Hur man beräknar cfm för badrumsfläkt

Vem älskar inte en varm, ångande dusch? Badrummen tenderar att samla mer fukt än andra rum i ditt hem, och för mycket fukt är ett recept på mögel och mögel. Lyckligtvis, så länge du har en avgasfläkt som kan uppdatera luften, kommer du inte att ha några problem. Nyckeln är att räkna ut hur stark av en fläkt ditt badrum behöver genom att beräkna den CFM som krävs för att hålla luften ordentligt cirkulerande. För att göra det enkelt för dig, har vi svarat några av de vanligaste frågorna som folk har om hur man beräknar CFM för en badrumsfläkt.

Steg

Fråga 1 av 5:
Vad betyder cfm?
  1. Bild med titeln Beräkna CFM för badrumsfläkt Steg 1
1. Det står för kubikfot per minut. CFM mäter volymen luft i kubikfot för varje minut som den rör sig. Det är ett användbart sätt att mäta hur stor och kraftfull du behöver ditt badrum avgasfläkt för att förhindra att fukt orsakar mögel och mögel att bilda i rummet.
  • Till exempel, om du har en avgasfläkt med en CFM på 50, flyttar den 50 kubikfot luft varje minut.
Fråga 2 av 5:
Hur mycket CFM behöver jag för mitt badrumsfläkt?
  1. Bild med titeln Beräkna CFM för badrumsfläkt Steg 2
1. Du behöver nog för att uppdatera luften minst 8 gånger varje timme. En fläkt med höger CFM kommer att rita i tillräckligt med luft för att förhindra fuktuppbyggnad. Att välja en fläkt med rätt CFM är direkt relaterad till det totala området på ditt badrum och kan också påverkas av höjden på ditt badrum.
  • Du vill ha en fläkt som är tillräckligt stark för att dra hela luften ut ur ditt badrum varje 7½ minuter för att hålla fukt från att bygga upp.
Fråga 3 av 5:
Hur beräknar du CFM för en avgasfläkt?
  1. Bild med titeln Beräkna CFM för badrumsfläkt Steg 3
1. Gå med 1 CFM för varje 1 kvadratmeter (0.093 m) av golvyta. Använd den här tumregeln för att göra dina beräkningar enklare. Hitta längden på ditt badrum och multiplicera det med bredden för att få ditt totala område. Välj en fläkt med en CFM som matchar ditt område (eller nära matchar det).
  • Till exempel, om ditt badrum är 75 kvadratmeter (7.0 m), välj ett badrumsfläkt med minst 75 cfm.
  • 2. Lägg till ytterligare CFM om ditt tak är högre än 8 meter (2.4 m). Ett högre tak betyder mer total volym i ditt badrum. Multiplicera ditt område med höjden på ditt tak och dela det numret med 60 (i 60 minuter på en timme). Runda upp till nästa heltal och multiplicera det numret med 8 (antalet luftutbyten på en timme) för att få ditt CFM-värde.
  • Till exempel, om ditt badrum är 60 kvadratmeter (5.6 m) och ditt tak är 10 meter (3.0 m) lång, multiplicera dem tillsammans för att få 600. Dela 600 av 60 för att få 10. Sedan multiplicera 10 med 8 för att få 80 som den perfekta CFM för din fläkt.
  • 3. Inkludera armaturer för badrum större än 100 kvadratmeter (9.3 m). Större badrum behöver en avgasfläkt med lite mer juice för att ordentligt ventilerade rummet. Hitta det totala området och lägg sedan till i CFM-kraven för var och en av dessa armaturer:
  • 50 cfm för varje toalett
  • 50 cfm för duschen
  • 50 cfm för ett badkar
  • 100 cfm för ett bubbelbadkar
  • Fråga 4 av 5:
    Vad CFM behöver jag för ett litet badrum?
    1. Bild med titeln Beräkna CFM för badrumsfläkt Steg 6
    1. Välj ett fläkt med 50 CFM för ett badrum mindre än 50 kvadratmeter (4.6 m). Om du har ett riktigt litet badrum behöver du inte hitta en viss CFM. Bara gå med en fläkt som har 50 cfm. Det kommer att få jobbet gjort utan några nödvändiga mätningar.
    • Detta är ett bra alternativ för ett litet halvbad eller en hall badrum.
    Fråga 5 av 5:
    Är mer CFM bättre för en badrumsfläkt?
    1. Bild med titeln Beräkna CFM för badrumsfläkt Steg 7
    1. Nej, men en fläkt med mer CFM kan vara bullrigare. En fläkt med mer CFM kommer att bli kraftfullare. Men det kan också vara mycket bullrigare. Helst vill du ha en fläkt med bara rätt mängd CFM för att uppdatera luften i ditt badrum som också är så tyst som möjligt.

    Tips

    Om dina beräkningar kommer upp med ett udda nummer, runt upp till närmaste CFM-värde när du väljer en fläkt så får du tillräckligt för att effektivt uppdatera luften i ditt badrum.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande