Hur man filar för arbetslöshet i kansas

Att förlora ditt jobb kan vara en skrämmande och stressig upplevelse. Lyckligtvis, om du bor i Kansas och förlorat ditt jobb utan eget fel, kan du vara berättigad till arbetslöshetsersättning från Kansas Department of Labor (Kdol). Dessa förmåner erbjuds varje vecka så länge du kan och är tillgänglig för att arbeta. Mängden fördelar du får är baserat på hur mycket pengar du gjorde innan du förlorade ditt jobb. Lokala arbetskraftscentraler ger också resurser och tjänster för att hjälpa dig att hitta en ny position.

Steg

Del 1 av 3:
Beräkna dina fördelar
  1. Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 1
1. Bekräfta att du är berättigad till arbetslöshetsersättning. Generellt måste du ha förlorat ditt jobb utan eget fel för att vara berättigade till arbetslöshetsersättning. Det betyder att du inte är berättigad om du blev avfyrade för att bryta mot din arbetsgivares regler eller policy. Du måste också ha förlorat ditt jobb permanent, vilket betyder att du inte är berättigad till arbetslöshetsersättning om du tillfälligt var avstängd eller avstängd, även om den tillfälliga separationen berodde på inget eget fel.
  • För att bestämma monetär behörighet kommer KDOL att titta på den mängd löner du tjänat från anställning under de första 4 av de 5 färdiga kalenderkvarteren före det datum då du lämnat in för förmåner.
  • Om du nyligen flyttat till Kansas från ett annat tillstånd kan du inkludera löner som erhålls i ett annat tillstånd som en del av den basperioden. Men dina fördelar kan försenas medan KDOL mottar löneinformation från det andra tillståndet för att verifiera den information du angav.

Dricks: Du kan vara berättigad till arbetslöshetsersättning om du avslutar ditt jobb, förutsatt att du slutar för en juridiskt motiverad anledning, till exempel trakasserier eller din arbetsgivares misslyckande att tillgodose din funktionshinder. Om du är i den här situationen, kontakta en advokat som specialiserat sig på arbetslöshet, eftersom dessa fall kan bli komplicerade.

  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 2
    2. Bestäm din basperiod. Din basperiod definieras som de första 4 av de 5 färdiga kalenderkvarteren omedelbart innan du lämnat in ditt krav på arbetslöshetsersättning. Du måste ha tjänat löner under minst 2 av dessa 4 kvartaler för att kvalificera sig för arbetslöshetsersättning.
  • Kalenderkvarter som följer: Januari - mars (1: a kvartalet), april - juni (2: a kvartalet), juli - september (3: e kvartalet), oktober - december (4: e kvartalet).
  • Om du till exempel lämnat in ditt krav i april, skulle din basperiod vara från januari till december föregående år. April faller under andra kvartalet, och årets första kvartal (januari - mars) skulle inte räknas.
  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 3
    3. Beräkna ditt veckovisa förmånsbelopp (WBA). Lägg upp de löner du tjänat i varje kvartal. Identifiera kvartalet där du tjänade mest löner. Ta det beloppet och multiplicera det med 4.25%. Detta ger dig din WBA.
  • Vid bestämning av din WBA, runt eventuella decimaler ner till närmaste heltal. Till exempel, om du tjänade $ 5000 i högsta kvartalet, skulle du multiplicera $ 5 000 med 0.0425. Resultatet, avrundat till närmaste heltal, är $ 212.
  • Dricks: Löner inkluderar några pengar du tjänat från en arbetsgivare. Beloppet inkluderar inte någon inkomst från egenföretagande.

  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 4
    4. Jämför din WBA till dina totala baslöner. Lägg upp dina löner för de fyra kvartalen som utgör din basperiod. Ta sedan din WBA och multiplicera den med 30. För att vara berättigad till arbetslöshetsersättning måste dina totala baslöner vara större än 30 gånger din WBA.
  • Till exempel, anta att din WBA är $ 212 och dina totala baslöner är $ 6,250. Sedan 30 x $ 212 är $ 6.360, skulle du inte ha rätt till arbetslöshetsersättning eftersom $ 6.360 är större än 6 250 USD.
  • Del 2 av 3:
    Inlämning av ditt första krav
    1. Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 5
    1. Samla dokumenten du måste lämna in din fordran. Innan du lägger in ditt första anspråk, lägg samman dokument som du behöver för att ge exakt information om dina löner och sysselsättning under de senaste 18 månaderna. Betala stubbar, W-2-formulär eller avkastning kan ha den information du behöver. Specifikt måste du ange följande information:
    • Namn och e-postadress för din senaste arbetsgivare
    • Löneinformation för alla arbetsgivare från de senaste 18 månaderna
    • Det datum du började och slutade arbeta för varje arbetsgivare
    • Anledningen till att du slutade arbeta för varje arbetsgivare
    • Mängden av någon separation, semester eller semesterlön som du mottog på datumet för separation från din senaste arbetsgivare eller kommer att få i framtiden
  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 6
    2. Gå till webbplatsens arbetslöshetsersättning för att lämna in ditt krav på nätet. För att komma igång, gå till https: // Getkansasbenefits.gov / och klicka på "Skapa" knappen för att skapa ett användarnamn, lösenord och stift. Då kan du använda den informationen för att logga in och lämna in din fordran.
  • Online fordringar Tjänster är tillgängliga söndag från middag genom måndag klockan 9:00 P.m., Tisdag till fredag ​​från 7:00 a.m. till 9:00 p.m., och lördag från 7:00 a.m. till 10:00 p.m.
  • Du kan bli ombedd att bifoga dokument till ditt krav. Du kan skanna dessa dokument och ladda upp dem via online-systemet eller mailpappersdokumenten till den adress som tillhandahålls för Kansas Arbetslöshetskontaktcenter.
  • Dricks: Du kan inte lämna in din fordran online om du arbetade i någon annan stat än Kansas under de senaste 18 månaderna, lämnade en arbetslöshetskrav i ett annat tillstånd under de senaste 12 månaderna, eller var i militären eller anställda av den federala regeringen under de senaste 18 månaderna.

  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 7
    3. File din fordran via telefonen om du inte kan fila online. Om du inte är berättigad att fila online eller inte ha tillförlitlig tillgång till internet, ring Kansas arbetslöshetskontaktcenter. Det automatiska telefonsystemet är tillgängligt från 7:00 A.m. till 7:00 p.m. Måndag till fredag ​​och 9:00 a.m. till 7:00 p.m. på lördag. Vanligtvis måste du prata med en fordonsspecialist. Kravspecialister är tillgängliga måndag till fredag ​​från 8 a.m. till 4:15 P.m. Förutom statliga helgdagar. Du kan dock lämna in ditt påstående när som helst och ring tillbaka för att prata med en fordonsspecialist. Din information sparas i 7 dagar. Numren för Kansas Arbetslöshetskontaktcenter är:
  • Kansas stadsområde: 913-596-3500
  • Topeka-området: 785-575-1460
  • Wichita-området: 316-383-9947
  • Andra områden: 800-292-6333
  • Tty: 800-766-3777
  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 8
    4. Fyll i identitetsverifieringsprocessen. Du måste ange en kopia av ditt socialförsäkringskort och ditt körkort eller annat statligt utfärdat foto-ID när du lägger in ditt ursprungliga påstående. Denna information kommer att överföras till Social Security Administration (SSA) för att verifiera din identitet.
  • Om du nyligen har ändrat ditt namn måste du anmäla namnbytet till SSA först. Du behöver en kopia av ett officiellt dokument som känner igen ditt namnbyte, till exempel ett äktenskapsintyg, skilsmässa dekret eller domstolsorder.
  • Du kan få en identitetsverifieringsformulär från KDOL om din ansökan slumpmässigt valdes eller om ytterligare information behövs för att verifiera din identitet. Komplett och skicka in det här formuläret så snart som möjligt för att undvika ytterligare förseningar vid mottagandet av dina fördelar.
  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 9
    5. Vänta med att få ditt beslutsbrev. Inom några veckor efter att du skickat in ditt påstående får du ett beslutsbrev i posten från KDOL. Detta brev visar om du har tjänat tillräckligt med pengar för att kvalificera sig för arbetslöshetsersättning. Det betyder inte nödvändigtvis att du kommer att få fördelar.
  • Brevet innehåller startdatumet för ditt krav, hur mycket lön som rapporteras av varje arbetsgivare, din basperiod, ditt veckovisa förmånsbelopp (WBA) och ditt totala förmånsbelopp.
  • Om någon av informationen i brevet är felaktigt, kontakta Kansas Arbetslöshetskontaktcenter så snart som möjligt med kontaktinformationen om brevet. Du kommer att bli ombedd att lämna dokumentation som visar att informationen om bokstaven är felaktig, till exempel Pay Stubs eller W-2-uttalanden.
  • Om din beslutsbrev slutar att du inte är berättigad till förmåner och du tror att denna bestämning är felaktig kan du överklaga. Du har 16 dagar att lämna in din skriftliga överklagande. Information om hur man överklagar kommer att inkluderas med ditt beslutsbrev.
  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 10
    6. Delta i en intervju om det behövs. Fördelarna kan planera en telefonintervju om de behöver mer information för att behandla ditt krav. Se till att du är tillgänglig på det telefonnummer du angav på datum och tid intervjun är planerad. Kontoret kommer bara att göra ett försök att kontakta dig och dessa intervjuer kan inte omplaceras.
  • Om en telefonintervju är planerad till dig får du ett meddelande i posten med datum och tidpunkt för intervjun och numret de kommer att ringa för att nå dig. Om det numret är felaktigt eller om du har ett bättre nummer för dem att använda, kontakta kontoret så snart som möjligt för att få numret ändrat.
  • Meddelandet inkluderar a "Sökandes separationsförklaring" form. Fyll i det här formuläret omedelbart och maila det tillbaka till kontoret på adressen som visas på formuläret. Kontoret behöver ta emot det före din planerade telefonintervju.
  • Dricks: Fortsätt att fila veckovisa påståenden för varje vecka Du är berättigad till arbetslöshetsersättning medan undersökningen pågår. Om du får fördelar får du fördelar för dessa veckor. Men du kommer inte få några fördelar för veckor där du misslyckades med att lämna ett veckovis anspråk.

    Del 3 av 3:
    Underhålla din behörighet
    1. Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 11
    1. Fyll i din reemploymentplan. KDOL skickar "Min reemployment plan" Formulera med din monetära bestämningsbrev. Denna blankett måste skickas tillbaka till KDOL på adressen på formuläret inom 7 dagar efter datumet på din beslutsbrev. Om du inte skickar formuläret tillbaka kan dina fördelar nekas eller du kanske måste betala tillbaka fördelar du redan har fått.
    • Om du förlorar pappersformuläret med ditt beslutsbrev kan du ladda ner en kopia från KDOLs arbetslöshetsersättning på https: // Getkansasbenefits.gov / former.aspx. En kopia av formuläret är också tillgänglig på spanska.

    Dricks: Det är en bra idé att göra en kopia av din blankett när du har slutfört den. Informationen på formuläret kommer att vara till hjälp för dig i din jobbsökning.

  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 12
    2. File en veckovis fordran för varje vecka som du vill ha fördelar. Du kan fila veckovisa på nätet online på https: // Getkansasbenefits.gov / eller genom att ringa Kansas arbetslöshetskontaktcenter. Du kommer att ställas 13 frågor om dina arbetssökande aktiviteter och arbete under veckan. Du måste svara på alla dessa frågor för att lämna in ditt påstående.
  • Beroende på dina svar på frågorna kan du få mindre i fördelarna för veckan. Till exempel, om du arbetade deltid under veckan, skulle du få mindre i fördelar. Men du måste fortfarande lämna ett krav för den veckan för att hålla ditt krav aktivt.
  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 13
    3. Utför minst 3 arbetssökande aktiviteter varje vecka. Som ett villkor för att upprätthålla behörighet för arbetslöshetsersättning kräver KDOL att du aktivt söker efter anställning. Godkända aktiviteter inkluderar inlämning av applikationer eller resuméer för arbete, närvaro i arbetsintervjuer, eller genomföra sökningar på jobb som skickar webbplatser.
  • Du får också kredit för workshops och yrkesutbildning som du slutar, till exempel en resumés granskningskurs eller ett certifieringsprogram. Att delta i en arbetsmässa räknas också som en arbetssökande verksamhet.
  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 14
    4. Underhålla en logg med information om dina arbetssökande aktiviteter. KDOL kommer att granska dina arbetssökande aktiviteter. Håll en logg som listar varje aktivitet, det datum som aktiviteten ägde rum, platsen för den aktiviteten och annan relevant information.
  • Om du lämnat in en ansökan eller resumé till en potentiell arbetsgivare, inkludera information som namn och adress för företaget och en beskrivning av positionen. Om du ansökt om jobbet baserat på en online-listning kanske du vill skriva ut en kopia av listan som ska inkluderas med din logg.
  • Tillsammans med kopior av alla jobblistor som du svarade på, bifogar broschyrer, broschyrer, kopior av e-postmeddelanden och andra dokument relaterade till dina arbetssökande aktiviteter. Alla dessa dokument ger bevis på dina aktiviteter i händelse av en revision.
  • KDOL har en form du kan använda. Du kan också få papperskopior av detta formulär på ditt lokala arbetskraftscenter.
  • Bild med titeln Fil för arbetslöshet i Kansas Steg 15
    5. Delta i Reemployment Services om det behövs. KDOL skickar dig ett meddelande om du är skyldig att delta i alla program som erbjuds av ditt lokala arbetskraftscenter. Om du får en av dessa meddelanden är din närvaro obligatorisk om du inte redan har hittat ett annat jobb.
  • För att hitta ditt lokala arbetskraftscenter, gå till https: // Kansasworks.com / ada / r / kontakt och bläddra igenom listan tills du hittar platsen närmast dig.
  • Även om du inte är skyldig att delta i reemploymenttjänster, är du välkommen att anmäla dig till program som intresserar dig eller att du tror skulle gynna din jobbsökning.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande