Hur man förklarar hur amerikanska val är säkra

De baslösa påståenden som följer 2020 US-valet har brutit förtroende för den demokratiska processen för att välja en president. Fortfarande ungefär hälften av landet tror att valet stulits eller riggades. I verkligheten är amerikanska val några av de säkraste i världen, och eventuella påståenden från valbedrägeri som inte stöds av bevis är vanliga. Thiswill visar hur du förklarar säkerheten i Förenta staternas val.

Steg

Metod 1 av 4:
Förstå den allmänna processen
Bild med titeln Rösta tidigt steg 9
1. Visa att demokratin är en långsam process. Trots framsteg inom rösträtt och förfaranden tar demokratin fortfarande lång tid att utföra.På grund av den stora tillströmningen av brevlöpningar tog det sju dagar för alla omröstningar som kastas för att räknas helt och berättas.
  • Om någon säger att det är bedrägeri eftersom de inte vet resultatet direkt, peka dem på Indien.Indien gör allt för att få varje medborgare att kasta röster utan att behöva resa mer än en kilometer, från täta stadsområden till glesa förorts- och landsbygdsområden.På grund av hinderna åtföljt av mer än 900 miljoner människor i valet, tar Indiens val en månad att slutföra.
  • Alla val hanteras på länsnivån, och olika län och stater har olika regler om valprocedurer.
  • Val är inte ett spel. Trots hur media skildrar val av färgning säger att kandidater har vunnit, är syftet med val inte att vinna eller förlora. Syftet med val är att välja en person som får hålla ett kontor.
  • Bild med titeln Rösta i ett primärt val Steg 12
    2. Markera att valskivor och pekstationer krävs av statlig och federal lag för att representera alla politiska partier lika.I federala val, det betyder att vid varje station har ingen parti en majoritet.Du kommer alltid att ha omröstningsstationer och omröstningsbrädor med bipartisanlag som arbetar tillsammans.
  • Bild med titeln Rösta i ett primärt val Steg 4
    3. Förklara att utbredningsbedrägeri är extremt svårt.Varje stat och län har sina egna regler om val. Medan i liten skala har vissa kunnat attackera omröstningssystem, är antalet bedrägliga röster obetydliga och inte tillräckligt för att sväva ett helt val.Ett antal kontroller är på plats för att kasta ut misstänkta omröstningar.
  • Metod 2 av 4:
    Debunking mail-in bedrägeri
    Bild med titeln Rösta via post Steg 5
    1. Förklara hur mail-in-rösträtt. Poströstning har använts sedan det amerikanska inbördeskriget och har utökats redan före Covid-19-pandemin. Med omröstning via post släpper du din omröstning antingen till en USPS-brevlåda eller i en officiell dropplåda som sedan samlas in av valpersonal på valdagen för räkning.
  • Bild med titeln Utför ett val av officerare Steg 08
    2. Visa vad som händer efter att du har tagit din omröstning.På valdagen kontrolleras namn och signaturer av människor på kuvert mot röstresultat, och om de inte matchar, kastas omröstningen ut.Om de matchar, öppnas omröstningen och placeras i en säkrad röstlåda.
  • När du har kastat din röst, oavsett sätt, är ditt namn korsat från röstresultat, och du kommer inte att kunna rösta igen.
  • Metod 3 av 4:
    Debunking Rösta Machine Bedrägeri
    Bild med titeln Rösta i Förenta staterna Steg 12
    1. Vet att EVM är en svart låda.Eftersom endast de med tillgång till källkoden och / eller hårdvaran kan se inuti, är det väldigt lätt att hävda bedrägerier med elektroniska röstmaskiner.Det betyder inte att bedrägerier händer med EVMS.
    • EVM i USA är inte anslutna till Internet av säkerhetsskäl.Trots alla påståenden om EVM används för att ändra röster på distans eller anslutas till Internet, inget av det som faktiskt hände.
    • Val tjänstemän kunde inte hitta bevis på utbredningsbedrägeri med dominerande röstsystem. De som kontinuerligt gjorde påståenden om bedrägerier med sådana maskiner var föremål för rättegångar och / eller hade sina videoklipp / utställningar drogs för att undvika förebyggande rättegångar från dominion och andra rösträtt.
  • Bild med titeln Rösta i Förenta staterna Steg 10
    2. Förklara att EVMS skriver ut kvitton för att rösta för senare verifiering.Detta kvitto är helt anonymiserat och liknar en fysisk pappersröstning.Dessa hålls separat och används när en revision begärs.
  • Bild med titeln Rensa en pappersstopp i en Epson Laser Printer Steg 13
    3. Visa att problemen med EVM inte är med bedrägeri men med tillförlitlighet.Vissa EVM är mycket gamla och kanske inte fungerar som de är avsedda att.Detta är inte resultatet av hacking men resultatet av dålig maskinunderhåll.Även då, för att motverka detta problem, kan omröstningsarbetare enkelt byta till pappersröstning.
  • Metod 4 av 4:
    Debunking andra former av bedrägeri
    1. Bild med titeln Registrera för att rösta i New York Steg 19
    1. Visa att det inte finns några bevis på utbredd död väljareregistrering i någon stat.I Georgien, ut ur de miljoner omröstningar som gjordes där, hittade de bara två döda väljare registrerade.Död väljare är extremt svår som stater håller databaser på dödsfall för att undvika något som detta händer.
  • Bild med titeln Registrera för att rösta i Iowa Steg 1
    2. Markera att eventuella försök att undergräva valet eller att engagera sig i väljarebedrägeri är en federal brottslighet.Den som har försökt att tvivla på valet genom dubbelröstning eller väljare efterlikning har nästan alltid slutat bli fångad. Och de som blir dömda förbjuds vanligtvis från att delta i ett framtida val.
  • Bild med titeln Rösta i ett primärt val Steg 20
    3. Förklara att att säga att något är sant gör det inte sant.Detta gäller var som helst på Internet och i samhället.Om du säger om och om igen att någon som förlorade vann valet, gör det plötsligt inte vinnaren av valet.Du kan stå på en soapbox, sända den på live-tv, eller upprepade gånger posta den i alla kepsar på sociala medier, och det kommer fortfarande inte att göra det sant.
  • Bild med titeln Registrera för att rösta i Texas Steg 3
    4. Påpeka att resultaten från valnatt och bortom är inofficiella tills stater intygar dem.Nyhetsnätverk samlar in data från statliga tjänstemän för att göra prognoser på vem som kommer att vinna, men det betyder inte att en kandidat vinner eller inte.Till exempel hade 2000-valresultatet ett problem där vissa väljare i Florida med hjälp av punch-kort röstade för fel kandidat.Detta var en verklig oegentlighet som inte var baseless som försenade resultaten av valet med flera veckor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande