Hur man fixar en golfkrok

En golfkrok är ett problem med en golfspelare - men en krok betyder faktiskt att du är väl på väg att pålitligt slå imponerande skott. Även bra förare kan oavsiktligt utveckla en krok som behöver korrigering. Vanligtvis är orsaken till en krok ett starkt grepp som orsakar clubbto swivel. Du kan korrigera en krok hemma eller ute på kursen genom att ändra ditt grepp, vilket gör rotationen av din kropp mer aktiv och övar med rekvisita.

Steg

Metod 1 av 3:
Diagnostisera en golfkrok
  1. Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 1
1. Känna igen en standard eller tryckkrok. Om du har högerhänt börjar en tryckkrok till höger om ditt mål, men slutar böjda tillbaka till vänster. Om du är vänsterhänt startar en tryckkrok till vänster om målet, men kurvor tillbaka till höger.
  • Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 2
    2. Diagnosera en rak krok. För högerhandade golfare börjar en rak krok på målet men veer av till vänster. Om du är vänsterhänt, kommer en rak krok också att börja rakt mot målet men kommer då att kurva till höger.
  • Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 3
    3. Identifiera en dragkrok. En dragkrok börjar vänster om målet för högerhandade golfare. Det kommer att börja rätten till målet för vänsterhandade golfare. Bollar träffade med dragkrokar flyger ofta lågt eller rulla för långt.
  • Metod 2 av 3:
    Öva med en golfklubb
    1. Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 4
    1. Ändra ditt grepp. Sätt din högra hand i en position som är mer neutral. Du borde inte kunna se din vänstra tumme. Justera ditt högra pekfingerfinger under handtaget i en "trigger" -position för att vagga klubben. Om du inte har enastående timing, låt din högra handflatan lämna klubben under din swing, kommer det att resultera i en snäppkrok.
    • Detta steg förutsätter att golfaren är högerhänt. Utför detta med motsatt hand än instruerad om du är vänsterhänt.
  • Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 5
    2. Undersök din kropps väg med klubben. Du kan stänga klubbhuvudet för tidigt. I stället för att göra en rörelse som om du kastar klubbhuvudet på bollen, vill du flytta din kropp med klubben. Tänk dig att det finns en dolk på toppen av din klubb som du siktar på bollen i din nedgång. Detta hjälper dig att förhindra att din handled inte är tidigt.
  • Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 6
    3. Bibehålla din hastighet medan du roterar. Snarare än att fokusera på att försöka göra en korrigering, fokusera på din kropps rörelse som en smidig rörelse. Bär klubbytan genom gungan utan tvekan. Du vill att din kropp ska styra klubben, så att du inte överkompenserar med rörelsen av dina handleder och händer.
  • Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 7
    4. Kontrollera positioneringen av din klubbface. En clubface är sidan av golfklubbens huvud som träffar bollen. Rotera klubben öppen på backswing som dina armar och höfter roterar. När klubben är midjan, ska klubben vara tå upp. När du svänger, sväng klubben öppen åt vänster (eller till höger om du är vänsterhänt).
  • En "öppen" clubface betyder att klubbens tå är för långt tillbaka.
  • Närma inte bollen som en bas som du glider in, eller du kommer att försöka få under bollen istället för att ge din swing stabilitet. Klubbytan ska vara fyrkant i hela träffen.
  • Metod 3 av 3:
    Använda rekvisita
    1. Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 8
    1. Håll en golfutslagsplats i ditt grepp. Palm i din högra hand bör tillämpa kontinuerligt tryck på tummen på din vänstra hand. (Om du är vänsterhänt, ska handflatan applicera tryck på tummen på din högra hand.) Försök hålla en tee mellan de kontaktpunkterna som du svänger klubben. Håll din högra hand över din vänstra hand på greppet under nedgången - eller, om du är vänsterhänt, håll din vänstra hand över din högra hand.
    • Detta hjälper dig att bli medveten om det grepptrycket du borde behålla, så att du inte ändrar ditt grepp under gungan och därigenom haka bollen.
  • Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 9
    2. Öva din gunga hemma med hjälp av en hula hoop. Använd inte din golfklubb för denna övning - allt du behöver är hula hoop. Sätt hula hoop över din kropp så att den ligger bakom baksidan av ditt huvud och framför dina övre lår. Håll Hula-hoop som om du håller en golfklubb och roterar din kropp fram och tillbaka som du skulle svänga klubben.
  • Rörelsen av din swing kommer att hållas i kontroll av Hula-hoopens krökning.
  • Bild med titeln fixa en golfkrok Steg 10
    3. Stift en arm till bröstet. För den här borren kommer din arm att fungera som din prop. Utan att använda din golfklubb, låtsas att du gör en backswing. Håll din ledarm mot bröstet med din spårarm. Böj din spårarm som om du är curling en vikt mot ditt hjärta, med din handflata som håller den övre delen av din spår arm bakom armbågen. Din ledarm ska pinnas mot bröstet och din handged hand gör det svängande.
  • Öva svängande. Din rörelse ska rotera din kropp som om du slår bollen med baksidan av din handskade hand. Detta kommer att ge dig känslan av att hålla din ledarm synkroniserad med din kropp.
  • Om du har högerhänt är din ledarm din vänstra arm och din spårarm är den högra armen. Om du är vänsterhänt är det motsatt.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande