Hur man analyserar politiska teckningar

Politiska teckningar använder bilder och text för att kommentera en modern social fråga. De kan innehålla en karikatyr av en välkänd person eller en allusion till en modern händelse eller trend. Genom att undersöka bilden och textelementen i tecknet kan du börja förstå det djupare meddelandet och utvärdera dess effektivitet.

Steg

Del 1 av 2:
Undersökning av bilden och texten
  1. Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 1
1. Skanna tecknet för igenkännliga symboler eller siffror. När du först tittar på en politisk tecknad, identifiera snabbt de viktigaste visuella elementen. Kan du känna igen några personer, som politiker eller kändisar? Vilka typer av uttryck gör de? Vad sägs om några större symboler eller platser, som huvudstaden eller ett land? Dessa visuella är stora tips för att hjälpa dig att identifiera vad tecknet handlar om.

Vanliga symboler i politiska teckningar

Uncle Sam eller en örn för Förenta staterna
John Bull, Britannia eller ett lejon för Storbritannien
En bäver för Kanada
En björn för Ryssland
En drake för Kina
En sol för Japan
En känguru för Australien
En åsna för den amerikanska demokratiska partiet
En elefant för den amerikanska republikanska partiet

  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 2
    2. Identifiera områden av överdrift eller karikatyr. Cartoonerister kommer ofta att överdriva eller förvränga vissa människor, platser eller andra delar av ritningen, antingen för att göra något lätt igenkännligt eller att göra en punkt. Först, identifiera vilka aspekter som har överdrivits eller förvrängts. Fråga dig själv varför konstnären kan ha fattat det beslutet.
  • Många politiska tecknare kommer att omfatta karikatyrer av välkända politiker, vilket innebär att de kommer att överdriva sina funktioner eller kroppar för humor, enkel identifiering eller att betona en punkt. Till exempel kan en konstnär göra en överviktig politiker ännu större för att betona deras girighet eller makt.
  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 3
    3. Känna igen när konstnären använder ironi, och hur. Konstnärer skapar ofta ironi genom att betona skillnaden mellan hur saker är och hur de borde vara. Detta är vanligtvis mycket överdriven och lätt att hämta på, eftersom tecknaren inte vill att du ska få fel idé. Deras användning av ironi kan vara en stor ledtråd för att avslöja sitt perspektiv på frågan.
  • Till exempel, om tecknaren visar rika människor som tar emot pengar medan sämre människor ber dem för förändring, de använder ironi för att visa tittaren hur fel de tror att situationen är.
  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 4
    4. Var uppmärksam på hur stereotyper används. En tecknare kan använda igenkännliga stereotyper i tecknet, antingen för att hjälpa läsaren att identifiera dem eller ringa dem som offensiva och föråldrade. Försök att titta på dessa stereotyper ur akademisk synvinkel, även om de känner sig skadliga eller stötande. Hur använder konstnären eller spelar av stereotypen? Varför valde de att använda det på detta sätt?
  • Till exempel står stereotypen av en fet man i en kostym ofta för affärsintressen.
  • Om du analyserar en historisk politisk tecknad, ta hänsyn till tidsperioden. Var den här typen av stereotypa normen för den här tiden? Hur utmanar den konstnärer eller stöder den?
  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 5
    5. Läs all dialog och bildtexter och se hur de arbetar med bilderna. Det kommer inte att finnas mycket text i en politisk tecknad, men vad kan det verkligen hjälpa dig att dechiffrera problemet och meddelandet. Läs texten noggrant och fråga dig själv hur det klargör eller komplicerar de bilder du ser.

    Text i politiska tecknade

    Etiketter kan skrivas på människor, föremål eller platser. Till exempel kan en person i en kostym märkas "kongress" eller en portfölj kan märkas med ett företags namn.

    Textbubblor kan komma från en eller flera av karaktärerna för att visa dialog. De är representerade av solida cirklar eller lådor runt texten.

    Trodde bubblor Visa vad ett tecken tänker. De brukar se ut som små moln.

    Bildtexter eller titlar är text utanför tecknet, antingen under eller över den. De ger mer information eller tolkning till vad som händer i själva tecknet.

  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 6
    6. Leta efter allusioner till moderna händelser eller trender. Många politiska teckningar är kopplade till aktuella händelser eller trender, som ofta är lätt igenkännliga. Tänk på nuvarande stora nyhetsberättelser och leta efter ledtrådar till dem i tecknet, antingen visuellt eller text.
  • Till exempel kan en tecknad film om röstning innehålla en röstballot med politiska kandidater och kändisar, vilket indikerar att fler människor kan vara intresserade av att rösta för kändisar än statliga tjänstemän.
  • Effektiviteten av allusioner minskar ofta över tiden, eftersom folk glömmer trenderna eller händelserna.
  • Del 2 av 2:
    Analysera problemet och meddelandet
    1. Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 7
    1. Använd siffrorna, symbolerna och texten för att identifiera problemet på spel. Att gå djupare in i tecknet är det viktigt att du identifierar det problem som tecknaren är porträtterar. Du har sannolikt redan börjat komma med några idéer bara från din noggranna observation. Utmana dig själv för att bestämma vad det exakta ämnet är.
    • Om du behöver hjälp, Google Villkor, människor eller platser som du känner igen och ser vad de har varit i nyheterna för nyligen. Gör lite bakgrundsforskning och se om teman och händelserna verkar ansluta till det du såg i tecknet.
  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 8
    2. Bestäm vilket perspektiv som konstnären har på frågan. Teckningar är ofta gjorda om kontroversiella ämnen, så det finns sannolikt flera olika synpunkter som tecknaren kunde ha tagit. Bestämning av vad deras syn är hjälper dig att hämta det övergripande meddelandet. Fråga dig själv hur de olika karaktärerna, objekten eller platserna är porträtterade, och om du kan identifiera en klar hjälte, skurk eller offer.
  • Utsikten kan vara komplex, men gör ditt bästa för att analysera det. Till exempel kan en anti-krigsartecknad skildra soldaterna som hjältar, men regeringen beställer dem i strid som självisk eller felaktig.
  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 9
    3. Tänk på vilken publik som tecknet är gjord för. En tecknadare skapar sin tecknad med en viss publik i åtanke, tänker på sina erfarenheter och antaganden. Titta på teckens publicering och fråga dig själv vilket segment av befolkningen det är mest inriktat på. Vad är deras politiska lutningar, särskilt på denna fråga? Hur kan du förvänta dem att reagera på tecknet?
  • Till exempel kommer en politisk tecknad i en mer konservativ publikation att förmedla ett annat meddelande och använda olika sätt att överföra det, än en i en liberal publikation.
  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 10
    4. Identifiera vilka argumenterande eller övertygande verktyg som konstnären använder. För att verkligen analysera tecknet, vill du inte tänka på, inte bara vad konstnären säger, men också vilka verktyg de använder det säger det. En bra utgångspunkt är att överväga de retoriska enheterna av Ethos, patos och logotyper, som är element av tal och språk som används för att skapa kraftfulla, effektiva argument. Tänk på hur konstnären använder dessa i tecknet och varför de väljer att anställa dem.

    Retoriska enheter

    Patos: En känslomässig överklagande som försöker engagera läsaren på en känslomässig nivå. Till exempel kan tecknaren visa hjälplösa medborgare som luras av företag att pique din synd och känsla av orättvisa.

    Livssyn: En etisk överklagande menade att visa författarens legitimitet som någon som kan kommentera frågan. Detta kan visas genom författarens byline, vilket kan säga något som ", med Tim Carter, journalist som specialiserat sig på ekonomi."

    Logos: En rationell överklagande som använder logiska bevis för att stödja ett argument, som fakta eller statistik. Till exempel kan en bildtext eller etikett i tecknet citera statistik som arbetslösheten eller antalet olyckor i
    ett krig.

  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 11
    5. Ange det övergripande budgetens övergripande budskap i några meningar. Använda vad du har lärt dig, observerat och analyserat från de olika elementen i tecknet, utmana dig själv för att identifiera det övergripande meddelandet. Koka ner det till en mening, om du kan. Vad vill tecknadrädaren att du ska komma ut ur denna tecknad? Hur skulle du beskriva meddelandet till någon annan?
  • Bild med titeln Analysera politiska teckningar Steg 12
    6. Utvärdera effektiviteten av tecknet. När du har satt ihop alla delar av tecknet, ta ett ögonblick och tänka på hur effektiv det är. Tänk på detta ur din synvinkel såväl som den avsedda publiken. Fråga dig själv:
  • Gör det ett bra argument?
  • Använder det lämpliga och meningsfulla symboler och ord för att förmedla en synvinkel?
  • Gör folket och föremålen i tecknet tillräckligt med frågan?
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Håll dig informerad om aktuella händelser för att tydligare förstå nutida politiska teckningar.
  • Om du har problem med att kräva betydelsen av en politisk tecknad, försök att prata med vänner, klasskamrater eller kollegor.
  • Använd hipps för att analysera den politiska tecknade.
  • Historiskt sammanhang: När?
  • Avsedd publik: För vem?
  • Synpunkt: Författarens POV.
  • Syfte: Varför?
  • Betydelse: Av vilken anledning?
  • Varningar

    Politiska teckningar är ofta menade att vara roliga och ibland bortse från politisk korrekthet. Om du är förolämpad av en tecknad, tänk på orsakerna till att en tecknare skulle använda vissa politiskt felaktiga symboler för att beskriva ett problem.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande