Hur man adresserar bröllopsinbjudningar till en familj

Det finns ett antal potentiella etikettregler att följa när du adresserar bröllopsinbjudningar till en familj. Om du använder dubbla kuvert, kom ihåg sedan att stanna mer formell med den yttre. Den inre är där du kan adressera inbjudna mer personligen. Inkludera så mycket information som möjligt på det yttre kuvertet, inklusive fulla hedrar och till och med mellannamn. Barnens namn kommer vanligtvis att gå på det inre kuvertet, såvida de inte är inbjudna. I slutet av dagen, välj de etikettreglerna som fungerar bäst för dig. Det är trots allt din speciella dag!

Steg

Prova sätt att ta itu med inbjudningar

Bröllopsinbjudan till en familj

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Bröllopsinbjudan till ett gift par

Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

Metod 1 av 4:
Hantera dubbla kuvert
  1. Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 1
1. Bestäm om du vill göra dubbelkuvert. Om du planerar en mer informell affär är det okej att gå med bara ett yttre kuvert. På det sättet är dina inbjudna att öppna kuvertet och se din inbjudan direkt. Om du föredrar formalitet och tradition, välj dubbelkuvertmetoden. Det innebär att dina inbjudningar måste öppna två separata kuvert innan du ser händelseinformationen.
  • Du kan också överväga kvaliteten på det papper du planerar att använda för dina inbjudningar. Om papperet är högkvalitativt och tjockare, kan ett andra kuvert inte vara nödvändigt. Och det kan också lägga till portokostnaden.
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 2
    2. Var mer formell med de yttre kuverten. Om du går med den två kuvertstilen, vill du vara konsekvent mer formell med de yttre och mer avslappnade med de inre. Det yttre kuvertet innehåller titlar och fullständiga namn. Däremot kan det inre kuvertet adresseras med enkla förnamn och utan åtföljande titlar.
  • Om du inte känner till inbjudan så bra är det fortfarande okej att luta sig mot det mer formella och inkludera deras fulla namn på det inre kuvertet.
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 3
    3. Använd fullständiga formella namn och inga förkortningar i adressen. Det yttre kuvertet anses generellt mer formellt än den inre. Av den anledningen vill du använda de fullständiga namnen på dina inbjudna, inte deras enkla initialer. För återvändande och postadresser, stava ut hela staden och statens namn. Gör samma sak med gatan platser.
  • Till exempel, i adresserna, bör du lägga "lane" istället för "ln."
  • Försök att inkludera dina inbjudna mellannamn. Men om du inte har det, gå med det första eller bara använda det första och efternamn.
  • Metod 2 av 4:
    Besluta om manners adress
    1. Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 4
    1. Använd MR. och fru. för ett gift par på det yttre kuvertet. Du kan hänvisa till båda parternas medlemmar av "Mr. och fru."Följt av makens fullständiga namn. Detta slår dock några människor som inte längre lämpliga för dagens samhälle. Du kan också hänvisa till ett par som "Mr. John och Mrs. Emily Perkins."
    • För det inre kuvertet, fortsätt och förkorta din hälsning till, "John och Emily" eller "John och Emily Perkins."
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 5
    2. Gå med närhet om paret har olika efternamn. Om du bjuder in ett gift par som går med egna efternamn, så är den person som du känner dig närmast den första platsen. Om du är lika nära både människor, ordna dem enligt alfabetisk ordning.
  • Till exempel kan det yttre kuvertet se ut, "herr. Mike Smith och Mrs. Samantha Wise."
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 6
    3. Sätt din närmaste vän först om ett par är ogift och bor tillsammans. Närhetsstegen gäller också om du skickar ett inbjudan till ett ogiftigt par, förutom att du använder 2 linjer. Den första raden är reserverad för den person som du vet bäst. Den andra raden är för sin partner.
  • Till exempel kan den första raden på det yttre kuvertet läsa, "MS. Amanda Jones."Den andra raden kan läsa," herr. Michael Adams."
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 7
    4. Samla ytterligare information om du bjuder in en änka. Nå ut till en familjemedlem i änkan och fråga om hon föredrar att använda sitt förnamn följt av hennes giftiga efternamn eller hennes mans fulla namn för händelser. Om du inte kan få den här informationen eller är osäker, gå med sitt fulla namn, bara för att vara försiktig.
  • Till exempel kan det yttre kuvertet ange, "fru. Nancy Stevens, "eller, med mansens fulla namn", fru. Charles Stevens."För det inre kuvertet, förkorta det till," Fru. Stevens, "eller" Nancy."
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 8
    5. Följ samma regler för samma könspar. Ingen av reglerna ändras verkligen om du bjuder på samma könspar. Om de är gifta, så ska båda namnen visas på samma linje. Om de bor tillsammans men ogift, gå sedan med separata linjer.
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 9
    6. Använd hedersfrågor om båda parter är läkare. På det yttre kuvertet, stava ut de fulla "läkare" innan du listar båda namnen tillsammans. På det inre kuvertet kan du gå med "Dr."Förkortning. Eller du kan helt enkelt ange "läkare" och deras efternamn.
  • Till exempel kommer det yttre kuvertet att ange, "Doktor Anne och Peter Thompson."Det inre kuvertet kan visa," läkare Thompson."
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 10
    7. Gå in i nästa rad, om det behövs, för heders. Vissa titlar är ganska långa, men formalitet på det yttre kuvertet kräver att du listar dem i sin helhet. Det är okej att fortsätta på linjen nedan om du behöver utrymme för att skriva allt. Det här är vanligtvis inte ett problem i det inre kuvertet eftersom förkortningar är okej.
  • Metod 3 av 4:
    Inbjudande barn
    1. Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 11
    1. Inkludera barn under 18 år på det inre kuvertet. Barnnamn är inte nödvändiga på det yttre kuvertet. Men för den inre, lista ut de inbjudna barnen på den andra raden i åldersordning. Om du vill, kan du lägga till "Fröken" före varje tjejs namn. De under 18 pojkarna har ingen parallell titel.
    • Till exempel kan den andra raden i det inre kuvertet se ut, "Michael, Miss Rebecca och Steven."
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 12
    2. Skicka barn över 18 års egen inbjudan. För vuxna barn som bor på egen hand eller med sina föräldrar, skicka dem en separat inbjudan. Använd sitt fulla formella namn på det yttre kuvertet och den ära "Mr."Eller" MS."Och deras efternamn på det inre kuvertet.
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 13
    3. Nämna inte barnen om de inte är inbjudna. Om du inte listar barnen på det inre kuvertet, bör dina gäster förstå att de inte är inbjudna. Men varnas att inte alla följer denna idé och vissa människor kan felaktigt anta att deras barn är inbjudna till bröllopet.
  • Nämna att barn inte är inbjudna på din bröllops webbplats. Inkludera din anledning om du tror att det kommer att hjälpa föräldrarna att förstå. Du kanske säger, "Vi beklagar att vi inte kan bjuda barn till ceremonin eller receptionen, eftersom platsen inte kommer att rymma dem."
  • Följa upp med familjer som kanske inte har fått memo för att se till att de förstår.
  • Metod 4 av 4:
    Efter goda inbjudningspraxis
    1. Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 14
    1. Ge dig gott om tid att montera och maila. Om du skickar ut inbjudningarna själv, varnas att de kan ta en bra tid att ta itu med, sammanställas och förbereda sig för mailing. Lägg åt sidan några bitar av tid där du kommer att kunna ägna hela din uppmärksamhet åt detta projekt.
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 15
    2. Överväga vilken retur och RSVP-adress som ska användas. Det är bäst att använda 1 adress på både retur- och RSVP-områdena. Annars kan dina gäster bli förvirrade och kan skicka sina RSVP till fel plats. Detta borde vara en adress som du kontrollerar regelbundet.
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 16
    3. Stuff kuverten noggrant. Det inre kuvertet bör förbli osealed och du bör placera det så att den plana sidan vetter mot fliken på det yttre kuvertet. Placera inbjudan så att texten vetter mot fliken på det inre kuvertet. Du vill att inbjudan öppnar det inre kuvertet och ser omedelbart inbjudan.
  • Bild med titeln Adress Bröllopsinbjudningar till en familj Steg 17
    4. Väg dina inbjudningar innan du skickar ut. Innan du lägger frimärken på alla dina inbjudningar, gå till postkontoret och placera en enda slutförd bjudning på portoskalan. Du får se om du behöver extra porto för att säkerställa att dina inbjudningar kommer att komma till sina destinationer.
  • Tips

    Om du adresserar dina egna inbjudningar, fortsätt och beställa några extra kuvert om du gör några bokstäver misstag.

    Varningar

    Det är en bra idé att skicka ut inbjudningar minst 6-8 veckor före bröllopet. Detta ger dina gäster gott om tid att svara och sätta ditt bröllop på sin kalender.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande