Hur man blir en u.s. Ambassadör

Bli en u.S. Ambassadör är en knepig, tidskrävande process. Med tillräcklig uthållighet och lite smart strategiering kan du dock bara landa din drömambassadorieutnämning en dag. I de flesta fall måste du "Betala dina avgifter" Först som en utländsk tjänsteman.

Steg

Del 1 av 5:
Förberedelser genom utbildning
  1. Bilden med titeln Bli en amerikanska ambassadör Steg 1
1. Få en högskoleexamen. Medan du inte behöver någon särskild utbildning för att bli en utländsk tjänsteman eller generalist, behöver du en examen för att bli specialist. När man bedriver en kandidatexamen, överväga att huvudrolla i statsvetenskap, historia eller internationella relationer.
  • Ta främmande språkklasser och om möjligt välja ett språk som är i hög efterfrågan på utrikesstjänsten, e.g. Farsi, turkiska, arabiska eller mandarin.
  • Bild med titeln Bli A US Ambassador Steg 2
    2. Få en examen grad. För vissa specialpositioner föredras en examen grad. Överväg att tjäna en mästare av offentlig förvaltning (MPA), Master of Public Policy (MPP), eller Master of Public Affairs (MPA). Dessutom kan du också vilja överväga en magisterexamen i internationella relationer eller statsvetenskap. En doktorand i statsvetenskap, sociologi eller antropologi kan också vara fördelaktigt men är inte nödvändiga.
  • Till exempel måste informationsresursofficer ha en magisterexamen i bibliotek och informationsvetenskap (m.L.S.) grader.
  • Bild med titeln Bli A US Ambassador Steg 3
    3. Komplettera dina studier. Medan den kunskap du förvärvar under grundutbildning och doktorander är fördelaktig måste du ha en angelägen kunskap om aktuella händelser. Delta i föreläsningar genom att besöka diplomater eller statliga tjänstemän. Läs tidningen dagligen och sikta på att införliva icke-U.S. Nyheter källor också.
  • Försök att delta i konferenser om utrikespolitiska frågor som är öppna för allmänheten eller studenterna.
  • Bild med titeln Bli en amerikanska ambassadör Steg 4
    4. Förbättra dina kommunikationsförmåga. Superb kommunikationsförmåga är avgörande om du vill bli ambassadör. Du måste ha utmärkta skriftliga och verbala färdigheter. Ta massor av engelska klasser för att förbättra din litterära färdighet. Överväga att ta offentliga talar, också. Möjligheten att prata framför en publik kommer att vara till nytta om du blir ambassadör.
  • Bild med titeln Bli en U.S. Ambassador Steg 5
    5. Ta en ledarroll. Gör vad du kan medan du är en student för att visa initiativ och ledarskapsförmåga. En ambassadör måste kunna fatta säkrade beslut med säkerhet. Arbeta i studentregering eller en campuspolitisk organisation är bra ställen att börja.
  • Om du har några idéer om projekt kan du börja på campus, visa initiativ genom att vända dessa drömmar till en verklighet.
  • Del 2 av 5:
    Förvärva den första arbetslivserfarenheten
    1. Bild med titeln Bli en amerikanska ambassadör Steg 6
    1. Arbeta som tolk eller översättare. Om du har studerat ett annat språk, visa din behärskning genom att arbeta som översättare. Detta kommer inte bara att se bra ut på ditt CV, men kommer att visa att du är engagerad i ett annat språk och förbättrar förståelsen mellan folk.
  • Bild med titeln Bli A US Ambassador Steg 7
    2. Lära. Om du har en magisterexamen eller är doktorand, överväga att undervisa kurser om utrikes frågor eller politik. Detta visar att du kan förmedla idéer om dessa teman till breda publik.
  • Bild med titeln Bli en amerikanska ambassadör Steg 8
    3. Gör praktikplatser. Överväga att interning för en kampanj, politiker eller gemenskapsledare. Förenta nationerna erbjuder också konkurrenskraftiga praktikplatser. Arbeta med en organisation som liknar den utländska tjänsten som FN kan hjälpa dig att bättre förstå utrikesstjänstens struktur.
  • UNESCO, Världsbanken och den internationella organisationen för migration är alla potentiella arbetsgivare.
  • Bild med titeln Bli en amerikanska ambassadör Steg 9
    4. Volontär för fredskorpset. Peace Corps erbjuder en mini-view av vilket liv som en diplomat kan se ut. Volontärer reser till deras tilldelade plats för tvååriga stinter under vilka de hjälper till med hälsa, utbildning, jordbruk eller ekonomiska frågor. Kortare termuppdrag på tre till tolv månader är också tillgängliga.
  • Del 3 av 5:
    Söker en utländsk tjänsteman (FSO) position
    1. Bildtiteln blir en amerikanska ambassadör Steg 10
    1. Förbered dig för FSO-examen. Utrikesofficerexamen testar din kunskap om dig.S. och global historia, politik, datorer, ledning och statistik. Du borde kunna skriva övertygande, tydliga uppsatser och utföra en grundläggande matematisk beräkning också.
  • Bild med titeln Bli en U.S. Ambassador Steg 11
    2. Ta FSO-examen. Du måste vara mellan 20 och 59 år vid tentamen. Detta test erbjuds bara några gånger varje år på specifika platser inom Förenta staterna och vid internationella ambassader. Var noga med att planera i förväg!
  • Tre veckor efter att du har testat, kommer du att lära dig om du passerade.
  • Bild med titeln Bli A US Ambassador Steg 12
    3. Skriv den personliga berättelsen. Om du passerar FSO-examen måste du skriva sex korta specifika uppsatser om vilka färdigheter du skulle få till utrikesstjänsten. Gränsen för ord per essay är 200. Du bör fokusera på hur dina erfarenheter av att studera, volontärarbete eller arbeta förbereda dig för jobbet. Du har tre veckor för att slutföra den här uppgiften.
  • Du måste leverera referenser som kan verifiera vad du anger.
  • Bild med titeln Bli en amerikanska ambassadör Steg 13
    4. Ta den muntliga bedömningen. Om du passerar uppsatssektionen får du en inbjudan för att slutföra en muntlig bedömning i Washington D.C. Du måste betala för alla dina utgifter. Du får instruktioner för bedömningen innan du anländer. Ytterligare instruktioner kommer också att ges under bedömningen. När du har chansen att visa dina kritiska tänkande färdigheter, gör det, men när du får direkta instruktioner, följ dem. I slutet av dagen kommer du att ha en utgångsintervju under vilken du kommer att lära dig om du kommer att fortsätta. Bedömningen består av tre delar:
  • Gruppförhandlingsövning: Fallstudie om ett land och din presentation
  • Strukturerad intervju: en timme lång med två FSO
  • Fallhantering Skrivning Övning: Reagera på snabbhet i 1.5 timmar, som erbjuder en lösning på det presenterade problemet
  • Bild med titeln Bli en US-ambassadör Steg 14
    5. Passera medicinska och säkerhetsröjningar. Om du har passerat alla delar av provet, kommer utrikesstjänsten att kontrollera din medicinska bakgrund för att se om du kan utföra uppgifterna. De kommer också att se ut att se om du utgör en säkerhetsrisk för regeringen.
  • Till exempel kan en säkerhetsrisk ha förbindelser med människor som dömts för terrorism.
  • En medicinsk risk kan inkludera en sjukdom som kräver särskild behandling som inte är tillgänglig utanför U.S.
  • Bild med titeln Bli A US Ambassador Steg 15
    6. Ange utrikesgästregistret. När du har passerat varje clearance och test, kommer du att placeras på utrikesgästregistret. Vid denna tidpunkt kan du leta efter ett öppet läge med statliga avdelningen. Fokus först på Junior Officer Positions. De olika arbetstyperna inkluderar: konsulära, ekonomiska, politiska offentliga diplomatiffekter. Det enklaste sättet att hitta ett jobb är att kolla in U.S. State Departments jobbwebbplats: https: // Karriär.stat.gov /
  • Alternativt kan du söka efter ett jobb på en U.S. Embassy filial i ett annat land genom att navigera till den filialens webbsida och surfa tills du ser länken "Jobbmöjligheter". För att se en lista över dig.S. Ambassader, se här: http: // USA: s ambassad.gov /
  • Från denna punkt är processen ett väntande spel. Hela processen tar ungefär ett år, så ge det tid.
  • Dessa positioner är ganska konkurrenskraftiga. Bara några få personer kan fylla dem, så du borde förbereda dig före tid för eventuellt avslag. Ställ inte alla dina förhoppningar på det här jobbet!
  • Del 4 av 5:
    Arbetar mot en ambassadörspost
    1. Bild med titeln Bli en amerikanska ambassadör Steg 16
    1. Arbeta dig upp genom systemet. När du har fått ditt första jobb måste du arbeta dig upp. Vara märkbar. Gör ditt jobb bra och gör anslutningar med högre upp. Färdigheter är viktiga, men det är också nätverk.
  • Bild med titeln Bli en U.S. Ambassador Steg 17
    2. Gör humanitärt arbete. Om du är intresserad av ett ambassadörsutnämning med ett kämpande land kan humanitärt arbete vara särskilt värdefullt. Du kan utföra humanitärt arbete genom din betalda position, men om det inte är möjligt, donera din tid eller pengar till humanitära orsaker.
  • Överväg att organisera ett program, evenemang eller organisation som har ett humanitärt uppdrag. Om du gör det visar dina ledarskapsförmåga och engagemang med internationella frågor. Detta kan vara särskilt fördelaktigt om du fokuserar på en orsak direkt relaterad till det land eller länder där du är intresserad av.
  • Bild med titeln Bli A US Ambassador Steg 18
    3. Fortsätt att acceptera nya uppdrag. En del av utrikesslivet rör sig varje par år. Om du vill arbeta dig upp till ambassadörsnivåerna måste du visa flexibilitet och villighet att gå där du kallas.
  • Del 5 av 5:
    Ta emot en politisk utnämning
    1. Bild med titeln Bli A US Ambassador Steg 19
    1. Bli involverad i ditt valda politiska parti. Börja så tidigt som möjligt. I början kommer det mesta av ditt engagemang att vara i form av tid. När du går, kommer ditt engagemang att omfatta tid och ekonomiska resurser. Genom att bli en stjärna i ditt politiska parti, är du mer benägna att locka till sig nationell uppmärksamhet från beslutsfattare. Så småningom utser presidenten ambassadörer så ju mer högre upp politiska anslutningar du kan göra, desto bättre.
    • Doneringstid kan innebära volontärarbete på kampanjer, på rallyer, eller med andra liknande politiska evenemang.
  • Bild med titeln Bli A US Ambassador Steg 20
    2. Bo involverad i landet eller länder du favoriserar. Även om du inte behöver ha en karriär med dig.S. Statens avdelning eller en ambassad, du bör visa kunskap och engagemang med det land du väljer. Politiska möten, vilket innebär att presidenten utser dig som ambassadör, uppstår från demonstrerad kunskap och relationer.
  • Ditt engagemang kan vara genom både offentliga och privata institutioner.
  • Det kan också hjälpa om du är av samma etnicitet som ditt målland.
  • Om det finns några viktiga problem är ditt valdjur för närvarande att ta itu med, vet lika mycket om dessa problem och deras möjliga lösningar som möjligt.
  • Bild med titeln Bli A US Ambassador Steg 21
    3. Göra anslutningar. Om du söker ett politiskt möte är det bäst att stanna i politikernas sinnen. Visa din kompetens på ett land. Erbjuder dina konsulttjänster när frågor om utrikesfrågor uppstår med den nationella. Övergripande, engagera så mycket som möjligt med dig.S. Regeringens politik på det landet.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande