Hur man köper en ny bil genom fleet sales

Om du köper en ny bil kanske du vill överväga att gå igenom flottaförsäljningen.Fleet-försäljningen riktar sig till chefer, högvalsar och personer som köper bilar för företag, men många flottaavdelningar kommer att sälja till allmänheten också.Att köpa en bil genom Fleet Sales minimerar besväret med att köpa en bil eftersom priserna vanligtvis är förhandlingsbara och börjar till lägsta möjliga pris.Eftersom du praktiskt taget köper grossist kan du bättre hantera den bil du vill ha.

Steg

Del 1 av 3:
Att räkna ut dina automotive behov
  1. Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 1
1. Identifiera dina specifikationer.Den första delen av någon bilköpsprocess är att räkna ut vad du vill ha i en ny bil.Tänk på färgen, tillverkaren och alternativen för din bil.Några av dessa kan vara irrelevanta för dig, men vissa kan vara viktiga.Tänk på vad som är viktigt för dig i en bil och vad du ska göra med din bil innan du bestämmer vilken som ska köpas.
  • Vissa funktioner kan bero på dina avsikter för bilen.Om du tänker ha timmer i ditt nya fordon, borde du till exempel välja en robust pickupbil, inte en liten kompaktbil.
  • Om du har flera barn du planerar på frakt till fotbollsövning, skola och extracurricular aktiviteter, kanske du vill ha en minivan.
  • Bestäm vilka delar av din specifikation som är frivillig eller förhandlingsbart.Om du föredrar skifferblå men kommer att överväga kobolt eller vill, men inte kräva ett taklucka, skriv det där, men avslöjar inte det direkt.Du kan förhandla om dessa valfria punkter senare, om det är vettigt att göra det.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 2
    2. Bestäm din budget.Hur mycket är du villig att släppa på din nya bil?Om du planerar att sälja din nuvarande bil, bör du inkludera pengarna i beräkningarna när du ställer in din budget.Var realistisk när du ställer in din budget.Köp inte en bil som inte är överkomlig för dig.
  • Du kan också tänka på att få finansiering för din bil.Undersök vilka typer av lån du kvalificerar dig för med din bank eller kreditförening.
  • Glöm inte att beräkna kostnaderna i samband med skatter, licensiering och (potentiellt) intresse.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 3
    3. Forskning nya bilar online.Hitta en bil som uppfyller dina specifikationer.Överväga bilar som har höga krav på säkerhet och övergripande kvalitet utöver bilar som uppfyller listan över specifikationer som du tidigare har utarbetat.Kontrollera både användarrecensioner och professionella recensioner skrivna av bilexperter.
  • Konsumentrapporter, Kelly Blue Book, och Auto Trader är användbara källor för att undersöka och jämföra bilar.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 4
    4. Förstå flottans försäljningsprisprocess.Typiskt är det slutliga priset på en flotta försäljningsbil mellan $ 250 och $ 1000 över fakturakursen (vad återförsäljaren betalade för bilen). Fleet Sales Manager kan prata om priset på den bil du är intresserad av från denna referenspunkt.Till exempel, om flottaförsäljningschefen berättar att en bil är "$ 400 över", det betyder att det är $ 400 över fakturakursen.En bil som fakturerades för $ 20.000, då skulle kosta $ 2 400.
  • Varje år kommer de flesta återförsäljare var som helst mellan $ 200 000 och flera miljoner dollar i volymbonusar (rabatter som ges till återförsäljare när de flyttar ett visst antal fordon).Därför är deras fakturapris vanligtvis inte en sann representation av kostnaden för fordonet till återförsäljaren.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 5
    5. Kontrollera försäljningspriset på den bil du vill ha.Vet vad försäljningspriset på den bil du är intresserad av är.Att veta återförsäljarens fakturapris och MSRP är de viktigaste sakerna när de köper genom försäljning av flottan.De flesta återförsäljare kommer inte att tveka att ge dig den här informationen, om du frågar.Om priset ligger inom ditt sortiment, fortsätt med inköpsprocessen.Om det inte är, hitta en bil som bättre uppfyller dina ekonomiska specifikationer.
  • Många onlineverktyg hjälper dig också att räkna ut vad ett rimligt pris för en viss bil är.Till exempel databasen på http: // edmunds.com / tmv.html erbjuder både MSRP och faktiska priser som betalas på en mängd olika fordon.
  • Del 2 av 3:
    Kommunicera med flotta försäljningsavdelningar
    1. Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 6
    1. Kontakta lokala återförsäljare.Det kan dock vara lite knepigt, för att säljaren kan försöka avleda din shopping till sin egen avdelning och kanske till och med låtsas vara flotta säljare.Av den anledningen är det bäst att identifiera vem som återförsäljarens flottachef är innan han ringer till återförsäljaren.
    • Fråga operatören eller receptionisten för namnet på Fleet Manager.Om du frågas varför du vill veta Fleet Manager namn, säg att du gör forskning för ditt företags kommande bilköp.
    • Vara så insisterande som du behöver vara.När du har namnet, be om att prata med chefen och berätta för honom / henne att du är intresserad av att köpa en bil snart. Ge en viss tidsram (till exempel tre dagar) för att visa att du är allvarlig.
    • Ring under vanliga veckodagens öppettider. Fleet chefer och säljare handlar om företag, som vanligtvis fungerar på det schemat.
    • Om chefen frågar vilken verksamhet du är ansluten till, ge namnet på det företag du arbetar för. Ljug inte, och säg att bilen är för företagsanvändning när det inte är det.Fleet Managers får ofta sälja till privata köpare, och om du hanterar processen professionellt, bör chefen inte ha något problem med dig.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 7
    2. Ange dina krav.Telefon, fax eller maila din specifikation till flotta avdelningar eller chefer på flera återförsäljare med en begäran om bud.Återigen, var noga med att det kommer till flottavdelningen genom att använda specifika namn, telefonnummer och e-postadresser till flotta avdelningschefer eller säljare.
  • Observera på begäran om bud som du vill ha sitt bästa pris och att du frågar andra återförsäljare.Detta bör bidra till att förkorta processen.
  • Om du är villig att vänta på den bil du vill beställas eller överföras från en annan återförsäljare, ange så mycket på ditt specifikationsblad.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 8
    3. Träffa flotta chefer.Efter de olika flottacheferna kommer tillbaka till dig med ett bud, gör ett möte för att träffa de som har det du letar efter.Om allt du får är en inbjudan att komma till återförsäljaren utan något slags bifogat bud, ignorera det - de har förmodligen inte vad du vill och hoppas kunna övertyga dig om att få något annat.
  • Om du får ett bud som inte matchar exakt med dina specifikationer, cirkla eller understryka eventuella skillnader så att du kan fråga om dem senare.
  • Om du inte ser bud som du vill, överväga att expandera din återförsäljare eller shoppa för en annan bil.
  • Expertips
    Bryan Hamby

    Bryan Hamby

    Professionell Auto Brokerbryan Hamby är ägare till Auto Broker Club, en pålitlig auto mäklare i Los Angeles, Kalifornien. Han grundade Auto Broker Club 2014 ut ur en passion för bilar och en unik talang för att anpassa bilhandlaren för att vara på köparens sida. Med 1 400 + erbjudanden stängdes och en 90% kundretention, är Bryans fokus för att förenkla bilköpserfarenheten genom öppenhet, rättvis prissättning och kundservice i världsklass.
    Bryan Hamby
    Bryan Hamby
    Professionell auto mäklare

    Fleet-försäljningen handlar vanligtvis med företag, bilmäklare och organisationer. De flesta som går genom flottans försäljning köper i bulk för sina anställda, så sanna flottaförsäljningsavdelningar är inte alltid villiga att förhandla på en enda enhet. Fleet säljare är vanligtvis inte vanligtvis på försäljningsgolvet, utan snarare i en helt annan byggnad från återförsäljaren.

  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 9
    4. Utvärdera bilen.Be om att se bilen du överväger.Inspektera det noga.Leta efter Dings i fönstren, repor på ytan, plana eller låga däck och andra ofullkomligheter.POP stammen och huven och leta efter allt som kan vara tomt.Läs fönstret klistermärken för att säkerställa att modellen har alla egenskaper du letar efter.Slutligen kör testbilen bilen.
  • Även om du har testat den exakta modellen redan, ibland har enskilda bilar tillverkningsvariationer, och det är värt att ta en snabb spinn för att se till att allt är i bra form.
  • Under provkörningen lyssnar du på udda ljud som kommer från motorn, oanvändbara funktioner som Power Windows och andra problem.
  • Kom ihåg att du ska spendera mycket pengar och mycket tid i den här bilen, så du bör vara säker på att bilen har allt du letar efter.
  • Del 3 av 3:
    Inköp av bilen
    1. Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 10
    1. Fråga om relevanta rabatter. Be återförsäljaren att avstå från återförsäljarens avgift om du köper för ett företag.Många flotta avdelningar avstår från dessa avgifter utan att du ber dem att göra det, men titta över det slutliga försäljningskontraktet för att se till att de gör det.Fråga att tillverkarens rabatter beaktas i det slutliga försäljningspriset också.
    • Om Fleet-försäljningsrabatterna är oförenliga med regelbundna återförsäljningsrabatter, fråga att den mer gynnsamma uppsättningen av försäljningsrabatter tillämpas på ditt köp.Till exempel, om flottförsäljning erbjuder bilar på fakturakursen plus $ 500, men återförsäljaren driver en försäljning på den speciella bilen som är lägre än flotta försäljningspris, fråga återförsäljaren att sälja dig bilen till det lägre detaljhandeln.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 11
    2. Leta efter den bästa affären.Efter att ha mottagit alla bud från de återförsäljare du kontaktade, svara på alla återförsäljare utom den som erbjöd dig det lägsta priset och fråga dem om de kan slå det lägsta budet.
  • Ta sedan dina två lägsta erbjudanden och ring återförsäljaren med det högre av de två.Gör ett fast erbjudande att köpa bilen till ett pris som är något lägre (kanske $ 200) än det lägsta budet - om de säger ja, be dem att faxa dig som bjuder omedelbart och göra ett möte för att fylla i pappersarbetet och köpa bilen.Om de säger nej, ring återförsäljaren med det lägsta budet och göra ett möte för att fylla i pappersarbetet och köpa bilen.
  • Starta den här processen en vecka före slutet av månaden får du bättre bud eftersom det är när de flesta återförsäljare är angelägna om att flytta lager.
  • Köp under gynnsamma förhållanden.Till exempel kan du välja att köpa en sommarbil (en konvertibel, till exempel) under vintern.Ibland kommer en återförsäljare att släppa sitt försäljningspris några hundra dollar för att flytta en inaktuell bil från deras parti.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 12
    3. Avgör inte för något mindre än vad du vill ha.Hitta en återförsäljare som erbjuder exakt vad du letar efter.Ditt område, när det gäller bilhandlare, borde vara ganska stora.Om du kan spara $ 500 eller $ 1000 eller mer genom att gå till en annan återförsäljare, eller få något mycket närmare vad du vill, kan det vara väl värt en engångsresa till en återförsäljare några städer borta.
  • Vänta på att de olika återförsäljarna svarar med en offert och jämför erbjudandena.Läs varje erbjudande noggrant.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 13
    4. Stäng affären.En annan unik sak om att hantera flottaförsäljningen är att en flottachef eller säljare kan göra allt - sälja bilen och ordna finansiering - utan kryptiska samråd mellan detaljhandels- och finansieringsavdelningarna som du skulle kunna uppleva. Om du inte har ordnat din egen finansiering, kan flottans försäljningsavdelning hjälpa dig.Men var beredd att göra ett kontantköp, eftersom många försäljningsavdelningar förväntar sig att du kommer att göra det.
  • Bild med titeln Köp en ny bil genom Fleet Sales Steg 14
    5. Ansök om ett flotta nummer. Om du köper ett antal bilar genom flottförsäljning för ditt företag och planerar att göra det igen i framtiden, bör du få ett flotta nummer.Fleet-numret gör det möjligt för dig att kvalificera dig för djupare rabatter än vad du skulle vara privatköpare.När du får ett flotta nummer från automaker kan du använda den i framtida inköp för att släta transaktionen.
  • Kontakta den automatiska tillverkaren som är intresserad av att köpa från för att ansöka om ett flotta nummer.
  • Om du bara köper en privat bil för dig själv genom flottaförsäljning behöver du inte (och kan inte få) ett flotta nummer.
  • Tips

    De flesta återförsäljare har en flotta avdelning.Inte alla flottaavdelningar föredrar att hantera allmänheten.Om du inte är säker, ring dem och fråga.
  • Genomföra dig professionellt när du går igenom flottavdelningen.Var respektfull för sin tid och resurser.
  • Tänk på att du kan använda en vanlig bilförsäljare till din fördel på ett sätt som du inte kan med en flotta avdelning. En extra bil till en flotta avdelning kommer inte att göra eller bryta dem, så de kommer inte göra någonting dumt för att få ditt företag. En enskild detaljhandel säljare kommer sannolikt att ha personliga och grenmål att slå, och en bil kan vara skillnaden mellan dem att få en bonus och få ingenting. Det innebär att det ibland är i deras intresse att sälja en bil på antingen en liten förlust eller bryta jämnt - ett faktum som innebär att om du är erfaren i förhandlingar (och har tur och timing på din sida) kan du få ett fynd.
  • Prata med andra som har köpt flotta försäljningsfordon för mer råd.
  • Förhandlareägare hänvisar vänner och familj att köpa från flotta.
  • Var medveten om modellåret för bilen (er) som intresserar dig.När nya modeller kommer ut, kommer de att beordra högre priser än något som har varit tillgängligt ett tag.
  • Varningar

    Förhandla alltid på pris, aldrig på månadsbetalning.När du får ett pris som du vill, räkna ut kostnaden över livet för vilket lån du kommer att ha, och förstå exakt hur mycket du betalar för att låna pengarna för din bil.
  • Rusa inte in i ett bilköp.Ta din tid och utvärdera alla dina alternativ.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande