Hur man blir en offentlig justerare

Offentliga justeringar, eller offentliga försäkringsjusterare, bistå försäkringstagare när det gäller att förbereda, arkivera och anpassa försäkringsanspråk. De är egenföretagare och arbetar för kunden snarare än försäkringsbolaget. Vissa företag kommer dock att anställa justerare för att arbeta på deras räkning. Schemat för en offentlig justerare kan vara oregelbunden, men jobbet betalar bra och kan vara givande.

Steg

Metod 1 av 3:
Komma igång
  1. Bild med titeln Fly ditt liv Steg 7
1. Lär dig om karriären. Innan du börjar resa för att bli en offentlig justerare, spendera lite tid att bekanta dig med karriären. Offentliga justerare arbetar med försäkringsbolag som fastställer betalningsbelopp för förluster.
  • I huvudsak är ditt jobb att bestämma hur mycket ett försäkringsbolag ska betala till försäkringstagare för olika förluster. Som en offentlig justerare strävar du efter att se till att kunderna blir så stora en utbetalning som möjligt från sin försäkring. Du kommer att sluta göra mycket utredningsarbete, tittar på påståendet som görs och bestämmer ett rättvist betalningsbelopp.
  • Arbetsutsikterna för en offentlig justerare är bra. I genomsnitt tjänar offentliga justerare cirka $ 31 per timme, som kommer ut till cirka 64 000 dollar per år. Men du kan tjäna mer eller mindre beroende på din stat och kompetensområde. Justerare som arbetar inom arkitektur och teknik tenderar att vara de högsta aktörerna, förexempel.
  • De viktigaste nackdelarna med att bli en offentlig justerare är schemat och licensiering. Ditt arbetsschema kommer att vara oförutsägbart eftersom det kommer att baseras på schemat dina kunder. Licensiering i vissa stater kan vara aktuell och dyr. Vissa stater kräver att du har arbetat en viss tidsram som en lärling innan du avslutar en tentamen. Avgifter för att ta en licensprov kan lägga upp och tentamen är aktuell och svår.
  • Bild med titeln Bli en högskoleprofessor Steg 1
    2. Få en gymnasieutbildning. Medan utbildningskraven varierar beroende på staten, kräver nästan alla stater åtminstone en gymnasieutbildning för att bli en offentlig justerare. Du behöver ett gymnasiet diplom eller GED som ett minimum. Det är en bra idé att lagra på relevanta kurser i gymnasiet. Ta matematikkurser på hög nivå, liksom alla kurser som din gymnasium erbjuder på affärs-, marknadsföring och ledning.
  • Bild med titeln Förbered dig för lagskolan Steg 2
    3. Överväga högre utbildning. Medan en högskoleutbildning inte alltid krävs bör du starkt överväga att driva en fyraårig examen från ett högskola eller universitet. Detta kan hjälpa dig att skilja dig under anställningsprocessen. Så många arbetsgivare letar efter offentliga justerare med erfarenhet inom specifika områden, kan du ha en examen i ett visst område hjälpa dig att hitta arbete.
  • Tänk på var du slutligen hoppas kunna sluta karriärvis. Vill du arbeta i arbetstagarens ersättningskrav? Olycksfordran? Hälsoförsäkring? Fältet du är intresserad av att driva ner vägen som en offentlig justerare hjälper dig att bestämma din major. Som en offentlig justerare är ett varierat fält och det finns inget enda fält att välja mellan när man väljer en major.
  • Välj en stor relevant för det område där du vill arbeta ner på vägen. En examen i bilteknik kan hjälpa om du vill arbeta i olyckshändelser. En paralegal eller juridisk assistentgrad kan hjälpa till med arbetstagarens ersättning. Om du vill bedöma skador på bostäder i händelse av olyckor, överväga en ingenjörsexamen.
  • Community College eller yrkesskolor kan erbjuda kurs i anspråk. Överväg att ta kurser som dessa under sommaren medan du tjänar din fyraåriga examen.
  • Bildbeteckningen fungerar bättre i ett kontor Steg 4
    4. Få lite erfarenhet tidigt. Som du nära slutet av college, försök att få någon relevant upplevelse på fältet. Offentlig anpassning kan vara ett svårt fält för att bryta sig in så ju mer erfarenhet du har kommit in i arbetskraften desto bättre.
  • Överväga att arbeta deltid vid ett försäkringsbolag. Även ett klibbigt jobb kan vara värdefullt på ett CV som det visar att du har lite kunskap om fältets ins och outs.
  • Leta efter praktik. Eftersom allmän anpassning är ett varierat fält, kommer din praktikupplevelse att varieras. Om du arbetar i arbetstagarens kompis kan en praktik med ett advokatbyrå hjälpa till. En praktik praktik kan hjälpa om du vill arbeta i olyckshändelser.
  • Börja leta efter lärlingsprogram mot slutet av college om ditt tillstånd kräver det. Under ett lärlingsprogram kommer du att vara skyldig att arbeta under övervakningen av en licensierad offentlig justerare för en viss årstid innan du kan ansöka om licensiering. Fråga college råd och befintliga offentliga justerare där du kan hitta lärlingsprogram i ditt område.
  • Metod 2 av 3:
    Få de nödvändiga kraven
    1. Bild med titeln Få ett jobb som en bankräknare Steg 3
    1. Bekanta dig med alla krav i ditt tillstånd för att bli en offentlig justerare. Krav att bli en offentlig anpassning varierar kraftigt av staten. När du börjar söka efter nödvändiga licenser och certifieringar, bekanta dig med kraven i ditt tillstånd. De licenser och certifieringar som behövs för lagligt praxis som en offentlig justerare varierar mycket beroende på ditt område.
    • I vissa stater, som Florida och North Carolina, måste offentliga justeringar vara licensierade av statsdepartementet för finansiella tjänster. I sådana stater kommer du vanligtvis att krävas för att slutföra en viss mängd arbete som en lärling enligt överinseende av en licensierad offentlig justerare. Då kommer du sannolikt att ta en certifierings- eller licensprov som tillhandahålls av staten. Du kan ta reda på information som är specifik för din stat genom att titta på deras avdelning för finansiella tjänster. Du kan också fråga en offentlig justerare i ditt område hur han eller hon har licensierad och certifierad.
    • De flesta stater kräver att du passerar någon form av licensprov, oavsett om du är skyldig att ha lärlingsupplevelse. Alla stater kräver ett minimum av en högskoleutbildning att ansöka om att ta provet.
  • Bild med titeln Bli en marknadschef Steg 14
    2. Ta på lärling, om det behövs av din stat. Om ditt tillstånd kräver det, kan du behöva slutföra ett visst antal arbetstider som en lärling. I allmänhet är antalet timmar cirka 100, även om vissa stater kan kräva mer eller mindre. En lärling är en ovärderlig upplevelse. Du kommer att arbeta en-mot-ett med en skicklig, erfaren offentlig justerare och lära sig insatserna i fältet. Arbeta hårt på din lärling och ta arbetet på allvar. De kontakter du gör under den här tiden kan användas senare när du söker arbete på arbetsmarknaden.
  • Bild med titeln Bli en marknadschef Steg 6
    3. Ta några licensiering tentor din stat kräver. Nästan alla stater kräver att någon form av licensieringsexamen blir en offentlig justerare. Om du vill bli en offentlig justerare, ta provet som krävs av din statens lagar.
  • Avgifterna varierar beroende på stat, men kan vara ganska dyr. Sätta bort pengar för att gå mot de nödvändiga avgifterna, som kan vara i övre hundratals i vissa stater.
  • Bekanta dig med provet i ditt tillstånd. De flesta tentor tar minst 2 till 3 timmar att slutföra. I vissa stater kommer tentor att administreras på en dator. I andra stater kommer tentor att vara penna och papper. De flesta stater har satt testområden där du måste gå för att slutföra provet. Du kommer sannolikt inte att få med elektronik, utanför anteckningar, eller utanför mat och dryck i provrummet.
  • Känna till retakpolitiken i dina stater. Vissa stater tillåter dig att återta provet efter en viss tidsperiod har gått. Vissa stater kan ha gränser för hur många gånger du kan ta provet per år eller testperiod.
  • Bild med titeln Bli en marknadschef Steg 12
    4. Tänk på certifieringar via National Association of Public Insurance Adjudras. Oavsett ditt tillstånds krav kan sökande av certifiering från den nationella försvarsförbundet hjälpa dig att sticka ut på arbetsmarknaden. Det kan också hjälpa dig att ge dig trovärdighet om du byter stater som napd över hela USA.
  • Överväga medlemskap. Om du är en praktiserande offentlig justerare i ett visst antal år kan du vara berättigad till medlemskap i organisationen. Att vara en stående medlem i NAPD ser inte bara bra ut på ett CV, men det kan hålla dig informerad om eventuella ändringar av licensieringskraven i ditt tillstånd och varna dig för jobböppningar tidigare än dina kollegor.
  • Om du har fem års anpassningsupplevelse kan du ansöka om den certifierade professionella offentliga justeraren (CPPA) och SPPA-beteckningarna. Applikationsprocessen är något som en arbetsansökan. Du skickar in ditt CV, liksom en lista över referenser och andra bevis på din erfarenhet i fältet. Sådana beteckningar ser bra ut på ett CV och kan hjälpa dig att landa klienter på vägen.
  • Metod 3 av 3:
    Hitta verk
    1. Bild med titeln Acceptera en workaholic man Steg 2
    1. Skriv ett fast CV. Ett fast CV är viktigt för att landa arbete på något fält. Tillbringa lite tid på att skriva ett CV när du söker anställning.
    • Lär dig om CV-format. Resume Designs bör vara snygg och iögonfallande utan att äventyra läsbarheten. Webbplatser som Pinterest Ofta Post Unique Resume Designs. Du kan också ladda ner gratis mallar online. Att vara kreativ kan sätta dig ifrån varandra. Men som en offentlig justerare är ett mindre kreativt fält när det gäller design, bör du hålla dig till ett mer formellt utseende för ditt CV.
    • Vara förenlig med formatering av val i hela ditt CV. Om du använder Bullet Points för att prata om din upplevelse för ett jobb, använd Bullet Points för att förklara jobbansvar under hela ditt CV.
    • Inkludera relevant information. Detta är inte begränsat till arbetslivserfarenhet, som praktik och lärling. Detta inkluderar också alla relevanta kurser du tog, till exempel offentliga justeringskurser på en community college. Ange eventuella licenser eller certifieringar du håller. Om du har gjort något frivilligt arbete som kan relateras till den position du letar efter, inkludera det i en sektion med titeln något som "Ytterligare erfarenhet."
    • Håll dina specifika mål i åtanke. Om du vill arbeta i arbetstagarens ersättning, inkludera till exempel din advokatbyrå praktik på college. Om du frivilligt vid en rally för arbetstagarens rättigheter, inkludera det. Om du är en del av alla organisationer som är relaterade till att hjälpa arbetstagare, eller om du är en stående medlem av några fackföreningar, skulle det vara bra att inkludera.
  • Bild med titeln Rengör dig själv av fördomar och rasbaserade beteenden Steg 18
    2. Titta på jobbannonser som är relevanta för din upplevelse. Du kan hitta jobbpostningar genom många online-databaser. Du kan också ha tillgång till inlägg om du är medlem i National Association of Public Adusters. Nätverk kan också vara ett bra sätt att landa ett jobb. Håll kontakten med tidigare arbetsgivare och kollegor. Låt folk veta att du letar efter arbete som en offentlig justerare och att passera längs jobbpositioner och möjliga positioner till dig.
  • Bild med titeln Bygg tillit i ett litet företag Steg 1
    3. Öva bra intervjuförmåga. Se till att du vet bra intervjuförmåga om du får en återuppringning om ett jobb. Att ha förtroende och välinformerad om positionen kan bidra till att förbättra dina chanser att landa ett jobb på något företag.
  • Använd icke-verbala kommunikationsförmåga under en intervju. Underhålla ögonkontakt under hela intervjun. Nick och le som intervjuaren talar för att behålla att du lyssnar. Upprätthålla god hållning för att förmedla förtroende.
  • Klä professionellt. Om du inte är säker på ett företags klädkod, var alltid fel på sidan av försiktighet. Bära affärer professionell klädsel för en intervju. Klä upp kan hjälpa till att förmedla att du är seriös om att landa positionen.
  • Forskning företaget innan du går in i en intervju. Se till att du har en känsla av företagets mål, historia och etik. Tillbringa lite tid att surfa på företagets hemsida före en intervju för att lära dig den här informationen.
  • Ställ alltid frågor i slutet av en intervju. Håll inte till frågor om logistik, till exempel, "När kan jag förvänta mig att höra tillbaka om positionen?" Fråga öppna frågor som förmedlar ett aktivt intresse för företaget. Frågor som, "Hur skulle du beskriva ditt företags kultur?" eller "Vad tycker du om att arbeta här?" är till hjälp.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Varningar

    I vissa stater måste du förnya din justerarens licens genom att uppfylla alla krav som bestäms av ditt tillstånd eller land. Se till att du känner till kraven för att förnya din licens för att se till att dina stater är uppdaterade.

    Saker du behöver

    • Bärbar dator eller dator
    • internetåtkomst
    • Telefon
    • Digitalkamera
    • Körkort
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande