Hur man är intresserad av matte

Medan du sitter i matteklass som lyssnar på din lärare multiplicerar och lägger till oändliga mängder siffror, kan matte bli tråkigt och ointressant ganska snabbt. Men du kan åtgärda Mattens monotoni genom att göra matte meningsfullt för dig. Gör matte meningsfull genom att utforska hur matte genomtränger varje aspekt av livet, även dina intressen!

Steg

Metod 1 av 3:
Odla ditt intresse för matte
  1. Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 1
1. Gör matte ett spel. Gör matte mer intressant genom att vända det till ett spel. Ladda ner en app på din dator eller surfplatta som använder matematik för att lösa pussel eller slutföra olika nivåer i spelet. Du kan också spela gamla modebrädspel, som Monopoly eller Yahtzee, för att utöva dina matematiska färdigheter medan du fortfarande har kul.
  • Tärningar och kortspel är också bra sätt att utveckla och testa dina matematiska färdigheter.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 2
    2. Lär dig matte tricks. Det finns många knep i matematik som är kul att veta eftersom de sparar mycket tid. De är ofta intressanta, också. Till exempel, lägger du upp alla siffror från 1 till 100 mycket arbete. Men kolla in det här mycket enkelt sättet att göra det: 100 + 1 = 101 och 99 + 2 = 101, höger? Så gör 98 + 3, 97 + 4, 96 + 5, etc. Istället, om du multiplicerar 101 med mängden av dessa par, får du summan av alla siffror från 1 till 100, vilket är 5050. Du kan ha lagt till 1 + 2 + 3...Men genom att göra detta hittade du ett sätt att göra extra arbete. Det är kul.
  • Lära sig matte tricks som kommer att göra beräkningen mycket enklare.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 3
    3. Gå med i en matteklubb. Math Clubs kommer att fyllas med människor som är passionerade om matte. Genom att omge dig med matematiska älskare, kommer det att inspirera dig att bli intresserad av matematik och att lära sig om de olika sätten på vilka matematik är införlivad i ditt vardag. Gå med i en klubb i skolan, online eller i ditt lokala samhälle.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 4
    4. Gör matte lätt. Många människor förlorar intresse för matte eftersom det kan vara svårt att lära sig. Matematik kan vara svårt att lära sig, för, i det moderna klassrummet, lärs eleverna att lära sig matematik genom att memorera formler. Men genom att lära sig matematik på det sättet lär studenterna inte de underliggande principerna och koncepten, som behövs för att förstå varför en viss formel används. Därför gör matte lättare genom att lära och förstå de underliggande principerna och begreppen av en given matematik.
  • Fråga din lärare under eller efter klassen varför och hur en viss formel fungerar, medan andra inte gör det. Fråga din lärare, "Vilka är de underliggande principerna med denna formel?" eller "Hur kan jag göra denna formel mindre abstrakt och mer konkreta?"
  • Du kan testa dig själv för att se om du förstår matte genom att fråga dig själv:
  • Kan jag förklara matematiska fakta och koncept i enklare fakta och koncept?
  • Kan jag göra logiska anslutningar mellan olika begrepp och fakta?
  • Kan jag identifiera de principer som gör allt arbete i en viss matematik?
  • 5. Lösa utmanande problem. Många människor är uttråkad i matteklass eftersom läroplanen använder repetitiva undervisningsmetoder som uppmuntrar till Rote-memorisering. Om så är fallet, försök att göra matte konkurrensproblem, som AMC och MathCounts. Ett annat val är att läsa vidare i mattehandböcker och försök att förstå, inte bara memorera.
  • Metod 2 av 3:
    Upprätthålla ditt intresse för matematik
    1. Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 5
    1. Anslut matte och läsning. Läs böcker centrerade på matematiska mysterier eller fiktiva och / eller självbiografiska böcker baserade på kända matematiker. Till exempel innehåller en hel del Paul Verhoevens böcker matematik. Också, Numret djävulen av Hans Magnus Enzensberger är en populär fictionbok ommath.
    • Läs biografier av kända kvinnliga matematiker att odla och behålla ditt intresse för matte. Till exempel, läs om Hypatia, en av de tidigaste kända kvinnliga matematikerna i Alexandria.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 6
    2. Baka något. Bakning använder många proportioner och förhållanden. Genom att baka din favoritkaka, brownies eller cookies, kan du lära dig om proportioner och förhållanden medan du har kul och tillfredsställande dina smaklökar.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 7
    3. Anslut matte med dina intressen. Du kan marknadsföra ditt intresse för matte genom att utforska hur matte är relaterat till något du älskar! Till exempel, om du är intresserad av historiska landmärken, som Golden Gate Bridge eller Frihetsgudinnan, lär dig om matematiken som var inblandad i att bygga dessa landmärken.
  • Om du är intresserad av ett ämne som inte är traditionellt associerat med matematik, lära dig hur ämnet innehåller matte. Till exempel, om du är intresserad av mode, utforska hur skärmor och sy dessa mönster tillsammans innebär matematik.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 8
    4. Anslut matte till vardagen. Nya matematiska formler kan verka vardagliga och ointressanta, speciellt om du inte tillämpar dem på någonting. Göra matte intressant genom att tillämpa vardagliga formler för vardagliga livsförhållanden. Till exempel, om du har en väckarklocka, är chansen att beräkna hur många extra minuter du kan sova innan du går ut ur sängen när du slår på snooze-knappen. Försök att märka de olika sätten du gör matematik i dina dagliga uppgifter.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 9
    5. Var positiv om matte. Inse att, om du håller ett öppet sinne, kan du lära dig någonting. Ja, matte kan vara svårt ibland, men det är kanske ett bättre sätt för dig att lära dig matematik, som att spela spel med vänner eller läsa en fiktiv historia baserad på ett matematiskt mysterium.
  • Metod 3 av 3:
    Bo fokuserad i matteklass
    1. Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 10
    1. Var beredd på matteklass. Genom att vara förberedd för matteklass kommer du att kunna hålla fast vid det nya materialet som lärs av din lärare. Du kommer att känna dig förlovad, mindre distraherad och mer intresserad. Var beredd på matteklass genom att slutföra dina läxor i tid, genom att få hjälp på förhand om du inte förstår ett problem, och genom att ha alla dina material redo för klassen att börja, jag.e., Penna, papper, lärobok och miniräknare.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 11
    2. Sitta upp. Om du tycker att det är svårt att hålla sig inriktad i matteklass, försök att sitta framför klassen, till exempel den första eller andra raden. Genom att sitta på framsidan av klassrummet kommer du att kunna höra allt som din lärare säger. Genom att sitta upp, kommer din lärare också att göra ögonkontakt med dig, och det finns färre distraheringar på framsidan av klassrummet.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 12
    3. Delta i klassen. Gör matte klass intressant genom att delta! Det betyder att ställa frågor när du inte förstår något. Om du inte förstår ett matteproblem, fråga din lärare om ett verkligt exempel. Du kan också frivilligt utarbeta matematikproblemet i styrelsen, eller engagera sig i en vänlig konkurrens med en klasskamrat för att se vem som kan lösa ekvationen först.
  • Bild med titeln Var intresserad av Math Steg 13
    4. Anteckna. Genom att ta anteckningar under klassen kommer du att vara mer engagerad i materialet. Du kan ta anteckningar genom att dra bilder eller diagram för att hjälpa dig att förstå ett koncept. Du kan också skriva ner ord du inte hört förut och deras definitioner.
  • Många matematiska ord har sitt ursprung på grekiska, latinska eller arabiska. Försök spåra roten till dessa ord för att kombinera matte med historia.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande