Hur man botar en golfskiva

Ingenting är mer frustrerande för en golfare än en skiva - när dina bollkurvor till höger om var du tänkte på att slå den. Att se din boll långsamt drifta längre och längre till höger i det grova kan vara själskrossande. Flera faktorer - inklusive bollposition, grepp och din swing - kan orsaka en skiva. Eftersom det finns många potentiella orsaker kommer ingen enda justering eller kombination av justeringar att bota allas skiva. Men genom att försöka ett antal olika förändringar i din hållning, klubbgrepp och swing, kan du kanske hitta en strategi för skiva som fungerar för dig.

Steg

Metod 1 av 2:
Ändra din installation
  1. Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 1
1. Placera bollen framför insidan av din främre fot. Slår bollen på nedgången är en vanlig orsak till en skiva. Om du placerar din boll framför insidan av din främre fot, blir du mer sannolikt att slå den på din uppgång, vilket hjälper bollen att flyga rakt istället för att böja sig till höger.
  • Längden på din klubb bestämmer hur långt du ska stå från bollen. Med klubbens huvud strax bakom bollen, stå så att slutet på klubbens handtag är ca 6 tum (15 cm) framför insidan av vänster lår.
  • Undvik att placera bollen för långt framåt, också. Detta kan också vara en orsak till en skiva, eftersom det får dig att nå bollen, öppna vinkeln på klubbfasen vid slag.
  • Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 2
    2. Peka logotypen på din boll upp och utåt för hjälp att styra din swing. En vanlig orsak till en skiva svänger din klubb i en ute-i bana. Om orsaken till din skiva är den utvändiga vägen för din swing, vinklar logotypen på golfbollen så att den pekar utåt kan fungera som en hjälpsam visuell påminnelse att svänga din klubb i en inuti-out-riktning.
  • En ute-i-bana är när din klubb flyttar mot din kropp under nedgången. Denna svängbanor får clubface att slå bollen på sin sida, vilket gör bollen spinn. Denna snurr får då bollen att kurva till höger som den flyger.
  • Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 3
    3. Placera din ryggfot bakom din främre fot för att fixa din swing. Som nämnts ovan är svängande din klubb längs en ute-i-bana den vanligaste orsaken till en skiva. Att flytta tillbaka din bakfot tillbaka något är en annan teknik som du kan använda för att hjälpa dig själv, sväng din klubb ner längs en inuti-out-väg.
  • Placera dina fötter så att de är ungefär axelbredden ifrån varandra.
  • Justera din fot i små steg tills du ser en konsekvent förändring i mönstret på din golfbolls flygväg.
  • Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 4
    4. Omplacera din vänstra hand om du vill fixa ditt grepp. Om din vänstra hand är för långt under klubben när du griper det, kommer vinkeln på klubben att vinklas utåt, vilket gör att din boll kurvas till höger efter att du slår den. För att fixa ditt grepp, håll föraren så att klubbhuvudet vilar på marken. Rotera sedan din vänstra hand moturs så att när du tittar ner kan du se tre knogar på vänster hand.
  • Den nedre spetsen på "V" som bildas av ditt vänstra pekfinger och tumme bör peka mot din högra axel.
  • Om du är en vänsterhänt golfare, omvänd dessa instruktioner.
  • Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 5
    5. Peka "V" som bildas av din högra hand mot din högra axel. När du griper din golfklubb, ska "V" som bildas av pekfingret och tummen på din högra hand vara i samma position som "V" som bildas av din vänstra hand. Din högra grepp ska vara strax under din vänstra hand.
  • Återigen bör vänster golfare vända om detta steg.
  • Metod 2 av 2:
    Justera din swing
    1. Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 6
    1. Sikta rakt, snarare än till vänster, för att slå ett rakt skott. Visualisera en ljus och tjock röd linje som går från din position till målet för att hjälpa dig att slå ett rakt skott. Många golfare som ofta skivar sina enheter börjar sikta på vänster om var de vill att deras boll ska landa för att kompensera för högerkurvan i sina enheter. Denna justering kan dock göra en skiva ännu värre eftersom det överdriver den utvändiga banan på din swing, vilket är en vanlig orsak till en skiva.
  • Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 7
    2. Håll din högra armbåge i när du svänger tillbaka din klubb. Golfare som ofta skiva sina enheter tenderar att kasta sina armbågar borta från sin kropp när de svänger tillbaka sin klubb. Att träna dig själv för att hålla dina armbågar inbäddade under din backswing, håll en liten handduk mellan din armbåge och kropp när du övar körning.
  • Utsträckta dina armbågar skjuter klubben bort från dig, som sedan tvingar dig att dra in den mot din kropp under din nedgång. Detta resulterar i en utvändig svängväg, vilket kan orsaka en skiva.
  • Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 8
    3. Sväng din klubb tillbaka tills din vänstra axel är under hakan. Överst på din backswing bör din klubb vara i 45 graders vinkel, med klubbhuvudet som pekar mot ditt mål. Swinging för långt tillbaka kan kasta dig av balans och få dig att slå din boll i en vinkel, vilket resulterar i en skiva. Svänger inte tillräckligt långt, å andra sidan kan beröva din nedgång av den kraft och avstånd du vill ha.
  • Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 9
    4. Överför din kroppsvikt till din främre fot under din nedgång. Under din backswing bör du överföra din kroppsvikt till din bakfot, men om du inte överför din vikt till din främre fot när du svänger ner på bollen, kommer din klubb sannolikt att följa en utvändig svängbanor, vilket resulterar i en skiva.
  • För att träna dig för att flytta din vikt till din främre fot, placera en golfväska bredvid din främre fot. När du svänger din klubb ner, ska din lår komma i kontakt med din väska.
  • Bild med titeln Cure A Golf Slice Steg 10
    5. Slå bollen med en fyrkantig klubba för att räta ut bollens flygning. Slår bollen med en öppen klubbface, eller med den vinklade utåt, är en vanlig orsak till en skiva. För att slå bollen med en fyrkantig klubbface, visualisera flygvägen du vill att din boll ska ta som en linje. Sedan träning slå bollen med clubface vinkelrätt mot den här linjen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande