Hur man är förståelse

Empati, eller förmågan att förstå vad en annan person går igenom, kan vara en hård skicklighet att behärska. Hur säger du det rätta utan att komma på fel sätt? Oroa dig inte. Vi har skisserat massor av tips som du kan ansöka om dina konversationer, tillsammans med andra knep som hjälper dig att bli mer empatisk i ditt dagliga liv.

Steg

Metod 1 av 10:
Titta förbi första intryck.
  1. Bild med titeln är förståelse steg 1
1. Du börjar bara förstå andra när du spenderar kvalitetstid tillsammans. Det här är inte att säga att första intryck är inte viktiga. Men oftare än inte kommer folk att tänka sig helt om någon utan tillräcklig information för att göra det. Första gången du möter någon kan de vara frazzled eller oroliga, vilket ger ett helt annat intryck än de normalt skulle.
Metod 2 av 10:
Sätt dig i någon annans position.
  1. Bild med titeln förstå steg 2
1. Ändra ditt perspektiv innan du rusar till dom. Låtsas att du går igenom en dag i en annan persons liv, oavsett om det är en vän, älskad, bekant eller någon annan helt. Tänk på alla aspekter av sitt dagliga liv, och vad deras schema är verkligen som. En rollåtervändning kan ge mycket värdefullt perspektiv, och hjälpa dig att bättre förstå en annan person.
  • Till exempel, om ditt barn eller student agerar respektlöst, gå dig själv genom sitt dagliga schema. De kan betonas på grund av sin kursbelastning, eller har problem med att lägga sig i sängen på en konsekvent tid varje natt.
  • Om din vän verkar lite stängd, tänk på hennes dagliga rutin. Hon kanske har haft en hård dag på jobbet, eller kan ha en svår tid hemma.
Metod 3 av 10:
Använda inkluderande språk.
  1. Bild med titeln är förståelse steg 3
1. Säg "vi" och "oss" istället för "jag" och "jag."Det här kanske inte verkar som en stor förändring, men det här lilla vokabulärskiftet kan verkligen göra skillnad. När du naturligtvis innehåller andra på ditt språk kan du ha en lättare tid att ställa in på hur andra människor tänker och känner.
  • Till exempel, när du hanterar ett projekt på jobbet eller skolan, kanske du säger, "Låt oss räkna ut hur vi ska avsluta det här" istället för "här är vad jag ska göra."
Metod 4 av 10:
Fråga frågor.
  1. Bild med titeln är förståelse steg 4
1. Omtänksamma frågor visar att du skulle vilja förstå en annan persons liv bättre. I stället för att hoppa in i din egen historia eller uttalande, ta gott om tid att lyssna och smälta vad den andra personen säger.
  • Till exempel, istället för att hoppa in i en berättelse om hur din dag går, fråga den andra personen hur deras dag går istället.
  • Du kan fråga meningsfulla, empatiska frågor till nästan alla, även om du inte är så nära med dem. Frågor eller uttalanden som "lång dag, va" eller "ser ut som om du har en hård dag" är ett bra sätt att få en konversation att gå.
Metod 5 av 10:
Gör en mental empati övning.
  1. Bild med titeln är förståelse steg 5
1. Håll flikar på dina vänner och kära. Tänk på deras humör under de senaste dagarna, och om de har verkade lite mindre chipper än vanligt. Då, gå dig själv genom sitt dagliga liv, och försök att bestämma allt som kan få dem att känna sig oroliga, ledsna, arg eller andra känslor. Fråga dig själv om du lägger till negativiteten på något sätt, och om det finns något du kan göra för att hjälpa.
  • Till exempel, om din förälder eller vårdnadshavare verkar lite ledsen, kan du erbjuda att hjälpa till runt hemmet, eller låna dem ett lyssnande öra.
  • Gör den här övningen när du vill. Det är ett utmärkt sätt att öva att tänka med en empatisk tankegång!
Metod 6 av 10:
Läsa böcker.
  1. Bild med titeln är förståelse steg 6
1. Experter är överens om att läsa böcker kan förbättra din empati. Tänk på det: När du läser en bok, var det fiktion eller nonfiction, du kommer faktiskt in i en andras värld. Detta ger dig en stor chans att verkligen förstå och mesh med den karaktärens känslor och erfarenheter.
  • En lycklig man av Jamel Brinkley, Där de döda sitter pratar av Brandon Tobson, och De stora troende av Rebecca Makkah alla utforska upplevelser från olika promenader av livet, och är bra titlar för att kolla in.
  • Nonfiction böcker som Tillverkningen av Asiatisk Amerika: En historia av Erika Lee och Heartland: En memoir av att arbeta hårt och vara bruten i det rikaste landet på jorden av Sarah Smarsh är andra bra alternativ.
Metod 7 av 10:
Lyssna på andras erfarenheter.
  1. Bild med titeln är förståelse Steg 7
1. Dokumentärer och podcaster är bra sätt att utöka dina egna horisonter. Tidnings- och tidningsartiklar är också bra sätt att se och förstå vad andra individer och samhällen går igenom.
  • New York Times driver en "op-docs" -kanal, som har massor av dokumentärer som diskuterar ras.
  • Dokumentärer som "Hale", "nästan soluppgång" och "Dåliga barn" detaljera många olika livshistorier och erfarenheter.
  • Podcasts som "kodbrytare", "alla mina relationer" och "1619 podcast" utforskar också olika upplevelser och samhällsskikt.
Metod 8 av 10:
Prata med nya människor.
  1. Bild med titeln är förståelse steg 8
1. Slå upp en konversation med en kollega eller främling. Om de verkar intresserade, chatta med dem om sitt dagliga liv och vad deras dagliga rutin är som. Ärliga konversationer är bra sätt att lära och förstå mer om vad som händer runt dig.
  • Du kanske pratar med en medarbetare som du inte korsar vägar med mycket ofta, eller säg hej till en granne som bor ner på gatan.
Metod 9 av 10:
Följ nya människor på sociala medier.
  1. Bild med titeln förstå steg 9
1. Leta efter personer som kommer från en annan bakgrund än du. De kan vara en annan ras eller etnicitet, eller öva en annan religion. Att ha ett mångsidigt nyhetsflöde kan verkligen utöka din världsutsikt, och hjälpa dig att utöka dina horisonter.
  • Om du övar judendom kan du följa muslimska eller hinduiska individer på sociala medier.
  • Om du är kaukasisk kan du följa fler personer av färg.
Metod 10 av 10:
Hjälpa till i ditt samhälle.
  1. Bild med titeln är förståelse steg 10
1. Volontärarbete är ett praktiskt sätt att vara mer förståelse. Leta efter möjligheter där du kan göra skillnad, som att organisera en politisk rally, gå med i en kommitté i din kyrka eller hus av dyrkan, eller hjälpa till en gemenskaps trädgård. Att arbeta som samhälle hjälper dig att fokusera på vad som ger alla tillsammans, inte vad som skiljer dig som individer.
  • Du behöver inte ta itu med ett stort projekt som är aktivt i ditt samhälle. Till exempel, om du bara gick igenom en förlust, kan du gå med i en supportgrupp, där du kan träffas och ansluta till andra likasinnade personer i ditt samhälle.
Dela på det sociala nätverket:
Liknande