Hur man beräknar man timmar

Man-timmar är ett viktigt inslag i att skicka ett vinnande projektbud samt laddning för arbete som slutförts. Eftersom arbetskraft utgör en så stor del av kontraktsarbete, är uppskattning och rapporteringstimmar exakt avgörande för att ha ett framgångsrikt företag.

Steg

Del 1 av 2:
Beräkning av arbetstimmar för ett projektbud
  1. Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 1.jpg
1. Dela ditt projekt i komponenter. Den första delen av beräkningen av den man-timmar du behöver göra ett jobb är att dela upp projektet i mindre komponenter. Beräkna då hur många timmar som behövs för att slutföra varje komponent. Dessa komponenter bör betecknas enligt den typ av arbete som är involverad. Om du bygger ett lägenhetskomplex, behöver du utgrävning, konstruktion, elektrisk, VVS och så vidare. Se till att varje del av ditt projekt ingår i uppskattningen.
  • Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 2.jpg
    2. Bestäm vilken typ av arbetstagare du behöver. Detta beror i stor utsträckning på komplexiteten hos de uppgifter som måste uppnås.Du behöver inte en förman att göra varje jobb.Några enklare uppgifter kan göras av assistenter eller lärlingar.Att räkna ut det här är svårare för större jobb som kräver en blandning av arbetskraft för att göra uppgifter som sträcker sig från enkla till komplexa.
  • Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 3.jpg
    3. Uppskatta den tid som behövs för att slutföra varje komponent. När du har bestämt dina komponenter och de typer av arbetskraften kräver det, uppskattar det totala antalet man-timmar det skulle ta dina arbetare att slutföra ett steg från början till slut. Inkludera inte raster. Detta nummer ska vara timmarna av dedikerat arbete det tar för att avsluta ett steg.
  • Om du är bekant med den typ av arbete som krävs i ett steg kan du dra från tidigare projekt för att få tidsuppskattningar. Till exempel, om du vet att det tog en arbetare tio timmar att installera fyra nya fönster, eller 2.5 timmar per fönster kommer ditt nuvarande projekt sannolikt att vara liknande.
  • Om ett steg i ditt projekt innehåller en typ av arbete är du inte bekant med, du borde göra lite forskning för att förbereda din uppskattning. Beroende på projektet kan du kanske få värdefull information online eller från en annan entreprenör. Du kan också anställa en konsult som är bekant med den typ av arbete du behöver. Den här personen kan hjälpa dig att uppskatta de timmar som krävs i ett visst steg.
  • Faktor i saker som jobb svårigheter när du gör din uppskattning. Om fönstren på ditt kommande projekt är på den sjunde historien om en byggnad, och ditt gamla projekts fönster var på den första berättelsen, öka din timme-perfönster för att återspegla denna skillnad.
  • Inkludera uppskattningar för tid på administrativa uppgifter som kan krävas av kontraktet.
  • Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 4.jpg
    4. Inkludera timmar för handledare.Du kan också inkludera projekttimmar för en förman eller chef, som kommer att leda arbetstagarnas team och hantera rapporteringsdetaljer och tidslinjeöverensstämmelse.Vissa projekt kan kräva mer än en handledare eller förman, som hanterar olika komponenter i projektet.Andra projekt kan kräva olika nivåer av tillsyn.Du kan ha förman som förvaltar arbetstagare i olika delar av projektet och en övergripande handledare som förvaltar alla förmän.
  • Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 5.jpg
    5. Använd dina uppskattningar för att förbereda en projekttidslinje. Din klient kommer sannolikt att ange en tid för slutförandet av projektet. Kanske kommer han att be dig att ange i ditt bud hur snart du kan slutföra ditt arbete. Du kan använda de steg och timmar du har beräknat att utveckla en projekttidslinje. Bestäm vilka komponenter som kan fyllas i samtidigt och som måste fyllas i sekventiellt, där ingången på en process beror på utsignalen från föregående process.Om du vet när varje steg i projektet behöver slutföras kan du dela upp antalet timmar som behövs för att slutföra ett steg med antalet åtta timmars arbetsdagar under tidsperioden. Du kanske kan förlänga eller förkorta projektets tidslinje genom att lägga till eller ta bort arbetare. Ju fler arbetare du har, desto snabbare kan du slutföra ett steg.
  • Vissa projekt kan kräva mer än 8 timmars dagar eller 40 timmars vecka för att möta schema.De kommer att kräva övertid som bör debiteras i jobbet
  • Om du till exempel har en månad att lägga grunden för ett nytt hem, och du vet att stiftelsen kräver 1000 timmars arbete, dela 1000 med antalet åtta timmars arbetsdagar i månaden för att beräkna antalet arbetare du behöver Hyra för att slutföra det steget i tid. (1000 projekt timmar / 20 arbetsdagar i månaden = 50 timmar per dag-50 timmar per dag / 8 timmar per arbetare = 6.25 arbetare behövs.) Runt antalet arbetare upp eller ner till ett heltal, och justera följaktligen antalet arbetsdagar som krävs.
  • Vara realistisk om antalet arbetstagare du kan hyra under en viss tidsperiod. Om du behöver sju elektriker för att slutföra ledningar på en vecka, kan det vara orealistiskt, beroende på tillgängligheten av elektriker i ditt område. Du kan behöva förlänga din tidslinje för att tillgodose tillgängligheten av arbetskraft för ditt projekt.
  • Om du planerar att slutföra flera steg samtidigt, behöver du separata arbetare att arbeta på varje steg.
  • Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 6.jpg
    6. Förbered och skicka ditt bud. Lägg till timmarna för varje typ av arbete du behöver, så du har totalt för varje typ. Om du behöver bara en typ av arbete kan du kombinera alla projekt timmar i ett nummer. Om du behöver flera typer av arbetskraft, ska ditt bud ange de totala timmarna för varje typ. Du bör inkludera alla arbetskostnader inklusive skatter och förmåner. Vissa federala kontrakt kan kräva en minimilön för varje kategori av arbetstagare.Också, inkludera någon markup du planerar att ladda.
  • Som ett exempel, föreställ dig att du har anställts för att installera ett nytt kök i ett medelstort hem. Du har delat ditt projekt i steg, var och en som kräver VVS, Electrical och General Construction Work. Ditt bud borde återspegla den totala elektriska arbetstiden, rörmokare på arbetstimmar och generalarbetare, liksom lönesatserna för varje typ av arbete.
  • Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 7.jpg
    7. Justera dina timmars uppskattningar när arbetet fortskrider. Eftersom tidsuppskattningar verkligen bara gissar, måste du uppdatera dina uppskattningar när ditt projekt går med. Du kommer förmodligen att fakturera din klient baserat på de aktuella timmarna. Ditt team fungerar, så du borde ge din klient uppdaterad timme uppskattningar som tiden passerar. Detta hjälper till att förhindra överraskningar för din klient när faktureringstid rullar runt.
  • Inkludera a "fudfaktor," vilket är en ökning av beräknad tid på grund av okända orsaker. Mängden fudgefaktor beror på komplexiteten i jobbet, tillgängligheten av arbetskraft, beroende av yttre agenter och förhållandet mellan en process till en annan.
  • De flesta entreprenörer gör det klart att deras bud bara är en uppskattning, att de faktiska timmarna kommer att variera, och att kunderna kommer att betala för de aktuella timmarna som arbetet fortskrider. Det är dock möjligt att en klient vill betala dig en klumpsumma baserat på din uppskattning och inte betala för de aktuella timmarna. Var uppmärksam på något kontraktsspråk som skulle signalera denna typ av arrangemang, eftersom detta kräver mycket noggrann uppskattning från entreprenörens sida.
  • Om din klient betalar dig baserat på de aktuella arbetstiderna, kom ihåg att ditt bud fungerade som en uppskattning, och att du inte bör betala för betydligt fler timmar än du planerade om du inte kan citera rimlig motivering. Om du stöter på problem och vet att du kommer att gå över dina tidsuppskattningar, hålla kunden informerad för att förhindra missförhållanden.
  • Ha ett skriftligt avtal som definierar händelser och out-of-scope arbete.Inkludera processen för att identifiera och godkänna dessa ändringar, till exempel nödvändiga godkännanden och dokumentation.
  • Del 2 av 2:
    Rapportering av man timmar för kontraktsjobb
    1. Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 8.jpg
    1. Samla information om dina arbetare. Underhålla exakta anställningsfiler för alla som arbetar på ditt projekt. Som kommer att innehålla löneposter och alla juridiskt obligatoriska dokument. Om du använder ingenjörer, elektriker, rörmokare eller andra licensierade arbetstagare, måste du behålla filbevis på sina aktiva certifieringar. Detta krävs för de flesta tekniska och byggnadsjobb om de är statliga kontrakt eller inte. Det är ditt ansvar att se till att alla som arbetar för dig är korrekt certifierat, inklusive underleverantörer.
    • Du kan betala personer som inte är dina anställda att göra arbete på ditt projekt. Dessa "underleverantörer" Arbeta för dig, entreprenören, och du räknar din klient för deras arbete. Trots att underleverantörer inte är dina anställda, bör du samla in sin certifieringsinformation och hålla den på filen. Som entreprenör är du ansvarig för att alla du anlitar på att arbeta på ett projekt är kvalificerat, om inte annat anges i deras kontrakt.
    • Regeringskontrakt kräver i allmänhet ytterligare anställda och underleverantörsinformation som anger överensstämmelse med federal lag. Detta kan innehålla rapportering om anställdas etnicitet och lönesatser för att säkerställa att det inte finns någon diskriminering på arbetsplatsen. Om du har ett kontraktskontrakt, läs det noga och följ alla instruktioner för anställning och rapportering för att förhindra svårigheter att få betalt.
  • Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 9.jpg
    2. Spåra dina arbetares tid. För att skicka in korrekta rapporter till din klient behöver du en pålitlig metod för att spåra hur många timmar dina arbetare är på jobbet. Du kan använda en tidsklocka eller ett skriftligt tidsblad, men dessa poster bör verifieras för att de är korrekta. Beroende på ditt kontrakt kan du vara föremål för periodiska revisioner och kan krävas för att bevisa att de timmar du lämnar är motiverade.
  • Ett sätt att säkerställa noggrannheten av tidsrapportering är att etablera handledare över varje anställd eller anställd. I slutet av veckan när en anställd lämnar sin tidskort kan handledaren granska och skriva in kortet, vilket intygar informationen är korrekt. Detta kommer att förhindra att anställda skickar tidskort i timmar som de inte fungerade.
  • Du kan också överväga att använda ett elektroniskt TimeCard-system för att spåra dina anställdas arbete på jobbet. Var säker på att systemet styrs för att förhindra missbruk. Du kommer att kunna bevisa att det är fallet om din timmarsrapportering kommer ifråga.
  • Regeringskunderna krävs enligt lag för att samla all denna information innan de betalar sina entreprenörer, eftersom de använder skattebetalarnas pengar för att betala för arbetet. Du kan förvänta dig en ökad nivå av granskning när du rapporterar tid på regeringens jobb. Följ noggrant alla rapporteringsanvisningar som beskrivs i ditt avtal.
  • Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 10.jpg
    3. Skicka dina klientlönerrapporter med jämna mellanrum. Ditt kontrakt ska ange hur ofta du ska rapportera man-timmar till din klient för att få betalning. När du skickar in dessa rapporter kommer du sannolikt att överföra information från dina löne- och tidtappningsdokument till en dedikerad rapport för din kund som jämför ett antal timmar du laddar till de uppskattningar du lämnat in under budgivning. Om det finns stora avvikelser mellan dina aktuella timmar och dina uppskattningar måste du ge förklaringar till dessa avvikelser till din klient.
  • Bild med titeln Beräkna man timmar Steg 11.jpg
    4. Använd dina poster för att förbereda framtida uppskattningar. I slutet av ett projekt kommer din tidspårningsinformation att vara mycket värdefull, eftersom det ger dig information om hur lång tid det tog för att slutföra specifika jobb. Du kan använda dessa data för att skapa timmarsuppskattningar, såsom antalet timmar per kvadratfot av lade kakel eller nedgången efter att ha lagt färsk cement. Använd den här informationen för att förbättra dina framtida bud och hålla ditt företag lönsamt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande