Hur får man bra sångidéer

Ibland är det svårt att komma med bra idéer för sånger, Men bli inte avskräckt! Om du går i trubbel, ta lite tid för att få dina kreativa juicer att flyta. Öppna dig själv med dina känslor och leta efter inspiration i världen runt dig. Skriver övningar och lek med melodier tills du kommer med texter och låtar som pique ditt intresse. Fortsätt utforska dessa idéer och förfina dem tills du har skapat en sammanhängande, catchy sång.

Steg

Metod 1 av 3:
Hitta inspiration
  1. Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 1
1. Visualisera meddelandet, temat eller ögonblicket som du vill fånga. Om du vill skriva en sång om ett visst ämne, sitta i ett lugnt ställe och rensa ditt sinne. Tänk på ditt ämne, eller titta på det om det är ett objekt, bild eller miljö. Låt det fylla dina känslor och försöka lägga din erfarenhet till ord.
  • Antag att du bara hade ett bra första datum och känns som att skriva en sång om det. Rensa ditt sinne, spela upp natten i ditt huvud och låt dina tankar och känslor percolera.
  • Filtrera inte dina tankar eller försök att tvinga dig att skriva ner ord. Bara fokusera på att sätta dig själv i ögonblicket och låta det bränna dina känslor. Om du blir inspirerad och ord kommer ihåg, skriv dem fritt utan att göra några ändringar.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 2
    2. Låt ditt sinne vandra medan du gör rutinmässiga uppgifter. Låt dina kreativa juicer flöda när du tvättar disken och tar en dusch, kör eller går på en promenad. Tänk på ett minne, person eller känsla, eller bara rensa dina tankar och vara öppna för några idéer som flyter till ytan.
  • Om en idé för en sång, melodi eller lyric kommer till dig, skriv den ner eller spela in dig själv med en mobilapp.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 3
    3. Analysera andra konstnärs texter och sångstrukturer. Läs sångtext från en mängd olika genrer och tidsperioder. Notera hur konstnärerna strukturerade verser och körningar, rimscheman och rytmiska mönster. Identifiera tonen, märka enheter som likheter och metaforer, och fråga dig själv som konstnärens ord adresserar.
  • Leta efter likheter och skillnader över genrer och perioder. Använd dina insikter för att informera din egen smak, sätt dina musikaliska mål och bestämma vilken typ av sång du vill skriva.
  • Till exempel är samtida popspår är vanligtvis catchy, enkla och utnyttja repetition. Många alternativa hiphop-texter är rytmiskt och tematiskt komplexa, medan landets texter ofta syftar till att berätta en historia med en tydlig början, mitten och slut.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 4
    4. Leta efter inspiration i musik, litteratur, film och andra konstformer. Fördjupa dig i ett klassiskt album, nitar roman, slående målning eller strålande film. Sätta dig i arbetet med konstens historia eller ögonblick. Låt det spela ut i ditt sinne och utlösa dina känslor.
  • Om du har ett visst tema i åtanke, se till konstverk med liknande toner. Till exempel, lyssna på kärlekssångar eller titta på ett romantiskt drama kan hjälpa dig att bli inspirerad om du vill skriva en kärleksång.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 5
    5. Rita bilder och föreställa sig historier om dina skisser. Om du tycker bättre i bilder än ord, gör snabba klotter eller skiss en scen eller känsla. Titta tillbaka på dina ritningar och tänka på vad som händer i bilderna framför dig.
  • Även nonsens doodles kan lägga färgglada detaljer till sångtexten. Antag att du drog en pinnefigur som försöker balansera en elefant, piano och soffa ovanpå varandra. Du kan använda den bilden som en metafor eller en simil i en sång om att hantera massor av tryck.
  • Metod 2 av 3:
    Kommer upp med texter
    1. Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 6
    1. Skriv fritt i 15 till 30 minuter varje dag. Skrivande är som att träna dina muskler, så håll dig till en bestämd rutin. Utan att redigera eller filtrera dina tankar, skriv vad som helst som kommer i åtanke i 15 till 30 minuter om dagen. Oroa dig inte om det mesta du skriver är oanvändbart. Då och då kan du komma med en bra linje som du kan fortsätta utforska.
    • Skriv, redigera texter och brainstormmusik på ett lugnt ställe. Du kommer inte att kunna koncentrera dig på det bästa av din förmåga om TV: n är på eller det finns massor av uppror runt dig.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 7
    2. Håll en anteckningsblock på dig och Scribble Notes hela dagen. När du är ute och om och tänk på en idé, jot det ner eller spela in den på din telefon. Även om du gillar att spela in dig så att du sjunger eller talar, behåll en panna och penna på dig om din enhet dör.
  • Bra idéer kan komma mitt på natten när du är i ett drömmande tillstånd, så håll en kudde på din nattduksbord. Även om det inte är mycket förnuft när du läser det på morgonen, kan det vara kemiska ett bra tema, melodi eller lyriskt.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 8
    3. Hitta en bra linje i dina anteckningar och expandera på den. Titta igenom din dagliga kudde eller journalposter, frittskrivningsanteckningar och allt annat du har skrivit. Beroende på hur mycket du skriver, granska dina sidor dagligen, några dagar, eller varje vecka eller så. Försök hitta en bra linje, fraser eller ett stycke, sedan arbeta med att utveckla den tanken.
  • Du kan skriva en veckas värde av poster och hitta 1 eller 2 linjer som verkar klicka. Fortsätt att utforska den tanken med både fritt skrivande och målmedvetna skrivande sessioner. Försök att komma med passager som vidareutvecklar idén.
  • Tänk på att goda låtar är ofta konversation. Syfte för enkelhet, speciellt när du först kommer upp med texter. Du kan oroa dig för rim, rytmer och färgstarka bilder senare.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 9
    4. Förfina dina passager i rhyming verser. När du har satt ihop dina råa texter, jobbar du med att titra sin rytm och skapa ett rimschema. Försök använda en rimsordlista för att byta ut ord i dina verser och skapa behagliga ljud.
  • Tänk på att du inte ska offra mening eller känslomässigt innehåll bara för att göra ett rim. Dessutom måste rimschemat inte alltid vara strikt eller perfekt.
  • Till exempel, ta lyriken "berätta något, tjej / är du glad i den här moderna världen?"" Girl "och" World "rimar inte perfekt, men de delar tillräckligt med vokal och konsonant ljud för att behaga örat.
  • Dricks: Dina texter och melodi måste samarbeta harmoniskt snarare än att låda varandra till obekväma, tvingade fläckar. Om du skriver texter först, utveckla din melodi när du förfina dem istället för att ställa dem i sten innan du kommer upp med en melodi.

    Metod 3 av 3:
    Brainstorming Melodies
    1. Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 10
    1. Leka med tunes och ackord på ditt val av val. Börja med att spela enkla ackord på ditt piano, gitarr eller vilket instrument du spelar. Om du har ett specifikt tema eller texter, tänk på tonen som din melodi ska förmedla. Om det är mörkt eller ledsen, kanske du vill hålla fast vid mindre ackord. Om det är lyckligt och upp-tempo, kan du vara bättre med stora ackord.
    • Oroa dig inte om du inte spelar ett instrument. Du kan fortfarande komma med en catchy melodi med humming eller whistling. Arbeta sedan med en vän eller släkting som spelar ett instrument för att förfina melodin och utkast till noter.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 11
    2. Försök att komma upp med en melodi baserad på en lyrisk. Om du redan har skrivit texter, försök sjunga den första raden av en vers eller kör i en rad låtar och tempos. Leka med att sjunga högre anteckningar vid olika ord för att lägga till betoning. Håll experimentera tills du hittar en minnesvärd melodi som fångar tonen du försöker uppnå.
  • Om du har skrivit texter, fråga en musikalisk vän hur de hör dina ord. Bounce idéer av varandra och sjunga orden i olika improviserade låtar.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 12
    3. Bygg komplementära låtar runt din basmelodi. För verserna, hantverk en progression av toner, eller anteckningar, i standardmönster. I en enkel melodi stiger den första raden ofta skalan, eller stiger i tonhöjd, då den andra linjen faller som svar.
  • Sjunga barnens sång, "Twinkle, Twinkle, Little Star / Hur jag undrar vad du är."Observera hur första linjens anteckningar ökar i tonhöjd, då går den andra.
  • Verserna "melodi upprepar sig, men det betyder inte att det borde vara förutsägbart eller tråkigt. Rytm är nyckeln, så experimentera med kombinationer av kvartal, åttonde och sextonde anteckningar för att ge din melodi färska, catchy rytmiska accenter.
  • Bild med titeln Få bra sångidéer Steg 13
    4. Skapa kontrasterande rytmer och låtar för att ge din sångsort. Medan en sångs vers upprepar en melodi, presenterar Chorus ett tillfälle att lägga till kontrast. I många bra sånger överraskar chorus lyssnaren med låtar och rytmer som hoppar ut från verserna.
  • Kontrast är nyckeln till Vers-Chorus-förhållandet. En musikalisk passage upprepad om och om är inte intressant, så ta tag i lyssnarnas uppmärksamhet med rytmiskt och melodiskt varierade sektioner.
  • Exempel: Betrakta Adeles "Rolling in the Deep", där Chorusens långa, svängande höga anteckningar verkar hoppa ut ur det lägre registeret, rytmiskt komplexa verser och pre-chorus.

    Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Äkthet är viktigt, så var själv, har mod, och var inte rädd för att ta risker.
  • Det finns inget rätt sätt att skriva en sång. Kom med melodier först om det fungerar för dig, eller bygga en sång runt en lyrisk.
  • Arbeta med att bygga ditt ordförråd genom att läsa litteratur och sångtext, med hjälp av dygns kalendrar och vocab quiz apps.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande