Hur man ändrar en lag genom den demokratiska processen

Att ändra en lag, börja med att göra lite forskning, hitta rätt regeringsnivå att närma sig och titta på väntande lagstiftning. Du kanske kan skriva ett utkast till lagen själv, eller du kan behöva stöd från din stat eller nationell lagstiftare. Det är mycket lättare att ändra lokal eller statlig lag än på den federala nivån, men det finns möjligheter att vidta åtgärder på vilken nivå som helst.

Steg

Del 1 av 4:
Hitta din fråga
  1. Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 1
1. Upptäck ett problem som du är passionerad om. Det kan vara litet - försöker få människor att städa upp efter sina djur, till exempel - eller stora - försöker eliminera försäljningsskatten på matvaror i ditt tillstånd. Tänk på att ju mindre problem, desto bättre chans du har att göra en skillnad. Den lokala regeringen innehåller nödvändigtvis färre människor, och för att du är en av dessa människor kan din röst göra skillnad på ett sätt som det inte kan bland de miljoner på en stat eller nationell nivå.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 2
    2. Vet vilken nivå av regeringen är ansvarig för lagen. Är det en nationell lagstiftning? Då kanske du vill utnyttja hjälp av en senator eller kongressledare. Är det en statlig lag? Då är ditt statshus representant eller en statlig senator den som ska se. Slutligen, om lagen är ett län eller stadsförordningen, söker ut den lokala rådsmannen, handledaren, borgmästaren eller länsstyrelsen.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 3
    3. Läs lagen om din fråga. Hur gammal är det? Vilken person eller grupp var ansvarig för att skriva den eller ändra det förra gången? Det är viktigt att känna till lagens historia så att du har en bättre uppfattning om hur man ändrar det. Att veta hur det gjordes eller ändrats innan du berättar för vem som behöver vara inblandad den här gången. Om det var en omröstning av kommunfullmäktige innan, är chansen att det kommer att ändras med en omröstning av kommunfullmäktige igen.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 4
    4. Prata med folket eller gruppen som gjorde eller ändrade lagen förra gången. Fråga dem om genomförbarheten av din idé.
  • Kan de ändra eller upphäva det på samma sätt? Om inte, vad kommer det att vara annorlunda den här gången?
  • Om det var en omröstmått (det här är bara sant för vissa stater), fråga hur du får dina ändringar på omröstningen igen. Du måste veta när du ska lämna in din åtgärd och hur många signaturer (ofta 1000+) det tar för att få tillbaka det till väljarna.
  • Del 2 av 4:
    Letar du efter lokala lösningar
    1. Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 5
    1. Lär dig hur stadsregering fungerar. Städer och städer har olika styrande struktur, så om du arbetar med att ändra en lokal lag, räkna ut hur dina fungerar. De flesta har en borgmästare och en slags stadsråd. Vissa har också andra positioner inom stadsregeringen, inklusive stadschefer och kommissionsledamöter. Vissa stater tillåter dig att lämna lokala eller tillstånds folkomröstningar som medborgare, men de flesta stater inte. Om du är i ett tillstånd som inte, behöver du få stadsfullmäktige eller borgmästare att stödja din idé och ta den till en omröstning.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 6
    2. File ett initiativ eller folkomröstning om du är i ett tillstånd där medborgarna kan. Kolla för att se dig ditt tillstånd är en av dem. I dessa stater kan du lämna in din avsikt att få din lag på omröstningen och sedan samla signaturer och slutligen lämna fram framställningen med signaturerna med lagen. Då kommer det att läggas på omröstningen. I de flesta stater är det inte så lätt.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 7
    3. Gå till gemenskapsmöten om du inte kan lämna in en folkomröstning. Detta är ett sätt för dig att ta upp din fråga till lokala lagstiftare. Kontrollera din stad för att se när det finns möten för beståndsdelar för att ta upp frågor. Du brukar ha en begränsad tid att tala, så var beredd och vara professionell. Du kanske måste gå till många möten innan folk börjar ta dig allvarligt, men det här är ett viktigt steg.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 8
    4. Forskning borgmästaren och rådets medlemmar. Titta på deras webbplatser. Se vilka typer av lagar de har befordrat tidigare, och om din kan passa in. Om du ska ändra en lokal lag behöver du stöd från någon i stadsregeringen. Om du inte vill närma dig borgmästaren, välj rådet från ditt distrikt eller en du tror kommer att vara sympatisk för din sak.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 9
    5. Möt med din valda lagstiftare. Berätta om ditt mönster att delta i gemenskapens möten. Lägg ut dina idéer för en lagbyte. Ta med kopior av dina föreslagna ändringar för att dela med lagstiftaren. Fråga sin åsikt om genomförbarheten av dina mål. Lyssna på deras förslag. Om de säger att de behöver en framställan med signaturer från medborgarna som visar stöd för din idé (förmodligen minst 500 signaturer), det är ditt nästa steg. Eller de kanske gillar det, precis som det är och säga att de kommer att ta det till resten av rådet.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 10
    6. Vänta på att lagstiftarna ska vidta åtgärder. När du har presenterat lagen och något annat har de bett om (som en petition), måste du vänta och se vad som händer. Stadsrådet kan välja att rösta på din idé snart, eller det kan behöva vänta bakom andra enastående affärer.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 11
    7. Tänk på att förändring av en lag kan ta lång tid. Det kan också vara att din lag kommer upp för en röst men misslyckas. I så fall måste du göra mer arbete med att prata med kommunfullmäktige och borgmästare, och försöka få det hört och röstat igen, den här gången med adekvat stöd.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 12
    8. Försök igen. Om din lag inte går någonstans första gången, prata med fler beståndsdelar, gör allierade och gör processen igen. Den här gången, tänk på att de medier som är inblandade, med möten specifikt om frågan och lägga upp tecken för att hjälpa till att öka medvetandet om tanken.
  • Del 3 av 4:
    Gör förändring på statsnivå
    1. Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 13
    1. Fil ett initiativ eller folkomröstning om ditt tillstånd tillåter det. I den här processen lämnar du din avsikt att få lagen på omröstningen. Du samlar sedan 1000 + signaturer av registrerade statliga väljare på framställningen. Slutligen lägger du på signaturerna tillsammans med lagen. Advokat Allmänna recensioner Allt, skriver titeln på åtgärden, och det kommer att vara på nästa statsavrullning.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 14
    2. Identifiera din statliga representant och senator om du inte kan lämna in en folkomröstning. Detta är det första steget om ditt tillstånd inte tillåter medborgarna att skriva omröstningsåtgärder. Det här är folket i Capitol-byggnaden i din stat som är ansvariga för ditt specifika område. De är de du behöver för att ta kontakt med om du försöker ändra en statlig lag.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 15
    3. Gör din forskning. Titta på deras webbplatser för att se var de står på frågorna. Läs artiklar från tidningen (sökbar lätt online) för att ta reda på vilken typ av lagstiftare som de har varit och om du tror att de skulle vara sympatiska för din idé. Du kommer också vilja veta deras politiska parti och deras rekord av omröstning - dessa två saker tillsammans kan berätta mycket. Du vill välja den du tror skulle vara bättre passform för din kampanj - närma sig han eller henne först.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processsteget 16
    4. Kontakta både dina representanter. E-post kommer förmodligen att vara det bästa sättet att göra detta. Deras e-postadress kommer att vara på deras hemsida - alla statliga representanter skulle ha detta. Förklara för dem att du är en beståndsdel intresserad av att försöka ändra eller skicka en lag. Skicka dem ett exempel på texten i den lag du tror att du vill skapa. Be om att träffas med dem om genomförbarheten av denna lag. Även om du tror att en av dina representanter skulle vara ett bättre val, om ditt första val inte svarar, gå till din andra representant.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 17
    5. Träffa din representant. Detta kan innebära en resa till ditt statskapital. Det kan också vara möjligt att träffa din representant medan de är i distriktet - företrädare har kontor i sina hemdistrikt speciellt för att träffa beståndsdelar som du.
  • Klä professionellt och lägg ut de skäl du vill ändra eller skapa en ny lag.
  • Kom väpnad med argument och fakta.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 18
    6. Lyssna på din representant. Om han eller hon är ovillig att arbeta med dig, be om förslag om hur du kan fortsätta. Han eller hon kan rikta dig till en annan lagstiftare, eller till en grupp med liknande bekymmer. Alltid vara artig, även när din representant inte hjälper dig.
  • Del 4 av 4:
    Skapa den nationella lösningen
    1. Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 19
    1. Kontrollera huset Docket. Se om det finns några Väntar på lagstiftning som kan uppnå målet och är redan i lagstiftningen. Om så är fallet kan du bara lobby för din representant att rösta ett visst sätt på den lag som redan övervägs.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 20
    2. Kontakta din lagstiftare. Detta kan vara knepigt. Allt du kan göra för att försöka göra dig själv kan hjälpa. Har du träffat lagstiftaren tidigare? Vad gör du i hans eller hennes beståndsdelar?
  • Uppmana till ett möte. Fortsätt ringa - det tar ofta lång tid innan någonting kommer att vara tillgängligt för dig. Persistens kan betala av.
  • Skriv ett tydligt och kortfattat e-post om din föreslagna lag. Gör det personligt - prata om varför du vill ha det så illa. Var noga med att inkludera din adress och telefonnummer så att lagstiftaren kan välja det bästa sättet att kontakta dig.
  • Donera till lagstiftarens kampanj. Många lagstiftare är mer villiga att göra tid för människor som har donerat pengar till dem än andra beståndsdelar.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 21
    3. Möt med din lagstiftare. Inse att du måste vara flexibel, och att det kan ta ett tag att få ett möte. Var beredd att vänta en månad eller så före ett tillgängligt möte.
  • Visa lagstiftaren din föreslagna lagstiftning.
  • Var tydlig och professionell. Göra argument som inte är personliga och skulle resonera med många av hans eller hennes beståndsdelar.
  • Ta inte upp för mycket av lagstiftarens tid. Han eller hon ständigt blir ombedd att saker och ofta har han ingen aning om vad frågan handlar om.
  • Ta med information för att lämna honom och en extra kopia för en nyare.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 22
    4. Se frågan från lagstiftarens perspektiv. Ibland är hans eller hennes mål annorlunda än din egen. Även om du är en beståndsdel, kan du och din representant vara på motsatta ändar av det ideologiska spektret. När du lobbar med din lagstiftare för att ändra lagen måste du se hur det matchar lagstiftarens mål, värderingar och beståndsdelar. Om han eller hon sprang på en plattform av stöd för det andra ändringsförslaget, är Gun Control förmodligen inte ett problem som de är villiga att driva. Det är alltid bra efter att du har fått mötet för att skicka ett tackbrev och en påminnelse om vad du pratade om.
  • Skriv en kort notering med ditt namn och adress tydligt angivna.
  • Berätta lagstiftaren att "det var underbart att träffa dig och diskutera x."
  • Påminna dem snyggt att du kommer att fortsätta att kontakta dem om problemet
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 23
    5. Håll kontakten med din lagstiftare. Efter mötet kommer han eller hon förmodligen inte att kunna ge dig ett tydligt svar på hur din föreslagna lag kan hända. Förvänta dig inte mycket rörelse snabbt - den federala regeringen flyttar väldigt långsamt.
  • Fortsätt maila och skriva på ett artigt sätt.
  • Be om förslag på andra sätt att vidta åtgärder - grupper som kan dela dina bekymmer som du kan arbeta med, till exempel.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 24
    6. Göra anslutningar med medlemmar i lagstiftarens personal.Eftersom det är svårt att vara i kontakt med den enskilda lagstiftaren, försök att ta kontakt med en av de anställda. Det blir lättare att hålla kontakten med honom eller henne, de kan lobbyn på din räkning till lagstiftaren, och de kan kanske erbjuda bra förslag.
  • Bild med titeln Ändra en lag genom det demokratiska processen Steg 25
    7. Ge inte upp hoppet. Att ändra en nationell lag är en lång och svår process. Även om du lyckas, kommer det förmodligen att ta år för att lagen ska röstas över, och då har du fortfarande en bra chans att besegra.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande