Så här köper du en fraktbehållare

Oavsett om du köper en behållare för frakt, för att konvertera för bostadsbruk, för lagringsändamål eller för något annat ändamål är processen inte svårt. Men du bör se till att du köper från en ansedd källa, och att du får en bra affär. Innan du köper en behållare, ta steg för att se till att du får den behållare du vill ha för det bästa priset.

Steg

Del 1 av 3:
Välja rätt behållare
  1. Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 1
1. Hitta rätt betyg. Behållare finns i flera betyg, vilket ger information om hur behållaren användes innan den gick upp till försäljning. Vilken klass du behöver beror på vad du behöver det för.
  • "Ny" eller "en-resa" Containrar har vanligtvis gjorts i Kina och skickas sedan direkt till Förenta staterna. Om du vill konvertera din behållare till ett hem är det här det bästa alternativet, eftersom det blir väderbeständigt och har minst skada.
  • "Lastvärd" behållare har använts lite mer, men är fortfarande i gott skick och kan användas till sjöss igen. Vanligtvis kommer dessa att vara vind och vattentäta, och strukturellt sett skulle det fortfarande kunna hantera att han skickas ut utomlands.
  • "Vind och vattentät" Containrar är de som fortfarande kan hålla ut elementen, men har inte officiellt inspekterats för att bli förklarad "Cargo-Worthy".
  • "I befintligt skick" behållare är de som kanske inte kan stå upp till elementen, och kan eller kanske inte ha strukturella skador.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 2
    2. Bestäm mellan stål eller aluminium. Olika behållare är gjorda av olika material. Alla behållare som användes för utomeuropeisk frakt är gjorda av stål, och är mycket starkare än deras aluminiumkontakter.
  • Om du vill bo i behållaren måste du köpa en stålbehållare, eftersom det är mycket starkare och mer hållbara (de gjordes för resor över havet, trots allt). Men om du bara behöver det för en tillfällig lagringslösning, och är inte orolig för vädret, kan en aluminiumbehållare vara tillräcklig.
  • 3. Överväga storlek och utrymme. Inledningsvis måste du överväga storleken på den behållare du behöver. Du måste ha behållarens fysiska utrymme att ockupera och rymma för leveransbilen att flytta. Lastbilar måste flytta breda varv och en manövrering för att ställa in din leverans säkert. Lastbilen är ca 10 `bred och kräver minst en fot på varje sida för 12` totalt. Utrymmet för navigering av leveransen är som följer: 20 `Container = 60` 40 `Containers = 120`.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 3
    1. 1
    2. Containrar finns också i olika storlekar. Du kanske vill ha en större eller mindre behållare beroende på vad du behöver för.
    3. Behållare sträcker sig i längd från 20 fot (6 meter) upp till 53 meter (16 meter).
    4. De sträcker sig i höjd från 8 fot 6 tum (2.6 meter) upp till 9 fot 6 tum (2.9 meter).
    5. Breddsintervall är mellan 8 fot (2.4 meter) och 8 fot 6 tum (2.6 meter)
    6. Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 4
      2. Tänk på behållarens utsida. Vissa behållare kommer i en vanlig färg, medan vissa kan ha logotypen för företaget som använde dem för fraktvaror. Om du planerar att repaint behållaren spelar det ingen roll mycket. Men om du inte planerar att repaint det, bör du välja en behållare med en färg och / eller design du inte har något emot att titta på.
    7. Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 5
      3. Tänk på vad behållaren användes för. Vissa behållare kan till exempel ha använts för att transportera varor med en mycket stark lukt, som djurskinn. I det här fallet kan du sluta med en fraktbehållare som är förorenad av en stark, otäck lukt.
    Del 2 av 3:
    Hitta den högra behållaren
    1. Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 6
    1. Tänk på din plats. Beroende på din plats kan kostnaden och tillgängligheten av begagnade fraktbehållare variera kraftigt. Om du är nära ett kust eller ett stort urbana centrum, kan kostnaden vara mer rimlig än om du är i ett landsbygdsområde.
    • Om du bor i en mer landsbygd, i landområdet, kan du jämföra kostnaden för att köpa en behållare lokalt med kostnaden för att köpa en behållare från ett område där de är billigare plus kostnaden för att transportera den till dig.
    • Om du bor i ett område där behållare är i hög efterfrågan, men inte nära en storstad eller hamn, kan en lokalt köpt behållare vara extremt dyr. Å andra sidan kanske du kan hitta en behållare i närmaste hamnstad till dig (eller storstad) och har den skickats. I det här fallet kan priset på behållaren och priset på frakten tillsammans vara betydligt billigare än att köpa en lokal behållare.
    • En stor nackdel här är att du förmodligen inte får chansen att inspektera behållaren innan du köper.
  • Beroende på var du bor, bör du förvänta dig att spendera mellan $ 2.500 och $ 4000 på en en-resa 20-container. Priserna blir högre för en större behållare.
  • Om du köper en helt ny behållare, som sannolikt kommer att skickas från Asien, bör du förvänta dig att spendera betydligt mer, särskilt när det gäller leveranskostnader.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 7
    2. Överväga fraktkostnader. Om du bor väldigt nära återförsäljaren köper du din behållare från, kanske du inte behöver betala något för leverans. Men om du bor längre bort, måste du betala för fraktkostnader. Detta beror på vad du kan förhandla med säljaren.
  • Du kan uppskatta att du kommer att spendera cirka $ 400 för att skicka en 20-tums behållare cirka 300 miles, inklusive lossning och tilläggsavgift. Detta är dock bara en uppskattning. Du bör diskutera kostnaden för leverans med säljaren, eftersom vissa säljare kan ha andra erbjudanden.
  • För en behållare som skickas internationellt kan du förvänta dig att spendera var som helst från $ 1.900 upp till $ 23,000 för en ny behållare som aldrig har använts, beroende på avståndet som skickas och hur många containrar du skickar.
  • Du kan också minska kostnaden för frakt i det här fallet genom att låta företaget använda behållaren för att skicka varor. Självklart kommer det inte längre att vara helt nytt, men det kommer att bidra till att minska dina kostnader.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 8
    3. Sök lokala klassificerade annonser. Du kan titta i din lokala tidning eller på Online Classified ADS. Du kan hitta någon som säljer en privat för en hel del.
  • Du kan söka online för annonser genom att skriva "fraktbehållare till salu" + namnet på din stad, stad eller län.
  • Var noga med att se behållaren personligen innan du överlämnar några pengar till en privat säljare! Ibland är klassificerade annonser bara bedrägerier.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 9
    4. Leta efter företag som säljer behållare. Vissa frakt- och leasingföretag säljer direkt till privata köpare, medan vissa stora containerföretag inte vill hantera köpare som bara vill köpa en eller några behållare.
  • Söker på internet för "fraktbehållare till salu" är ett bra sätt att hitta företag som säljer till privata konsumenter - men du bör noggrant undersöka företaget. På denna webbplats kan du söka efter välrenommerade säljare baserade på land, stat eller provins.
  • Du kan också söka dina lokala tidningar och klassificerade annonser för fraktbehållare.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 10
    5. Gör en lista. Under din sökning bör du göra en lista över namnen, telefonnummer och webbplatser för de återförsäljare du tror kan kunna erbjuda det du letar efter. På det här sättet kommer du att kunna jämföra erbjudanden och få den bästa affären på den behållare du vill ha.
  • Del 3 av 3:
    Inköp av behållaren
    1. Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 11
    1. Kontakta säljaren. Du kan göra det antingen via e-post eller telefon, och berätta för dem specifikt vad du letar efter för att få reda på att de kan leverera en behållare som uppfyller dina behov.
    • Om du har hittat flera potentiella återförsäljare bör du överväga att kontakta dem alla för att se vem som ska ge dig den bästa affären. Om det finns en som låter dig se behållaren, kan det vara klokt att gå med dem helt enkelt för att du får chansen att inspektera kvaliteten.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 12
    2. Be om att se behållaren. Be säljaren att ge dig chansen att undersöka behållaren. Men vara medveten om att det inte alltid kan vara möjligt eftersom vissa säljare kan ha tusentals tusentals behållare i depået.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 13
    3. Inspektera behållaren. Om säljaren låter dig, undersöka behållaren kommer du att köpa noggrant.
  • Om du behöver behållaren för att vara vind och vattentät, gå inuti behållaren och stänga dörren. Det blir mörkt, så du borde leta efter några platser där ljuset lyser igenom. Om du hittar en plats betyder det att det kanske inte kan skydda dig eller dina saker från elementen.
  • Se till att dörrarna stängs ordentligt, och att det inte finns några stora bucklor i behållaren.
  • Behållare tenderar att rost lite, speciellt om de inte är "nya", men du bör leta efter områden där behållaren är rustad genom.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 14
    4. Förhandla frakt. Om du behöver ta din behållare till dig, rekommenderas att du gör ditt bästa för att begära leverans via en lutningsbäddsrulla.
  • Kom ihåg dock att lossning, speciellt om du har leveranspersonen placera det på ett visst sätt, kommer att kosta extra. Priset kan inkluderas, men det kanske inte är, och det kan variera kraftigt. Se till att du förhandlar om denna kostnad med säljaren.
  • Behållare väger, beroende på storlek, cirka 5000 pund (2 268 kilo), så du kan definitivt inte hantera det ensam!
  • Om du vill ha din fraktbehållare placerad i ett område som inte har mycket rensat utrymme, kan du behöva anställa någon med en kran för att lyfta behållaren i önskad position.
  • Bild med titeln Köp en fraktbehållare Steg 15
    5. Förhandla ett erbjudande. I länder som USA har de flesta återförsäljare många fler behållare än de behöver, så det är i deras intresse för dig att köpa en. Detta ger dig möjlighet att förhandla om priset med återförsäljaren! Om de inte kommer att springa på priset, försök att fråga om gratis leverans.
  • Även om du borde förhandla om priset, undvika att utnyttja säljaren. Han eller hon kommer att veta att du är, som de känner till den gåta. De kommer att vara mindre benägna att arbeta med dig om de känner att du försöker ta orättvist fördel framför dem.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande