Så här adresserar du en borgmästare

Generellt adresserar du en borgmästare som "Borgmästare" följt av deras efternamn. Om du gör det, antingen skriftligen eller personligen, förmedlar du rätt respekt och inte förolämpade någon. Men i vissa sammanhang kanske du vill ta itu med en borgmästare mer formellt. Om du skriver ett formellt brev till borgmästaren, eller introducerar borgmästaren vid ett evenemang, använd borgmästarens fullständiga titel och hänvisa till dem som "Det ärade." Efter korrekt protokoll säkerställer att du kommer att tas på allvar.

Steg

Metod 1 av 2:
Adressera en borgmästare i korrespondens
  1. Bild med titeln Adressera en borgmästare Steg 1
1. Använd borgmästarens fullständiga formella titel på kuvertet. Om du skickar en formellt brev Till borgmästaren bör utsidan adresseras till borgmästaren med deras för- och efternamn, tillsammans med "Borgmästare" och alla andra hedrar som vanligtvis skänktes på en borgmästare.
  • I USA, sätt "Det ärade" På första raden i ditt adressblock tillsammans med borgmästarens för- och efternamn. Till exempel: Den ärade Megan Barry.
  • På den andra raden i adressblocket, ge staden. Till exempel: Borgmästare i Nashville.
  • I andra länder kan borgmästare ha olika formella titlar. Du vill fortfarande använda borgmästarens fullständiga formella titel på kuvertet. Till exempel, i de brittiska och brittiska Commonwealth-länderna, är en borgmästarens fullständiga formella titel "Hans / hennes dyrkan borgmästare förnamnar a. Efternamn." Till exempel: Hennes tillbedjan borgmästare megan c. Barrig.
  • Bild med titeln Adress A Mayor Steg 2
    2. Inkludera den kortare titeln "Borgmästare" I din hälsning. På insidan av ett formellt brev behöver du inte upprepa borgmästarens fullständiga formella titel. Du kan helt enkelt ta itu med dem som "Borgmästare" följt av deras efternamn i de flesta fall.
  • Till exempel: Kära borgmästare Barry. Följ din hälsning med ett komma, dubbelrum och fortsätt med ditt brev.
  • Dubbelkontrollera rätt protokoll utanför USA. Till exempel, i Kanada är det också acceptabelt att använda en artig hälsning som "Kära herre" eller "Kära fru."
  • Bild med titeln Adressera en borgmästare Steg 3
    3. Upprätthålla en respektfull ton i hela ditt brev. Även om ditt brev adresseras direkt till borgmästaren kanske du vill ta itu med dem igen i ditt brev. På efterföljande omnämnande, med "Borgmästare" Med sitt efternamn är det mest lämpligt.
  • Du kan också använda herr. Borgmästare eller Madam borgmästare om du vill.
  • Var försiktig så att du inte överdriver det när du använder borgmästarens namn i ditt brev. Du kanske vill använda den i slutet, när du uppmanar borgmästaren att agera som svar på det problem du har tagit upp. Det är inte nödvändigt att inkludera det under hela brevet.
  • Metod 2 av 2:
    Adressera en borgmästare personligen
    1. Bild med titeln Adressera en borgmästare Steg 4
    1. Ring borgmästaren genom att den förkortade titeln först träffas. När du ursprungligen introduceras till borgmästaren, adressera dem som "Borgmästare" med sitt efternamn. Det är inte nödvändigt att ringa dem genom sin fulla formella titel.
    • Använd denna form av adress, även om du initialt introduceras till dem mer tillfälligt. Låt borgmästaren berätta om du har sitt tillstånd att ringa dem något annat, till exempel av deras förnamn.
  • Bild med titeln Adressera en borgmästare Steg 5
    2. Upprätthålla en artig adress i hela konversationen. Om du fortsätter att prata med borgmästaren och vill använda sitt namn igen, är det lämpligt att ta itu med dem som "Borgmästare" med sitt efternamn, eller att använda herr eller mamma.
  • I USA kan du också ta itu med borgmästaren som "Din ära," Även om detta anses mer formellt. Ordspråk "herr. Borgmästare" eller "Madam borgmästare" är också acceptabelt. Lyssna på de former av adressfolk som du använder om du är osäker på - särskilt personal på borgmästarens kontor.
  • Andra länder kan följa olika formaliteter. När du är i tvivel, lyssna på andra runt dig eller fråga en medlem av borgmästarens personal hur du ska hantera borgmästaren ordentligt. Till exempel, i Kanada kan du också referera till borgmästaren som "Din dyrkan," Även om detta anses mer formellt (liknande "Din ära" i USA).
  • Bild med titeln Adressera en borgmästare Steg 6
    3. Använd borgmästarens fullständiga formella titel när de introducerar dem till en publik. En offentlig händelse eller talande engagemang är typiskt ett mer formellt tillfälle där borgmästaren uppträder i sin officiella kapacitet. Om du introducerar dem är deras fullständiga formella titel lämplig.
  • Till exempel, om du introducerade borgmästaren i Nashville vid en offentlig händelse, skulle du ta upp henne som "Den ärade Megan Barry, borgmästare i staden Nashville."
  • Fullformella titlar varierar mellan länder, så se till att du använder rätt titel. Till exempel, i Storbritannien och Brittiska Commonwealth Länder, skulle du vanligtvis säga "Den dyrkande borgmästaren i Nashville, Councilor Megan Barry."
  • Tips

    Boka formella titlar endast för borgmästare som för närvarande är på kontoret. För vissa valda tjänstemän är det vanligt att de behåller titeln även efter att de lämnar kontoret. Det finns dock bara en borgmästare i en stad vid en viss tidpunkt. Använd en regelbunden hälsning som herr., Fröken., eller Droppe. Att ta itu med en tidigare borgmästare, eller en borgmästare som inte har blivit svurit på kontoret än.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande