Hur man köper sängkläder

VIDEO

Är du stumped av den massiva utbudet av sängkläder som butiker verkar erbjuda? Att välja det perfekta sängkläderna kan vara överväldigande, men att veta vad du vill ha innan du går till affären kan lindra din stress. Du vill vara bekväm när du sover, så ta din tid och ha kul när du väljer sängkläder som passar dina behov och personlighet.

Steg

Del 1 av 3:
Köpa lakan
  1. Bild med titeln Köp sängkläder Steg 1
1. Välj ark som passar din madrass. Ta reda på vilken storlek du behöver köpa genom att markera taggen på din madrass. Drottning och kung är de enklaste sängkläderna för att hitta i butiker, medan full och kalifornisk kung är lite mer sällsynta. Tvåbäddsängar görs vanligtvis för enkelsängar.
  • Var noga med att leta efter monterade lakan som är tillräckligt djupa för att passa över madrassen och ta med madrassens tjocklek. Plåtstorlekar är typiskt enligt följande: Twin, 39 x 75"- Full, 54 x 75"- Drottning, 60 x 80"- Kung, 76 x 80".
  • Bild med titeln Köp sängkläder Steg 2
    2. Välj ett arkmaterial. Typen och kvaliteten på tyg du väljer kommer att påverka hur bekväm du är som du sover, så välj klokt - bomulls- eller bomullsblandningar är det mest rekommenderade valet. Flannelplåtar kan hålla dig varm på vintern, men på varmare kvällar kan du vara för varm i flannellark.
  • Bild med titeln Köp sängkläder Steg 3
    3. Bestäm om en stil och tema för dina lakan. Vill du ha en rand, polka dot eller en blommig design? Sängkläderna är det första som människor kommer att märka när de går in i ditt sovrum, så välj sängkläder som matchar din smak. Om du vill göra ett intryck, välj djärva färger - om du hellre visar underskattade sängar, välj dämpade, coola färger som mörkblå eller grå.
  • Bild med titeln Köp sängkläder Steg 4
    4. Kontrollera tråden på etiketten. Trådräkning avser tätheten hos väven i trådar per kvadrattum. Ju högre trådantalet är, då är de dyrare arken beror på att mer material, spunnet är mer fint, behövs för att göra dem. Högre trådantal indikerar bättre kvalitet. Till minimum bör din trådtal vara 175-200, men för kvalitetsplåtar, sikta på ett trådantal på 350.
  • Del 2 av 3:
    Välja sängkläder
    1. Bild med titeln Köp sängkläder Steg 5
    1. Välj en täcke som matchar dina ark. Välj en täcke som matchar temat och stil som ditt sovrum uttrycker. Om du bor i ett varmt klimat, överväga en lätt täcke. Tjocka, tunga täcken är idealiska för kalla klimat.
  • Bild med titeln Köp sängkläder Steg 6
    2. Välj en duv. En duvet är ett avtagbart lock som vanligtvis är gjord av nerfjädrar. Det ska spridas över dina ark. Om du väljer att använda en duvet, kommer du sannolikt inte att behöva en tröstare också. Men du borde köpa en Duntäcke För att skydda duvet.
  • Bild med titeln Köp sängkläder Steg 7
    3. Överväg att köpa en sängkläder. De flesta sängkläder kommer med ett monterat ark, ett övre ark, en tröstare och en eller två kuddar. Denna förpackade affär kan vara ett enkelt sätt att spara pengar. Du kan behöva köpa en filt eller ytterligare sängkläder separat.
  • Del 3 av 3:
    Visar dekorativt sängkläder
    1. Bild med titeln Köp sängkläder Steg 8
    1. Köp kuddar och örngott. Kom ihåg att förse dig med kuddar och örngott, eftersom ingen säng är komplett utan plats för att vila ditt huvud. Om möjligt, köp kuddar som matchar dina lakan och tröstjärnan. Små kasta kuddar kan vara en färgstark och rolig accent till ditt sängkläder.
  • Bild med titeln Köp sängkläder Steg 9
    2. Inkorporera en täcke. En mönstrad täcke kan lägga till ett stänk av färg till ditt sängkläder. Det kan också ge din säng en bekvämare och unik känsla. Sprida täcken över sängkläderna, eller vika den och placera den vid foten av sängen.
  • Bild med titeln Köp sängkläder steg 10
    3. Tvätta dina nya sängkläder. Kontrollera att din maskin kan hantera belastningen av sängkläder. Vissa täcken kan kräva att du tar dem att vara professionellt torra rengjorda, eller du kan ta med dem till en tvättmat, som tenderar att ha några större maskiner för detta ändamål. Var tålamod och följ omvårdens anvisningar (finns på produktens tagg).
  • Om du tvättar hemma eller vid tvättstugan, undvik att använda hårda rengöringsmedel. Använd den extra sköljcykeln. Tillåt täcken ca 3-4 timmar att torka helt.
  • WikiHow Video: Hur man köper sängkläder

    Kolla på

    Tips

    För att ge dina lakan en skarp, lyxig känsla, ta dem till kemtvätten eller tvättmaskinen för rengöring och tryckning före användning.
  • Det viktigaste att komma ihåg är att välja sängkläder som känner sig mest bekväma.
  • Tänk på din sömn och morgonrutiner när du väljer sängkläder. Gillar du att sova under lager? Föredrar du att vara varm eller cool när du sover? Har du något emot att göra din säng varje morgon? Svaren på dessa frågor kan hjälpa dig att bestämma det bästa sängkläderna för dina behov.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande