Hur man väljer rätt hund för din familj

Att hitta rätt hund kan vara skrämmande. Med så många raser och typer av hundar där ute kan valen tyckas oändliga. Men om du vet vad du vill ha speciellt i en hund, och du förstår egenskaperna hos specifika hundraser, så kommer du att ha en lättare tid att plocka ut en hund. Genom att utvärdera hundens ras och bakgrund, liksom ditt hem och livsstil, kan du försäkra din familj en rolig och kärleksfulla hundsamfund i framtiden.

Steg

Del 1 av 3:
Bedömning av dina behov
  1. Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 1
1. Tänk om du kan ta hand om en hund ordentligt. Du måste ta en ärlig bedömning av din rutin och din livsstil för att ta reda på om du kan ta hand om en hund alls. Till exempel, är du eller någon annan i din familj hemma ofta för att ta hand om en hund? Beslutar att anta en hund, oavsett vilken typ av hund du väljer, kräver att du har tid att ta hand om det ordentligt, inklusive att mata det, ge det motion och ha tillräckligt med tid att spendera med det.
  • Alla hundar kräver kärlek och uppmärksamhet. Vissa hundar kräver mer uppmärksamhet än andra, men med någon hund kan du inte vara frånvarande mest av tiden.
  • Om du inte har tid att spendera med en hund, till exempel du reser ofta för arbete och bor ensam, överväga att anta ett mer självständigt husdjur, till exempel en katt.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 2
    2. Bedöm din livsstil och välj en ras som matchar. Om du bestämmer dig för att du kan ta hand om en hund, är ditt nästa steg att ta reda på vilken typ av hund som passar bäst i ditt liv. Det finns hundraser för att passa ett brett utbud av livsstilar, så du behöver bara räkna ut din bästa match. För att göra detta måste du vara ärlig om din livsstil och forskningsraser baserat på dina krav.
  • Gillar du utomhusaktiviteter eller gillar du att stanna i staden? En aktiv ras, som en Labrador Retriever, kommer att göra bra på veckovisa vandringar, medan en leksaksras, som en Chihuahua, kommer förmodligen att ha svårt med kraftfulla vandringar.
  • Tränar du utanför regelbundet eller är du en soffpotatis? Det här är frågor som du behöver svara ärligt för att hitta en hund som enkelt anpassas till din livsstil. Till exempel, om du älskar att träna och du hamnar med en engelsk bulldogg, som inte behöver eller vill ha kraftig träning, kan du sluta med inkompatibilitetsproblem.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 3
    3. Tänk på din familj. Om du inte är en familj av en, måste du ta hänsyn till de andra människors behov och personligheter i din familj när du får en hund. Debatterar vilken typ av hund du alla vill ha, och kommer till ett avtal, kommer att göra hundens övergång till ditt hem lättare för alla, hunden ingår.
  • Har du unga barn i huset? Om så är fallet, var noga med att välja en ras som i allmänhet blir bra med barn. Det finns många populära raser, som Labrador Retriever och Golden Retriever, som gör underbart med barn.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 4
    4. Utvärdera din levnadsmiljö. Ditt hem bör också påverka ditt val av hund. Bor du i en lantlig eller i en urban miljö? Är du i en liten lägenhet eller ett stort hus? Storleken på ditt hem och utrymmet runt det kommer att diktera vilken typ av hund du borde få. I allmänhet är ett litet bostadsutrymme bra för en liten hund, men en stor hund kräver ett stort bostadsutrymme.
  • Till exempel kan en Chihuahua eller Yorkshire Terrier älska din lägenhet med ett sovrum, men större raser, som boxare och great danes, behöver mer utrymme att vandra.
  • Om du bor i ruralt och har mycket utrymme för en hund att vandra, överväga raser som älskar att springa och reagera bra på träning, så att du kan låta det springa men det kommer tillbaka till dig varje gång. Dessa inkluderar herding hundar, som australiensiska herde och vakthundar, som den tyska herden.
  • Om du har en familj som gillar att resa, tänk på vad hundraser kan gå med dig och justera lätt till nya situationer. Beroende på den specifika hunden, goda familjedödar, som Labrador Retriever, njuter i allmänhet utomhus, med sin familj och kan justera ganska bra till nya omgivningar.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 5
    5. Ta hänsyn till eventuella ytterligare behov. Det finns ett stort antal skäl att du kanske vill få en hund och du kan ha specifika saker du behöver göra det. Dessa måste beaktas när man bestämmer sig för en typ av hund. Till exempel behöver du en hund som är en vakthund eller titta på hunden? Behöver du träna det för att göra vissa uppgifter? Vill du att det ska hämta eller hämta? Om det är starka behov när det gäller en hund, var noga med att ta hänsyn till dem när du väljer en ras.
  • Antag inte bara att någon hund kommer att uppfylla dina specifika behov. Antag att alla hundar kan vara skyddshundar, till exempel, helt enkelt, och din nya hund, upp för misslyckande.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 6
    6. Bestäm om du vill ha en valp eller en vuxen hund. Det finns fördelar och nackdelar med båda. Om du antar en valp måste du ta hand om det när det är väldigt ungt, vilket är mycket arbete. Men du kommer att kunna forma det och träna det i den hund du önskar. Om du antar en vuxen hund, kommer du att ha en redan utvecklad vän som är mindre benägna att ha olyckorna en valp skulle. Det kan dock ha hälso- eller beteendemässiga problem som en liten valp inte skulle.
  • Många underbara valpar och vuxna hundar har övergivits eller ges upp till djurhem eller rasräddningsgrupper. Att anta ett husdjur från en av dessa källor kan innebära att ett livs.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 7
    7. Gör en lista över de egenskaper du vill ha. När du har bedömt dina behov och begränsningarna i dina livsstil och levnadsvillkor, bör du göra en lista över alla dessa parametrar. Denna lista bör innehålla en kombination av krav och önskningar, önskningar som är saker du vill, men behöver inte, till exempel hundens färg, men behöver inte till exempel.
  • Den här listan hjälper dig att begränsa en ras som den faktiskt rätt för dig medan du tittar igenom bilder av ett brett utbud av söta och snygga ansikten. Om du håller fast vid listan är du mindre benägna att prata dig om att anta en hund som är super söt men mycket fel för dig.
  • Du kan välja en hund som har en personlighet som liknar din eller ett komplett motsats! Hur som helst är du bunden att ha kul med din hund.
  • Del 2 av 3:
    Forskning av hundraser
    1. Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 8
    1. Bestäm om du vill ha en renrasig eller en blandad hund. Om du planerar att visa eller odla din hund, välj sedan en renrasig. Om inte, kom ihåg att blandade hundar kan vara lika lojala och älskvärda, och har ofta färre genetiska sjukdomar och abnormiteter än renrasiga hundar.
    • Att välja mellan en renrasig och en blandad hund hjälper dig att styra din forskning, eftersom personligheterna hos blandade hundar är svårare att bestämma.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 9
    2. Rådfråga med en veterinär om hundraser. En veterinär kan ge användbar rådgivning om en annan rasens beteenden och temperament, liksom potentiella medicinska problem. En veterinärs åsikt är att vara mindre förspänd än den för en uppfödare, som försöker sälja en viss ras.
  • Denna konversation är lättast om du redan har etablerat ett förhållande med en veterinär, till exempel om du tog ett tidigare husdjur till en viss veterinär. Men du borde gärna kontakta en veterinär kall och fråga dem om de skulle vara villiga att diskutera valet med dig. Sedan, om de slutar ge dig bra råd, bör du överväga att använda dem som veterinär för din nya hund.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 10
    3. Studiepecifika raser. Komplettera den information du får från en veterinär med ytterligare studier om olika raser. För en översikt över rasegenskaper, sök på webbplatser för hundorganisationer och hundexperter eller kolla husdjursdelen i ditt lokala bibliotek. När du har minskat raserna kan du titta på webbplatser för specialhundorganisationer och kontakta dem för mer information.
  • Att prata med hundägare kan också ge ytterligare information.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 11
    4. Möt med hundar av rasen du väljer. Tillbringa lite tid med den ras du väljer innan du antar din egen. Använd Facebook eller andra sociala medier för att se om någon av dina vänner äger en, eller hitta ägare av rasen i din stad och sedan träffas på en hundpark eller annan plats att besöka med hunden.
  • Diskutera fördelarna och nackdelarna med en ägare så att du får en realistisk förståelse av vad livet med den rasen dagligen är.
  • Detta är ett bra sätt att ta reda på vilken typ av sort som finns inom en viss typ av hund, så långt som energi, storlek, personlighet, utseende, etc.
  • Del 3 av 3:
    Få en hund
    1. Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 12
    1. Leta efter en hund i ett skydd eller räddning. När du har bestämt dig för en ras eller två som du skulle överväga att anta, titta på webbplatserna i ditt lokala skydd och rädda eller besöka dem för att se om det finns några hundar som passar räkningen. Du kan bara hitta en blandad hund som är en kombination av flera raser som du överväger.
    • Om du ser en hund i ett skydd eller räddning som är av en oidentifierad ras, men du tror att det kan vara en hund som du har undersökt och gillat, diskutera den med personalen på räddning eller skydd. De kan ha mer information om hunden som hjälper dig att upptäcka sin ras.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 13
    2. Kontakta välrenommerade uppfödare. Om du är inställd på att få en renrasad hund, och du har inte kunnat hitta den rätta på räddning, måste du hitta en ansedd uppfödare. Börja jakten genom att leta efter en lista över välrenommerade uppfödare på webbplatser av specialhundgrupper i ditt område.
  • Du kommer att veta om en uppfödare är ansedd om de producerar ett begränsat antal kullar om året, hälsotestföräldrar, har en hälsogaranti för valparna, ger dig journaler för valparna, inklusive vaccinationer, be dig att återvända valpen om du kan inte hålla det för att säkerställa att det inte hamnar i ett skydd, och i allmänhet verkar oroa sig och picky om vem som tar hem sina hundar.
  • Om du känner någon med hundras som du vill, fråga dem där de fick sin hund och om de är nöjda med erfarenheten. Detta kan vara en bra ledning för att hitta en bra uppfödare.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 14
    3. Besök en potentiell hund. Om du kontaktar en uppfödare och de har en potentiell hund för dig, anta inte en hundsyn osynlig. Du måste besöka hunden, helst flera gånger, för att kunna bedöma om hunden är rätt för dig. När du besöker hunden kan du bedöma dess egenskaper och personlighet, såväl som att bedöma de förhållanden som den uppstod i.
  • Om en uppfödare inte låter dig besöka sina avelsanläggningar är det ett tecken på att de gör något oansvarigt eller oetiskt. De flesta etiska uppfödare kommer gärna att visa upp sina avelsanläggningar till potentiella adopterare.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 15
    4. Bedöm valpens personlighet och hälsa. Det är viktigt att kunna upptäcka en hälsosam och lycklig valp, liksom en hund som är rätt för dig. Bedöma dess upplevelse och personlighet för att se till att det verkar lyckligt, nyfiken, och vänlig, vilket inte är aggressivt eller alltför blygt. Du gör det genom att interagera med hunden och mäta om det är intresserad av dig och i sina kullkamrater.
  • Titta över hundens kappa, ögon, näsa, öron och allmän fysisk status. Leta efter tecken på sjukdom, som en rinnande näsa eller ihållande hosta. Dessutom, jämföra storlek, vikt och allmän titt på sina kullkamrater för att mäta sin allmänna hälsa.
  • Också i allmänhet är det en bra idé att välja en valp som inte är den största eller den minsta av kullen och får inte den sista hunden kvar från en kull, som de bästa hundarna brukar gå först.
  • Bild med titeln Välj rätt hund för din familj Steg 16
    5. Forskning hundens historia. Be säljaren att berätta om vissa vanor eller personlighet sträcker sig hunden utställningar. Om de är en etisk uppfödare, och sålunda har haft en personlig kontakt med hunden, bör de enkelt svara på dessa frågor.
  • Fråga också säljaren om valparnas föräldrar när du besöker en renrasig kull. Var noga med att varje förälder tillhör en helt annan familj och har screenats för vanliga genetiska eller ärftliga sjukdomar.
  • Om allt detta kontrollerar, behöver du bara bestämma om den speciella hunden är rätt för dig.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande