Hur man tar upp ett brev till en ambassad

En ambassad är det officiella kontoret för ett lands ambassadör i ett annat land. Ambassadören är den officiella representanten för sitt land. Båda ambassader och konsulat hanterar ett lands angelägenheter i ett annat land. Om du vill Adressera ambassadören eller en annan medlem av ambassaden eller konsulär personal, måste du skriva ett formellt brev. Detta brev bör innehålla dina personuppgifter, förfrågningar och skäl för skrivande och formella hälsningar, eller du får inte få ett svar. Hur du adresserar ett brev till en ambassad beror på landet och speciella individ som du skriver.

Steg

Brevhjälp

Provbrev till ambassadör

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Provbrev till ambassaden

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Internationella brev tips och tricks

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Del 1 av 3:
Formatera ditt brev
  1. Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 1
1. Skriv ditt brev på en dator. Handskrivna bokstäver är svåra att läsa, och får inte få något svar. Om du vill att ditt brev ska läsas och tas på allvar är det viktigt att skriva det snyggt med ett erkänt företagsbrevformat.
  • Använd ett vanligt ordbehandlingsprogram, även om du planerar att leverera brevet med hjälp av e-post. Det är vanligtvis bättre att skicka en bilaga än att skriva ditt brev i kroppen av ett e-postmeddelande. Men du borde noga kontrollera med ambassaden först för att se vad som är föredraget.
  • De flesta ordbehandlingsapplikationer har en mall som du kan använda för att skapa ett företagsbrev. Dessa mallar kommer vanligtvis att ställa in dina marginaler och styckeformat för dig.
  • Använd en standard, läsbar typsnitt som Times New Roman eller Helvetica, i en 12-punkts storlek. Använd inte skriptfonter.#Search för mallar. I de flesta fall kommer du att skriva till ambassaden om en invandringsfråga - antingen på egen räkning eller för en vän eller familjemedlem. Det finns ett antal invandringsassistanswebbplatser som har brevmallar för olika problem.
  • Dessa mallar ger dig föreslagna språk att använda så att du lättare kan skriva och ta itu med ditt brev. Kopiera inte dem ordentligt, men. Läs dem noggrant och se till att det föreslagna språket passar din situation. Om någon av det inte gäller, inkludera inte det.
  • Titta på bakgrunden på webbplatsen innan du använder sitt föreslagna språk. De flesta av dessa webbplatser har en "handla om" sida där du kan ta reda på vem som är ansvarig för webbplatsen. Se till att det är en individ eller organisation du kan lita på.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 2
    2. Använd blockfotografier. Traditionella affärsbrev är skrivna i enstaka, vänster motiverade stycken med ett dubbelrum mellan punkterna. Använda ett dubbelrum betyder att du inte behöver ange den första raden i varje stycke.
  • Om du skriver på ett språk som läses från höger till vänster, som arabiska eller hebreiska, skulle dina stycken vara rätt motiverade.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 3
    3. Sätt datumet på toppen. Den första raden som du skriver är det datum då du skickar brevet. Ditt ordbehandlingsprogram kan automatiskt infoga datumet om du använder en mall. Om du inte planerar att skicka ditt brev i några dagar, måste du justera det här datumet för att återspegla datumet för mailing.
  • Generellt borde du inte oroa dig om du slutar vara en ledig dag. Till exempel kan du avsluta ditt brev som avser att maila det den dagen, men inte göra det till postkontoret tills efter näringslivet. Det skulle innebära att du skulle behöva maila ditt brev nästa dag, men du skulle inte behöva skriva ut ett nytt brev med det olika datumet.
  • Men när du försenar en dag eller två är bra, om du slutar inte kunna maila brevet i en vecka eller längre, vill du förmodligen skriva ut en ny kopia med ett justerat datum. Din läsare förväntar sig datumet på brevet som är identiskt eller nära datumet för poststämpeln.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 4
    4. Hitta den lämpliga adressen. Överst på ditt brev kommer att innehålla ett område för dig att skriva ditt eget namn och adress, då namn och adress till den person du skriver. Ring ambassaden eller kolla på webbplatsen för att lära dig den adress som du ska skicka ditt brev.
  • Tänk på att många större ambassader kommer att ha olika adresser för dig att använda beroende på orsaken till ditt brev.
  • Om du inte redan vet måste du också ta reda på den rätta personen som ska adressera vem som kan hjälpa dig med din fråga. Internet-webbplatser, som projektvisum eller ambassadvärld, liksom Internet-sökningar för landet och ordet "ambassad" kan hjälpa dig att identifiera rätt person. Du kan också ringa ambassaden direkt för att identifiera den bästa kontakten.
  • Skriv namnet på den person du adresserar, ambassadens namn och adressen till ambassaden som du skriver. Skriv detta i samma format som du skulle skriva det på ett kuvert för att skicka.
  • Till exempel, om du skriver till en ambassadpersonal på den kanadensiska ambassaden, skulle du skriva "herr. Potter, kanadensisk ambassad" på den första raden i adressblocket, följt av den fysiska adressen. Om mr. Potter är ambassadören, du skulle skriva "Den hedervärdiga mr. Potter, ambassadör i Kanada, kanadensisk ambassad." Observera att för många länder är den korrekta titeln för en ambassadör "Excellens," som i "Hans excellens mr. Potter, ambassadör i Kanada, kanadensisk ambassad."
  • Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 5
    5. Skriv en ämnesrad. Efter adresserna, inkludera en rad som låter mottagaren av ditt brev veta varför du skriver och vad brevet handlar om. Du behöver inte inkludera ditt namn i ämnesraden, och det behöver inte vara en fullständig mening.
  • Till exempel kan du skriva "Begäran om turistvisum för föräldrar" eller "Inbjudan till franska konsulatpartiet."
  • Om du skriver på engelska föregås ämnesraden typiskt av bokstäverna "RE," en latinsk förkortning som väsentligen betyder "angående."
  • Din ämnesrad gör det möjligt för den person som tar emot ditt brev att styra den till rätt medlem i ambassadpersonal, om du har skickat den till fel person. Med en ämnesrad kan de göra det snabbt utan att behöva läsa hela brevet. Av denna anledning är en ämnesrad särskilt viktig om du inte har kunnat identifiera en viss person.
  • Del 2 av 3:
    Skriva ditt brev
    1. Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 6
    1. Forskning Den etikett som används i det land du skriver. Olika länder har sina egna formaliteter och diplomatiska protokoll för att ta itu med ambassadörer och andra medlemmar av ambassadpersonal.
    • Du kanske kan hitta den här informationen på ambassadens hemsida, eller genom att göra en snabb Internet-sökning med hjälp av landets namn med ord som "etikett," "diplomatisk protokoll" eller "Adressformer."
    • Tänk på att i länder som har en monarki och känner igen adeln kan det finnas adelsmän som fungerar som ambassadörer eller i andra ambassadpositioner. Dessa titlar kan ersätta all allmän titel för medlemmar av ambassadpersonal.
    • Ditt brev ska skrivas i en formell ton, med hjälp av det yttersta i artighet och artighet. Om du skriver på ett språk som har en formell "du," som franska eller spanska, bör du använda det.
    • Var noga med att skriva till ambassadören specifikt, eftersom titeln skiljer sig beroende på om du är medborgare i det land som individen tjänar som ambassadör. Om du är medborgare i samma land som ambassadören kan du ta itu med dem som "Det ärade." Men om du är medborgare i ett annat land, måste du vanligtvis ringa dem "Henne [eller hans] Excellence," Efter diplomatisk anpassning. Se till att du har rätt kön - antar inte bara baserat på namnet.
  • Bild med titeln Adress ett brev till ett ambassad Steg 7
    2. Börja med din hälsning. När du har avslutat adressblocken och ämnesraden i ditt brev är du redo att börja bokstaven själv. Använd en formell hälsning och adress den person som du skriver med sin fulla titel.
  • För att hantera personen korrekt måste du följa det korrekta etiketten eller diplomatiska protokollet baserat på din forskning.
  • Om du adresserar generaldirektören eller någon annan ambassadmedarbetare, använder du vanligtvis sitt fulla namn. Till exempel kan du skriva "Kära herr. Krukmakare." Var dock uppmärksam på andra titlar som personen kan ha, till exempel om de är medlem i adeln eller har doktorsexamen.
  • Använda sig av "Kära ärade ambassadör" Om du adresserar ambassadören direkt.
  • Om du inte känner till namnet eller könet av den person som du skriver, kan du börja ditt brev "kära herr eller fru." Men du borde göra allt för att ta itu med ditt brev till en viss person. Om du får fel person kan det alltid vara omdirigerat.
  • Följ hälsningen med skiljetecken som är sedvanlig i ambassadens land. I vissa är ett komma lämpligt, medan andra följer hälsningen med en kolon.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 8
    3. Introducera dig själv. Dubbelrum efter din hälsning och börja ditt brev genom att låta mottagaren veta vem du är. Inkludera eventuell identifieringsinformation som är nödvändig, till exempel alla ansökningsnummer eller referensnummer som är relaterade till ämnet för ditt brev.
  • Den första meningen bör ange ditt namn och ditt land med medborgarskap. Följ det med ytterligare identifieringsinformation som är relevant för din anledning att skriva.
  • Följ den första meningen med en kort beskrivning av din anledning att skriva. Detta borde inte vara längre än en mening eller två.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 9
    4. Förklara din anledning att skriva. I de återstående styckena i ditt brev kommer du att utarbeta på bakgrunden av ditt ärende, inklusive all information som mottagaren måste svara korrekt på ditt brev.
  • Längden på ditt brev, och innehållet i de återstående styckena, beror på din anledning att skriva. Om du behöver ge en utökad bakgrund eller tidslinje för en situation som du vill att ambassadören eller en annan ambassadjänsteman ska svara, kan det vara länge.
  • Om du skriver för en processuell anledning, till exempel att begära ett visumvisum, bör ditt brev vanligtvis inte vara mer än tre stycken långt och borde inte gå för mer än en sida eller två högst.
  • Håll ditt skrivande och tydligt, och använd formellt språk hela tiden. Om du adresserar den person som du skriver någonstans i ditt brev, använder du sin officiella titel och följer alla andra etikettregler som du hämtade från din forskning.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 10
    5. Lägg till din stängning. Det sista stycket i ditt brev är vanligtvis bara en mening eller två som berättar mottagaren vilken åtgärd du vill att de ska ta svar på ditt brev. Om du förväntar dig ett svar inom en viss tidsram, ska det nämnas här.
  • Om du behöver något specifikt från personen, ange vad det är och den tidsram som du behöver. Kom ihåg att tillåta tid för mailing.
  • Var försiktig med att ge en tidsfrist, särskilt om du skriver till ambassadören eller en anställd med högre rankning. I stället för att göra en efterfrågan, säg något som "Observera att jag måste ha det dokument jag begärde inom en månad eller jag kan inte slutföra min ansökan," eller "Vänligen svara i slutet av den här månaden så jag kan träffa min tidsfrist."
  • Följ det med en mening tackar mottagaren för sin tid och uppmärksamhet. Till exempel kan du skriva "Jag uppskattar att du har många krav på din tid. Tack för din snabba uppmärksamhet på denna fråga."
  • Om du är osäker på om du skickat ditt brev till rätt person, kanske du vill inkludera en anteckning i den effekten. Till exempel kan du skriva "Om det finns någon annan på ambassaden bättre kan hantera mitt problem, ber jag att du vänligen skickar det här brevet till dem."
  • Del 3 av 3:
    Skickar ditt brev
    1. Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 11
    1. Slutför ditt brev. När du är klar med att skriva ditt brev, korrekt om du försiktigt och korrigera några typografiska fel och misstag i grammatik eller skiljetecken. Du kanske vill läsa ditt brev högt för att se till att det lätt läser.
    • Avsluta ditt brev med en slutlig hälsning som "Med vänlig hälsning," och lämna några tomma linjer för din signatur. Nedan skriver du ditt namn och adress, tillsammans med någon annan identifiering eller kontaktuppgifter du tycker är nödvändigt, till exempel ditt telefonnummer eller e-postadress.
    • Om du inkluderar några andra dokument med ditt brev, lista dem längst ner i ditt brev så att läsaren vet vilka bilagor som förväntas. Du kan också använda den här listan som en checklista för dig själv för att du har inkluderat allt som behövs.
    • Skriv ut ditt slutliga brev och skriv det med en penna med blått eller svart bläck. Kontrollera datumet på ditt brev innan du skickar det och se till att du inte behöver justera den framåt.
    • När du har skrivit ditt brev, gör en kopia av det undertecknade brevet för dina egna poster.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 12
    2. Samla några bilagor. Om det finns några ytterligare dokument som du behöver inkludera med ditt brev, gör kopior av dem. Ta reda på om du förväntas skicka original eller om kopior kommer att räcka. Om du måste skicka original, gör du en kopia för dina egna poster innan du skickar dokumentet.
  • Om du skickar ursprungliga dokument är det i allmänhet bäst att använda ett större Manilla-kuvert som gör att du kan maila dem utan att lägga dem.
  • För kopior, använd ett standardbrevstorlek om du inte har mer än tre eller fyra lakan, i vilket fall det är i allmänhet bättre att använda ett större manilla kuvert och lämna dem platta istället för att vikla dem.
  • Markera varje kopia eller dokument försiktigt om de är separerade från varandra.
  • Bild med titeln Adress ett brev till en ambassad Steg 13
    3. Maila ditt brev. När du har allt i ett kuvert måste du göra en resa till postkontoret för att du ska ha rätt porto på brevet och har formaterat adressen korrekt, särskilt om du skickar den till ett främmande land.
  • Inkluder ditt namn och returadressen på kuvertet. Detta kommer att skrivas antingen på baksidan av kuvertet eller på övre högra hörnet, beroende på landets anpassade.
  • Namnet och adressen till din mottagare ska skrivas i mitten eller nedre högra delen av kuvertet, beroende på landets anpassade. Använd mottagarens formella titel om tillämpligt.
  • Du kanske vill vänta tills du kommer till postkontoret för att ta itu med ditt kuvert eller forskningsformat i förväg.
  • Om du handstider adresserna på kuvertet, använd en kulspetspenna så att bläcket inte smälter och skriver noga eller skriv i alla kepsar. Skriv inte i kursivt eller skript på kuvertet, eftersom det är svårt att läsa.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande