Hur man köper rätt mobiltelefon

För att köpa rätt mobiltelefon måste du ta hänsyn till en mängd olika faktorer. Det finns många mobiltelefoner tillgängliga, och vissa är definitivt bättre än andra.Inte alla mobiltelefoner är dock avsedda för samma slutanvändare.

Steg

  1. Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 1
1. Om du planerar att köpa en mobiltelefon till ett rabatterat pris genom att underteckna ett kontrakt med en mobiltelefonbärare, är det viktigt att först välja transportören. Faktorer att ta hänsyn till när man väljer en operatör är täckning, pris, textning / webb / multimediaplaner, kundservice betyg.
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 2
    2. När du har bestämt en bärare, eller om du kommer att köpa en olåst telefon vid hela detaljhandelspriset, använd en telefonfinnare som den på Phone Scoops hemsida (listad i externa länkar).
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 3
    3. Om du är en icke-teknisk användare (du vill använda mobiltelefonen exklusivt som en telefon, inte en handhållen spelkonsol eller pocket-PC), är det inte nödvändigt med en kamera, MP3-ringsignaler, videouppspelning och meddelanden.
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 4
    4. Om du är en mellanklass användare, titta på telefoner som har funktioner som en kamera eller MP3-ringsignal. Mellanklass användare tenderar att inte köpa telefoner med multimediaspelare eftersom de tenderar att lägga till en betydande kostnadsökning.
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 5
    5. Om du är en high-end användare, kolla in funktioner som MP3-uppspelning, support för trans-flash expansionskort, en kamera över 1 mega-pixel, videouppspelning eller blå tand.
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 6
    6. Om du är en riktig hackare och vill lära dig mycket, tänk på den öppna, programmerbara enheten som körs Maemo, Openmoko eller något liknande. Sådana telefoner är dock verkligen mer för att studera och kan vara mindre bekväm i daglig användning.
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 7
    7. Bestäm vad du vill, vad du ska använda telefonen för, och viktigast av allt vilken typ av mobiltelefonanvändare du är.
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 8
    8. Tänk på den typ av person du är. Fråga dig själv om du missar saker ofta eller om du släpper saker ofta. Välj en mobiltelefon som är täckt av mobilförsäkring. En extra avgift krävs per månad men det kommer att spara dig hundratals dollar om telefonen är förlorad, stulen eller om det finns fysisk eller flytande skada.
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 9
    9. Många telefoner har lite frustrerande "funktioner" Det är inte omedelbart uppenbara. Till exempel: Visar endast den tid då tjänsten är tillgänglig, gränser för textmeddelande och avstängningsljud som inte kan stängas av (verkligen pinsamt på bio).Fråga en försäljningsperson eller en vän som äger samma modell om specifika funktioner innan du köper.
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 10
    10. När du överväger om du vill köpa din nya mobiltelefon handenhet, överväga att söka online-resurser med oberoende användarrecensioner. Ofta om en handenhet har varit ute i en månad kommer användarna att ha redan funnit några större problem med sin handenhet och publiceras på konsumentwebbplatser. Du kan vara övertygad om att du väljer rätt mobiltelefon innan du gör ditt högköpsköp.
  • Bild med titeln Köp rätt mobiltelefon Steg 11
    11. Om du har för avsikt att köpa din nya mobiltelefon online för ytterligare besparingar kan det vara värt att poppa in i din lokala återförsäljare först. Få en känsla för telefonerna och en titt på de olika storlekarna, skärmar och operativsystem för att se vad som bäst passar dina personliga förmågor och handstorlek. Du kan också få demonstrationer och eventuella frågor du kan ha. De kommer att försöka uppmuntra dig att registrera dig, men du kan alltid säga nej tack när du har den information du vill ha. Gå sedan hem och kolla online för bättre erbjudanden.
  • Tips

    Köp tillbehör från en företagsaffär av din mobiltelefonleverantör eftersom det finns en separat garanti för dem. Om du köper ett headset på gatan för fem dollar kan du inte ta tillbaka det om det bryts. Vid en företagsaffär kan du betala mer men det kan bytas genom garantiprogrammet för 1 helår. Håll alltid ett kvitto.

    Varningar

    Gå inte ut och "impulsköp" en mobiltelefon.Detta kommer sannolikt att resultera i att köpa en telefon med för få / många funktioner.
  • Var medveten om att även med försäkringar är de flesta telefoner inte täckta för flytande skada (se relaterad artikel nedan).
  • Olika telefoner får också olika mottagning, så du kan ha en bärare med riktigt bra service, men en telefon med dålig mottagning och ljudkvalitet! Kolla in det här också.
  • Olika telefoner ger olika mängder strålning. Om du är orolig för detta, kolla SAR-värdet för den modell du planerar att köpa på FCC: s webbplats. 1.6 watt per kilo är den högsta tillåtna strålningsnivån i USA.
  • Dra full nytta av 30-dagars provperiod för att kolla din telefon och nätverkskvalitet för ditt område. Fråga vilka avgifter du kommer att vara ansvarig för om du ändrar dig och går med en annan operatör helt och hållet. Du kan hållas ansvarig för aktiveringsavgifter, prorated serviceavgifter, skatter, etc., som kan lägga upp snabbt. Många människor är förvånade över att försöksperioden inte är "Fri" och bearbetning av returutrustning och återbetalningar kan ta veckor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande