Hur man klarar av stressen att flytta

Flyttning kan vara mycket stressande, oavsett om du förväntar dig eller en ny möjlighet eller hantera svårigheter i ditt liv. Men med lite förberedelse och perspektiv kan du göra omlokaliseringsprocessen lite lättare för dig och din familj. För att kunna flytta mindre stressande är det viktigt att vara organiserad innan du flyttar, ta hand om dig själv under denna stressiga tid och anpassa sig till din nya bostad. Hantering av stressen att flytta kan vara svårt, men flytta kan vara ett spännande och roligt nytt kapitel i ditt liv.

Steg

Del 1 av 4:
Vistas organiserad före ditt drag
  1. Bild med titeln Pack och flytta snabbt steg 13
1. Bli av med överskott av rör. När du flyttar är en bra tid att bli av med gamla saker du inte behöver längre. Det kan vara en stor stressavlastning och göra rörelse lättare, eftersom du får mindre att flytta.
  • När du går igenom dina saker, lägg dem i fyra högar: sälja, donera, kasta och hålla. Du kan försöka sälja några artiklar online, samtidigt som de donerar mindre värdefulla föremål till sparsamhetsbutiker.
  • Minimera de saker du har kan också lindra stress. Du mår bättre när du inte är orolig för att hålla allt du äger i ditt drag.
  • Bild med titeln Pack och flytta snabbt steg 1
    2. Pack med en tydlig plan. Det är viktigt att ha en klar uppfattning om vad du packar och varför. Detta kommer att göra uppackning så mycket lättare och ge dig en känsla av lättnad när du äntligen flyttas till din nya plats.
  • Du vill börja samla lådor några veckor före ditt drag så att du har tillräckligt med att packa dina tillhörigheter. Många återförsäljare kommer att ge dig lådor och du kan köpa specialboxar på rörliga byråer.
  • Märka alla dina lådor enligt den kategori de hör hemma i och de rummet de kommer att gå in. Du kan också organisera dem med färg om möjligt eller med nummer.
  • Bild med titeln Pack och flytta snabbt steg 3
    3. Håll en uppgiftslista över vad du behöver göra innan du flyttar. Förpackning är inte den enda delen av rörelsen - du måste också samordna flytta ut ur din gamla plats och in på din nya plats. Du kan också behöva skära av gamla verktyg på din gamla plats och ställa upp dem på din nya.
  • Prioritera din uppgiftslista från de flesta till minst viktiga. I allmänhet bör något som involverar specifika betalningar eller datum vara högst upp på din lista.
  • Verifiera att du har rätt in- och utflyktsdatum för båda ställena. Du kan behöva betala dubbel hyra i några dagar eller veckor, men det kommer att vara värt att bli av med överskottsspänningen.
  • Bild med titeln Deal med irriterande barn Steg 17
    4. Tilldela uppgifter till andra. Om du har en familj, ge specifika uppgifter till varje familjemedlem. När du har små barn, kommer de inte att kunna packa upp sitt eget rum, men de kan hjälpa till att rengöra på några små sätt.
  • Det är viktigt att inte försöka göra allt ensam. Även om du inte har en familj, se om dina vänner kanske kan hjälpa dig under ditt drag. Att hjälpa dig att packa eller vara organiserad kan vara riktigt användbar under denna stressiga tid.
  • HJÄLP HJÄLP om det är möjligt och nödvändigt. Du kanske vill anställa Movers, beroende på mängden saker du har och det avstånd du måste resa.
  • Del 2 av 4:
    Ta hand om dig själv
    1. Bild med titeln Kope med ångest och depression Steg 22
    1. Delta i dina känslomässiga behov.Även om orsakerna till ditt drag är positiva, kan känslor av sorg och ångest uppstå. Rabattera inte hur svårt flyttning kan vara, men istället ta hänsyn till det när du planerar ditt drag.
    • Medan du kanske har mycket att se fram emot i ditt drag, kan du fortfarande vara svår. Det är viktigt att du själv kan sörja med rörelsen såväl som ser fram emot nya utmaningar framåt.
    • Om du rör dig på grund av några svåra livsförändringar kan det vara en bra idé att försöka hålla sig på uppgift. Eftersom flyttning kommer att vara svårt i en redan svår tid, som är fokuserad på vad du gör kan hjälpa dig att flytta med ett tydligt huvud - men om du känner dig känslomässig, kväva inte det, men istället tillåta dig att känna dessa känslor fullt.
    Expertips
    Laura Horne, MPH

    Laura Horne, MPH

    Hälsoundervisning Specialistlaura är chefsprogram Officer för Active Minds, nationens främsta ideell organisation som stöder psykisk hälsa medvetenhet och utbildning för studenter. Före aktiva sinnen ledde Laura folkhälsoinitiativ på National Association of County and City Health Tjänstemän och vid Tulane University. Hon tjänade sin mästare i folkhälsoexamen från Tulane University. Hon är certifierad som hälsovårdspersonal av den nationella kommissionen för hälsoundervisning.
    Laura Horne, MPH
    Laura Horne, MPH
    Hälsoundersökningsspecialist

    Försök med att fokusera på något annat om du blir överväldigad. Hälsoundervisning Specialist Laura Horne säger: "När din stressnivå är för hög kan du inte effektivt hantera en situation, och du kan behöva sätt att ta med ditt emotionella tillstånd. I så fall hitta en aktivitet du tycker om att distrahera dig från vad du går igenom. Till exempel kan du skapa något, gör ett pussel, delta i en händelse, gå ut för att äta, eller göra något snällt för någon annan."

  • Bild med titeln Deal med din man
    2. Säg adjö till platser och människor innan du lämnar.Det kan vara kul att besöka platser i grannskapet och komma ihåg de tider du spenderade där innan du lämnar. Att föra med vänner med dig kan göra dessa ögonblick enklare och roligare.
  • Du kan gå ut för en sista middag eller kväll med vänner innan du flyttar. Att göra en händelse ut ur din sista gång på staden kan vara ett bra sätt att kära av din tid där du bodde.
  • När du säger adjö till vänner är det viktigt att berätta för dem hur och varför du värderade dem. Även om du lovar att hålla kontakten, vill du berätta för dina vänner hur viktigt de är för dig innan du flyttar.
  • Bild med titeln Deal med din man
    3. Prata om dina känslor med någon du litar på.Även om vissa människor känner att det är bäst att ignorera dina känslor under ett drag, kan prata om dina känslor lindra lite av din spänning och uppdatera dig för de kommande dagarna. Att ha en förtroende du kan lita på kan vara ovärderlig för att klara av stressen att flytta.
  • Flyttning kan få dig att känna sig mycket känslor, som hopp, ångest, rädsla och besvikelse. Det är bra att prata med någon om dessa saker så att du inte undviker dem.
  • Om du behöver, kan det vara en bra idé att prata med en terapeut om ditt drag. Detta kan vara särskilt användbart om du rör dig på grund av svårigheter i ditt liv.
  • Bild med titeln Deal med irriterande barn Steg 10
    4. Uppmuntra dina barn att uttrycka sig. Om du har barn, borde de veta att deras känslor är normala. Särskilt eftersom de är unga måste barn kunna känna och bearbeta sina känslor.
  • Fråga dina barn hur de känner för flytten. Involverar dem i den rörliga processen, om inte det rörliga beslutet, kan få dem att känna sig mer investerade i rörelse.
  • Om du har barn i tweens eller tonåringar, se till att det finns något varje dag för dem att göra. Du kan göra saker som att gå en promenad, simma eller se en film. Detta kan vara en speciellt bra idé om det finns en skilsmässa eller separation som är inblandad.
  • Bild med titeln har ett hälsosammare mer energiserat morgonsteg 3
    5. Fortsätt din rutin där det är möjligt. Under de hektiska, virvelvind dagarna att flytta, förlorar människor ofta sömn och glömmer att äta ordentligt.Så mycket som möjligt, försök att behålla dina rutiner och få tillräckligt med vila och näring, eftersom det verkligen kan behövas under den svåra tiden.
  • Fortsätt att göra samma saker så mycket som möjligt när du flyttar. Om du har en familjemiddag eller natt ute varje vecka, sluta inte göra det här bara för att du flyttar om några veckor.
  • Få tillräckligt med sömn varje natt. Genom att planera ditt drag försiktigt kan du vara säker på att få tillräckligt med sömn varje natt och undvika alla kvällsförpackningar eller planeringssessioner.
  • Del 3 av 4:
    Anpassning till din nya plats
    1. Bild med titeln Kope med ångest och depression Steg 6
    1. Tillåt dig själv tid att hantera flytten. Flyttning är emotionell, så det är bäst att ha lite tid att anpassa sig till din nya plats. Om möjligt, försök att ge dig åtminstone några dagar innan du börjar jobba eller ett nytt jobb.
    • När du har slutat packa upp kan du utforska området som omger din nya plats. Du kan resa till fots om möjligt eller kanske bara gå till en ledig enhet.
    • Om du flyttar till ett främmande land, forskning kulturchock. Du behöver lite tid för att förstå den nya takten i livet och samhällsmorerna.
  • Bild med titeln Gå din hund på fantasifulla sätt Steg 3
    2. Bygg nya rutiner när du har kommit till din nya plats. Rutiner kan trösta när du är på en ny plats, särskilt eftersom allt annat är så nytt. Att ha något du kan lita på varje dag kan vara ett bra sätt att vänja sig vid en ny miljö.
  • Börja varje dag med en hälsosam frukost eller en kopp kaffe på verandaen kan vara en bra tröstande rutin. Även att gå för en daglig promenad i slutet av dagen kan hjälpa dig att lära dig grannskapet och hjälpa dig att känna dig mer bekväm i din nya miljö.
  • Om du har en familj kan du försöka göra en veckovis familjemiddag på en ny plats. Dessutom kan du försöka spendera dina första helger som lär sig mer om din stad med dina barn genom att gå till jordbrukarnas marknader eller lokala företag.
  • Bild med titeln Pack och flytta snabbt steg 9
    3. Få saker packade upp efter behov eller packa upp snabbt. För vissa människor är det snabbt att komma uppackat, medan andra föredrar att vänta ett tag. När du har fått de viktigaste packade, gör det som känns bäst när det gäller att packa upp dina tillhörigheter.
  • Om du vill packa upp snabbt, ta några dagar att packa upp allt på en gång. Detta kan vara särskilt användbart om du har hjälp från en vän eller familjemedlem när du först anländer till din nya plats.
  • Du kanske också känner att du vill ta din tid att packa upp. Medan du måste ha de viktigaste sakerna packas upp, kanske du vill ta längre tid att packa upp särskilt personliga tillhörigheter.
  • Bild med titeln Kope med ångest och depression Steg 1
    4. Utveckla nya vanor i din nya miljö. Vissa människor använder flyttar för att starta nya, hälsosammare vanor. Om du börjar med dessa vanor efter att du flyttat, är de mer benägna att stanna hos dig.
  • Flyttning är en bra tid för att lägga till positiva vanor du alltid ville göra. Du kanske vill börja äta bättre, träna regelbundet, eller på annat sätt förbättra din dagliga rutin.
  • Övervälvik inte med för mycket självförbättring när du flyttar. Försök välja ett område för att arbeta med och skapa en ny vana långsamt, men noggrant.
  • Del 4 av 4:
    Lära sig att anpassa sig till att flytta som ett barn
    1. Bild med titeln Deal med irriterande barn Steg 2
    1. Fråga massor av frågor om flytten. Det är normalt att förväxlas om varför, var och hur du rör dig. Att prata med dina föräldrar om flytten håller dig informerad och kan få dig att förstå varför du flyttar mer.
    • Dina föräldrar borde kunna berätta de främsta anledningarna till att du flyttar. Det kan vara på grund av ett nytt jobb, ändra finansiella omständigheter, eller kanske skilsmässa eller separation.
    • När du pratar med dina föräldrar om att flytta, försök att inte vara anklagande. Istället förstå flytten ur sitt perspektiv och varför de tycker att det är nödvändigt.
  • Bild med titeln Undvik misstag när du visar ett hus Steg 3
    2. Besök ditt nya hem innan du flyttar. Ibland hjälper det att se ditt nya hem innan du flyttar till det. Då kan du inse att det kommer att finnas mycket att göra och se i din nya hemstad.
  • Ett förhandsbesök är en bra idé både för föräldrar och barn. Det kan vara kul att titta på de lokala skolorna, butikerna och olika attraktioner i ditt nya hem.
  • Om möjligt, gå till ditt faktiska nya hem. Att gå runt på platsen innan allt flyttas i kan vara ett bra sätt att föreställa sig ditt nya liv där.
  • Bild med titeln Motivera barn att träna steg 12
    3. Hitta några små uppgifter att slutföra under den rörliga processen. Flytta kan vara mycket arbete, men det kan vara bra för barnen att hjälpa till. Att hjälpa till behöver inte vara en viktig uppgift, men kan bara vara något att vara involverad i processen.
  • Om du är en äldre tonåring kan du vara den som packar upp ditt rum. Det är viktigt att bli av med någonting som inte är nödvändigt först, men packar upp ditt rum och ställer upp det på ditt nya hem kan vara en bra aktivitet att göra för att vara upptagen under ditt drag.
  • Även om du inte kan packa upp hela ditt rum, kommer dina föräldrar sannolikt att ha några uppgifter för dig att göra. Allt du kan göra för att hjälpa till kommer att vara användbart för dem och troligen få dig att må bättre och mer involverad i att flytta.
  • Bilden med titeln Ta av telefonen snabbt 16
    4. Håll kontakten med vänner efter ett drag. När du flyttar, kommer du sannolikt att lämna några goda vänner som du har gjort. Även om du inte längre ser dem varje dag, finns det fortfarande gott om sätt att hålla kontakten med gamla vänner.
  • Du kan få dina föräldrar att köpa dig en adressbok så att du kan hålla kontakten med dina vänner. Om du har adress, e-post och telefonnummer, ska det vara lätt att hitta sätt att prata med dina vänner ofta.
  • Att hålla kontakten med vänner är lättare nu på grund av sociala medier och online-video. Du kan försöka ställa upp tider för att chatta med dina vänner på Skype så att du kan se och höra dina vänner.
  • Bild med titeln Ändra ditt barn
    5. Ta dig tid att anpassa dig till en ny skola. En ny skola kan vara en läskig utsikter, särskilt eftersom du kommer att träffa alla nya människor. När du först startar en ny skola, försök att inte stressa ut för mycket om hur många personer du möter - ge dig lite tid att anpassa sig till din nya omgivning.
  • Många skolor kommer att tilldela dig en kompis på din första dag eller första veckan som kommer att visa dig hur man får överallt. Detta kan vara en bra person att prata med om skolan och lära sig om vad som är bra och dåligt om platsen.
  • När du har räknat ut hur skolan fungerar, kan det vara en bra idé att gå med i några roliga klubbar eller efter skolaktiviteter. Detta kan vara ett bra sätt att träffa nya människor och skapa nya vänner.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande