Hur man hittar en bra advokat

Att hitta en bra advokat kan vara det viktigaste steget du kan ta mot att vinna ett rättsligt fall och det behöver inte vara en svår uppgift. Du måste dock ta din tid med sökningen. Fokusera dina ansträngningar på att hitta en advokat som har behandlat din specifika juridiska problem tidigare och att du klarar av personligen. Att ta dig tid att hitta rätt advokat kommer att vara värt det, eftersom de är mer benägna att hjälpa dig att vinna ditt ärende.

Steg

Del 1 av 3:
Hitta potentiella advokater
  1. Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 1
1. Bestämma vilken typ av advokat du behöver. Det är alltid att föredra att hitta en advokat som har specialkunskap i det praktikområde som ditt ärende innebär (e.g., felaktiga lag, konkurslag, etc.). Det är också en bra idé att hitta advokat som är bekant med domstolarna och lagarna i området där du bor. Detta gör det möjligt för din advokat att bäst representera dina intressen. Några exempel på träningsområden inkluderar:
  • Konkursrätt. Detta kommer att vara till hjälp om du kämpar med din ekonomi.
  • Straffrätt. En advokat som specialiserat sig på straffrätt är viktigt om ditt fall innebär ett brott eller potentiellt olaglig verksamhet.
  • Handikappspecialist. Handikappspecialister kan hantera social trygghet och / eller veteranens funktionshinder.
  • Förtroende och fastigheter. Denna typ av advokat handlar om frågor som fastighetsplanering, som är kvalificerad för Medicaid, som förtjänar en egendom och att få vårdnadshavare av en äldre förälder eller morförälder.
  • Familjerätt. Familjerätt advokater hanterar frågor som separation, skilsmässa, före-nuptialavtal, adoption, förmyndarskap, barnomsorg och support.
  • Personskada. Personskada advokater hantera fall som involverar medicinsk felbehandling, hundbett, bilolyckor och eventuella skador på en person som kan vara en andras fel.
  • Anställningsrätt. Anställnings advokater kan hjälpa ditt företag att inrätta sysselsättningspolitiken eller hantera fall där antingen en anställd stämmer överens med felaktig uppsägning eller en när ett företag stämmer.
  • Småföretag eller företagsrätt. Om du vill etablera ett företag är en liten företagsadvokat eller företagsadvokat ditt bästa val.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat Steg 2
    2. Kontakta din lokala barförening för kvalificerade advokater i ditt område. Statliga barföreningar håller offentliga register över klagomål och disciplinära åtgärder som vidtas mot advokater som är licensierade att utöva i staten. De flesta lokala barföreningar har också gratis hänvisningstjänster som kan hjälpa dig att hitta en advokat som passar dina fallets behov.
  • Du hittar din Bar Associations hemsida genom att välja ditt tillstånd från sidan State & Local Bar Associations som tillhandahålls av American Bar Association.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat Steg 3
    3. Granska online-listor av advokater. Många webbplatser erbjuder gratis recensioner av företagen. Några ställen att leta efter advokatrecensioner inkluderar: LegalZoom, Rocketlawyer, Lawtrades och Avvo.com.
  • Vissa webbplatser, som Lawhelp.org, fokusera på att hjälpa låginkomstpersoner hitta advokater.
  • Korsreferensrecensioner från mer än en webbplats. Detta kommer att hjälpa till att motverka någon förspänning i recensioner du hittar.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 4
    4. Få hänvisningar och rekommendationer från vänner och familj. Prata med vänner och familjemedlemmar som använde en advokat. Ta reda på vem de anställde, för vilken typ av tjänst, om de var nöjda med tjänsterna, och varför eller varför inte. Fråga om de skulle rekommendera advokaten.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 5
    5. Gör en lista över de potentiella advokat du har hittat i ditt område. Inkludera advokatens namn, adress, telefonnummer och webbplatsadress. Detta hjälper dig att organisera din sökning när du går framåt.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 6
    6. Granska varje advokatwebbplats. Du kommer att vilja leta efter information om vilken typ av lag som advokat. Dessutom, leta efter bakgrundsinformation om advokaten, som hans eller hennes lagskola och specialiseringsområden.
  • Leta efter en allmän information om vilken typ av juridisk fråga du behöver hjälp med, inklusive en vanlig fråga (FAQ), eller en blogg med artiklar som gäller din juridiska fråga. De bästa advokaterna kommer att behålla välutvecklade webbplatser som erbjuder mycket information.
  • De flesta advokaternas webbplatser kommer att ge information om varje advokat som arbetar för företaget. Ta en titt på varje advokatens pedagogiska bakgrund och arbetshistoria.
  • Vanligtvis bör du leta efter en advokat med minst tre till fem års erfarenhet som övar den typ av lag du behöver hjälp med. Dessutom bör du välja en advokat som för närvarande praktiserar i det område du behöver hjälp med.
  • Kom ihåg att många advokater också är på sociala medier som Twitter, LinkedIn eller Facebook. Kontrollera även dessa profiler. Hur en advokat överför honom - eller själv till allmänheten kan hjälpa dig att få en känsla av hur du skulle kunna arbeta med honom eller henne.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat Steg 7
    7. Tänk på att företagets storlek kan betyda. Advokatbyråer kan variera i storlek som sträcker sig från en advokat till många advokater, så du måste välja ett advokatbyrå som du tycker är bäst lämpade för din situation. Stora företag kan vilja anställa ett stort tid för att hantera extremt komplicerade, ofta internationella, juridiska frågor. Men om du bara letar efter någon som hjälper dig med din skilsmässa eller för att hjälpa dig att skriva en vilja, borde du känna dig bekväm att anställa en advokat från ett mindre företag.
  • Del 2 av 3:
    Välja en advokat
    1. Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 8
    1. Gör ett möte med eventuella advokater kvar på din lista. Kontakta varje advokat och skapa ett samråd. De flesta advokater gör råd för gratis. Men vissa kan debitera en liten avgift för ett samråd. Se till att du vet om du debiteras, och gör inte ett möte med en advokat som inte är kommande om dessa detaljer.
    • De flesta advokater erbjuder konsultationer gratis. Börja din sökning med dessa innan du samråder med en advokat som tar ut för första samråd.
    • Om du inte bor i samma tillstånd som advokat kan du planera ett telefonsamtal istället för ett personligt möte. Men för att du vanligtvis vill att din advokat ska visas med dig i domstol, bör du försöka hitta en lokal advokat för att representera dig.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat Steg 9
    2. Skriv ut frågor om advokatens praxis. Du kan i allmänhet ta reda på den grundläggande informationen om advokaten online, till exempel hur länge han / hon har övat, där han / hon gick till lagskolan, etc. För dina personliga frågor, fråga om saker som är relevanta för ditt specifika fall. Advokaten bör inte ha något problem att svara på eventuella frågor du kan ha, och borde inte låta tveksamt eller osäkert.Områden att fråga om inkluderar frågor om följande:
  • Prissättning. Du bör fråga om advokaten erbjuder timmars prissättning eller platta avgifter? Flatavgiftspriser är mycket populär för många praktiska områden, särskilt saker som familjerätt.
  • Leveranstid för juridiskt arbete. Du borde fråga hur snabbt du kan förvänta dig för advokaten att slutföra ditt juridiska projekt. Din advokat kommer sannolikt inte att kunna ge dig ett exakt nummer, men han / hon ska kunna berätta hur länge tidigare, liknande fall har tagit och när du sannolikt kan förvänta dig en resolution.
  • Framgång. Du kommer förmodligen att fråga vad advokatens spårrekord är med fall som din. Advokater kan inte garantera ett resultat (de är etiskt förbjudna att göra det) men du borde ha en uppfattning om vilka resultat du rimligen kan förvänta dig. Du kan också begära referenser från tidigare klienter. Var medveten om att advokaten måste få tillstånd från tidigare kunder innan han / hon kan ge dig information, så du får inte få referenser omedelbart.
  • Tillgänglighet. Du borde fråga hur snabbt advokaten kan börja. Du bör också fråga vem din primära kontakt under hela fallet kommer att vara. Kommer du att höra mest från en assistent eller junior kollega? Du borde veta vem som ska kontakta med frågor om ditt ärende.
  • Oanständighet. Om advokaten har missförhålls eller reprimands på hans eller hennes rekord - som du kan ta reda på på din statens Bar Association webbplats - fråga om dem. I vissa fall kan överträdelsen vara mindre, till exempel misslyckande att betala baravgifter i tid. Du måste bestämma om överträdelsen är tillräckligt stor för att störa dig.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 10
    3. Ta med dokument eller information till mötet. Advokaten kan be dig att ta med vissa dokument, men du bör också medföra något som du tycker är viktigt för fallet. Samla dessa dokument i förväg för att vara säker på att du kan hitta dem på dagen för mötet.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat Steg 11
    4. Delta i dina samråd. Träffa, eller prata med, var och en av de advokater du valt. Känn dig fri att ta anteckningar medan du pratar med var och en, så att du kan komma ihåg senare vad varje advokat sade och vad dina första intryck var.
  • Kom ihåg att du intervjuar advokaten för ett jobb. Behandla ditt möte som sådan, en arbetsintervju. Om du känner som om advokaten inte lyssnar på dig eller inte svarar på dina frågor, välj en annan advokat.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 12
    5. Välj en advokat som du känner dig bekväm med. Bortsett från erfarenhet och stark kunskap om lagen, välj en advokat som du tror att du skulle komma överens med och som att arbeta med.
  • Om advokaten gör dig obekväm på något sätt, bör du välja någon annan att representera dig.
  • Tänk också på hur väl advokaten svarade på dina frågor. Om han / hon tvekade, användes för mycket "legös," eller inte delta i dina behov, plocka någon annan.
  • Om mer än en advokat har de kvalifikationer du letar efter, bör du välja den som du känner dig mest bekväm med.
  • Del 3 av 3:
    Med tanke på kostnaderna
    1. Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 13
    1. Förstå hur advokater tar betalt för sina tjänster. Typiskt finns det tre viktiga sätt som advokaterräkningen för sina tjänster: en fast avgift, en beredskapsavgift eller timdeavgifter.
    • En advokat som laddar en fast avgift kommer att debitera en avgift (ibland förskott) för att hantera en hel sak, oavsett hur många timmar som saken tar. Några exempel på fall som vanligtvis hanteras med en fast avgift är kriminella ärenden, konkursfall, inhemska relationer (såsom skilsmässa eller vårdnadsfrågor), och dokumentrutan, som att utarbeta ett viljans eller ett förtroendedokument.
    • En advokat som laddar en beredskapsavgift samlar inte upp juridiska avgifter från klienten om inte advokaten återställer pengar till kunden, antingen genom en lösning eller en rättegång. Advokaten kommer att få en procentandel av förlikningsbeloppet, vanligtvis mellan 30 och 40 procent. Några exempel på fall som vanligtvis hanteras på beredskapsavgift är personskada, sysselsättningsdiskrimineringsärenden och andra typer av fall där en stor återhämtning från ett företag eller företag förväntas.
    • Advokater laddar en timmesats "Bill" timmar och sedan debitera klienten för hur många timmar som arbetats på kundens materia. Vanligtvis används timpriserna av företag och företag som kan vara inblandade i tvister. Dessutom kan individer debiteras timpriser för långa eller komplicerade tvister.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 14
    2. Förhandla om en avgift. Budget Vad du kan spendera, och fråga om advokaten kommer att kunna hantera ditt ärende för det belopp du budgettat. Dessutom bör du se till att du ska berätta för din advokat att han eller hon ska informera dig innan du gör någonting på ditt ärende som tar det ur budgeten.
  • Tänk på att även med en strikt budget, om ditt fall blir betydligt mer komplicerat eller betydligt längre än den advokat som ursprungligen förväntas, kan du behöva betala mer i juridiska avgifter.
  • Om du har inte råd med advokatens avgifter Förhand, fråga om potentiella arrangemang som betalningsplaner. Många advokater är villiga att arbeta med dig basera på dina ekonomiska behov.
  • Det finns flera sätt som advokater kan hjälpa dem på måttliga eller låga inkomster hitta juridiska rådgivare. Många företag erbjuder "glidavgifter" Baserat på din inkomst, så att du betalar dock mycket din inkomstnivå tillåter. Du kan ibland ens betala i byteshandel, genom att handla varor eller tjänster (e.g., webbdesign, trädgårdsarbete) för juridisk rådgivare. Detta är upp till den enskilda advokaten.
  • Bild med titeln Hitta en bra advokat steg 15
    3. Utför en förlovningsbrev eller behållare. Din advokat kommer att ge dig ett förlovningsbrev eller behållare. Detta är ett kontrakt mellan dig och din advokat som definierar arten av det rättsliga engagemanget du är inblandad i, och villkoren och villkoren i ditt avtal med din advokat.
  • Dessa villkor bör innehålla de utgifter du ansvarar för, den skattesats som advokaten tar ut och det minsta fakturerbara inkrementet. Obs! Den minsta fakturerbara inkrementet ska vara sex minuter, inte 15 minuter.
  • Tips

    Överväg att skjuta din advokat för att göra något av följande: Saknad arkivering eller domstolsdatum, vägrar att ge dig uppdateringar om statusen för ditt ärende, inte svara på telefonsamtal och e-postmeddelanden och inte vara ärlig och rättvis när du ställer frågor.
  • För att få de bästa resultaten från ditt fall, samarbeta med din advokat. Ge alltid alla begärda dokument, och hoppa inte över hörningar. En bra advokat kommer säkert att hjälpa dig i ditt fall, men det är bara så mycket en advokat kan göra utan samarbete från dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande