Hur man väljer en reklambyrå

Innan du väljer en annonsbyrå, ta en djupgående titt på dina annonseringsbehov och på förmågan, rykte och avgifter för de organ du är intresserad av. Den annonsbyrå du väljer kan skapa allt från utskriftsannonsering till e-postkampanjer, och kommer att spela en avgörande roll för att bestämma hur potentiella kunder ser ditt företag.

Steg

  1. Bild med titeln Välj ett reklambyrå Steg 1
1. Bestäm vilka tjänster du behöver. Innan du anställer en annonsbyrå, bestämma varför du anställer dem. Behöver du bara ett par marknadsföringsmaterial som produceras, till exempel ett försäljningsbrev eller vykort? Om så är fallet kan du helt enkelt behöva en frilansig copywriter eller grafisk designer, inte en fullskalig reklambyrå. Om du emellertid behöver en omfattande marknadsföringskampanj, med allt från tryckannonser till radiospots, behöver du förmodligen hjälp av en byrå. Du kommer sannolikt också att ha en byrå om du behöver hjälp med att bestämma vilken typ av reklamkampanj att starta, eller om du behöver någon att placera annonser för dig. Att veta vad du behöver hjälper dig att bestämma vilken typ av byrå att välja. Vissa byråer specialiserar sig på vissa format, till exempel radio- eller tv-reklam, medan andra erbjuder en bredare utbud av tjänster. Dessutom fokuserar vissa myndigheter främst på att skapa specifika reklammaterial, medan andra hjälper dig att definiera dina marknadsföringsmål och behov.
  • Bild med titeln Välj ett reklambyrå Steg 2
    2. Bestäm din annonseringsbudget. Större byråer tar ofta mer än mindre byråer, speciellt om de erbjuder fler tjänster. Medan du kanske vill anställa en framträdande byrå kan deras avgifter överstiga vad du har råd med. Som ett resultat kan du bara ha råd med begränsade tjänster från dem, men kunde ha en mer omfattande plan på en mindre byrå.
  • Bild med titeln Välj ett reklambyrå Steg 3
    3. Bestäm om du vill ha någon lokal. Med verktyg som e-post, videokonferens och snabbmeddelanden är det lättare än någonsin att kommunicera i realtid med människor över hela landet och till och med världen. Du är inte längre begränsad till att välja en byrå i din stad. Innan du väljer en byrå, bestämma om du vill ha någon som ligger i samhället du tjänar, speciellt om du är ett litet företag som serverar en viss stad eller en region. Medan du kan anställa en byrå på någon plats, vill du ha en som du kan besöka personlig? Eller är närhet mindre viktigt än bolagets kvalitet på arbete eller rykte, till exempel?
  • Bild med titeln Välj ett reklambyrå Steg 4
    4. Matcha storleken på ditt företag till storleken på annonsbyrån. Om du driver ett litet företag, kommer du förmodligen att bli bättre betjänad av en liten byrå. Större byråer kan erbjuda fler tjänster, men de kan tilldela sin topp talang till fler högprofilerade kunder. Med mindre byråer är du dock mer benägna att få personlig uppmärksamhet och ha tillgång till sina mest begåvade medarbetare, som ofta inkluderar VD eller VD. Om du är ett litet företag behöver du förmodligen inte alla de tjänster som erbjuds av en större byrå. Om du driver ett stort företag behöver du förmodligen att arbeta med en större byrå som kan hantera en bredare utbud av reklamtjänster.
  • Bild med titeln Välj ett reklambyrå Steg 5
    5. Ta en närmare titt på byråer du är intresserad av. Fråga om du kan besöka byrån och observera medarbetare på en typisk arbetsdag. Du får en bättre uppfattning om hur byrån arbetar, hur väl dess anställda arbetar tillsammans och om du känner dig bekväm med företagets stil och dess anställda. Begär också prover av arbete som produceras för andra klienter, och be om 2 eller 3 referenser från nuvarande eller tidigare klienter.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande