Hur man designar en online-kurs

Online-lärande blir allt populärare med varje passande år. Många föredrar online-kurser på grund av bekvämligheten medan andra noterar utmaningar för interaktivt och engagerat lärande. Innan du börjar utforma din kurs är det viktigt att känna igen skillnaderna som kommer att göra lektionsplaner ursprungligen utformade för en personlig klass en ofullkomlig passform för din online-klass. Genom att fokusera på användarvänlighet och betoning av interaktiva aktiviteter kan du anpassa dessa lektionsplaner mer effektivt eller till och med utforma din egen online-lektionsplan från början.

Steg

Del 1 av 3:
Utveckla ditt innehåll
  1. Bild med titeln Design En online kurs Steg 1
1. Forskning Hur andra har lärt sig liknande kurser. Det finns inget fel med att låna eller remixa material som andra lärare har använt för liknande kurser. Du kan spara dig mycket tid och maximera kvaliteten på ditt innehåll genom att läsa andra läroplaner och anpassa den till din klass. Använd din föredragna sökmotor för att hitta tillgängliga kurser eller fråga andra lärare som du vet som har lärt sig kursen.
  • Se till att material du hittar online är inte licensierat eller du måste få tillåtelse att använda den. Om du inte är säker på om innehållet är licensierat, spela det säkert och fråga ändå.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 2
    2. Börja med en skiss av materialet. Med online kurser blir det svårare att kontrollera informationsflödet eftersom eleverna kan välja hur mycket tid att spendera i ett visst sittande och vilken ordning som ska gå in. På grund av detta är det särskilt viktigt att ditt innehåll är organiserat konsekvent och med syfte. Dela kärnämnet i stora enheter eller moduler och skapa ytterligare underavdelningar som styr studenterna genom innehållet.
  • Gör omfattande användning av översikter före varje modul eller till och med varje underpunkt. Detta kommer att hjälpa eleverna att förstå vad de ska lära sig innan de börjar.
  • Försök att vara förenlig med mängden information, den tid som krävs och antalet uppdrag för varje modul. Detta kommer att hjälpa eleverna att anpassa sig till kursens takt tidigt och förhindra förvirring.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 3
    3. Bestäm inlärningsmål. Bestäm vad du vill att eleverna ska komma ut ur kursen som helhet och ut ur varje enskild enhet. Dessa resultat bör uttryckligen anges för eleverna och styra din utveckling av innehållet.
  • Börja med mål för enskilda enheter. Fokusera på analytiska mål som "förstå de ekonomiska och politiska orsakerna till första världskriget", snarare än mål som är relaterade till minne som "Lär dig de viktiga datum som leder fram till första världskriget."
  • Tydliga inlärningsmål gör det lättare att utforma bedömningar som tester och pappersuppdrag.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 4
    4. Använd en professionell text. Hitta en professionell lärobok som täcker ditt ämne. Använd innehållsförteckningen som en guide för hur du skisserar ditt material och utvecklar det specifika innehållet.
  • Textböcker kommer ofta att innehålla idéer för uppdrag, diskussionsaktiviteter och provquizzer som hjälper dig att fylla i innehållet.
  • Känner inte som om du måste följa boken exakt. Böckerna kommer ofta att innehålla information som är överflödig för din klassens syfte.
  • Prata med din skolas administration innan du väljer en bok. De kan ha ett kontrakt med vissa företag.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 5
    5. Förstå ditt inlärningshanteringssystem. Ett inlärningssystem (LMS) är den programvara som du och dina elever kommer att använda för att navigera i kursen. Varje LMS har unika egenskaper och förstå deras styrkor och svagheter kommer att vägleda dig när det gäller vilka typer av innehåll du kan eller ska använda.
  • De mest populära LMSS är Blackboard, Edmodo, Moodle, Sumtotal och Skillsoft.
  • Om du har några mjukvaruutvecklingsförmåga, kanske du vill överväga en öppen källa LMS. Dessa programvara är gratis att använda och låter dig manuellt ändra aspekter av koden för att skräddarsy LMS till din preferens. Nackdelen är att de vanligtvis inte kommer med en kundsupporttjänst
  • Prata med dina skolans administratörer. De flesta skolor har ett kontrakt med en specifik LMS-leverantör eller kommer helt enkelt att ge ett föredraget förslag. Om du behöver välja din egen, fråga andra lärare vad de föredrar.
  • Del 2 av 3:
    Uppmuntra interaktivt lärande
    1. Bild med titeln Design En online kurs Steg 6
    1. Skapa meddelandekort. En av de viktigaste begränsningarna av online-lärande är att eleverna inte kan interagera med dig eller varandra som direkt. Om du inte innehåller en interaktiv aspekt av kursen, får utbildningsstudenterna blir lite bättre än om de helt enkelt köpte en lärobok och läser den på egen hand. Message Boards är en tillgänglig funktion på alla stora LMSS och gör det möjligt för dig att undervisa i den sokratiska traditionen där eleverna debatterar, ställer frågor och erbjuder personliga reflektioner om innehållet.
    • Ge eleverna relativt korta (300 ord eller så) skriva uppdrag och sedan kräva att de svarar på varandras inlagor. Dessa skrivpredningar bör framkalla någon kontrovers och tillåta plats för olika och motsägelsefulla svar.
    • Varje enhet bör innehålla någon form av interaktiv uppgift så att eleverna är konsekvent engagerade.
    • Denna typ av uppdrag kan vara svårare för matematik eller vetenskapskurs. Du kan dock använda meddelandekort för att uppmuntra studenter att förklara hur de utarbetade vissa problem eller tillämpade formler.
    • Du kommer att vilja skissera en del av engagemang i kursplanen för att se till att alla på meddelandekortet är respektfullt och avstår från personliga attacker. Det kan hjälpa till att hålla sig borta från frågor som involverar särskilt snygga politiska problem om de inte är direkt relaterade till innehållet.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 7
    2. Bryta upp eleverna i diskussionsgrupper. Några online-kurser, särskilt Moocs (massiva öppna online-kurs), kommer att ha hundratals deltagare som gör diskussioner. Tilldela eleverna i grupper med högst 20 medlemmar. Detta kommer att underlätta mer effektiva meddelandekostnader.
  • Detta kan också bygga förtrogenhet som gör det lättare för studenter att bilda studiegrupper och hjälpa varandra genom kursmaterialet.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 8
    3. Inte förlita sig på tentor. En sluten bokpolicy kan vara svår eller omöjlig att genomdriva för online-kurser och öppna tentor kommer att göra lite för att testa kunskapsretentionen. Prioritera skriftliga uppdrag, särskilt de som involverar kritisk diskussion på dina meddelandekort, över flera valprovioner.
  • Om du inkluderar traditionella tentor i din lektionsplan, bör de i stor utsträckning baseras på skriftliga svar och inkludera en tidsgräns.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 9
    4. Värd Live Q & A sessioner. Ett bra sätt att bygga en personlig anslutning med dina elever är att vara värd för en levande videosession där eleverna kan ställa frågor och du kan svara i realtid. Många LMSS kommer att erbjuda en live video-funktion, men om det inte är tillgängligt kan du bjuda in eleverna till en Google Hangout eller en Skype-session.
  • Många levande videoprogram gör det möjligt för eleverna att skriva in frågor i en meddelandebank medan du svarar över videoströmmen. Du kan också begära att eleverna skickar frågor via e-post före sessionen.
  • Del 3 av 3:
    Säkerställa enkel användning
    1. Bild med titeln Design En online kurs Steg 10
    1. Skapa en introduktionsvideo. För att skapa en personlig anslutning med dina elever, skapa en kort inledande video. Inkludera en personlig introduktion och förklara din bakgrund i ämnet att bygga etos.
    • Du kommer också att vilja ge en översikt över kursmaterialet, inklusive de förväntade inlärningsresultaten, det specifika materialet som kommer att täckas och en lista över de stora uppdragen.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 11
    2. Gör ditt innehåll sökbart. Medan det är bra att uppmuntra studenter att använda skissen för att styra dem genom kursen, är en sökfunktion avgörande för att de lätt kan gå bakåt genom materialet och påminna sig om tidigare lektioner. De flesta LMSS har sökfunktioner lättillgängliga men det är en bra idé att se till att ditt innehåll är sökbart och gör justeringar om det behövs.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 12
    3. Använd åtkomliga dokumentformat. Eleverna får inte ha vissa dokument som visar mjukvaror eller deras datorer kan ha begränsade funktioner för visning av vissa front-end-kodningsspråk. För att undvika problem, spara alla dokument med Word eller PDF-format och, om du ändrar det kodande språket, lämna det i HTML. Detta kommer att försäkra att alla kan visa dina dokument och sidor gratis.
  • När du sparar ett dokument kommer det att finnas en rullgardinsmeny under baren där du ändrar dokumentnamnet. Det kommer att innehålla alternativ för att spara dokumentet som en PDF eller som ett Word-dokument.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 13
    4. Har backup planer för tekniska svårigheter. Glitches och tillfälliga avbrott är väsentligen oundvikliga när du använder komplex online-programvara som en LMS. När de händer kommer du sannolikt att översvämmas med e-post från arga och förvirrade studenter, speciellt om ett tekniskt svårt inträffar före en tidsfrist eller tentamen. Förbered dig för dessa situationer, antingen genom att skriva ut material för att distribuera, skjuta upp uppdrag eller utveckla dina material så att eleverna kan fortsätta att fungera även när de inte kan komma åt LMS.
  • Om du använder en professionell LMS, inkludera kontaktinformation för kundserviceavdelningen på kursplanen.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 14
    5. Inkorporera assistentteknik. Vissa studenter kommer att ha hörsel, syn, lärande eller andra funktionshinder som gör online-teknik svårt för dem. De flesta LMS-system kommer att erbjuda boende som högt läsare eller textförstoring för synskadade.
  • Tala med din skoladministratör om din skolans funktionshinder och inkluderar nödvändig information om din kursplan.
  • Bild med titeln Design En online kurs Steg 15
    6. Utföra en torr körning. Det är viktigt att springa genom din kurs på live-webbplatsen innan din klass börjar. Detta är särskilt viktigt om du skapar en betydande mängd nytt innehåll. Fokusera på materialets flöde, hur enkelt det är att komma åt olika moduler och kontrollera efter fel.
  • Du kanske vill fråga en annan lärare eller en student med lite tillgänglig tid att springa igenom den. När du har spenderat mycket tid att utveckla innehåll, kan det vara svårt att se det med färska ögon.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande