Hur man följer ditt hjärta

Att lyssna på ditt hjärta är inte alltid lätt, särskilt i en upptagen och krävande kultur. Men trots livet som försöker dra dig i en miljon riktningar, finns det sätt att skära ut ett heligt utrymme för dig själv. Du kan göra ditt bästa för att leva enligt ditt hjärtas önskan, vilket hjälper dig att njuta av det liv du bor och vara mer närvarande för folket runt dig.

Steg

Del 1 av 3:
Identifiera ditt hjärtas önskan
  1. Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 1
1. Gör en lista över saker du vill uppnå. A "att-göra-innan-jag-dör-lista" kan hjälpa dig att räkna ut vilken riktning ditt hjärta vill gå in. Försök att ställa in mål som du sannolikt kommer att kunna uppnå (inte "Var den första människan på Mars"). Denna lista kan vara en stor inspirationskälla när du letar efter meningsfulla händelser att arbeta mot i ditt liv. Om det verkligen är från hjärtat, kommer det att återspegla några av dina djupaste intressen och ambitioner.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta Steg 2
    2. Skapa ett öppet utrymme. Det första steget att komma i kontakt med ditt hjärta på ett djupare sätt är att ge ditt hjärta tid och utrymme att prata upp. Det är viktigt att sitta stilla utan distraheringar för ditt hjärta att kunna låta sig bli hört. Du kanske vill skapa en avsiktlig plats där du kan gå till bara sitta. Om du har ett extra rum i ditt hus, kan du tända några ljus och skapa en bekväm miljö för den här uppgiften.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 3
    3. Lyssna på ditt hjärta. När du har ställt rätt förutsättningar kan du börja göra arbetet med att vara medveten om ditt hjärta. Du kanske vill fråga dig en fråga, som "Vad känner jag mig under ytan just nu?" Vänta ett tag när du frågar frågan om att se om ett svar bubblar upp från ditt hjärta. Denna typ av övning kommer att hjälpa ditt hjärta och din inre lust, uttrycka sig själv.
  • Du kan också använda en teknik som heter Focusing, vilket är bra för att komma i kontakt med din kropp. Så här fokuserar du på:
  • När du har rensat utrymmet och frågade vad som händer inuti dig, var uppmärksam på vad din kropp svarar med. Försök inte att utforska det, märker det bara från ett avstånd. Till exempel kan du känna en täthet i bröstet när du frågar vad som händer under ytan. Lägg märke till det från ett avstånd.
  • Sätt ett handtag på känslan. Detta är vanligtvis i form av ett ord eller kort fras. Till exempel kan du säga "åtdragning" eller "brösttryck" eller "spänning." Fortsätt försöka ord fram tills det verkar passa känslan.
  • Gå fram och tillbaka mellan känslan och ordet som beskriver det. Kolla och se hur de interagerar. Se om kroppssensationen ändras lite när du har ett korrekt namn för det.
  • Fråga dig själv vad som orsakar denna känsla. Vad handlar det om ditt liv just nu som orsakar dig att känna dig tätt i bröstet? Fånga inte för ett svar, låt bara svarbubblan upp. Detta kan inte hända första gången. Fokusering kan ta övning, men det här är en bra serie av steg för att hjälpa dig att öppna dig själv med ditt hjärta och allt som händer inuti dig.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 4
    4. Lägg åt sidan varje dag. Ett hektiskt liv kan verkligen dämpa din förmåga att följa ditt hjärta. Ta tid ut ur din dag, varje dag, för dig själv. Låt inte något annat pålägga den här tiden. Vad du gör med det är upp till dig, men här är några förslag:
  • Meditera. Det finns ett antal mentala och fysiska hälsofördelar för att meditera, såsom lägre blodtryck och lägre stress. Försök att sitta upprätt i minst 10 minuter på ett lugnt ställe. Fokusera på en sak, till exempel känslan av luft som går in och ut ur näsborren, eller ett föremål som en penna. När din uppmärksamhet lämnar objektet, påminna dig försiktigt på att återvända.
  • Ta ett långt bad. Avkopplande i vatten har liknande effekter på andra avkopplingstekniker. Det är ett bra sätt att vinda ner. Du kan använda den här tiden för att reflektera över ditt liv, eller bara njut av tystnaden och känslan av ett varmt bad.
  • Ha ett kaffe datum med en vän. Du får inte spendera så mycket tid på att komma ikapp med vänner som du vill. Använd detta "du tid" Att bjuda in en älskad vän att äta lunch eller kaffe med dig.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 5
    5. Hitta intressen som aktiverar ditt hjärta. Samhället lägger stor vikt vid hjärnan. Det står att du borde "Tänk innan du agerar" och gör goda, rationella beslut. Men det lämnar inte mycket utrymme för din intuition eller ditt hjärta. Dessa saker kan göra livet roligt snarare än rutinmässigt och effektivt. Att hitta aktiviteter som berör ditt hjärta kan hjälpa till att hålla vägen öppen, snarare än att bara engagera världen med din hjärna.
  • Till exempel, om du gillar att läsa, se till att du kan läsa i ditt schema. Fråga dina vänner för rekommendationer av bra böcker. En poesi-samling kan vara särskilt stämningsfull.
  • Om du är mer av en filmbuff, kolla in några högklassiga filmer som kommer att dra på dina hjärtsträngar.
  • Spendera tid i naturen är ett annat bra alternativ - det kan hjälpa dig att känna dig mer levande och i kontakt med dig själv.
  • Del 2 av 3:
    Organisera ditt liv
    1. Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 6
    1. Sök terapi om det verkar användbart. Om problemen som blockerar dig från att följa ditt hjärta verkar mer allvarligt än du kan hantera på egen hand, eller med hjälp av en vän, överväga att se en terapeut. Många terapeuter handlar regelbundet med denna typ av problem. Om du hade en traumatisk barndom, ett dåligt äktenskap, eller om du bara har kollapsat under ett ton av stress, kan terapi hjälpa dig att återupptäcka ditt hjärta och känna dig mer levande.
    • Somatisk upplever terapi liknar fokusering, där du fokuserar på känslor i din kropp snarare än tankar och minnen.
    • Kognitiv beteendebehandling kan hjälpa dig att undersöka fasta tankar och övertygelser som kan hindra dig från att följa ditt hjärta.
    • Hitta en lokal terapeut genom att klicka på här.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta Steg 7
    2. Fråga vänner för hjälp. Ibland är det svårt att bryta igenom till var ditt hjärta är på egen hand. Enlist hjälp av en vän för den här uppgiften. Du kan faktiskt fokusera med en vän, där du går igenom stegen tillsammans och rapporterar vad som händer. Du kan också bara prata om vad som händer i ditt liv just nu och uttrycka din önskan att få mer i kontakt med ditt hjärta. Se om hon har några råd för dig. Att prata ut kan också hjälpa, för att uttrycka dina känslor i ord har en kraftfull effekt.
  • Till exempel kan du säga "Hej, jag känner att jag inte gillar mitt hjärta i mitt liv just nu. Jag kunde verkligen använda någon att prata med om detta. Skulle du vara villig att hjälpa?"
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 8
    3. Lev ditt eget liv. Det är lätt att leva våra liv som svar på press från andra människor, som vänner, familj, en make eller till och med barn. Om du vill följa ditt hjärta, se till att du lever enligt dina egna önskningar snarare än vad andra människor vill ha från dig. Detta är faktiskt en av de vanligast rapporterade ångerna från människor som är på sina dödsängar.
  • Fråga dig själv, "Är det vad jag verkligen vill ha, eller gör jag det för någon annan trots mig själv?"
  • Det är inget fel med att vara generös och göra saker för andra människor, förstås, men du måste hitta en balans där du är sant mot dig själv när du är snäll och hjälper andra. Annars, men bra dina intentioner, kan du enkelt brinna ut och förlora din anslutning till ditt hjärta.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta Steg 9
    4. Begå dig till din väg. Att ändra ditt sinne kan vara ett enkelt sätt ut ur svåra situationer, men om du alltid är tillbaka, kommer du aldrig att lära av dina misstag eller göra några framsteg. Det är viktigt att begå sig till den väg du är på i livet. Engagemang kommer att ge dig styrkan att fortsätta i ansiktet av svårigheter. Efter ditt hjärta är inte alltid tänkt att vara lätt.< Om du känner ett ton motstånd mot denna typ av engagemang, om det är till utbildning eller en viss karriär, kan det vara en bra idé att undersöka om du verkligen följer ditt hjärta.
  • Undvik att misstänka naturligt motstånd och svårigheter med denna typ av större motstånd. Det är normalt att känna sig nedslående ibland, även om du är på rätt väg för dig. Om du inte är säker på om du gör det rätta, försök att fråga någon du litar på, till exempel en nära vän eller familjemedlem.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 10
    5. Rengör och organisera ditt personliga utrymme. Du kan bli förvånad över hur mycket din miljö påverkar ditt humör. Färg, till exempel, kan ha en stor effekt på hur människor känner. Se till att ditt hem är rent och välorganiserat. Måla väggarna en annan färg om du inte gillar dem. Dekorera med konstverk som inspirerar dig och provocerar a "skönhetssvar." Har bilder av dina nära och kära runt. Att göra dessa enkla hemorganisationstekniker kommer att ändra hur du känner och gör det lättare att få tillgång till din sanna önskan. Rodnad och en dålig miljö kan orsaka att rör i ditt sinne, vilket kommer att begränsa din förmåga att följa ditt hjärta.
  • Del 3 av 3:
    Agerar på din önskan
    1. Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 11
    1. Engagera sig i uttrycksfulla aktiviteter. Det finns ett antal kreativa aktiviteter du kan göra för att komma i kontakt med ditt hjärta. Målet är att öppna dig själv i ditt hjärta, eller din innersta önskan. Stilar av självuttryck som de som används i konstbehandling kan hjälpa dig att bli mer öppen för dig själv och ditt hjärta. Här är några idéer för saker du kan göra:
    • musik. Försök att gå med i en kör eller ta gitarrlektioner.
    • Konst. Ta en målningsklass eller lära sig att skulptera.
    • Dansa. Anmäl dig i en salsa klass eller till och med träningskurser i gymmet.
    • Drama. Se om det finns några öppna teatergrupper runt dig som du kan gå med. Agerande är ett bra sätt att uttrycka din kreativitet.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 12
    2. Free-write. Livet kan orsaka dina sanna önskningar och dina dagliga rutiner för att bli crusted över med skyldigheter och förväntningar. En övning som frittskrivning kan hjälpa dig att komma åt ditt hjärta och börja utveckla ett närmare förhållande med den här viktiga delen av dig själv.
  • Välj ett ämne och skriv det på toppen av ett papper. Ämnet kan vara ett ord, som "resa," eller det kan vara ett kort uttalande, som "Vad jag tycker om att resa." Ställ in en timer i 5 eller 10 minuter och försök skriva om ämnet utan att lägga mycket på vad du gör. Planera inte i förväg. Målet är att låta ditt omedvetna sinne ta över för dig istället för att låta kontrollcentret i din hjärna håller tygarna.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 13
    3. Öva mindfulness. Det finns två olika sätt att du kan leva ditt liv: Att göra. De "gör" läge är vad många människor befinner sig fast i mycket av tiden. Det är ett nödvändigt läge för vår snabba, högspänningskultur, och det är faktiskt mycket användbart för att hålla upp. Dock "gör" läge kan göra det svårt att lyssna på dina behov och sakta ner tillräckligt för att njuta av livet. Mindfulness meditation kan hjälpa dig att stärka "varelse" Modet i ditt liv, vilket är det läge som hjälper dig att börja följa ditt hjärta.
  • Sitta i ett bekvämt, upprätt läge. Bli van vid denna position i några minuter. Börja vara uppmärksam på vad som händer i din erfarenhet. Du kommer att ha många avvikande tankar, kroppssensationer och till synes slumpmässiga känslomässiga ökar. Var uppmärksam på alla dessa saker och allt annat som händer, gör ditt bästa för att ta en "nyfiken" hållning mot dem, där du inte behöver reagera på dem. Låtsas att du är en vetenskapsman och du vill observera denna erfarenhet utan att ingripa. När du har gjort det här i en säker, tyst, sittande miljö, kan du prova det i ditt dagliga liv medan du gör andra saker.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 14
    4. Göra ett stort drag. Baserat på din hinklista och övergripande livsmål, bestämmer sig för att göra ett stort drag om det behövs. Detta kan gå tillbaka till skolan för mer utbildning, flytta till en annan stad med bättre möjligheter eller familj i närheten, eller sluta jobbet för att göra något som resonerar närmare med ditt hjärtas önskan. Det kan vara en bra idé att prata med dina vänner och familj om flytten innan du börjar flytta redskap, för att se vad de tycker och utnyttjar sitt stöd.
  • Bild med titeln Följ ditt hjärta steg 15
    5. Gör små förändringar. Det gör du inte nödvändigtvis måste göra stora förändringar för att förändra ditt liv och börja följa ditt hjärta. Se om det finns små saker du kan göra i din dagliga rutin för att känna dig mer anpassad till dig själv och din önskan. Till exempel kanske du vill spendera mer tid med dina vänner, eller spendera mindre tid framför TV: n. Kontakta din hinklista för att se om det finns mindre justeringar du kan göra i ditt liv för att uppnå det du verkligen vill ha ut ur det.
  • Tips

    Varningar

    Om du tror att ditt hjärta säger dig en sak, och din hjärna säger dig en annan, ta tid att tänka på det. Det är inte alltid bra att vara impulsiv.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande