mer för reservdelar för att slutföra ditt projekt, så är det en materiell skada eller skada som du kan lägga ett dollarvärde på. Prisavvikelsen kan betraktas som skadestånd om leverantören inte omedelbart utfärdar en återbetalning eller ger dig en kredit till ditt konto.
  • Bild med titeln Beräkna skador för överträdelse av kontraktet Steg 5
    5. Förutse den andra partens försvar. Det finns några gemensamma försvar mot ett kontraktsbrott. Du måste förutse dem och förbereda ditt eget argument mot försvaret.
  • Det första försvaret är att kontraktet kan innehålla specifika klausuler som arbetar med icke-prestanda. Om språket begränsar dina skador, överväga starkt att konsultera med en advokat för att se om klausulerna är verkställbara.
  • Ett annat gemensamt försvar är att omständigheterna utanför företaget B: s kontroll gjort uppfyller kontraktet omöjligt. Till exempel brinner det enda företaget som gör blå widgets ner och röda widgets var de enda tillgängliga. Om företag B rimligen trodde att röda widgets skulle vara tillräckliga, kan de hävda omöjlighet som ett försvar.
  • Icke-prestanda på grund av väder är ett vanligt och giltigt försvar för förseningar i frakt och leverans. Typiskt, förväntat väder som normalt regn och snö kommer inte att vara en giltig ursäkt. Det kan antas att företag B borde ha fällt normalt väder i leveransschemat. Emellertid kan extraordinärt väder som snöstormar, översvämningar och tornados ses som ett giltigt försvar för kontraktets åsidosättande.
  • Godkännandet kan också användas som ett försvar till ditt krav på kontraktsbrott. Om du packade upp de felaktiga widgetsna och erbjöd dem till dina kunder innan de klagade över överträdelsen, kan företaget B kunna hävda att du accepterade ordern och släppte dem från ansvar.
  • Del 2 av 2:
    Beräkna dina skador
    1. Bild med titeln Beräkna skador för överträdelse av kontraktet Steg 6
    1. Samla din dokumentation. För att beräkna dina skador måste du kunna dokumentera villkoren i kontraktet, vad som gick fel i kontraktet och hur du förlorade tid eller pengar på grund av problemet.
    • Dokument kan innehålla fakturor för andra material som du var tvungen att köpa för att kompensera för bristen eller beviset att du var tvungen att betala övertid eller en annan entreprenör för att åtgärda situationen.
  • Bild med titeln Beräkna skador för överträdelse av kontraktet Steg 7
    2. Separera skadorna i konkreta och immateriella. Materiella skador är varor eller tjänster som du var tvungna att betala pengar för att kompensera för kontraktsbrott. Det här är dina viktigaste skador och det svåraste för den andra sidan att motbevisa. Du kan bevisa dem med fakturor och kvitton för att visa hur mycket pengar du var tvungen att spendera för att göra saker rätt.
  • Exempel på konkreta skador inkluderar, om en mekaniker misslyckades med att fixa din bil och du var tvungen att betala en annan butik för att göra reparationerna, är kostnaden för den andra reparationen dina skador. Om du var tvungen att köpa widgets till ett högre pris från en annan leverantör, eftersom din försändelse var sent, kan skillnaden i pris vara konkreta skador. Om en sen leverans krävde att du betalar övertid till dina anställda för att uppfylla order, kan överskottslönen hävdas som konkreta skador.
  • Immateriella skador är svårare att klassificera, men kan hävdas om du kan bevisa dem. Detta inkluderar förlust av rykte eller förlust av affärsmöjligheter. Den enklaste typen av immateriella skador på bevis är förlusten av en kund eller ett kontrakt. Ändå är dessa skador spekulativa och kan vara mycket svårare att bevisa. Överväga att samråda med en affärsrevisor eller företagsadvokat för att diskutera hur man kvantifiera immateriella skador eller du får inte få ersättning.
  • Bild med titeln Beräkna skador för överträdelse av kontraktet Steg 8
    3. Klassificera dina skador i de juridiska kategorierna. Lagen erkänner tre breda skadategorier. I din anledning till avtalsbrott, kommer du att hävda antingen förväntan, beroende eller återbetalning.
  • När du kom in i kontraktet förväntade du dig ett visst resultat. Du förväntade dig att bolaget B ska leverera de varor du beställde i den tid som Leverantören har lovat. Om du köpte 500 widgets på $ 10 var och förväntas sälja dem på $ 20 vart, förväntas du göra $ 5000. Dina dokument kommer att stärka ditt krav på förlorad försäljning och vinst.
  • Du kan ha tagit vissa åtgärder i beroende av kontraktet. Om du uppstår kostnader baserat på det löfte som företaget B skulle leverera dina varor, till exempel displayer eller reklam, kanske du kan hävda kostnaden för dina handlingar som skador mot företag B.
  • Återbetalning är en avkastning på pengar du betalat till företag B eller andra på grund av företag B: s misslyckande att utföra. Direktåterställning skulle inkludera avsättningar eller prisskillnader som inte godkändes. Indirekt återbetalning är kostnaden för ersättningsvaror, överflödiga löner eller anställer en annan entreprenör.
  • Bild med titeln Beräkna skador för överträdelse av kontraktet Steg 9
    4. Skicka in dina förluster. När dina beräkningar är färdiga kan du skicka dina förluster till en advokat för hjälp med en rättegång eller direkt till den andra parten. Sammanfattningen du skrev tidigare, vare sig det, ett memo eller ett kalkylblad, kommer att ligga till grund för dina förhandlingar.
  • Om kontraktsbrottet var lätt att definiera och kvantifiera kan du försöka lösa det själv via ett efterfrågebrev eller använda din forskning som grund för en rättegång i småkrav domstol. Om din tvist är för mer än den lilla fordringsgränsen för ditt tillstånd, vanligtvis $ 3 000 till $ 10.000, bör du starkt överväga att samråda med en advokat för att driva ditt krav i tingsrätten.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande