Hur man blir partner i ett advokatbyrå

Du gick till ett bra lagskola, passerade baren och började som en associerad med ett stort advokatbyrå. Många skulle säga att du har gjort det, men det finns fortfarande en sista mässingsring du når för - gör partner. Partnerskapsspåret är grusande och konkurrenskraftigt, vilket kräver inte bara juridisk expertis, men också företag och marknadsföring. För att bli en partner i ett amerikanskt advokatbyrå måste du ställa dig över de andra medarbetare när det gäller din expertis och din förmåga att locka nya kunder och förbättra företagets rykte. Typiskt tar det 5-7 år att bli partner.

Steg

Metod 1 av 3:
Honing dina färdigheter
  1. Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 1
1. Specialisera sig i ett nischområde. Som en associerad arbetar du sannolikt i en viss avdelning för ditt advokatbyrå, så du är redan specialiserad till viss del. För att vända dig till partnerskapsmaterial, försök dock att specialisera sig ytterligare.
  • Titta på specialområdena Partnerna i din avdelning har skurit ut för sig själva och ta reda på vad som saknas. Finns det en särskild rättslig fråga som ingen i ditt företag verkligen är en expert på? Det kan vara ett område där du kunde lysa.
  • Även om stora, högprofilerade fall kan verka prestigefyllda, arbetar inte med de här fallen något för att hjälpa dig att skilja dig från de andra medarbetare. I stället ta sig mindre, nischfall som slår på en liten fråga om rättslig tolkning.
  • Få ytterligare certifieringar i din nisch, om det är tillgängligt, kan förbättra ditt rykte som expert på det specifika området av lag.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 2
    2. Utveckla ett rykte för att leverera konsekvent utmärkt arbetsprodukt. Advokatbyråer, som alla andra affärer, är byggda på de resultat de producerar. Du kommer aldrig att övervägas för partner om du inte konsekvent producerar bra resultat för dina kunder och ditt företag.
  • Var inte rädd för att ställa frågor om du behöver hjälp. Du kommer inte göra dig några gynnar genom att hävda att du vet hur man gör något och gör det fel.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 3
    3. Sök ut ett partnerskapsmentor tidigt. Vissa företag kan tilldela dig en partner att fungera som din mentor, men din tilldelade partner kanske inte nödvändigtvis är den bästa mentorn för dig. Leta efter någon du har något gemensamt med vem som kan styra dig genom potentiella fallgropar på vägen mot partnerskap.
  • Helst hittar du någon som delar en liknande bakgrund till dig. Till exempel, om du är en kvinna, hitta en kvinnlig partner att vara din mentor. Hon kan hjälpa dig att navigera de speciella utmaningarna att vara en kvinna i ett manligt dominerat yrke.
  • Det är okej att ha mer än en mentor. Du kan också söka mentorer utanför ditt företag, särskilt om ingen av partnerna i ditt företag verkar ha mycket gemensamt med dig. Medan de kanske inte nödvändigtvis kan hjälpa dig att göra partner, kan de hjälpa dig i din professionella utveckling.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 4
    4. Volontär att ta på sig projekt i din nisch. Om du vill etablera dig som en expert, tala upp när du hör om projekt som kan dra nytta av din kunskap och skicklighet. Var inte rädd för att sätta dig där ute som expert på ditt speciella område och nå ut när det finns ett projekt som kan använda din hjälp.
  • Om det särskilda fallet hanteras av en partner eller associerar du inte har arbetat med innan, presentera dig själv och förklara din expertis i området. Beskriv sedan de sätt på vilka ditt hjälp kan gynna dem.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 5
    5. Bygg ett namn för dig själv i din specialitet. Att ha namnet erkännande som expert på ditt specifika område är ett bra sätt att säkra dina chanser i partnerskap, och det finns många olika sätt att göra det här. Publicering av artiklar i lagtidskrifter eller juridiska bloggar, som talar i barhändelser och seminarier, eller att notera i lokala eller nationella nyheter är alla sätt att höja din profil.
  • Att få ditt namn i tryck i en respektabel publikation förbättrar också ditt företags rykte och därmed förmedlar affärer. Läsare av dina artiklar kan kontakta ditt företag när de behöver rättshjälp och ber om dig med namn.
  • Nå ut till din stat eller lokala Bar Association om att undervisa en fortsatt juridisk utbildning (CLE) kurs i din specialitet. Att bli en CLE-lärare etablerar inte bara din expertis utan ger dig möjlighet att nätverk med andra advokater som övar i ditt område.
  • Metod 2 av 3:
    Generera affärer för företaget
    1. Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 6
    1. Bekanta dig med advokatbyrånsekonomi. Medan lagskolan kan lära dig "Tänk som en advokat," Det lär inte dig mycket om att vara en advokat, särskilt på ett stort företag. Det här är något du måste lära dig själv medan du övar. Men när du börjar bättre förstå hur advokatbyråer tjänar pengar, hittar du hur du kan bidra och öka ditt företags bottenlinje.
    • Viktigast, förstå hur din produktivitet slår till ditt värde som en associerad. Om du tjänar pengar till ditt företag som en associerad, har du potential att bli en partner. Men du måste också visa att du gör saker för att utöka det värdet och i slutändan generera nytt företag.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 7
    2. Skapa en affärsplan för dig själv som en associerad. Behandla ditt arbete som en associerad som ett företag med målet att tjäna pengar till ditt företag. Använd den grundläggande affärs plan Modell för att ställa in konkreta steg för att uppnå dina mål och presentera det för företagets partner.
  • Att skapa en affärsplan skickar ett meddelande till de partner som du redan tar en ägarens tillvägagångssätt för ditt arbete, snarare än att bara se dig som en anställd som helt enkelt gör någon annans budgivning. Det visar att du förstår behovet av att bygga en volym av verksamheten för att båda betjäna dina kunder och generera en vinst.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 8
    3. Bilda nära relationer med dina kunder. Om du går utöver att ge utmärkt service till dina kunder, märker de. Uppmuntra dina kunder att ställa frågor och se till att de förstår vad du gör för dem varje steg på vägen.
  • Fråga dina kunder om andra juridiska behov De kan ha och försöka hitta hur ditt företag kan ta itu med dessa behov. Detta hjälper dig att utöka ditt företags verksamhet med den klienten.
  • Så småningom kan du få kunder att kontakta företaget och specifikt fråga efter dig med namn. Detta berättar partnerna att du har ett potentiellt oersättligt förhållande med den klienten, vilket gör dig till en värdefull tillgång till ditt företag.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 9
    4. Delta i branschhändelser och funktioner för att rekrytera nya kunder. Inte bara vill du vara specialist på ett lagområde, men också i den bransch som du tjänar. Branschhändelser hjälper dig att marknadsföra dina tjänster till potentiella kunder, liksom utbilda dem om juridiska problem som de kan möta.
  • Klienterna kommer att uppskatta din förståelse av de särskilda behoven och kraven på sin bransch. De kommer också att känna sig mer bekväma med dig om de vet att du är bekant med hur deras företag fungerar.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 10
    5. Håll kontakten med klienter efter det att fallet är över. Ditt arbete med en klient på en direkt juridisk fråga får bara ta några månader, men om du håller kontakten kan du bilda ett livslångt förhållande och se till att de kommer till dig med andra juridiska behov som de har i framtiden. Skapa regelbundna kommunikationslinjer med dina kunder och nå ut till dem konsekvent.
  • Du kan till exempel skapa ett kort och enkelt email nyhetsbrev som du skickar ut en gång kvart. Nyhetsbrevet kan täcka avancerade juridiska problem som påverkar dina kunders bransch.
  • Om du arbetade med en viss kund nära, kan du också checka in på dem personligen en gång i månaden eller så, bara för att se hur de gör det.
  • Metod 3 av 3:
    Bygga professionella relationer
    1. Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 11
    1. Odla casual relationer med partners och associerade. Att gå ut till lunch eller delta i viloläge chatt runt kontoret kan verka som ett slöseri med tid, men det hjälper dig att bilda personliga förbindelser med de andra advokaterna i företaget. Att vara känt och gillade runt företaget ökar dina chanser att bli partner.
    • Kom ihåg att relationerna är kärnan i partnerskapet. Om de befintliga partnerna i ditt advokatbyrå som du och tycker om att vara omkring dig, kommer de att vara mer intresserade av att bjuda in dig att vara en partner också.
    • Fasta sponsrade sociala evenemang, inklusive semesterfester eller sommarpiknick, är en möjlighet att expandera dessa relationer. Men du vill också umgås med dina medarbetare i mer informella inställningar.
    • Känner inte pressad att delta i aktiviteter du inte tycker om - du kommer inte vara bra företag och kommer inte att bygga äkta relationer på det sättet. Om du inte gillar golf, till exempel, kanske du inte behöver gå till företagets årliga golf reträtt.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 12
    2. Arbeta med flera olika partners på ditt företag. Din chans att göra partner ökar exponentiellt om många olika partners är bekanta med dig och ditt arbete. Gör dig tillgänglig, särskilt tidigt i din karriär och volontär för att hjälpa andra partners med deras caseload.
  • Skygg inte från att göra gruntarbete som ingen annan vill göra. Att vara villig att ta på menialuppgifter visar att du är en lagspelare som är villig att göra vad som är nödvändigt för företagets goda.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 13
    3. Volontär med lokala, statliga och nationella barföreningar. Barföreningar erbjuder möjlighet att etablera djupa, långsiktiga band med andra advokater, både in och ut ur ditt eget företag. Dessa relationer kan leda till professionella möjligheter samt kundreferenser.
  • Forge relationer med advokater som övar i relaterade områden för potentiella klient hänvisningar. Om du till exempel är specialiserade på Wills och Trusts kan du till exempel nätverk med familjerätts advokater, eftersom deras kunder ofta behöver fastighetsplaneringstjänster.
  • Specialorganisationer presenterar också möjligheter för dig att utöka din expertis i din nisch.
  • Bild med titeln Bli en partner i ett advokatbyrå Steg 14
    4. Gå med och delta aktivt i fasta utskott. Genom att delta i företagets kommittéer bygger du inte bara relationer med andra utskottsmedlemmar utan visar också ditt engagemang för företaget själv. Ta utkommande medlemskap på allvar och frivilligt att hjälpa till med viktiga kommittéfunktioner.
  • Kommittéerna ger dig också möjlighet att böja dina ledarskapskotletter. Partners i utskottet kommer att notera om du går upp för att ta ledningen på ett framgångsrikt projekt.
  • Om ditt företag inte har organiserade utskott, leta efter ett område som kan använda en och volontär för att sätta upp dig själv. Om ditt företag inte har en kommitté för att organisera rekryteringen av nya medarbetare, kan du erbjuda att hoppa om en för att effektivisera företagets rekryteringsarbete.
  • Tips

    Många företag har specifika kriterier, såsom fakturerbara timmar, att du måste träffas innan du ska betraktas som en partner. Bekanta dig med dessa kriterier och se till att du träffar dem förutom några andra ansträngningar.
  • Läs någon skriftlig information som ditt företag har på sitt partnerskapsspår noggrant för att förstå mer om processen, vilket varierar mellan företag. Om du har några frågor, nå ut till din mentor eller en annan partner i ditt företag som du respekterar.
  • Om du har arbetat för ditt företag i 7 eller 8 år och har inte erbjudits partnerskap, ha en öppen diskussion om det med din mentor. Om du är död på partnerskap kanske du vill göra ett lateral flytt till ett annat företag.
  • Varningar

    Denna artikel diskuterar hur man blir partner i ett advokatbyrå i USA. Om du övar lag i ett annat land, kan du hitta andra strategier som är mer fördelaktiga. Nätverk med partners för att identifiera de bästa strategierna.
  • Att göra partner kommer med många extra kostnader eftersom du är en ägare till företaget snarare än en anställd. Dessa utgifter kan innebära att du slutar att göra mindre pengar under dina första år som en nymyntpartner än vad du gjorde som en associerad, så planera i enlighet därmed.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande