Hur man blir en engelsk lärare i frankrike

Undervisning Engelska är ett populärt och praktiskt sätt att stödja dig själv medan du bor eller reser i Frankrike. På grund av den stora efterfrågan på engelska lärare är det sällan svårt att hitta anställning.Franska myndigheter kräver emellertid utlänningar att gå igenom flera steg innan de arbetar i Frankrike.Det är viktigt att undvika resvårigheter genom att få ditt visum och annat pappersarbete i ordning.Du vill också vara beredd att undervisa och bo utomlands genom att få rätt utbildning och lära sig om ditt nya hem.

Steg

Metod 1 av 4:
Beslutar var du ska undervisa
  1. Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 1
1. Ansök om ett företagsundervisningsjobb.De flesta av de engelska klasserna i Frankrike är organiserade genom den franska handelskammaren.Undervisningen sker i en klassrumsmiljö eller i själva verket.Som en affärs engelsk lärare, kan du vara undervisningstekniker, ingenjörer, revisorer eller säljare.
  • Kontakta den franska handelskammaren för att lära dig om affärsundervisningsmöjligheter.
  • Privata företag som Inlingua rekryterar ofta engelska lärare för andra företag.
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 2
    2. Undervisa på en akademi eller skola.Undervisning i en fransk offentlig eller privat skola (en akademi) är den vanligaste kursen för dem som vill lära sig engelska i Frankrike.Beroende på den skola du arbetar för, kan du undervisa en enda klass eller en enskild åldersgrupp (som elementär, gymnasieelever eller gymnasieelever), eller du kan ansvara för att undervisa alla åldrar.
  • Det finns ett brett utbud av sätt att undervisa på en skola eller akademi.Du kan ansöka direkt på skolor som annonserar för lärare online, eller du kan kontakta det franska utbildningsdepartementet för information om sina undervisningsprogram.
  • Amerikaner kan ansöka om att vara skollärare genom undervisningsassistentprogrammet i Frankrike (TapIF).
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 3
    3. Lär dig privata lektioner.Privata lektioner kommer förmodligen inte att ge tillräckligt med inkomst att leva på, men om du letar efter lite extra pengar är de ett bra alternativ.För att komma igång, kolla franska webbforum och jobbbrädor som ber om privata lektioner.Alternativt, när du har avgjort till ett jobb, fråga dina franska vänner och kontakter om de känner till någon som är intresserad av att ta engelska lektioner.
  • Du kan också välja att annonsera dina handledningstjänster i det lokala papperet eller i webbforum för franska personer som är intresserade av att lära sig engelska.
  • På grund av sina höga studentpopulationer är universitetsstäder som Grenoble, Bordeaux, Montpelier och Toulouse särskilt bra ställen att hämta privata lektioner.
  • Du kan ofta ta ut 15 till 20 euro (ca $ 20 till $ 28 USD) en timme för lektioner.Du behöver inte ett arbetstillstånd för dessa typer av informella arrangemang.
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 4
    4. Ansök vid rätt tidpunkt.Medan företagen hyra året runt, blir huvuddelen av undervisningsjobb fyllda under sommaren (i förväg av hösten skolsemester) och på hösten (i förväg till vinterskolans termin).Leta efter jobb under dessa tider för att öka dina odds för att hitta en position.
  • Bildbeteckningen blir en engelsk lärare i Frankrike Steg 5
    5. Bestäm var du vill arbeta.Du kan ansöka om jobb nästan var som helst i Frankrike, men jobb i Paris är de mest eftertraktade och konkurrenskraftiga.Du kanske har mer lycka om du ansöker om ett jobb på den franska landsbygden eller förorterna.
  • Metod 2 av 4:
    Få rätt utbildning
    1. Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 6
    1. Få en kandidatexamen.För de flesta engelska undervisningsjobb behöver du en fyraårig högskoleexamen i något ämne.Vissa ämnen som utbildning eller engelska kan öka dina odds för att landa ett jobbundervisning engelska i Frankrike.
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 7
    2. Få ett intyg om att undervisa engelska till talare av andra språk (CELTA).Celta är nödvändigt för undervisning i franska skolor och akademier.För att ta Celta måste du registrera dig med ett auktoriserat examenscenter.
  • Använd Cambridge English Portal på http: // CambridgeEnglish.org / hitta-a-center / hitta-a-undervisning-center / Att hitta en Celta testplats nära dig.
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 8
    3. Få en annan TEFL-certifiering.Celta är den mest prestigefyllda språkcertifieringen, men beroende på det jobb du ansöker om kan du kanske komma undan med en annan certifiering för att undervisa engelska som ett främmande språk (TEFL).Dessa faller i ett antal olika typer - vissa är 100-timmars kurser, vissa är 120-timmars kurser, och vissa är 140 timmar eller mer.
  • Certifikat med mindre än 120 timmar kommer sannolikt inte att erkännas som giltigt.
  • Ju fler timmar din certifieringskurs kräver, desto bättre är dina chanser att landa ett jobb i Frankrike.
  • Online TEFL-certifikat accepteras ofta inte som gäller av arbetsgivare, och certifikat som erhållits genom en traditionell klassrumskurs ges mer vikt i ansökningsförfarandet.
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 9
    4. Lära sig franska.Att undervisa engelska i Frankrike genom ett regeringsprogram måste du ha en mellanliggande färdighet på franska.Det är, du borde kunna kommunicera i vardagliga situationer, komplettera dagliga uppgifter och hålla konversationer av substans på franska.Att utveckla denna förmåga, ta så många franska kurser som möjligt i gymnasiet och högskolan.
  • Även om franska inte krävs för ditt jobb, är det en bra idé att lära sig språket eftersom du kommer att bo i Frankrike under hela ditt undervisningsavtal.
  • Metod 3 av 4:
    Möta övriga krav
    1. Bildbeteckningen blir en engelsk lärare i Frankrike Steg 10
    1. Vara av rätt ålder.Vissa jobb kräver att du faller inom ett föreskrivet åldersintervall.Undervisningsassistentprogrammet i Frankrike accepterar till exempel endast ansökningar från personer 20-35 år.
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 11
    2. Bevisa ditt franska kommando.Vissa jobb kommer att kräva att du talar franska.Det finns tre huvudsakliga sätt att bevisa att du är skicklig på franska.Det jobb som du ansöker kommer att ge information om hur de vill att du ska bevisa ditt franska.
  • Du kan bli ombedd att skicka in ditt universitets transkript för att visa vilka betyg du fick i dina franska kurser.
  • Du kan behöva skriva ett personligt uttalande om motivation på franska.
  • Det är också möjligt att du måste få ett brev av rekommendation från en fransk språkprofessor eller en utvärderare från Alliance Francaise.
  • Om du inte har tagit många (eller några) franska kurser kan du välja att ta ett standardiserat franskt språkprov.Detta är sällan nödvändigt, men Acing ett test som TEF, DELF eller DALF kan hjälpa din ansökan.
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 12
    3. Har någon tidigare erfarenhet i Frankrike eller utomlands.För att undervisa engelska i Frankrike måste du ha en viss grad av anpassningsförmåga och kulturell förståelse.Om du har spenderat tid på att resa eller arbeta i Frankrike eller en annan utländsk nation - speciellt en inom Francophone World (fransktalande nationer) - kommer du att öka dina odds för att hitta arbete som en engelsk lärare i Frankrike.
  • Bildbeteckningen blir en engelsk lärare i Frankrike Steg 13
    4. Ha någon tidigare undervisningsupplevelse.Vissa jobb kräver tidigare arbetslivserfarenhet som lärare.Om du har lärt dig engelska (eller ett annat ämne) i ditt hemland, kommer du att öka dina odds för att få ett jobbundervisning engelska i Frankrike.Om du har erfarenhet av att undervisa utomlands i ett annat främmande land blir du ännu mer attraktivt i arbetsgivarnas ögon.
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 14
    5. Få visum.Om du inte är i EU behöver du vanligtvis få ett arbetsvisum innan du kan bli en engelsk lärare i Frankrike.Processen genom vilken du får ett arbetsvisum varierar beroende på ditt land, men i allmänhet måste du få sponsring från en skola eller annan arbetsgivare i Frankrike, och tillämpas sedan genom din närmaste franska ambassad eller konsulat för ett visum för arbete.
  • Medborgare i Australien, Nya Zeeland och Kanada kan kunna undervisa på ett studentvisum.De mellan 18-30 år kunde ansöka om en arbetsferie.Kontakta ditt lokala franska konsulat eller ambassad för mer information om studentvisum och arbetsmöjligheter.
  • Metod 4 av 4:
    Hantera logistiken
    1. Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 15
    1. Ta reda på mer om institutionen.Innan du ansöker om och accepterar ett jobb vid en viss institution, ta reda på så mycket som möjligt om det.Om du har vänner eller släktingar i området, be dem att scout det för dig.Kontrollera forum och recensioner för skolan online för att avgöra om det är ett bra ställe att arbeta.
    • Om en viss skola kontaktar dig om ett jobb, fråga dem om telefonnummer eller e-postadress till en nuvarande infödd engelsk lärare.Prata med den här personen om deras erfarenhet för att få veta mer om hur det är att jobba på skolan.
  • Bilden med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 16
    2. Ordna ditt bostad.Ibland kommer din värdinstitution eller rekryteringsbyrå att tillhandahålla eller hjälpa dig att få bostäder.Men din bostadssituation kan också lämnas helt upp till dig.Om du redan har vänner eller kollegor i Frankrike, kan du be om att stanna hos dem (åtminstone tillfälligt).Annars, stanna i ett vandrarhem i ett par veckor medan du söker efter en lägenhet nära din arbetsplats.
  • Använd en reseguide för att identifiera prisvärda vandrarhem i det område där du arbetar.
  • Bildtiteln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 17
    3. Läs ditt kontrakt noggrant.Ditt kontrakt kommer att avgränsa viktiga detaljer om dina arbetsförhållanden.Var uppmärksam på detaljer som din lön, semesterlön, om du betalar för förberedelsestid och hur många arbetstider som förväntas av dig.Dessutom, ta reda på om din skola eller sponsring institution kommer att betala några reseavgifter du medför när du går till Frankrike.
  • Insistera på att få dessa viktiga detaljer i ditt kontrakt.Acceptera inte muntlig bekräftelse på ett visst arbetsförhållande i stället för ett svartvitt uttalande i ditt kontrakt.
  • Bild med titeln Bli en engelsk lärare i Frankrike Steg 18
    4. Bestäm om du vill vara en entreprenör.Vissa engelska undervisningsjobb tillåter dig att registrera dig som en "auto-entreprenör."Under den här statusen är du lagligt registrerad som frilanslärare snarare än som en vanlig anställd.Auto-Entrepreneur status kan låta dig kräva en högre lön, men du måste räkna ut hur man betalar skatter franska på egen hand.
  • Om du bara lär engelska i Frankrike under en kort tid är det bäst att undvika att bli en auto-entreprenör eftersom de administrativa utmaningarna kan vara betydande.Om du är i Frankrike för långdistans, kanske du vill överväga det.
  • Dessutom kan du bara registrera dig som auto-entreprenör om du har mer än en klient.Så om du arbetar heltid på en skola eller akademi och tar en deltids privat lektion, kan du kvalificera dig för automatisk entreprenörsstatus.
  • Tips

    Ta tillräckligt med pengar med dig att betala för två eller tre månaders kostnader.På det sättet, om du har några uppkostnader när du anländer (som inredning av din lägenhet, sätter en insättning på din lägenhet, etc.) Du kan göra det utan att gå bruten.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande