Hur man utmanar ett ord i scrabble

Scrabble är ett roligt och utmanande spel, men det kan bli surt när du inte håller med om det finns ett ord. Det enklaste sättet att lösa en tvist över ett ords giltighet är att utmana ordet. När du utmanar ett ord, kommer du att använda din förutvalda ordlistan för att se om ordet är giltigt eller inte. Då kommer den utmanade spelaren antingen att förlora sin tur eller om du kommer att förlora din tur till följd av utmaningen.

Steg

Metod 1 av 2:
Utmanande ett ord
  1. Bild med titeln utmana ett ord i scrabble steg 1
1. Leta efter potentiellt ogiltiga spelningar. Om en av dina medspelare sätter ett konstigt ord eller en som du tycker inte är stavad rätt, kanske du vill utmana ordet. Var uppmärksam på de spel som dina medspelare gör under sina varv, inklusive små ord som skapas i samband med större.
  • Bild med titeln utmana ett ord i scrabble steg 2
    2. Meddela din utmaning innan din motståndare har dragit sina plattor. Om du bestämmer dig för att du vill utmana ett ord måste du meddela din avsikt att utmana ordet innan nästa spelare har dragit sina plattor. Se till att du anger det specifika ordet eller ordet när du utfärdar din utmaning.
  • Strax efter det misstänkta ordet har spelats, säg något, "Jag utmanar ordet: ____."
  • Bild med titeln utmana ett ord i scrabble steg 3
    3. Titta upp ordet. För att verifiera huruvida det ord som har spelats är ett giltigt ord, kommer du eller en annan spelare (inte den spelare som utmanas) att behöva leta upp i ordboken. Om ordet inte är i ordlistan, meddela sedan att spelningen var ogiltig. Om det var korrekt, meddela då att spelet var giltigt.
  • Bild med titeln utmana ett ord i scrabble steg 4
    4. Hantera konsekvenserna. Antingen du eller den spelare du utmanade kommer att förlora en tur. Om du utmanade spelaren och ordet var giltigt, förlorar du din nästa tur. Om ordet var ogiltigt, måste den person du utmanade ta bort plattorna från brädet, får inga punkter för plattorna och förlorar den svängen. Spelaren får inte lägga ner ett annat ord till sin eller hennes nästa tur.
  • Om du tror att förlora en tur för utmanande en annan spelare är för hård, kan du välja att spela med en annan regel för utmaningar. Vissa spelare väljer att inte ha någon straff för utmanande eller att bara förlora 5 poäng för utmanande om ordet visar sig vara giltigt.Dessa regler måste överenskommas före spelets början.
  • Metod 2 av 2:
    Förstå hur utmaningar fungerar
    1. Bild med titeln Utmana ett ord i Scrabble Steg 5
    1. Förstå syftet med en utmaning. Utmanande ett ord i Scrabble är ett sätt att se till att alla spel är egentliga ord och ingen gör upp ord bara för att göra poäng. Det är viktigt att utmana ord som verkar ogiltiga så att en annan spelare inte kan få en fördel.
    • Du kan också lära dig nya ord i färd med att utmana en annan spelare eftersom några av dina motståndare kan känna dunkla ord som du aldrig har stött på tidigare.
  • Bild med titeln Utmana ett ord i scrabble steg 6
    2. Vet när du kan utmana ord. Du kan bara utmana ett ord direkt efter att en spelare har lagt det ordet. Du kanske inte väntar tills några andra spelare har tagit sina varv och gör utmaningen.
  • Bild med titeln utmana ett ord i scrabble steg 7
    3. Var medveten om straffet för en felaktig utmaning. Tänk på att utmanande ett ord kommer att resultera i en förlorad tur för dig eller din motståndare. Därför bör du vara ganska säker på att din motståndare har spelat ett ogiltigt ord innan du gör en utmaning. Annars kan du förlora en möjlighet att göra poäng, vilket kan leda till att du förlorar spelet.
  • Bild med titeln Utmana ett ord i scrabble steg 8
    4. Välj en ordlista som ska användas för utmaningar innan du börjar spelet. Det är viktigt att ha en ordlista när du spelar Scrabble så att du kan använda den om ett ord utmanas. Du får inte använda ordlistan för att leta upp ord innan de är placerade. Ordlistan ska bara användas för att leta upp ord som har utmanats. Se till att du och dina medspelare alla är överens om en ordlista som ska användas för utmaningar.
  • Tips

    Det är väldigt viktigt att välja och godkänna en ordlista som du kommer att använda för ditt spel av Scrabble för att utmana ord. Du måste göra det på förhand, om inte detta kan hjälpa till i en ful kamp.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande