Så här adresserar du att spara datumkorten för ett bröllop

Spara-date-kort fungerar som ett tidigt meddelande för ditt kommande bröllop och ska skickas 6-8 månader innan ditt bröllop äger rum. Medan du skriver namnen och adresserna på spara-datumet verkar som en enkel uppgift, det finns faktiskt en mängd saker som du bör tänka på. Det sätt på vilket du adresserar människor kommer att bestämmas av vem som sparar-datumet riktas till och hur traditionell du vill vara. Lyckligtvis, om du följer några enkla steg och håller etikett i åtanke, kan du enkelt ta itu med dina spara-date-kort.

Steg

Metod 1 av 3:
Formatera kuverten
  1. Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 1
1. Bestäm om du vill skriva eller skriva ut etiketter för kuverten. Handskrivna inbjudningar kräver utmärkt skrivkunskaper. Om du inte är bra på att skriva, kanske du vill anställa någon som kallar kalligrafi. Skriva ut etiketter är snabbare men ser inte lika imponerande och kostar vanligtvis mindre än att få en calliGrapher att skriva inbjudningarna till dig.
  • Svart är den traditionella färgen som används för texten på spara-date-kuvert.
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 2
    2. Skriv sitt namn på topplinjen. Det första som går på framsidan av kuvertet är personens namn. Var noga med att inkludera namnen på alla de personer som är inbjudna till bröllopet. Om det finns flera personer som bor i samma hus men inte är relaterade, skicka dem enskilda spara-date-kort.
  • För ett traditionellt utseende kan den första raden på kuvertet se ut som "Mr. Peter Parker och MS. Stacey Mulholland."
  • För ett vardagligt utseende kan den första raden se ut, "Peter Parker och Stacey Mulholland."
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 3
    3. Lägg adressen på den andra raden. Adressen behöver gå på den andra raden så postkontoret vet var du ska skicka brevet. Se till att du ringer till att du inte har pratat med ett tag för att bekräfta att de fortfarande bor på samma adress.
  • Den här raden skulle se ut, "255 Crazed Street."
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 4
    4. Inkludera staden, staten och postnummeret på den tredje raden. Avsluta adressen på brevet på tredje raden genom att skriva de återstående detaljerna i deras adress. Centrera alla tre linjerna så att det ser snyggt och enhetligt ut.
  • Den tredje raden skulle se ut, "Philadelphia, Pennsylvania, 19145."
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 5
    5. Skriv returadressen på baksidan av kuvertet. Traditionellt ingår returadressen inte värdens namn men kommer att omfatta gatuadressen, staden och postnummer. Returadressen ska adresseras till den person som har utsetts för att ta emot svarskorten.
  • I ett traditionellt bröllop är du eller dina fianska föräldrar vanligtvis utsett för att ta emot svarskorten.
  • Metod 2 av 3:
    Skriva namn och använda titlar
    1. Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 6
    1. Avgöra om du ska använda hederstitlar eller ej. Om du försöker hålla dina spara-date-kort traditionella, vill du inkludera traditionella heders som går med namn. Till exempel skulle du använda Mister, Fröken, Doktor, Reverend eller Fröken beroende på personen.
    • Vissa hedrar som Mister, Fröken och Misses kan förkortas som Mr., Fröken., och fru.
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 7
    2. Hoppa över hederstitlarna om du går för ett casual spara-date-kort. Om du går till ett mer avslappet eller icke-traditionellt bröllop, kan du ta itu med personer med deras för- och efternamn utan att använda hederstitlarna.
  • Förkorta inte titlarna av läkare eller reverend.
  • Vanligtvis kommer yngre människor att bryr sig mindre om heders än äldre människor.
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 8
    3. Skriv ut båda namnen för ett ogiftigt par som bor tillsammans. Om du skickar ett enda spara-date till ett ogift par som bor tillsammans, vill du skriva ut både deras för- och efternamn.
  • Detta kommer att se ut, "Joe Schmoe och Jane Doe" eller "Mr. Joe Schmoe och doktor Jane Doe."
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 9
    4. Sätt det för- och efternamn för en enda person. En enda person är den enklaste personen att ta itu med ett spara-date till. Placera helt enkelt antingen deras för- och efternamn eller det första och efternamn med deras hedersbeteckning. Du kan också göra en version med hedersbeteckning och efternamn bara.
  • Till exempel skulle du skriva "Roger Bettinger," "herr. Roger Bettinger," eller "herr. Bettinger."
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 10
    5. Inkludera barnens förnamn under parets namn. Om du också bjuder barn till ett par till bröllopet, kan du helt enkelt lägga sina förnamn under deras förälders namn.
  • Du skulle till exempel skriva något som "Johnny och Stacey" under linjen där du skrev föräldrars namn.
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 11
    6. Använd mannen efternamn för heteroseksuella gifta par. Om du vill vara traditionell och skickar spara-date till ett heteroseksuellt gift par, kan du skriva mannen för det första och efternamn och hustruens hantverk och efternamn.
  • Det skulle till exempel se ut, "herr. Garrett Poolah och Mrs. Poolah."
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 12
    7. Skriv fullständiga namn för LGBT-par eller makar med olika efternamn. Om du bjuder in ett gift par som inte följer namn-ta traditioner, skriv ut båda namnen. Du bör också skriva ut varje namn för LGBTQ-par, även om de delar samma efternamn så att du inte av misstag förolämpat någon.
  • När du adresserar kortet till ett LGBTQ-par kan du skriva något som "Mary Johnson och Jessica Johnson."
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 13
    8. Skriv efternamnet istället för enskilda namn. Om du bjuder på en hel familj kan du skriva något som, "Smith-familjen" eller "Familjen Smith." Detta kan vara enklare och snabbare än att skriva ut namnen på alla i en familj.
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 14
    9. Släpp är hedersna för vissa människor. Använd inte hedersfrågor om de människor du skickar spara-date för att inte ta itu med sig det sättet. Ta inte upp kuvertet till mr. eller fru. Om personen är kön som inte föreställer sig eftersom det är stötande. I de fall där du är osäker, lägg bara sitt för- och efternamn istället.
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 15
    10. Använd inte smeknamn eller initialer. Även om du vill ha ett mer avslappet bröllop, bör du inte använda människors smeknamn eller initialer. Skriv alltid ut personens fullständiga namn när du adresserar spara-date-kort.
  • Metod 3 av 3:
    Använda rätt etikett
    1. Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 16
    1. Skriv "och gäst" för att låta personen veta att de kan ta med någon. Om du är osäker på personens partner, kan du helt enkelt skriva "och gäst" efter deras namn. Detta kommer att låta dem veta att de kan ta med ett datum till ditt bröllop.
    • Det skulle till exempel se ut som "MS. Morgan Brown och Gäst."
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 17
    2. Skicka brudgummen och brudtärna ett spara-date. Även om du är säker på att någon kommer till bröllopet, är det fortfarande korrekt etikett för att skicka dem ett spara-date. Om du har en sekundär inbjudningslista, se till att du håller på att skicka dessa inbjudningar tills någon på din primära lista berättar att de inte kan komma.
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 18
    3. Skicka korten 6-8 månader före bröllopsdatum. Skicka korten tidigt kommer att ge de människor du bjöd mer tid att förbereda oss för bröllopet. Om du är värd för ett destinationsbröllop är det bäst att skicka de rädda datumen ännu tidigare. Detta kommer att ge människor gott om tid att ta av sig från jobbet och hitta barnomsorg.
  • Bild med titeln Adress Spara datumkorten för ett bröllop Steg 19
    4. Skicka barn över 18 års ålder sitt eget spara-date-kort. Även om barnet fortfarande bor med sina föräldrar, borde de få sina egna personliga spara-date. Barn under 18 år kan ingå i deras föräldrars spara-date-kort.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande