Hur man lägger till blyband till en tennisracket

Om du är ett fan av tennis, kanske du har märkt spelare som tillämpar små band av blyband till sina tävlingar. Medan det kan tyckas dumt först, med ledande tejp i rätt läge kan faktiskt hjälpa dig att anpassa din racket och till och med ge dig mer makt i din swing. Vi har svarat på dina frågor om blyband så att du kan välja den perfekta platsen för dina behov före din nästa match.

Steg

Fråga 1 av 4:
Var lägger du ledband på en tennisracket?
  1. Bild med titeln Öka föraren svängvikt Steg 1
1. Lägg till tejp till 3 och 9 för mer stabilitet. Bild din racquet som ansiktet på en klocka. Om du vill ha mer stabilitet på off-center-träffar och extra pop i din swing, hålla en 3 i (7.6 cm) Remsa av blyband på insidan av din racket klockan 3 och klockan 9.
  • 2. Sätta tejp på 2 och 10 för att flytta den söta platsen. Om du brukar slå bollen under racketens söta plats, är det här stället för dig. Lägg till en remsa av tejp på insidan av racketen klockan 2 och 10 för att höja den söta platsen uppåt.
  • 3. Lägg till det till klockan 12 för mer ström. Om din racket är för ljus, lägg till en remsa av tejp på toppen för att göra det mer huvudet tungt. Detta ger dig en mer kraftfull swing så att du kan slå bollen med extra kraft.
  • Fråga 2 av 4:
    Hur lägger du grepptejp på en tennisracket?
    1. Linda bandet runt greppet för att täcka det helt. Börja med att placera grepptejpenens ände på själva änden av handtaget. Vind bandet runt greppet en gång, håll sedan lindning, men flytta i en nedåtriktad riktning. Se till att varje lager av tejp överlappar den tidigare bara något. När du når slutet, skära av överskottet och hålla fastets ände till greppet.
    • Du kan typ av följa spåren som redan är i ditt handtag när du blåser bandet runt.
    Fråga 3 av 4:
    Gör tennis proffs ledband?
    1. Ja, de flesta prospelare använder blyband. Det hjälper till att anpassa sina tävlingar så att de kan passa dem till deras behov. Proffs brukar också använda lättare tävlingar, och ledband kan hjälpa till att balansera den vikten om de behöver det.
    • Även någon som använder en anpassningsbar racquet kan använda blyband, helt enkelt för att de underskattade hur mycket vikt de faktiskt skulle behöva.
    Fråga 4 av 4:
    Ger en tyngre tennisrackett dig mer makt?
    1. Bild med titeln Få en kraftfull tvåhandig backhand i tennis steg 10
    1. Ja, och det kan också öka din svängvikt. Om du gillar din racquet men du upptäcker att det bara är lite för whippy eller lätt, kan du hjälpa till med det. Plus, om du inte gillar det, kan du alltid ta av det.
    • Om du går för mer ström i din swing, sätt tejp på din racquet under klockan 12.

    Tips

    Rengör din racquet med gnidningsalkohol innan du applicerar bandet för att göra det klibbigt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande