Hur man lämnar skilsmässa i georgien

Äktenskapet är ett civilt kontrakt som ingåtts av en äktenskapsceremoni, eller under vissa omständigheter, genom gemensam lagkoherering. Ett juridiskt äktenskap kan endast lösas av en domstolsorder. Innan domstolen kommer att överväga din skilsmässa i Georgien måste du uppfylla kraven på uppehållstillstånd och ange skälen för att vilja ha skilsmässa. När parterna är överens eller det finns liten egendom och inga barn, är processen väldigt enkel och kan hanteras utan advokat. När det finns meningsskiljaktigheter om barn eller egendom, bör du starkt överväga att söka råd om en advokat innan du fortsätter.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för din skilsmässa
  1. Bild med titeln Minska dina studielånsbetalningar Steg 1
1. Bekräfta att du måste bli skild. De flesta äktenskap är med licens och ceremoni. Om ett äktenskapsintyg lämnades efter en kyrka eller civilceremoni, måste du få skilsmässa. Georgien har historiskt erkänt gemensamma lag äktenskap. Gemensamma lagen äktenskap uppstår när ett vuxenpar öppet bor som gift, även om ett äktenskapsintyg aldrig arkiverades. Gemensamt lagens äktenskap är förbjudet i Georgien 2010 och lagen uttryckligen säger:
  • Om du ingått ett gemensamt lag äktenskap före 1 januari 1997, erkänns det av staten. Därför måste du få en skilsmässa.
  • Om du började bo tillsammans utan att gå igenom en äktenskapsceremoni efter den 1 januari 1997, även om du sa att du var gift och agerade gift, du låt bli måste få en skilsmässa. #Konfirm din behörighet att söka en skilsmässa i Georgien. För att få tillgång till Georgia State Court-systemet måste du fastställa att du eller din make bor i staten. Enligt Georgiens lag finns det tre sätt att etablera bostaden som står med ditt behov av att lämna din skilsmässa.
  • Du måste ha varit en bona fide bosatt i staten i minst sex månader innan du filar för skilsmässa. Du behöver inte ha bott på samma adress, men var tvungen att ha behållit bostad i staten. Du kommer att svära till ditt hemvist i din framställan och kan bli ombedd att bevisa det i domstol. Beviset innehåller körkort, väljareregistrering, räkningar och hyresintäkter.
  • Om du bor i ett annat tillstånd kan du fortfarande fila för skilsmässa i Georgiens domstolar om din make har varit bosatt i staten i minst sex månader.
  • Om du har varit bosatt på någon "Förenta staternas armépost eller militär reservation inom detta tillstånd" I minst ett år kan du fila för en skilsmässa i ett län intill basen. Var beredd att dokumentera ditt hemvist på bas eller i militärstyrda bostäder.
  • Bilden med titeln Få ett jobb i ett annat tillstånd Steg 2
    2. Bestäm ditt län av arkivering. Generellt, i Georgien, filar du för skilsmässa i länet där din make bor. Om din make har flyttat ut ur staten, kan du lämna in ditt bostadshus. I en obestämd skilsmässa där din make godkänner kan du lämna skilsmässan i ditt län. Statlig lag har inget specifikt krav på hur länge du eller din make måste bo i ett län innan du arkiverar, men det är en bra idé att vänta minst 30 dagar för att du är i överensstämmelse med lokala regler.
  • Bild med titeln Utför Research Steg 2
    3. Samla informationen för din framställan. Du måste inkludera specifik information i din skilsmässa framställan. Ett bra sätt att komma igång är att slutföra frågeformuläret som utvecklats av rättshjälp av Georgien.Personal advokater av rättshjälp är välkända i Georgien skilsmässa proceduren och utarbetat detta som en guide för att hjälpa till i din pre-skilsmässa planering. Om en sektion inte gäller för dig, korsa den ut.
  • Bild med titeln Sluta likna någon Steg 5
    4. Bestäm om namnändringar. Om en make antog den andra makans namn under äktenskapet, har de valet att hålla sitt gifta namn eller återgå till sitt ursprungliga namn. Vilken make som förbereder dokumenten måste ta hänsyn till detta och inkludera det i framställningen.
  • Bild med titeln Gör en månadsbudget Steg 3
    5. Förbered dig för att betala avgifterna. Det finns en avgift på ungefär $ 200 till fil för skilsmässa i Georgien. Det kan finnas ytterligare avgifter för en processserver, dokumentberedning och för administrativa kostnader som kopior.
  • Om du är låginkomst kan du vara berättigad att få den inlämnande avgiften minskad eller upphävd av domstolen. Detta kallas förfarande I forma pauperis. Juridiskt hjälp av Georgien har ett applikation av blankar som du kan fila med din framställan. Om det accepteras av domstolen kan ditt ärende fortsätta. Om det nekas, kommer din skilsmässa inte att läggas på domstolens kalender tills avgiften betalas.
  • Del 2 av 3:
    Arkivera din skilsmässa
    1. Bild med titeln Var lugn Steg 21
    1. Bestämma orsaken till skilsmässan. Georgiens lag tillåter totalt 13 olika juridiska skäl, som kallas grunder, för en total skilsmässa. Tolv är felbaserade. Du kommer att behöva hävda, och senare bevisa att din make gjorde något fel. Den sista, och vanligaste, är det inte felet, ett enkelt uttalande om att äktenskapet är "oåterkalleligt bruten."
    • De felbaserade grunderna inkluderar äktenskapsbrott, impotens, vanlig berusning, narkotikamissbruk, och att äktenskapet var bedrägligt. Många av dessa grunder går tillbaka till de ursprungliga lagarna om över ett sekel sedan.
    • Skilsmässa är en mycket stressig tid och det är inte ovanligt att vilja straffa din make för felaktighet och lista så många fel som möjligt i skilsmässa framställningen. Innan du gör det, bör du överväga att tala med en advokat. När felet används som skilsmässa har din make rätt att inte bara kräva försvar och efterfrågan du tillhandahåller bevis för dina anklagelser, men också lämna ett motkrav med påståenden om fel mot dig. Om inte en advokat rådgör dig att en felbaserad skilsmässa är i ditt bästa intresse, till exempel fysiskt våld, överväga starkt att använda alternativet utan fel.
  • Bild med titeln meddela din pensioneringssteg 8
    2. Förbered din skilsmässa framställan. Du kommer att använda informationen från ditt frågeformulär för att förbereda skilsmässa petitionen för arkivering med domstolen. Som någon som agerar utan en advokat, kallas att vara prosa, Du kommer att få revisionsrätten. Men dina dokument måste dock vara fullständiga och passera laglig möss som ska accepteras av domstolen. En välberedd skilsmässa framställan är det första steget till en okomplicerad skilsmässa.
  • Lagligt hjälpmedel av Georgien har ett fill-in-blank skilsmässa för överenskomna och obestridda skilsmässor både utan barn och med barn. Dessa former kan endast användas om du och din make är i fullständig överenskommelse om skilsmässa och är båda villiga att skriva ut på dokumenten.
  • Georgia tillåter obundna juridiska tjänster. Det innebär att advokater kan förbereda skilsmässa framställningar och andra dokument för antingen en timme eller platt avgift. Förvänta dig att betala mellan $ 100 och $ 500 beroende på komplexiteten. Även om du och din make är överens om villkor, om du har en komplex fastighetssituation, kan det vara värt att ha en advokat förbereda och granska din bosättning.
  • Tredjeparts dokumentberedning och online dokumentgenereringstjänster. Det finns flera vinstdrivande och självhjälpstjänster som är tillgängliga för att förbereda dokument som inte är till utan kostnad. Kvaliteten kan variera och du använder dem på egen risk. Ett sätt att kontrollera kvaliteten på tjänsten är att utföra en online-sökning med namnet på tjänsten och "klagomål" eller "recension" att se om någon har några åsikter på webbplatsen.
  • Bild med titeln Ansök om barnstöd Steg 21
    3. Förbered de barnspecifika dokumenten. Om du och din make har barn under 18 år måste du inkludera planer för föräldraskap och ekonomiskt stöd från dina barn.
  • Georgiens lag kräver att skilsmässa föräldrar följer en föräldraplan. Detta dokument kommer att specificera föräldra tidsplaner, semestertider och eventuella ansvarsområden som du och din make vill specificera i planen. Ju mer kooperativ Föräldrars plan är desto mer sannolikt kommer domstolen att acceptera det utan ändring.
  • Alla skilsmässor med mindre barn måste innehålla en Barnstödberäkning. Om du eller din make är arbetslös och inte inaktiverad, kommer domstolen att anta att du kan tjäna minimilön och kommer att basera beräkningar på den lönen.
  • Barnstöd är inte ett statiskt nummer. Stödbeloppet beror på antalet barn och fastställs av lagstiftaren i förpliktiga tabeller. I en enkel beräkning, om det finns tre barn och den kombinerade brutto månadsinkomsten hos båda föräldrarna är $ 4000, ställer bordet det totala stödet på $ 1,280 per månad. Det beloppet kommer att delas mellan de två föräldrarna baserat på deras andel av bruttoinkomsten. Om den vårdnadshavare bidrar med 40 procent av bruttoinkomsten och den icke-vårdnadshavare bidrar med 60 procent, kommer barnstödsskyldigheten att vara 60 procent på $ 1 280 eller $ 768.
  • Parterna kan avvika från det presumtiva barnstödsbeloppet om båda är överens och kan visa att det finns tillräckliga resurser för att ge barnets behov. En Barnstödberäkning behöver dock fortfarande fästas på skilsmässa.
  • Om du och din make inte kan komma överens om vårdnad och stöd från dina barn, kan domstolen hänvisa dig till alternativ tvistlösning (ADR), inklusive medling. Om domstolen beställer dig till ADR, kommer din skilsmässa inte att beviljas eller ställas för rättegång tills du har gjort en god tro för att lösa de omtvistade punkterna. Medlingskostnaderna är vanligtvis uppdelade mellan parterna och enligt Cobb County Court, genomsnittet ca $ 175 per timme.
  • Om skilsmässan är grundad i våld i hemmet eller trovärdiga hot om barnmisshandel, bör du samråda med en familjerättsadvokat innan du lämnar ditt ärende som en prosa tvister. Detta är att skydda dig från att tvingas till ADR och hamna i en potentiellt farlig situation.
  • Bild med titeln Köp ett lager utan ett börsmäklare Steg 7
    4. Skriv och notera dina dokument. Om du och din make är överens, kommer du båda att underteckna dokumenten i närvaro av en notarie. Blå bläck är att föredra att visa signaturerna är ursprungliga.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn Steg 18
    5. Fyll dina dokument på tingshuset. Om din make har kommit överens om skilsmässan, kommer du att arkivera ett upphävande av servicedokument. Om inte, kommer du att ta en uppsättning filstämplade dokument till antingen sheriffen eller en privatprocessserver som kommer att leverera dem till din make. Förvänta dig att betala mellan $ 20 och $ 50 för denna tjänst. Denna avgift kan inte avstå från domstolen. Din make har cirka 20 dagar efter att ha tjänat till att svara på framställningen.
  • Bild med titeln Välj rätt skilsmässa advokat Steg 7
    6. Planera ditt domstolsdatum. Beroende på skilsmässa komplexiteten kan fallet vara planerat för ett preliminärt hörapparat. Annars, på en överenskommen konsensuell skilsmässa, kommer du sannolikt att vara planerad till ett enda sista hörapparat efter utgången av tjänsteperioden.
  • Del 3 av 3:
    Slutföra din skilsmässa
    1. Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 12
    1. Delta i din domstolsförhandling. Oavsett om det här är en preliminär utfrågning eller den slutliga hörseln, måste du, som framställaren, vara närvarande. Om du inte visas, kan din skilsmässa försenas allvarligt eller till och med avskedad.
    • Vara i tid. Ge dig gott om tid att parkera och hitta tingshuset. Ordna till barnomsor, domare tillåter inte vanligtvis barn i rättssalen och de kan inte lämnas obevakade.
    • Du kan ta med en följeslagare för hjälp och moraliskt stöd, men din vän kan inte komma upp till bordet med dig. Stå när du tar itu med domaren och svara på alla frågor. Om du inte förstår en fråga, be domaren att förklara.
  • Bild med titeln Ändra ditt namn i Texas Steg 13
    2. Ta emot dina dokument. Du är skild så snart domaren tecknar orderna. Du och din ex-make kan börja separera egendom och ordna barnbesök.
  • Du kan göra kopior av ditt skilsmässa dekret efter behov för att ändra ditt namn på din identifiering, leasingavtal, kontrakt och för ditt barns skola. De flesta enheter kommer att acceptera en kopi av dekretet. Men vissa organ eller organisationer kan kräva en certifierad kopia av dekretet. Kontakta domstolen för instruktioner om hur du beställer certifierade kopior. Det kan finnas en liten avgift för den här tjänsten.
  • Bild med titeln Förbered en kraft av advokat Steg 2
    3. Vänta på att din skilsmässa slutföras. Trots att domarens underskrift beviljade din skilsmässa, är den inte lagligt slutfört till 31 kalenderdagar efter det att skilsmässa dekretet lämnats in med domstolen. Detta är den överklagandeperiod där din make kan lämna en överklagande för att ändra villkoren i avtalet. Detta är extremt sällsynt och mycket svårt att göra, så oroa dig inte. Primärigniseringen av detta är att du inte kan gifta sig tills den 31-dagarsperioden har löpt ut.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Du kanske också vill överväga om arkivering för separation är något som uppfyller dina behov.

    Varningar

    Du bör samråda med en advokat innan du undertecknar något som kan påverka dina juridiska rättigheter eller skyldigheter.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande