Hur man slutar ett brev på spanska

Du kan behöva skriva ett brev på spanska för att fråga om ett jobb, bekräfta en hotellbokning, eller helt enkelt komma ikapp med en vän. Det sätt du skriver ditt brev beror på syftet med brevet och vem kommer att få det. Generellt är spanskt skrivande mer formellt än engelska skrivande. För att avsluta ett brev på spanska, skriv en lämplig stängningsdom i slutet av ditt brev. Lägg sedan till en slutlig hälsning före ditt namn.

Steg

Metod 1 av 3:
Slutar en formell eller affärsbrev
  1. Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 1
1. Låt mottagaren veta att du ser fram emot att höra tillbaka från dem. Quedo a la essa de su respuesta innebär att "Jag ser fram emot ditt svar." Detta är en bra stängningsdom för ett formellt brev där du behöver ett svar från mottagaren.
  • Du kan också använda stängningsdomen Espero su respuesta, som betyder "jag väntar på ditt svar."
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 2
    2. Erbjuder hjälp eller ytterligare information i din slutsats. Por gynnar ingen dude en kontaktarme si necesita más información är en formell mening som betyder "Tveka inte att kontakta mig om du behöver ytterligare information."
  • Du kan också använda samma mening Cualquier cosa estoy a su disposición, som betyder "Jag är tillgänglig om du har några frågor."
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 3
    3. Tack mottagaren i din stängningsdom. Använd frasen Gracias Por Su Asistencia con Este Asunto Om syftet med ditt brev var att väcka talan till mottagarens uppmärksamhet. Detta är en formell mening som betyder "Tack för din hjälp i denna fråga."
  • För mer specifika uttryck för tacksamhet, användning Muchas Gracias Por Su Ayuda ("tack för din hjälp") eller Muchas Gracias por su tiempo ("tack för din tid").
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 4
    4. Använda sig av atentamen eller cordialmente Som en grundläggande slutlig hälsning. Dessa spanska slutliga hälsningar liknar "vänliga hälsningar" eller "med vänlig hälsning" på engelska. Du kan också säga muy atentamente, som betyder "väldigt uppriktigt."
  • Saludos Cordiales eller un saludo cordial är mer formella sätt att säga "hjärtliga hälsningar." Denna slutliga hälsning kan vara lämpliga om du skriver till någon som är äldre än du, eller någon i en myndighetsställning.
  • Frasen Le Saludo atentamente innebär att "Jag skickar uppmärksamt hälsningar," och är betydligt mer formell än de andra alternativen. Använd det om du skriver till någon i en myndighetsställning.
  • Cordialmente anses vanligtvis vara en kallare slutlig hälsning. Det kan användas om du skriver ett klagomål eller uttrycker missnöje om något. Men du kanske inte vill använda den för mer positiva bokstäver.
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 5
    5. Tack mottagaren i din sista hälsning om du inte redan har gjort det. Du kanske har inkluderat ett tacksord i din stängningsdom. Om du inte gjorde det, en slutlig hälsning som Gracias y Saludos ("Tack och hälsningar") uttrycker din tacksamhet mot mottagaren.
  • Du kan också skriva Muchísimas Gracias, som betyder "tack så mycket."
  • Metod 2 av 3:
    Stänger ett informellt personligt brev
    1. Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 6
    1. Låt personen veta att du ser fram emot att höra från dem. Om du vill att personen ska skriva tillbaka, stäng ditt brev med meningen Espero Saber de Ti Pronto, som betyder "Jag ser fram emot att höra från dig snart."
    • Du kan också använda frasen Escríbeme Pronto, som helt enkelt betyder "Skriv tillbaka snart."
    • Om du bara vill höra tillbaka från personen när de har ytterligare information eller nyheter om något, kan du skriva Escríbeme Cuando Tengas Más información, en mening som betyder "Skicka mig nyheter, när du vet något mer."
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 7
    2. Skicka hälsningar till någon annan än mottagaren. Ibland vill du erkänna någon annan nära mottagaren av brevet, till exempel en partner, make eller nära vän. Gör det genom att skriva Saluda A Maria de Mi Parte, som betyder "Säg hej till Maria för mig." Ersätta namnet "Maria" För namnet på din egen vän eller älskad.
  • För nära vänner eller familjemedlemmar kan du också säga Envía Cariños A Maria Y Piles Cuánto Los Extraño, en mening som betyder "Ge min kärlek till Maria och berätta för dem hur mycket jag saknar dem."
  • Om det finns någon i ditt liv vars hälsningar du vill passera, kan du använda frasen Maria te envía muchos cariños, som betyder "Maria skickar sin kärlek."
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 8
    3. Använd en vänlig slutlig hälsning, som Cariños, Innan din signatur. Hälsningen Cariños innebär att "Med vänliga hälsningar" eller "vänliga hälsningar," och är en vanlig informell hälsning som används mellan vänner, familj och kollegor.
  • Du kan också använda den slutliga hälsningen Mise Mejores Deseos, som betyder "med vänliga hälsningar."
  • Om du inte är extremt nära mottagaren av brevet, kan du använda unsaludo eller saludos. Dessa slutliga hälsningar betyder helt enkelt "hälsningar" eller "Skål."
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 9
    4. Välj en mer tillgiven hälsning om du är nära mottagaren. Om du skriver till en nära vän eller familjemedlem, en hälsning som cariños kan verka kallt. Det finns mer tillgivna slutliga hälsningar du kan använda istället, till exempel Besos y abrazos ("puss och kram").
  • Det finns många sätt att uttrycka kärlek med liknande ord. Till exempel kanske du säger un abrazo ("en kram"), un fuerte abrazo ("en stor kram"), uneso ("en kyss"), eller besose ("kyssar").
  • Om du vill säga "med kärlek," Använd frasen conmor. Du kan också använda con cariño, som betyder "med kärlek."
  • Metod 3 av 3:
    Ställa in brevets ton
    1. Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 10
    1. Skriv mer formellt om mottagaren är i en myndighet. Använd den formella andra personens pronomen usedd (eller kvickhet, Om ditt brev adresseras till mer än en person) när du skriver till någon som är äldre än du, eller som ansvarar för något.
    • Om du gör en förfrågan eller söker bekräftelse på något, skulle du nästan alltid använda formellt språk. Till exempel, om du skriver ett brev för att bekräfta hotellbokningar, skriv formellt.
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 11
    2. Ta en informell ton om du känner till mottagaren bra. Om du skriver till någon yngre än du, eller till en nära vän eller familjemedlem, använder du vanligtvis informellt tal. Ta itu med dem med den andra personens pronomen .
  • Om ditt brev är adresserat till mer än en person, använd den andra personliga plural pronomen kvickhet - Om du inte skriver till någon i Spanien. Spanjorerna använder en informell andra personplural pronomen, vosotros.
  • Du kanske vill behålla en formell ton om mottagaren är betydligt äldre än du, även om du känner dem väl. Till exempel, om du skrev ett brev till din mormor, skulle du förmodligen använda usedd hellre än I ditt brev, även om du var mycket nära henne. Hon är äldre, och det formella pronomen indikerar respekt.
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 12
    3. Håll affärsbrev artig och professionell. En mer formell ton är lämplig för affärsbrev, även om du skriver till en vänlig kollega. Om brevet har ett affärsändamål kan det delas med andra du inte vet, eller hålls i affärsrekord.
  • Håll personliga förfrågningar eller information ut ur ett företagsbrev. Till exempel, om du skriver till en medarbetare du är vänner med om en arbetsrelaterad fråga, skulle du inte fråga dem om sina planer för deras kommande födelsedag.
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 13
    4. Justera din ton för att återspegla din förtrogenhet med mottagaren. Om du skriver ett personligt brev kan du använda mer avslappet och tillgivet språk - även om du använder formella pronomen. Men om den person du skriver till är en främling, skulle du vanligtvis avstå från att vara kausal eller tillgiven.
  • Medan de specifika orden är olika gäller samma koncept på engelska. Du skulle inte skriva ett brev till ett företag som bad om ett jobb och underteckna det "med kärlek." På samma sätt, när du slutar ett brev på spanska, välj en stängning som faller i linje med syftet med ditt brev och din förtrogenhet med mottagaren.
  • Bild med titeln slutar ett brev i spanska steg 14
    5. Använd en mer formell ton när du är tvivel. Spanska är i allmänhet ett mer formellt språk än engelska. Om du inte kan bestämma vilken ton som ska användas, fel på sidan av formaliteten. Ingen kommer att fel dig för att skriva för formellt. Men ett brev som är för avslappet kunde skicka fel intryck.
  • Till exempel, om du använde pronomen I ett brev som ska ansöka om ett jobb, skulle du troligen inte bli kallad en intervju - även om du var mycket kvalificerad för positionen.
  • Tips

    Att stänga hälsningar kan vara i första eller tredje person. Om du använder första person, lägg en period i slutet av stängningshälsningen. Avslutande hälsningar i tredje person bör följas av ett komma.
  • Var noga med att korrekturläsa ditt brev försiktigt innan du skickar det. Om du inte är säker på din förmåga att skriva på spanska, har någon som är flytande i språket läs det först.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande