Hur man blir inspirerad att skriva

Alla författare måste uppdatera sin inspiration från tid till annan. Det dagliga livet är fullt av att skriva inspiration, och du kan också hitta idéer i böcker och berättelser. Förutom att öka din kreativitet genom olika övningar, som freewriting eller Word Association, kan hjälpa till att generera färska idéer och slå författarens block. Nästan vad som helst kan vara en mus, så försök olika metoder och inspirationer för att bli inspirerad för ditt nästa mästerverk!

Steg

Metod 1 av 4:
Hitta daglig inspiration
  1. Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 1
1. Bär en skrivskrift eller en inspelare med dig hela tiden. Om du alltid har din tidskrift och inspelare, kommer du att vara beredd på någon tid som inspirerar strejker. Jot ner en anteckning när en idé kommer till dig, eller spela in intressant dialog du överhör. Sedan, gå tillbaka genom dina anteckningar eller lyssna på dina inspelningar när du har lite ledig tid och se om du kan vända dem till en historia.
  • Om du träffar någon intressant, fråga dem om du kan sitta ner med dem för en intervju, fråga dem om några av deras mest minnesvärda upplevelser.
  • Det här är en bra teknik om du behöver inspiration för en blogg. Skriv ner eller spela in alla dina idéer medan du går om din dag, sedan utveckla dem till inlägg. På det sättet har du alltid en ström av nytt innehåll.
  • Om du föredrar kreativ skrivning, låt din fantasi roa när du är ute i allmänhet. Om du hör ett litet fragment av en konversation, försök att föreställa sig den bakre historien. Till exempel kan du höra någon säga något som, "då hade han nerven att be om en annan skiva kaka!"Skapa ett scenario i ditt sinne där det här skulle vara en skandalös begäran, använd den i en historia.
Expertips
Julia Martins, Content Manager

Julia Martins, Content Manager

BA på engelska, Stanford UniversityJulia Martins tog examen från Stanford University 2017 med en kandidatexamen på engelska med fokus i kreativ skrivning. Julia fick också hedrar i feminin, kön och sexualitetsstudier. På innehållslaget hanterar Julia artikel sammanfattningsprojektet, som sammanfattar våra artiklar för smarta enheter. Hon anställer också redaktörer som hjälper till att producera omfattande, välforskade artiklar på WikiHow.
Julia Martins, Content Manager
Julia Martins, Content Manager
BA på engelska, Stanford University

Julia Martins, kreativ författare, berättar för oss: "Varje författare har olika "regler" Om hur du blir inspirerad, hur ofta du ska skriva, vad du ska skriva på... Listan fortsätter! Det viktigaste är att du hittar vad som fungerar för dig."

  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 2
    2. Ändra ditt landskap eller miljö för att fräscha saker upp. Att byta upp din miljö kan öka din fantasi och lossa upp idéer. Detta kan vara allt från att sitta vid ett annat bord medan du skriver för att gå på en resa någonstans har du aldrig varit tidigare. Ibland är det allt som krävs för att ge dig ett nytt perspektiv och erbjuda nya idéer.
  • Om du normalt skriver hemifrån kan du arbeta i ett annat rum i ditt hus, besök en närliggande kafé, eller gå ut och skriva.
  • Även något så enkelt som att byta skrivbords bakgrund kan hjälpa till.
  • Detta kan vara till hjälp om du har författarens block medan du arbetar med en rapport för skolan eller arbetet, liksom för mer personliga former av skrivning.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 3
    3. Skriv om vad du observerar. Om du har problem med att tänka på något att skriva om, försök att titta på din miljö. Oavsett var du är, kan du välja ett objekt, en person eller en situation som du kan observera, skriv sedan om det. Inkludera detaljer om vem, vad, varför, hur, och när, och försök att inkludera så mycket detaljer som möjligt.
  • Skriva om vad du ser hjälper till att sätta dig i det aktuella ögonblicket. Det kan också hjälpa dig att klara din uppmärksamhet på detaljer.
  • Välj ett objekt i rummet, som en farfar klocka. Skriv om klockan, som gjorde det, och dess historia. Känn dig fri att göra historien så skandalös som du vill. Du kan till exempel säga att den ursprungliga ägaren av klockan var en pirat, och han köpte klockan när han äntligen gick i pension från höga havet!
  • Bilden med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 4
    4. Besök en upptagen plats och folkvakt för idéer. Andra människor kan vara bra att skriva inspiration, och de är lätta att hitta i en upptagen, offentlig miljö. Resa till en allmän plats, hitta intressanta tecken och titta på dem för inspiration. Skriv om deras utseende, handlingar och ord.
  • Besök platser som ett café, köpcentrum eller utomhuspark.
  • Ibland kan du hitta inspiration för kreativ skrivning i även de mest vardagliga uppgifterna. När du tittar på människor, försök att tänka på fantasifulla backberättelser, som att bestämma en förortsmamma är verkligen en spion på ett hemligt uppdrag, eller en genomsnittlig tonåring som köper kaffe är verkligen medlem i en kunglig familj som är flyktig till din stad för att njuta av ett normalt liv ett tag.
  • Bildbeteckningen blir inspirerad av att skriva steg 5
    5. Lyssna på andras dialog när de är offentligt. Oskyldig avlyssning kan göra för stor skrivning inspiration. När du är på ett offentligt ställe som ett köpcentrum, restaurang eller biograf, lyssnar på intressanta linjer som folk säger. Skriv dem ner och använd dem i din nästa historia.
  • Till exempel, om du överhör ett par kämpar, kan du skriva ner ett par linjer att använda i din egen historia.
  • Om du skriver om aktuella händelser och du hör någon som passionerat randar om politik, gör det några av sina linjer att återkomma senare. Du kan skriva ett inlägg, antingen överens eller oense med sin synvinkel, till exempel.
  • Tänk på, om du självklart lyssnar på någon annans konversation eller argument, kan det tyckas skrämmande. Försök att vara subtil-stirra inte eller luta dig närmare så att du kan höra bättre. Också, om folket runt dig börjar verka obekväma, är det förmodligen en bra idé att ta de anteckningar du har och flyttar till en annan plats. Kom ihåg att det handlar om att hitta inspiration, inte kopiera deras konversation word-for-word.
  • Metod 2 av 4:
    Stimulera din kreativitet
    1. Bilden med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 6
    1. Prova Word Association för att få idéerna att flyta. Om du känner dig fast när du sätter dig ner för att skriva, prova en ordförening övning för att hjälpa till med att engagera din fantasi. Öppna en ordbok, välj ett ord slumpmässigt och skriv ner allt som kommer att tänka på ämnet. Det här kan vara ett bra sätt att lossa upp innan du börjar skriva, och du kan till och med hitta en historia idé när du läser genom listan med ord som du kom med med.
    • Välj något som "Frihet," och skriv allt som påminner dig om frihet, som fåglar, flyger eller öppen himmel.
    • Om du skriver en rapport, gör Word Association med ämnet du vill skriva om. Detta kan hjälpa dig att begränsa fokuset på ditt papper innan du ens börjar undersöka. Till exempel, om du är tilldelad att skriva om Abraham Lincoln, kan du skriva ord som "topphatt", "Penny", "Lincoln Memorial", "mördare", "John Wilkes Booth", "Gettysburg-adress", "Emancipation Proklamation, "och" Lincoln-Douglas debatter."Då kan du välja det område du är mest intresserad av som ditt ämne.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 7
    2
    Freewrite att generera idéer. Freewriting hjälper dig att få ord på sidan, oavsett tema eller avsikt av stycket. Välj ett ämne, öppna upp till en ny sida och skriva. Oroa dig inte för vad du skriver, fokusera bara på att fylla på sidan. Du kan komma tillbaka till ditt skrivande och expandera på det senare, eller gör det bara få växlarna att vända sig till din nästa bit.
  • Skriv en berättelse eller gratis föreningar.
  • Du kan skriva under en viss tid eller tills du fyller på ett visst antal sidor. Detta är ditt val.
  • Till exempel kan du välja att skriva om tigrar. Skriv allt som kommer att tänka på tigrar, som när du såg dem på zoo när du var 5, eller vad det skulle vara att vara en tiger i djungeln. Du kan använda det här för ett bloggpost på tigrar, eller helt enkelt för att få idéer för din nya roman.
  • Bildbeteckningen blir inspirerad av att skriva steg 8
    3. Lyssna på musik för att tänka på nya idéer. Musik kan hjälpa dig att koncentrera dig, och det kan också inspirera din kreativitet, så att du kan tänka på nya idéer. Slå på din favoritmusik, eller prova en ny genre, som folk, klassisk eller instrumental. Tänk sedan på ditt skrivande medan du lyssnar på musiken, och hanterar några idéer när de kommer till dig. Om du upptäcker att musiken hjälper dig att fokusera, kanske du vill lyssna på det medan du skriver, liksom.
  • Använd hörlurar för en intim lyssningsupplevelse, eller vrid upp volymen på dina hemhögtalare.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 9
    4. Använd skrivande uppmaningar för att komma igång. Skriva uppmaningar hjälper dig att bli fokuserad när du saknar idéer. Titta på nätet eller fråga en lärare för en lista med skrivprovisorer, välj sedan en som intresserar dig. Skriv ner prompten och sätt sedan en timer i 30 minuter och skriv ner det som kommer till dig under den tiden. Efter 30 minuter är upp, gå tillbaka och polera upp vad du skrev.
  • Känn dig fri att ställa in din timer för kortare eller längre tid.
  • Använd dessa anvisningar för att skriva en dikt, novell, artikel - vad som helst inspirerar dig.
  • Skriva snabba idéer inkluderar "Den bästa dagen i mitt liv var ..." eller "Skriv om färgen svart."
  • Expertips
    Julia Martins, Content Manager

    Julia Martins, Content Manager

    BA på engelska, Stanford UniversityJulia Martins tog examen från Stanford University 2017 med en kandidatexamen på engelska med fokus i kreativ skrivning. Julia fick också hedrar i feminin, kön och sexualitetsstudier. På innehållslaget hanterar Julia artikel sammanfattningsprojektet, som sammanfattar våra artiklar för smarta enheter. Hon anställer också redaktörer som hjälper till att producera omfattande, välforskade artiklar på WikiHow.
    Julia Martins, Content Manager
    Julia Martins, Content Manager
    BA på engelska, Stanford University

    Julia Martins, kreativ författare, tillägger: "Du kan hitta bra skrivbara generatorer online, fråga en vän för ett ämne att skriva om, eller hitta något i rummet du är i och föreställ dig var det kom ifrån. Oroa dig inte för att skriva en perfekt historia, eller hålla fast vid skrivprompten exakt - kom ihåg att dessa anvisningar är bara där för att hjälpa dig att få dina kreativa juicer som flyter!"

  • Bild med titeln bli inspirerad att skriva steg 10
    5. Skriv om dina hobbyer och intressen. När du försöker komma med något att skriva om, är det ofta en bra idé att börja med något du är bekant med redan. Till exempel, beroende på dina hobbyer, kan du skriva om sport, konst, djur, resa, medicin, bilar, människor eller något annat som slår dig. De saker du redan älskar kan vara inspiration om du skriver fiktion, en rapport, ett blogginlägg eller något annat!
  • För en fiktiv historia, kan du till exempel tänka dig att spendera dagen med din favorit sporthjälte och sedan vända det till en historia.
  • Om du vill skriva ett blogginlägg, expandera på ditt favoritrecept. Beskriv de ingredienser du använder, ge specifika instruktioner, inklusive tillagningstid och temperatur, och berätta för läsarna varför du gillar maträtten.
  • För en nonfiction-stycke, skriv ett biografiskt konto av en backpacking resa du tog, eller prata om historien om en målning du verkligen älskar.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 11
    6. Reflektera över ett tidigare minne eller händelse för idéer. Att skriva om tidigare erfarenheter är ett bra ställe att hitta inspiration. Eftersom det är något du faktiskt har bott igenom, är du den bästa personen att skriva om alla händelser, känslor och backstory bakom den erfarenheten. Spendera lite tid att återuppleva tillfället i ditt sinne, försök sedan berätta historien på ett sätt som det målar en levande bild av vad du gick igenom.
  • Du kan till exempel skriva om en tid när du kände dig blå, då av ingenstans, en av dina vänner gjorde något riktigt trevligt för dig.
  • Du kan också skriva om något upprörande, som en tid du inte fick något du verkligen ville ha, eller förlusten av en älskad. För att ge bitdjupet, försök att inkludera en lektion som du lärde dig av erfarenheten, som att vara tacksam för vad du har, eller vikten av att spendera tid med de människor vi älskar medan de fortfarande är med oss.
  • Bildbeteckningen blir inspirerad av att skriva steg 12
    7. Skriv från olika perspektiv, som djur och livliga föremål. Istället för att skriva ur ditt perspektiv eller ett annat humanters perspektiv, försök ta på synvinkel av ett djur, insekt eller objekt. Tänk på vad de skulle tänka, känna, höra, eller säga, och använd dessa som inspiration för riktningen av din bit.
  • Du kan till exempel skriva en kärlekshistoria, men berättas från ett hushållsartiklar, som en häftapparat eller en tummel.
  • Försök att berätta historien om en personlig milstolpe, som din första skoldag, från din hund eller katters perspektiv.
  • Metod 3 av 4:
    Använda böcker eller berättelser för inspiration
    1. Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 13
    1. Hitta en nyhetshistoria för inspiration. Om du inte kan tänka på ett ämne för att skriva om, öppna en tidning eller läsa nyheterna online. När du hittar en intressant rubrik, läs hela historien nära. Tänk på den stora bilden bakom historien och använd det för att inspirera vad du vill skriva om.
    • Om du skriver en blogg om teknik, kan du till exempel börja varje dag genom att läsa upp den senaste tekniska nyheterna. Om du ser en historia om en ny teknik i utveckling, kan en förändring i policy som kan påverka tekniska nybörjare eller en skandal som potentiellt skadat en stor aktör i branschen, kan skriva ett blogginlägg som diskuterar konsekvenserna av den historien.
    • Om du skriver fiktion kan du expandera på berättelsen genom att skriva din egen ta av vad som hände.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 14
    2. Läs en bok, blogg eller tidskrift för nya idéer. Ett av de bästa sätten att hitta inspiration för att skriva är att läsa ständigt. Inte bara kommer att läsa hjälper dig att lära dig nya saker, men att se vad som inspirerar andra kan inspirera dig. Dessutom kommer frekvent läsning att bidra till att förbättra ditt eget skrivande, för att du naturligtvis börjar efterlikna stilen med andra framgångsrika författare, oavsett om du skriver för en online-publikation eller du vill publicera en roman.
  • Läs verk av författare du älskar eller hatar, eller av författare har du aldrig hört talas om. Det som verkligen är viktigt är att du läser.
  • Hitta en tidning på ett ämne du är intresserad av, och skumma sidorna. Du kan till exempel öppna en kopia av National Geographic och leta efter en ny upptäckt.
  • Poesi kan också vara en stor inspirationskälla. Försök läsa en av dina favoritdikt, men titta på det ur en författares perspektiv, snarare än bara en läsare.
  • Bildbeteckningen blir inspirerad att skriva steg 15
    3. Titta på en film för inspiration. Om du behöver idéer för något att skriva om, titta på en film, men behåll en anteckningsbok i närheten och försök att undvika att gå vilse i tomten. Istället, leta efter tecken för att bygga upp, dialog att arbeta med eller landskap för att ställa in dina historier i. Använd sedan dessa element för att skriva din egen historia eller roman.
  • Filmer kan också erbjuda bra idéer om dialog, tecken eller landskap.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 16
    4. Titta på en konst och skriv om hur det får dig att känna. Gå till ett museum eller ett konstgalleri, eller titta på konstbloggar eller databaser online. Om du ser något som du verkligen älskar, skriv ner alla detaljer om konstverket, inklusive dina tankar och känslor om stycket. Sedan expandera på vad du skrev i en kort historia eller dikt.
  • När du hittar en konst som talar till dig, kan det engagera din fantasi, vilket ger dig en värld av nya idéer att skriva om.
  • Bild med titeln bli inspirerad att skriva steg 17
    5. Försök skapa "blackout poesi" Från en sida av text. Välj en sida från en tidning, tidning eller bok och ta en svart permanent markör. Blick på sidan och leta efter ord som slår dig. Gör en linje genom de ord du inte vill använda med din markör, lämnar bara några ord. De återstående orden fyller upp din dikt.
  • Du kan experimentera med att blackera ut många ord för att göra korta dikter, eller bara blacking ut några ord för att göra längre dikter.
  • Du kan skriva en bred berättelse med substantiv, verb och adjektiv, eller skapa en mer sammanhängande historia med hjälp av ord som "är," "av," och "de."
  • Denna kreativa övning kan hjälpa dig att skapa mer skrivet arbete, eller du kan bestämma att du vill ägna mer tid att skapa blackout poesi.
  • Metod 4 av 4:
    Beating Writer`s Block
    1. Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 18
    1. Ange en tidsfrist för ditt skrivande om du behöver extra motivation. Ibland är det lättare att hitta inspiration när du är under tryck. Om du inte redan har en, gör dig ansvarig genom att ställa in din egen deadline. Då, tryck dig själv för att hålla den tidsfristen, oavsett vad som händer.
    • Ställ in målet att skriva 1000 ord om dagen, en artikel i veckan eller en dikt en dag - oavsett vad som fungerar för dig och din skrivstil.
  • Bildbeteckningen blir inspirerad för att skriva Steg 19
    2
    Övning Att stimulera blodflödet och generera idéer. Övning ökar hjärnaktiviteten genom att öka blodflödet, vilket är till hjälp när du letar efter inspiration att skriva. Att ge dig en paus för att flytta kan också hjälpa dina undermedvetna att göra anslutningar, så när du är klar kan du upptäcka att du är full av färska idéer.
  • Prova löpning, simning, cykling, eller yoga. Du kan också spela en sport som tennis eller fotboll.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 20
    3. Skriv varje dag för att hålla inspirationen flödande. När du börjar skriva, är det lättare att fortsätta om du fortsätter att göra det varje dag. Vanligtvis märker du att nya idéer kommer till dig lättare, och skriftprocessen själv kommer ofta att gå mer smidigt. Försök skriva på samma gång varje dag, eftersom det hjälper dig att hålla fast vid ett vanligt schema.
  • Om du vill köra en maraton vet du att du behöver regelbunden motion för att få din kropp i form om du vill lyckas. Skrivning är på samma sätt, förutom att du tränar din hjärna istället för din kropp.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 20
    4
    Meditera i 5 eller 10 minuter för att rensa ditt sinne. Ta djupa andetag, med fokus på din andas och andas ut och försök att rensa ditt sinne så mycket som möjligt. Genom att koppla av kan du minska din stress och öka ditt fokus. Då, när du kommer tillbaka till ditt skrivande, kommer du sannolikt att känna dig skarpare och mer uppmärksam.
  • Meditation är ett bra sätt att komma i kontakt med ditt undermedvetna, så det kan hjälpa dig att bryta igenom om du kämpar för att sätta bitarna av en historia tillsammans.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva Steg 21
    5. Fördjupa dig i naturen för att hitta fred och inspiration. Spendera tid utomhus är ett bra sätt att stimulera din kreativitet. När du besöker naturen, känner du dig ofta mer kopplad till världen runt dig. Dessutom kan de fredliga sevärdheterna och ljuden ge dig utrymmet för att reflektera, så att du får fokus som du kanske inte har när du stressar om en tom sida.
  • Gå en promenad eller vandra i en närliggande park. Medan du är där, fokusera på träd, landskap och djur. Du kan också besöka en lokal zoo eller akvarium, eller bara sitta i gräset utanför ditt hem, titta på fåglar och buggar som går förbi.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 22
    6. Daydream för att få ett nytt perspektiv. Ibland är det enklaste du kan göra för att få inspiration bara för att låta ditt sinne vandra. Hitta någonstans tyst, stäng dina ögon och låt ditt sinne gå vart det vill ha. Tillåt dig tid att tänka på något helt nytt, eller återkomma med en idé som du inte kunde sätta ihop den sista gången du skrev. Fokusera på bilderna som uppstår snarare än att associera ord med dem.
  • Tänk på det intressanta tecknet du satt bredvid på flygplatsen. Föreställ dig vad deras liv är. Vart bor dem? Vad gör de för att leva?
  • Du kan också tänka på vad det skulle vara att vara en insekt. Tänk på vad det skulle vara att leva i en bikupa, vad du kan göra hela dagen, och hur stark du skulle vara.
  • Bildbeteckningen blir inspirerad för att skriva steg 23
    7. Gå med i en skrivgrupp för att hitta likasinnade människor. Att diskutera arbete med andra författare är till hjälp eftersom det kan hjälpa dig att tänka på nya ämnen att utforska. Du kan också få feedback för ditt tidigare arbete, så du kan expandera på.
  • Sök efter skrivande samhällen i ditt område, eller samla personer som är intresserade av att skriva.
  • Möt upp på en lokal kafé eller café och diskutera dina skrivsidéer. Utbyte arbete för feedback.
  • Bild med titeln Bli inspirerad för att skriva steg 24
    8. Lär dig om dina favoritförfattare och deras skrivvanor. Vissa författare skriver alltid på samma plats, medan andra har rutiner att de går igenom innan de skriver varje dag. Genom att undersöka vanorna hos några av dina skrivande rollmodeller kan du bli inspirerad av att hitta ett nytt tillvägagångssätt som kommer att fungera för dig.
  • Till exempel brukade Ernest Hemingway skriva första sak varje morgon. Kurt Vonnegut brukade göra sit-ups och push-ups mellan hans skrivande.
  • Bild med titeln bli inspirerad att skriva steg 25
    9. Börja skriva en ny historia om du är fast. Ibland är en ny start allt du behöver för att få de kreativa växlarna att vrida. Om du bara inte kan räkna ut vad du ska göra med en historia, vänd din anteckningsbok till en ny sida eller öppna ett nytt orddokument och arbeta på något annat för ett tag.
  • I stället för att skriva din självbiografi, kan du till exempel skriva om en intressant man som du träffade i snabbköpet.
  • Om du är fast i slutet till ditt mordmysteri, försök skriva ett inspirerande konto för din hjälte.
  • Bild med titeln bli inspirerad för att skriva steg 26
    10. Experimentera med olika skrivmedier. Om du skriver i samma stil hela tiden kan du fastna i en ruta, vilket gör ditt skrivande att känna sig platt och oinspirerad. För att motverka detta, försök skriva något helt annorlunda än din normala stil. Detta kommer att hjälpa till att sträcka din kreativitet, vilket kan hjälpa dig att komma med ny inspiration för ditt vanliga arbete.
  • Om du har jobbat på en roman, till exempel, försök att skriva en dikt istället.
  • Försök skriva en kort historia om du normalt skriver långformiga bloggar.
  • Skriva hjälp

    Prov freewrite

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Punktutdelningar

    Stöd WikiHow och Lås upp alla prover.

    Tips

    Varningar

    Plagiat är moraliskt oacceptabelt, och i vissa fall kan det landa dig i domstolsbekämpning av ett upphovsrättsligt fall. Kom alltid ihåg att kreditera dina källor.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande